13 Март, 2012 15:31 1 412 2

БСП разкри още бонуси

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • цветан цветанов-
  • лобист

Станишев: Цветанов няма да ми запуши устата

БСП разкри още бонуси - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по горещата сага „Бонусите на властта“. Той осветли възнаграждения на членовете на Комисията по финансов надзор (КФН), която раздула щата си, въпреки мерките за икономии и съкращаване на държавната администрация.

Според Станишев председателят на комисията Стефан Мавродиев е назначил 7 съветника, които дублирали функции на други служители. Заплатите там са от порядъка на 2-3 хиляди лева, периодично има ли бонуси от по 5 - 10 хиляди лева, както и награда „заплата“. Само през ноември и декември миналата година в КФН са раздадени 68 000 лв.

„Минимум 120 милиона бонуси са раздадени. Вероятно това е само върхът на айсберга, защото се укрива изключително много информация“, заяви Станишев за цялостната ситуация.

Червеният лидер коментира и вчерашното изказване на вътрешния министър Цветан Цветанов, който поиска разследване на скандала за пари с австрийския лобист Петер Хохегер, който бил избран да „изчисти“ реномето на страната ни преди четири години, замесвайки Сергей Станишев и Моника Йосифова.

„Цветанов спекулира, манипулира и прави лъжливи внушения“, контрира Станишев и допълни, че по въпросната обществена поръчка са правени „немалко проверки“ на Сметната палата.

Соцлидерът призна, че много се забавлявал, докато четял изказването на Цветанов, което определи като опит за изместване на вниманието на хората от реалните проблеми на обществото и за запушване на устата на БСП.

„Това трябва да се знае, защото и днес България се нуждае от активна работа по своето представяне навън“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    2 1 Отговор
    БСП е крайно време да престанат с детските си клюкарщини, защото на народа му омръзна да слуша едно и също месеци наред. Добре ще е в близо бъдеще да внесат някое градивно предложение или проект, че да не загубят и малкото останало доверие в тях.
  • 2 Иван Стефанов

    1 0 Отговор
    БСП да не се правят те ще кажеш че не са си давали бонуси.
    БСП запомнете скоро ще оставете без подръжници нали средната възраст на Вашите е 88 год.