Last news in Fakti

26 Март, 2012 18:05 1 023 1

Плевнелиев: Да на децентрализацията в България

  • росен плевнелиев-
  • нсорб-
  • децентрализация

“Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) трябва да остане силна и единна структура, за да се чуват идеите ви и занапред”, каза президентът Росен Плевнелиев, който се срещна днес на “Дондуков” 2 с ръководството на неправителствената организация.

Държавният глава и ръководството на сдружението на местните власти бяха единодушни, че процесът на децентрализация трябва да продължи и да бъде финансово обезпечен, в противен случай много от общините ще изпитат затруднения.

“Необходимо е да убедим властите в Европейския съюз, че институциите в България говорят на един глас”, заяви председателят на Управителния съвет на НСОРБ Тодор Попов.

Той предложи съдействието на НСОРБ за провеждането на поредица от публични дискусии с местните власти по конкретните приоритети, заложени в Националната стратегия за развитие „България’2020”.

Росен Плевнелиев не пропусна да очертае водещите приоритети, които се очаква да залегнат в стратегическия документ и изтъкна необходимостта от засилване на капацитета на местните власти за по-ефективно усвояване на финансовите средства от Европейския съюз. Трябва да бъде стимулирано развитието на икономическия потенциал на регионите в България, категоричен беше държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОРЕДНИЯ РАЗКАЗВАЧ НА ПРИКАЗКИ

    0 0 Отговор
    КАКВО КАЗВАШ ??? КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ! ХОРАТА СА ОТЧАЯНИ ГЛАДНИ И ОБЕЗВЕРЕНИ ! БЯГАТ НАПУСКАТ МАХАТ СЕ – ОТ ДЪРЖАВАТА ЕСТЕСТВЕНО ... А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА : – КЕРВАНА СИ ВЪРВИ А КУЧЕТО СИ ЛАЕ ! ТИ СИ ПОРЕДНИЯ РАЗКАЗВАЧ НА ПРИКАЗКИ КАТО ВСИЧКИ ОТ 89 Г. НАСАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!