12 Март, 2012 09:13 972 3

Липсва ясна политика на БСП

  • софия-
  • младен червеняков-
  • бсп-
  • политика


Колко силен трябва да е следващият лидер на БСП? На този въпрос потърси отговор "Гореща точка" от Младен Червеняков, член на НС на социалистическата партия.

Правят се опити да се представят нещата като драма, битка или нещо подобно. В БСП такива процеси почти не се случват. Има конгрес, който ще избере новия лидер, коментира Червеняков.

За първи път БСП ще има възможност за избор на политика. За това говоря от пет конгреса. Сега ще бъдат изложени платформи. Лично аз се надявам да има такива, каза Младен Червеняков.

По думите му в определени периоди е имало политика на "нищо правене". Ние като критикуваме правителството не знаем какво предлагаме. Изключително важно е от каква позиция критикуваш ГЕРБ. БСП е политическата сила, която трябва да предложи приоритети, твърди Червеняков.

Имаме три варианта.
Първи – да стоим на дъното и да кърпим стандарта и доходите.
Втори – да влезем в истинския смисъл в европейското семейство.
Имаме и трети, супер оптимистичен вариант – да сме сред първите 10 страни. Това е свързано с инвестиция в образование и по-голяма производителност на труда, обясни Младен Червеняков.
Липсата на яснота в политиката на БСП не ни позволява да повишим доверието на избирателите в партията, е мнението на Червеняков.

Моят призив е кандидатите да излъчват политически послания и да казват какви са приоритетите пред България. Да спрат с личностните нападки, апелира Младен Червеняков.

По думите му е дошло времето да се формира отбор, който е обединен около политика. На конгреса трябва да се направи избор каква политика е нужна на БСП. Когато правихме Тройната коалиция НДСВ дойде и постави условия за участие. Сега трябва да знаем какво иска БСП, твърди Червеняков. За него не е важно кой ще е лидер.

Борисов тича на една писта. На нея не може да има състезание. Ние искаме да сме на пистата, на която се прави истинска политика. Състезанието да е на политики, политики, политики. От пет конгреса говоря за това, каза в заключение Младен Червеняков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Botev

    0 1 Отговор
    Най-после някой (няма значение от коя политическа сила, защото всичко което е сега, е процъфтяващ комунизъм, точно според програмата на БКП от ... г.) Но не за пръв път чуваме сладки( в случая и мъдри) слова...Кой ще ги реализира? Онсъстваща ни политическа (управленска) интелигенция, която е толкова подчинена на парите... думите не стигат да се опише настоящото ни затъване в калта. Иначе браво, г-н Червеняков...Искам само да припомня, че Ботев слиза на брега с убеждението, че цяла България ще го последва. До Вола само 1 (един) българин се е присъединил към четата. Г-н Червеняков, кой мислите че ще последва тази трезва (разумна) идея? Прогнозата е, че можете да бъдете само една шепа, която калта ще погълне...
  • 2 Нема Бира

    2 0 Отговор
    Мммда... прав е Червеняков, политиката на "нищо правене" е тотален патент на БСП.
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    are izbiraite si nachalnik na kradlivata partia che veche ni pisna davi slushame glupostite.nagli sa komunistite ei.