2 Май, 2012 09:18 1 286 0

Яне Янев: Нашият пернишки монарх не казва истината повече от 10 години

  • яне янев-
  • президент-
  • първанов
Яне Янев: Нашият пернишки монарх не казва истината повече от 10 години - 1
Снимка: БГНЕС

 

Нашият пернишки монарх Георги Първанов не казва истината повече от 10 години. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Той отхвърли изявленията за "яневизация" на политическия живот в страната, отправени от Първанов по повод обвиненията, че пари на Националната разузнавателна служба са били използвани за личните му нужди по време на неговия мандат.

"Яневизацията" е да стане ясно всичко, което Първанов е правил през своите два мандата – от помилването на наркотрафиканти и изнасилвачи, които са страшно скандални случаи, до покровителството на олигарси и кадруването в политиката, каза Янев. "Яневизацията" е да се изчистят тези, които 22 години деребействат в страната, добави лидерът на РЗС.

Не съм част от лабораторните политици, които са създадени от спецслужбите. Минал съм през проверката на времето и то е доказало, че аз не съм ничий проект, каза Янев.

По думите му такъв конкретен пример за лабораторен политик е снахата на Пръмови – Меглена Кунева, която се прави на десен лидер и безпартиен кандидат.

Тя е представител на една от най-ортодоксалните комунистически фамилии. Тази жена е назначена още от Жан Виденов в Съвета по евроинтеграция. Моите родители нямат никаква връзка с БКП, а тези хора, които са били храненици на бившата система, сега ползват благата и на днешната, посочи лидерът на РЗС. Той припомни и участия на Кунева в заседания на предишен кабинет, където тя е пледирала за АЕЦ "Белене". Янев цитира нейни думи от 2005 година, когато тя е казала, че е за този проект. Нека да се определи тя комисар ли е, комисионер ли, банкер ли, лобист ли е, да се знае колко пари получава в борда на директорите в банката "БНП Париба". Нека обществото да знае има ли и кои са лобистите в обществото, подчерта той.

Яне Янев похвали правителството за автомагистрала "Струма". Кога в България някой си е мечтал от Дунав до Бяло море да можеш да минеш по магистрала, каза още той.

За скандалите в службите и затова може ли да бъде повдигнато обвинение на генерал Кирчо Киров Янев каза, че не е прокурор, но счита, че за тези безобразия някой трябва да се понесе отговорност. Оставете пушките и разни други сувенири, аз започнах с това, защото искам да се знае за какво плащат българските данъкоплатци. Проблемът е много по-дълбок, каза лидерът на РЗС.

Той посочи, че днес ще бъде приет закон за конфискацията на имуществото, придобито от престъпна дейност. Има много странна коалиция, каза Янев – коалиция между БСП, ДПС, СК, "Атака", всички посткомунистическите партии. Те са против закона, защото те персонално се виждат в част от този закон. Такъв закон трябва да има, защото 22 години българският народ иска да види ще има ли възмездие. Никой не им потърси сметка 22 година на тези незаконно забогателите, каза лидерът на РЗС. Винаги могат да се правят поправки, хиляди поправки се направиха в законите. За всичко останало може, за това не, продължи той с критиките си към опозицията. Нека да започне да работи този закон, нека да се види, призова Янев.

Законопроектът за бившите президенти трябва да влезе до края на месец май. Според Яне Янев тогава, когато бивш президент стане член на една партия или ръководител на партия, той вече не е символ на единственото на нацията и трябва да спре да ползва привилегиите, които ползват бившите президенти. Тези привилегии са 60% от заплатата на действащия президент, заплати на екип, охрана, 30 000 лв. за офис, 200 кв. м. държавна собственост, изброи Яне Янев. На месец може би разходите са около 70 000 - 100 000 лв. Желю Желев и Петър Стоянов не се изкушиха да станат членове на никоя партия, посочи лидерът на РЗС. Закон не се прави за един мандат или за един човек, а да не се изкушават бъдещите експрезиденти да се обвързват с партии, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА