Last news in Fakti

27 Април, 2012 18:33 1 121 0

Патриарх Кирил пожела мир и просперитет на България

  • кирил-
  • руски патриарх
Патриарх Кирил пожела мир и просперитет на България - 1
Снимка: БГНЕС

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил пристигна у нас. Той беше посрещнат от видинския митрополит Дометиан, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, от Старозагорския митрополит Галактион , от Стобийския епископ Наум и от викария на българския патриарх Максим - Знеполския епископ Йоан.

„С радост стъпих на българска земя. Днес започва мирното ми посещение в братска България след избирането ми за Патриарх на Русия”, отбеляза патриарх Кирил в кратко обръщение към посрещачите.

Той заяви, че с радост очаква предстоящата среща с патриарх Максим, със Светия Синод на Българската православна църква и с вярващите.

Патриархът обясни, че на срещите ще бъдат обсъдени въпросите за сегашното състояние на двустранните отношения и за духовните връзки между двете църкви.

„Пожелавам мир и просперитет на България, нарастване и укрепване на Българската православна църква. Нека мирът и благополучието да са над тази забележителна земя и над българския народ”, отправи благословението си Негово светейшество.

Предвижда се по-късно българският патриарх Максим да посрещне патриарх Кирил в синодалния параклис „Свети цар Борис", където да бъде обслужен благодарствен молебен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА