Last news in Fakti

29 Март, 2012 06:05 686 0

Еврокомисарят по социалните въпроси на визита у нас

  • ласло андор-
  • еврокомисар

Ласло Андор ще изнесе лекция в УНСС

Днес европейският комисар за заетост, социални въпроси и социално подпомагане Ласло Андор ще бъде на посещение в България, съобщиха от представителството на Еврокомисията у нас.

В 10:30 часа лентата на Първият Европейски панаир за социални предприятия и кооперации за хора с увреждания в Международен панаир - Пловдив ще прережат комисар Ласло Андор, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и Иван Соколов, директор на Панаира.

Организатори на инициативата са Европейската комисия, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за хората с увреждания, Европейската конфедерация на производителите и социални предприятия и кооперации /СЕКОП/, Националният съюз на трудово-производителните кооперации и Пловдивският панаир. Реализацията на инициативата е във връзка с изпълнение на целите на Стратегия Европа 2020 и Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията - 2012 г.

След посещението на изложението и ревюто на стоки, в 11:00 часа, официалните гости ще дадат изявление за медиите.

В 14:00 часа еврокомисар Ласло Андор и заместник-министър Валентина Симеонова ще открият конференция в рамките на инициативата, в зала „България” на Конгресния център. Темата на форума е “Социално предприемачество и Европа 2020”.
 
Програмата на комисар Андор предвижда и срещи с президента Росен Плевнелиев и министър Томислав Дончев.
 
По време на посещението си в България, комисар Андор ще изнесе лекция на тема "Европейската демография след разширяването и кризата: необходимост от насърчаване на заетостта и регионалното развитие" пред студенти в 16:00 часа в зала 2007 на Университет за национално и световно стопанство в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА