Last news in Fakti

16 Април, 2012 20:43 1 762 6

Европа ни погва заради кокошките

  • кокошки-
  • съд-
  • европейски съд-
  • нехуманно отношение

България е една от 12-те страни в ЕС, които не са се съобразили с правилата за хуманно отношение към кокошките-носачки, определени от Европейската комисия, което заплашва страната ни от съдебни действия, съобщава АФП.

Страните, сред които е и България, са получили предупреждение преди два месеца да се съобразят с изискванията или в противен случай ще бъдат изправени пред съда в Люксембург.

Само Румъния е спазила правилата след предупреждението, докато Белгия, България, Гърция, Испания, Франция, Италия, Кипър, Латвия, Унгария, Холандия, Полша и Португалия "трябва да направят допълнителни усилия".

Тези страни рискуват до лятото да получат последно предупреждение под формата на мотивирано становище – последна стъпка преди ЕК да сезира съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герест петел

    1 0 Отговор
    Абе,тия от Европа-та съвсем ИЗКУКУРИГАХА вече,
    затова,докато е време,ДА И БИЕМ ШУТА И НА НЕЯ,
    и на скапващият се ЕС,за да спрат с опитите си
    да ни приравнят с тях!
    Да го направим по-бързо,докато не сме започнали
    И НИЕ ДА КУТКУДЯКАМЕ като тях.........
  • 2 The Qwerty

    1 0 Отговор
    Аз не мога да разбера, каква е разликата между яйце снесено от нещастна кокошка и такова от щастлива. Все същите. Кокошката е щастлива, когато наблизо има петел.
  • 3 Кокошките са щастливи само с петльо хихи

    1 0 Отговор
    Имам съмнения,че боядисах яйца от нещастни кокошки,което много ме натъжава и депресира.Искам когато кокошката си цепи дупето за моето яйце да бъде щастлива,защото преди това е яла.В противен случай се сещам за Георги Димитров(Гошо тарабата),че който не работи не трябва да яде.А когато съвсем изкукуригаме напълно ще забраним експлоатацията на кокошките.И все пак се питам кой идиот е попитал кокошките кога са щастливи и кога не?!
  • 4 bmw fen

    1 0 Отговор
    interesnoto e za6to davahme po 40 stotinki za qice ot 6tastliva koko6ka kato gledam vuob6te ne e imalo 6tastlivi ami samo sa si slagali natcenki ako qice ot ne6tastna koko6ka e 20 stotinki a qice ot 6tastliva e 40 pretpo4itam ne6tastna
  • 5 The Bear

    0 0 Отговор
    Ха-ха - като гледам списъкът на страните с нещастни кокошки заплашени от глоби, се чудя кои тогава останаха от Европейския съюз да са изпълнили предписанията и че ще налагат глаби на другите на всичкото отгоре - еми сещам се само за Германия и Англия - всички други са или в списъка, или нищожни по територия, или новоприсъединени. Така излиза, че 1-2 страни, на няколко от чиито граждани в управлението им е хрумнало да въведат тази дива идея със щастливите кокошки като закон, ще налагат глоби на всички останали от Европа - е къде е нормалното, логиката, смисълът, справедливостта и т.н. Ми да си правят каквото си знаят в това отношение и да не налагат на мнозинството недомислените си малоумия.... то 80% от хората в Европа са нещастни, ние за кокошките и кучетата да се грижим - че изкукуригаха някои е ясно, но притеснителното е защо останалото болшинство им се връзва ?! Нима краят на света ще дойде не от бедствие, а от малоумие?!
  • 6 Люба Дупаринова

    0 0 Отговор
    Кучета ,кокошки,за хората мислите ли?......