Last news in Fakti

27 Април, 2012 19:53 1 054 1

Делото срещу Цветанов - пак през юни

  • цветан цветанов-
  • мирослава николова-
  • клевета
Делото срещу Цветанов - пак през юни - 1
Снимка: БГНЕС

Делото за клевета срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, заведено от председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, ще продължи през юни. Вицепремиерът Цветанов и Мирослава Тодорова не присъстваха на днешното заседание в Пловдивския районен съд и бяха представени от защитниците си, предаде БНР.

В началото на заседанието адвокат Даниела Доковска прочете мотивите за делото на съдия Мирослава Тодорова. Тя посочи конкретните поводи за неговото образуване - две последователни интервюта на министър Цветан Цветанов. В тях той обвинява Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов. Според съдия Мирослава Тодорова Цветанов е разгласил неверни данни и позорящи обстоятелства, свързани с магистратската й работа и с дейността й като представител на обществена организация.

Адвокат Доковска представи запис от предаване по Би Ти Ви, където се е състояло второто интервю и поиска то да бъде дешифрирано. Това беше прието от съда. Адвокатът предаде и писмени доказателства, сред които документи по делото срещу Маникатов и справка от затвора, където е излежавал присъдата си, осем писма и становище на Общото събрание на Съюза на съдиите в България, два доклада на ООН и на Европейската асоциация на съдиите за независимостта на съда.

За да се запознае с тези материали, защитата на вицепремиера Цветанов, Десислава Добрева поиска време до следващото съдебно заседание, което е насрочено 25 юни. Дотогава тя трябва да внесе и справка с личните данни на родителите на Цветан Цветанов, както и свидетелството му за съдимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ плащайте на мародерите

    0 0 Отговор
    А кога ще започне делото срещу Цецо крадецо за пране на пари?!!!!!