Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 20:32 2 001 27

850 полицаи охранявали 17 протеста в страната днес

  • протести-
  • полиция-
  • охрана

Участвали са приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства

От Главна дирекция „Национална полиция“ обобщават, че днес в страната са проведени общо 17 протестни действия. 10 от тях са били заявени и регламентирани по установения ред. Участвали са приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства.

От различни ОДМВР са съставени общо 11 акта за установени административни нарушения.

В обезпечаването на различните прояви са били ангажирани 850 полицейски служители. Задачата на полицията остава опазване на обществения ред и сигурността, както и недопускане на ограничава движението на хората.

МВР отново апелира протестиращите да спазват закона и разпорежданията на униформените служители.

Протест и за свободата на вероизповеданията у нас се проведе в София. Недоволните се събраха пред Народното събрание и поискаха готвените в едноименния закон текстове да не бъдат приемани. С тях, според протестиращите, се дискриминират малките вероизповедания в страната.

Хората пред парламента бяха предимно с протестантска и евангелска принадлежност. Ако управляващите не се вслушат в исканията им, те ще потърсят правата си и пред съда в Страсбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко великодържеца

    22 4 Отговор
    Боко каза, че протестите са малки и незначителни ! 20% са си 20% !

    Коментиран от #2

  • 2 Ryty

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "Боко великодържеца":

    Нищо не е видял тоа още, тепърва ще разбере що следва

    Коментиран от #13, #17

  • 3 ........

    5 27 Отговор
    Половината от протестиращите са лумпени,идиоти и наркомани! Те самите не знаят какво искат.

    Коментиран от #10

  • 4 Коко

    22 2 Отговор
    Дали са малки протестите ще видим на изборите а щом ги има нещо не е наред.Горивата паднаха а никой не казва за данъците на жилищата на колите и какви ли не още увеличени данъци. Между другото и корупцията цъфти на всички етажи.Това е истината колкото и да се правят на ни чули ни видели.,
  • 5 StC

    7 18 Отговор
    1255 човека в 20 града, по 60 на град. Те една пешеходна пътека не може да окупират, тръгнали властта да свалят.
  • 6 Иванов

    13 1 Отговор
    Мда, верваме, верваме, че са били толкова, ама с още две цифри отзад. Инак нямаше и да се разбере, че е имало протести.

    Коментиран от #16

  • 7 Патриот

    12 0 Отговор
    едно нещо е важно за всички протести СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Ето примерно една нова такава...... всички партиии вън и нова конституция и безпартиина система на управление чрез пряка власт на народа. Референдуми по всички въпроси. Около 50 Народни представители със задачата да контролират и прокарват политиките гласувани от народа на референдумите. Не е сложно нали?
  • 8 Реалист

    1 11 Отговор
    Такааааа, гледаме на снимчицата и виждаме кого - футболна агиткааааа. Все зиманета на по 20на годинки, не видели и един работен ден, но понеже се дават по едни 30на лева на ден, ЩО ДА НЕ ОТИДЕМ? Изкараха по една надница дето други работят по 8часа за нея. Добре че Бойко тоя път се усети или имаше информация и прибра "кеша" 8 милиона дето вътко го беше приготвил за "протестъри"... Браво Баце, захитряваш :)!!!

    Коментиран от #22

  • 9 Пчеличка

    16 1 Отговор
    Много мразя, когато се трудя усилено и после идва някой с власт ограбва плодовете на труда ми и ги дава на избрани от него хора.Изглежда, че тив от ГЕРБ са избирани от застрахователи, търговци на горива, собственици на пунктове за технически прегледи, надзорни фирми по стрежите и други подобни на, който държавата им слага дебел комат в устста а нас ни задължава насила да им го тъпчем в гушата а за тях единствения труд е да гълтат.
    Ето за това са протестите въпреки, че не още всичко е избистрено и формулирано, но с течение на времето всичко ще се избистри и тепърва ще се присъединяват още хора на, който им е дотегнало под предтекс за чист въздух или
    друго да ги дерат, като катерици.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 filo

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ryty":

    Недей да мум причиняващ такъв стрес.
  • 14 filo

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Пчеличка":

    И как те ограбват, като ти вдигат данъка за колата с 10 лв. В такъв случай явно не работиш толкова усилено.

    Коментиран от #20

  • 15 СТАРОТО

    3 3 Отговор
    Ха, ами кой ще възстанови загубите на транспортните фирми от тези протести,ами загубите на тези хора ,които поради "СПОНТАННИТЕ"протести не можаха да отидат на работа? КОЙ,КОЙ Фатмака ,ли ще се бръкне да извади една месечна заплата от 11000 лева? Трай коньо за зелена трева!

    Коментиран от #18

  • 16 СТАРОТО

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Иванов, ами ако нулите по -нормално са били отпред а не отзад !!! хахаха
  • 17 Местим го на 3

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ryty":

    След Нова година по 2-3 граждански застраховки , за всеки ЕРБАП !
  • 18 Спонтанен аборт

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "СТАРОТО":

    Насъскват НАРОДА , а те гледат сеир. И после идват девиденти- повече депутати.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пчеличка

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "filo":

    Да беше само данъка 10лв.никой няма да го прави на въпрос.Ама е много повече, гражданската с над 100 лв.горива, храни, услуги многобройни такси, осигуровки винетки, нотариуси за прехвърляне на автомобил(за твое сведение в белия свят няма нотариален договор при прехвърляне на кола), техническите прегледи трябва да са, безплатни след, като са задължителни и ако го нямаш застраховката не важи.И откъде накъде ще ми взимат пари за технически надзор, като си строя собствена къща на мое място за мене, да не би утре ако се събори да дойде някой да ми я плати.Ако вземем в предвид и висенето по опашки навсякъде по държавни и общински служби, което също е пари при тия низки заплати картинката става черна, и лошото е, че дават парите на техни хора, който ги взимат без да полагат каквито и да е усилия, просто защото са близки до властта.Знаеш ли, че от парите за задължителната гражданска отговорност над 30% отиват за блажнене от застрахователите, или пък парите от тхнически прегледи, надзор и др.почти нищо не влиза в държавата та да се ползва за обществено полезни нужди.
    Ако продължа няма да ми стигне месец писане.

    Коментиран от #21

  • 21 123

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Пчеличка":

    Такива щуротии си написал, а пък запетайките си ги 'мятал' както ти дойде! Въобще, имате ли си на представа за какво говорите изобщо? Строителен надзор, свобода на архитектурата, дрън, дрън! А като ти падне къщата на тиквата кой ще те 'оправя' после, бре! Като съсипеш жици и канализация, какво става? В цял свят има строителен надзор, какъв си ти че да правиш своеволия? Я по добре се разходи малко по Европа, или ако не можеш, вземи почети! Например, за данъчната система на Германия. Е така, да се образоваш! Направо ще се шашнеш какви данъци се плащат! Искаш по добър живот? Ок, ама от къде кинти? Мислете, четете, недейте да превръщате вашият частен случай и начин на мислене в норма!

    Коментиран от #26

  • 22 СссереМ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Да ама кака курни ги излъгала и 30- те лева не им дала,спонсорите сега са я в ареста,я ги издирват по чужбината и денги нет.
  • 23 Българин

    2 0 Отговор
    Въпрос!Защо когато жалката заплата в Бг. се увеличава говорим за минималната.Защо и депутатите си вдигат заплатата.Въпросът е кой позволява подобна наглост.Наглост.Ще си срежа личната карта и ще се откажа от бг гражданство вече.

    Коментиран от #25

  • 24 Димов

    1 0 Отговор
    Полицаите осъзнават ли, че те също са хора на заплата? Малко или много, дерибействата на правителството с цени, данъци и такси тегнат и над тях. И те са от народа. Да ги насъскват срещу хората под претекст, че са платени служители и това им е работата е все едно, да платят на някои протестиращи, да се обърнат срещу останалите. Полицаите трябва да са от другата страна на барикадите, заедно с протестиращите. Явно пагона седи над разума. И после се чудят, що ги подиграват на интелект.
  • 25 Айде давай

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Крайно време беше, махай се, стига си се пречкал. Иди в Англия, щатите, Испания, на майната си. И там плащай по-малък данък, по-евтина гражданска и дизел.
  • 26 Пчеличка

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    Литераторе ти изобщо някога строил ли си?Едно време, като нямаше строителен надзор на частните къщи да не би да са изпопадали, ще си строшиш ръцете да го къртиш а сегашния само го погалиш и се троши.И сега само се плаща за надзор а реално си правиш, каквото знаеш тъй, че по-добре хич да го няма нека си остане за обществените сгради а общо взето навсякъде е корупция да се преборят с корупцията и тогава да контролират.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове