Last news in Fakti

4 Април, 2012 12:16 824 2

Отсечката от „Набуко” у нас става национален обект

  • набуко-
  • правителство-
  • национален обект
Отсечката от „Набуко” у нас става национален обект - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството обяви гозопровода „Набуко” в отсечката, която ще бъде изградена на територията на България, за национален обект.

По този начин ще се облекчат административните процедури по получаването на разрешение за строеж, отчуждаването на имоти за реализацията на проекта и самото строителство на газопровода.

Решението е в съответствие с основните цели на българската енергийна политика за развитие на конкурентни енергийни пазари при опазване на околната среда и осигуряване сигурността на енергийните доставки. Те са свързани с изграждането на добре развита енергийна инфраструктура с оглед диверсификация на газовите източници и маршрути.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    България отново бе оценена като едно от най-нещастните и тъжни места в света. Страната ни се нарежда редом до Чад, Конго, Танзания, Брунди и Хаити по този показател, заемайки 147-мо място от 158 държави.
    Бавно но .............още 11 места и сме последни, затова повече заседания на МС, за по бързо доближаване до заветната мечта...
  • 2 Методи Методиев

    0 0 Отговор
    Браво на момчетата от МС. Това трябваше да се случи много отдавна, ама нали сме от групата на дълбокомислещите и труднорешаващите, та нейсе!