Last news in Fakti

19 Април, 2012 12:30 852 0

Дунавската стратегия прави нашия регион привлекателен

  • дунавска стратегия-
  • цветанов-
  • регион
Дунавската стратегия прави нашия регион привлекателен - 1
Снимки: БГНЕС

Дунавската стратегия може да направи много по-привлекателен нашия регион. Трябва да работим, за да създадем по-добри условия за бизнеса, за инфраструктурата. Надявам се, че с днешния форум ще можем да гледаме към бъдещето и реализирането на Дунавската стратегия от всички държави, които участват.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при откриването на форум на тема: „Управление на границите в ЕС и сигурност на документите за пътуване в Дунавския регион“.

Сигурността на документите за пътуване е изключително важна тема и това е част от приоритетите в реализирането на Дунавската стратегия, подчерта Цветанов.  Той допълно:

„За България и респективно за Германия това е изключителен приоритет, защото България и Германия са координатори по реализирането на темата за сигурността. Благодаря на всички държави, които участваха в Залцбургския форум. Искам да поздравя колегите от Австрия, Унгария, които бяха изключително активни в приемането на тази концепция в края на 2011 г.”.

По думите на вътрешния министър „България носи пряка отговорност за сигурността на външните граници на Европейския съюз“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА