Last news in Fakti

25 Май, 2012 18:49 1 132 4

Бойко Борисов: Местим агенции по дирите на рибата

  • деконцентрация-
  • децентрализация-
  • риба

Всеки експерт или всеки нормално мислещ човек подкрепя това решение да деконцентрираме струпването на администрация в София. Но и всеки един казва – да, но обмислете го добре, защото човешки съдби са, плавно, бавно и точно такова е и нашето решение, заявява премиерът Бойко Борисов по време на последното заседание на Министерски съвет, сочи стенограмата.

Затова ние казахме в рамките на четири-пет години ще тече този процес, докато за всеки един индивидуално не стане възможно преместване. Бойко Борисов говори за преместването на ИАРА в Бургас. "Тук много внимателно искам да подходите индивидуално към всеки един човек в тези агенции, защото може да има такива, които са добри специалисти и практически да няма как да отидат в Бургас, посочва министър-председателят. Тогава, особено за такива специалисти, трябва да им създадете условия или с колегите може да го вземе друго министерство да отиде на работа. Ако е специалист по рибата, ясно е, че не може да отиде във финансите.

Но ако е по програмите, свързани с финансиране, или в счетоводство, или някъде на друго място, трябва да се опитате, ако има такива, към всеки един човек да се погледне индивидуално и да се опитате, ако има възможност, да му се осигури място да остане в министерство да работи в София, а там да се назначи друг човек или да се направят съкращения в области, едва ли всички сте привършили съкращенията, и да се създаде възможност на добрите специалисти, добрите работници или дългогодишните работници да не се стресират в тази ситуация", каза премиерът.

"Още един анализ, който направихме", съобщава министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, "оказа се, че ръководството на агенцията има повече дни в Бургас като командировки и към днешна дата".

"Особено лятно време съм убеден, че ръководството на агенцията много често се командирова не само в Бургас, но и в Созопол най-вероятно, и в Приморско също така, сигурно и в Слънчев бряг – риби много по това време на годината. Така че, ясно. Идеята е добра, изпълнението ще покаже дали хората ще го приемат еднозначно", заявява премиерът. Той е убеден, че "както примерно ако отидеш в Козлодуй, сигурно половината от местното население работи в дейности, свързани с атомната централа, и затова не се изселва населението на Козлодуй, а си е там. Навремето, когато работеха много от заводите половината град беше в дадената фабрика. Сега, примерно, ако отидете в Гоце Делчев, там, където са концентрирани текстилни предприятия, половината хора от Петрич работят в тях.

Постепенно това като го правим, местните, които завършват, които учат, така в следващите четири-пет години, тогава ще започне да дава резултат, когато вече тези, които са сега на възраст, започнат да излизат в пенсия, младите хора започнат да навлизат там. Ефектът ще дойде след четири-пет години. Така че има неща, които търсим като краткотраен ефект, защото са важни. Има други, които с времето съм убеден, че ще станат", казва още Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васил кунчев

    0 0 Отговор
    значи на тия които са в софия ще им намерим друга работа а в провинцията ще назначавме нови хора това не е ли раздуване на администрацията защото и тези едвам изхранваме а ако докарате още заради разместванията направо да обявим война на гърция и да се свършваме
  • 2 Тиквооо

    0 0 Отговор
    Всичко най-важно оправиха и сега дойде време и да местят министерства и агенции. Каша и бъркотия страшна, забъркана от ниско интелигентни, но надути простаци.
  • 3 joro

    0 0 Отговор
    Дано да ви преместят ама на друга планета и повече да не се връщате .........
  • 4 Тайфунчо

    0 0 Отговор
    Абе я си гледай медийните прояви и не се прави на премиер ...