Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 08:59 2 281 12

Ужасът на АМ "Струма": Чувах само спирачки, удари и писъци

  • струма-
  • мъгла-
  • катастрофа

Високата скорост в мъглата е причината за трагедията

Ужасът на АМ "Струма": Чувах само спирачки, удари и писъци - 1
Снимка: БГНЕС

За ужаса на магистрала „Струма” във вторник, когато във верижна катастрофа бяха ранени 14 души. Ексклузивен разказ на мъжа, подал сигнал на спешния телефон.

Пред екипа на „Тази сутрин” на „Нова телевизия“ той разказа, че както шофирал, изведнъж мъглата станала непрогледна.

„В един момент видях светлини от камион пред себе си. Успях плавно да намаля. В момента, в който се насочих надясно, за да избегна светлините, видях, че пред мен има автомобил, който се беше ударил в мантинелата”, каза мъжът.

Признава, че се е изплашил и инстинктивно е побягнал надолу по склона. Обадил се на телефон 112. Спомня си, че им е казал да изпратят много линейки, защото там „е много страшно”.

„Докато говорих с тях, слушах само спирачки, удари и писъци”, разказва още мъжът.

През сълзи изказа благодарност на екипите, които са помагали за спасяването на хората.

„Бяхме като едно семейство в този момент. Всеки се опитваше да помогне на другия. Никой не гледаше отстрани. Със сигурност хората направиха всичко, което можеха при тези условия”, допълни той.

Според него не АПИ или друга институция е виновна за катастрофата, а хората и това, че са шофирали с несъобразена скорост при лошите условия на пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лумпа

    22 1 Отговор
    Ами това и за мен си остава причината... Масово по медиите и специално телевизиите показваха репортажи как можело причината да е неработещото табло за предупреждаване с доп. информация.... което е повече от абсурдно....да, информацията ще ти е полезно, но тя не упрявлява автомобила...
  • 2 Дългият

    17 0 Отговор
    Не само за тази катастрофа а за почти всички сме виновни Ние.Има правилник за движение..всеки водач на МПС има глава на раменете и да прецени при дадена пътна обстановка с каква скорост да кара.Всеки си казва че на него няма да му се случи...Да ама Не...Докато не се научим да спазваме законите в тази Държава...ще бъдем на този хал...
  • 3 Джигит

    17 0 Отговор
    Като са видяли че има мъгла защо не са намалили скороста? Като се качът на магистрала и решват че са влак а пред тях Царски Път и скочат на газта! Ниската култура отново изигра ролята си както и във всичко случващо се в България!
  • 4 НАТЕ

    11 0 Отговор
    Добре ,че не сме в бъдещето и да пилотираме летящи автомобили. Селяндура-българин и във въздуха ще се удря ,щото е велик шАфьор!

    Коментиран от #5

  • 5 БКП ТВ HD

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "НАТЕ":

    Селяци карайте с 10km/h най-много! :)

    Коментиран от #6

  • 6 Пища Хуфангел

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "БКП ТВ HD":

    А с колко да карат като има мъгла бе манго? Ти с каруцата редовно губиш подкова и застрашаваш трафика в кв. Кевски - София!

    Коментиран от #7

  • 7 БКП ТВ HD

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Пища Хуфангел":

    За мойта X5-каруца ли говориш смешко хаха :)))
  • 8 Гостенин

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "В един момент видях светлини от камион пред себе си. Успях плавно да намаля. В момента, в който се насочих надясно, за да избегна светлините"... Това означава, че и той не е имал достатъчно дистанция или е спрял прекалено плавно и е трябвало да бяга в аварийното, за да избегне удар с камиона.
    Като виждаш, че има мъгла ще караш с по-ниска скорост и по-голяма дистанция. Ако трябва и с 40 км/ч ще караш, нищо че е магистрала. Всичко за пореден път идва от несъобразена скорост и неспазена дистанция. То българина все търси причината някъде другаде. Така беше и с верижната катастрофа на АМ Тракия миналата година, така беше и преди няколко години в тунел Витиня...
  • 9 Трифонов

    7 7 Отговор
    Истината е, че не е въпросът във високата скорост! Никой от тия не е карал с висока скорост. Гарантирам. Я помислете, коментатори, какво правите, когато карате по магистралата със 130 и видите пътен патрул? Ще ви кажа точно какво правите. Скачате на спирачките, почти спирате и аха-аха да излезете да се предадете. Ей това правите. А тия зад вас да се оправят кой как може. Щото, както сте "мъже - скали" по 200 килограма и много "мъжествени" - блян за всяка ковра, като видите кинта и двайсет милиционер, се насирате в гащите, накисвате всичките си "авери" и гледате, като котета. И в този случай точно така е станало. Всички са карали с мълниеносната скорост от между 80 и 120 км. час, шахматно разположени във всички платна така, че да няма как някой, който иска да е далеч от тълпата малоумни самоубийци, да ги изпревари. И на дистанция от по 5 метра един зад друг. Първият кретен с 20 годишен дръгел, който е навлязал в мъглата, почти е спрял на място... Нататък да обяснявам ли?! Това съм го виждал поне сто пъти. На мъгла, на облак дъжд през лятото, който се изсипва над определен участък, на дим от запалени стърнища... на милиционер... Високата скорост никого не е убила! Спирането е това, което прецаква нещата!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 julia

    0 0 Отговор
    Да и аз това се питам като видим хубав път и дай да даваме газ ... ама не в тази мъгла и това кофти време трябва да се внимава !!
  • 12 Yordan Yordanov

    0 0 Отговор
    Минавал съм по този път понеже пътувам често ! И да пътят е хубав но в такова време се кара с 30/40 км/h за да няма такива мелета по пътя..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове