5 Юни, 2019 08:43 4 419 77

Румен Радев: Икономическото ни сътрудничество с Русия трябва да се развива

  • русия-
  • санкции-
  • румен радев

Правителството на България да продължи добрия диалог между двете страни

Румен Радев: Икономическото ни сътрудничество с Русия трябва да се развива - 1

Убеден съм, че икономическото ни сътрудничество с Русия трябва да се развива, независимо от санкции и контрасанкции – така както го развиват нашите западни партньори. Особено в енергийната сфера, при спазване на важни принципи като конкурентност, прозрачност, сигурност на доставките и – особено важно за България – на изгодна цена. Това заяви президентът Румен Радев в интервю за Информационната агенция на Русия ТАСС по повод предстоящото си работно посещение в Руската федерация за участие в Международния икономически форум в Санкт Петербург.

По думите на държавния глава икономическият форум в Санкт Петербург се утвърждава като една от водещите в света платформи за обмен на идеи в областта на икономиката и политиката. „Уникалното географско и културно положение на България на стика между различни култури я правят интересен партньор. Вярвам, че това ще се осъзнава от все по-широк кръг политици и предприемачи. Най-активните вече са в България“, коментира Румен Радев.

Президентът посочи, че още в първия ден на визитата си ще се срещне с президента на Руската федерация Владимир Путин, с когото през 2018 г. възстановиха диалога между България и Русия на най-високо равнище след десетилетно прекъсване. „Този диалог трябва да се материализира от правителствата. Мисля, че с президента Путин споделяме това очакване“, призова държавният глава и отбеляза, че втората среща на двамата в рамките на такъв къс срок внася нова динамика в двустранните отношения.

Русия е сред най-значимите външноикономически партньори на България в сферата на туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и с ключово значение за доставката на енергийни ресурси. Страната ни внася руски енергийни продукти за милиарди левове и този внос формира основната част от двустранния стокообмен, отбеляза Румен Радев.

„Имаме добро сътрудничество в сферата на транзита на руски природен газ през България. В момента изграждаме капацитет за допълнително получаване и разпределяне на руски газ и газ от други източници през наша територия“, заяви Румен Радев в отговор на въпрос за перспективата за продължаване на трасето на сегашния газопровод „Турски поток“ през България.

По думите на президента, страната ни има добре развита газопреносна система, която е в процес на разширяване, а газовите връзки със съседните държави ще осигурят достъпа на руски газ до Централна Европа. Преди броени дни бе направена и първа копка на новия интерконектор с Гърция и България очаква да приеме газ и от „Турски поток“.

„Що се отнася до перспективите, неведнъж съм заявявал, че най-сигурният, най-надеждният, а и най-евтиният път е директният. Затова логичният избор за увеличаване на преноса на руски газ през Черно море е това да става с газопровод до България“, е позицията на държавния глава.

Според президента, проектът АЕЦ „Белене“ е неизбежен – в него вече са вложени 3 млрд. лева, средства на българските данъкоплатци, а развиващата се индустрия ще има нужда от сигурна енергия. За неговата реализация, обаче, са необходими ясни юридически, времеви и ценови рамки.

„Процедурата за избор на стратегически инвеститор за новия АЕЦ бе обявена официално на 22 май и то в официалния вестник на Европейския съюз. В следващите 90 дни желаещите да изградят втората ни атомна централа могат да го заявят. Цялата процедура трябва да приключи до една година и на 22 май 2020 г. да е ясно кой ще изгражда АЕЦ "Белене"“, посочи Румен Радев.

Помолен да определи двустранните отношения по десетобалната скала, президентът подчерта, че отношенията между България и Русия са хилядолетни, а историческата ни връзка е много силна. От България е дошла азбуката, на която днес пише народът на Русия, религията, която той изповядва и богослужебният език. По-късно Русия е пожертвала живота на десетки хиляди свои синове заради свободата на България и българите не са забравили това.

„Вековните исторически връзки са причина за изключителната близост между нашите народи, която е устояла на всички превратности на времето и политиката. Затова аз не бих се наел да вкарам тези дълбоко емоционални отношения в таблиците на цифрите“, заяви Румен Радев. Дълг на днешните политици е да градят нашите отношения върху солидната историческа основа и да не робуват на мимолетни идеологически влияния, добави президентът.

Запитан какво пречи на отмяната на режима на санкции, наложени от ЕС и Руската федерация, Румен Радев посочи, че условията за отмяна на санкциите, формулирани от Съвета на ЕС, са свързани с пълното изпълнение на споразуменията от Минск както от Русия, така и от Украйна.

„Постигането на напредък по това условие е в интерес както на ЕС, така и на Русия“, подчерта държавният глава.
„Считам за погрешна парадигмата за гарантиране на сигурността на една държава за сметка на сигурността на друга държава. Такава формула води до нестабилност, недоверие и поражда рискове“, заяви Румен Радев в отговор на въпрос дали Русия действително представлява заплаха за сигурността на Европа, в това число и за България, и против кого е насочено разширението на НАТО.

„Членството на страните от Западните Балкани в НАТО, което България подкрепя, цели да се овладее конфликтния потенциал в нашия сложен регион“, посочи Румен Радев и добави, че присъединяването на Република Северна Македония към НАТО няма как да е заплаха за някого.

„Убеден застъпник съм за свалянето на напрежението между НАТО и Русия и възстановяването на пълноценния диалог по въпросите на сигурността. Изграждането на повече доверие би превъзмогнало много от опасенията, които съществуват сега“, подчерта още президентът.

Запитан дали ще се продължи сътрудничеството на България с Русия в областта на авиацията и отбраната, Румен Радев посочи, че дълги години Въоръжените ни сили, в частност авиацията, бяха пренебрегвани за сметка на други важни сектори от обществения живот. Това е дало отражение и на процесите по въвеждане на нови образци въоръжение и техника.

„Надявам се, че тези негативни тенденции са минало и като доказателство за това, мога да посоча стартиралите проекти за превъоръжаване на Българската армия. Естествено, в авиацията е един от водещите проекти“, коментира държавният глава.

По думите му отделените средства от българското правителство са недостатъчни за финансиране на цялостно превъоръжаване на Въоръжените сили, а това налага взаимноизгодно сътрудничество с Русия за поддържане на наличното ни въоръжение.

В процеса на придобиване на нова техника по стартиралите проекти, ще е необходимо технологично време за усвояването ѝ, през което трябва да се поддържа съществуващото въоръжение и техника и авиацията няма да бъде изключение от тези процеси, заяви още в интервюто си за ТАСС държавният глава Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар

    72 27 Отговор
    Трябва ама как да стане от там няма проценти и пари за къщи за гости

    Коментиран от #23, #25, #61

  • 2 Тито

    59 37 Отговор
    Г-н Президент Радев. Как сътрудничество с Русия та това е в разрез с евроатлантокоджендарските ценности

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    33 12 Отговор
    Абе то хубаво,но само с тоя АЕЦ да не стане като с прословутия американски ТЕЦ. Дяволът се крие в детайлите.

    Коментиран от #74

  • 5 БКП ТВ HD

    59 15 Отговор
    Ами то Германия и Франция си търгуват нормално :)
  • 6 Бачо Киро

    68 19 Отговор
    Че е прав - прав е. Немците си имат СП1, не отстъпват от СП2, но нашите продажници в политиката козируват и преизпълняват, понякога и авансово, за потупване по рамото... Никой не гледа интереса на България, само личния си гледа.
  • 7 добре

    27 41 Отговор
    че никой не го пита, ама вимето на поста.. да се понатегне малко, може да му кажат бравос, Спосое болшиба другарю президент!
  • 8 СоцБоц

    39 39 Отговор
    Слава на БКП, единствената партия мислила за Народа!!!Слава на Българоруската дружба!Ако не бяхме загубили необятния Руски пазар да имаме и производсво и селско стопанство!

    Коментиран от #16, #18, #49, #65

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бачо Киро

    55 18 Отговор

    До коментар #3 от "ХАЙДЕ СЕГА":

    Абе Меркел явно е абсолютен русофил и червена бабичка, подлога на Решетников и тн, а? Всеки си гледа интереса, освен вие идиотите .... За едната угодия и едното браво и майките си ще продадете...

    Коментиран от #19, #50

  • 11 СоцБоц

    51 7 Отговор

    До коментар #2 от "Тито":

    А на Унгарците в разрез с какво им е два пъти по ефтина руската газ?
  • 12 Шляхтиц

    21 19 Отговор
    Че трябва, трябва, но защо само приказваш какво трябва, а не правиш нищо. Нали си президент, за какво получаваш заплата????????
  • 13 ДОКО

    27 24 Отговор
    ДРУЖБАТА МЕЖДУ РБ И СССР Е ТАКА НЕОБХОДИМА КАКТО ВЪЗДУХА И ВОДАТА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО..ТОДОР ЖИВКОВ ТОВА Е ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ И ЗА НАШАТА МАЛКА И НЕЗВРАЧНА СТРАНА ТОВА Е РЕШЕНИЕТО...НЕМА НАТО НЕМА ЕС И НЕ НИ ТРЕБВАТ ПЕДЕРАСТИ И ПЕДОФИЛИ ..ИМАМЕ СИ ЕСТЕСТВЕН РЕГИОНАЛЕН СИЛЕН И МОГЪЩ ПАРТНЬОР..
  • 14 SAAB

    25 2 Отговор
    Преди да " развиваме " e нужно първо да имаме икономика .......
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 куку руку ку

    33 17 Отговор

    До коментар #8 от "СоцБоц":

    Не заради загубата на руския пазар се сринаха селско стопанство и промишленост на България. Сринаха ги сегашните ни господари от ЕС, защото не мога да кажа, че са ни партньори. За всяко дадено на България евро, като субсидия, ЕС е отмъкнал от същата България 10 евра!

    Коментиран от #21

  • 17 Диман

    15 28 Отговор
    Смешен, много смешен! Това са санкции срещу олигарсите, бе умник!
  • 18 onq s konq

    19 14 Отговор

    До коментар #8 от "СоцБоц":

    Добре СЛАВИШ БКП,ама тая Партия вече я няма.Та въпросът е ...КОЙ ще ти плати за "славенето"?
  • 19 Spermoslav Popov

    11 14 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    Меркелицата е от бившето ГДР. Дано това ти помогне да си направиш съответните изводи, въпреки че ще ти е много трудно.
  • 20 Гербераст

    16 16 Отговор
    Като върл натовец и почитател на еврогейските ценности и без пари да е газта от Русия пак ще си купувам американска в шишета и ще гласувам за ББ. ББ беше слуга на бай Тошо, но вече много го мрази. И аз така.

    Коментиран от #22

  • 21 нато пуър

    23 15 Отговор

    До коментар #16 от "куку руку ку":

    Отмъкнала ти е скъсаните гащи!
    Абе, гащник, сляп ли си или много тъп, че не виждаш кой взе икономиката на страната, ДС, ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, всички са ченгета от ДС, която е???????
    Която е КЛОН НА КГБ!
    Разбра ли сега, кой ти го сложи!?
    ЕС ни дава помощи и пари, НО, олигарсите от ДС ги прибират, по-точно слугинажа на КГБ и Русия, такъв е и Бай Румен!
    Айде кажи, че не е пълно с ДС агентура навсякъде!?

    Коментиран от #38

  • 22 нато пуър

    18 17 Отговор

    До коментар #20 от "Гербераст":

    Що бе, кога руснаците са ни подарявали нещо?
    Кога газта е била безплатна?
    Вие комундрелите все си мислите, че всичко е без пари, ама не е и никога не е било, едното за сметка на другото!
    Сега е много по добър живота и по евтин от соца, по времето на руското робство и зависимост.

    Коментиран от #24

  • 23 123

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Булгар":

    Но има тлъсти комисионни и куп схеми за източване на пари, а нивото на контрол е много ниско.
  • 24 Опа тролче

    16 10 Отговор

    До коментар #22 от "нато пуър":

    Я кажи кога си получавал нещо безплатно от ЕС или САЩ?

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дружба

    9 9 Отговор
    Съвсем естествено е за нашите държави да бъдем партньори-и от географски, и от исторически, и от демографски, и т.н. съображения. На базата на взаимната изгода, разбира се.
  • 27 гост

    17 9 Отговор
    На зеления чорап Решетников пак му е набивал ток нощеска ….

    Коментиран от #29

  • 28 нато пауър

    12 9 Отговор

    До коментар #24 от "Опа тролче":

    Ти май забрави 1997 г?
    Как мислиш се стабилизира страната, откъде дойдоха тия пари?
    В момента икономиката ни е много по конкурентноспособна, за разлика от ерата на соц мастодонтите, които рухнаха, както рухна и СССР!
    Да ти дадат пари и да ти създадат условия да правиш пари е по важно от това да ти ги дадат безвъзмездно!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Президентът

    3 8 Отговор
    Има Вина, колкото и Борисов! Трябва да бъде по борбен...Ще се бориш Радев за Народа си! Това трябва да е фикс идея за теб!!!

    Коментиран от #35

  • 31 нато пауър

    13 10 Отговор
    Внимавайте за кой галсувате, защото червената чума чака, тя няма почивен ден, всеки ден червените кхмери работят против благоденствието на българите, за да получат комисионните си от Путин!
    Може ли българският президент да ходатайства за Русия?
    За мен това е абсолютно предателска политика, добре, че в ЕС никой не слуша, какво говори някакъв шапкар.

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Статистик

    9 7 Отговор
    Заглавието на статията няма нищо общо с думите на Радев, който говори за развиване и задълбочаване на сътрудничеството НЕЗАВИСИМО от трудностите! Има ли някой ,който да не знае ,че санкции срещу Русия няма. Има санкции на ЕС срещу стотина руски компании и олигарси. В същото време българския износ руската федерация е спрян от Русия, а не от България.
  • 34 Камъните от

    0 0 Отговор
    Румъния, идат насам...
  • 35 нато пауър

    14 9 Отговор

    До коментар #30 от "Президентът":

    Радев се бори за руските интереси, което е много опасно и вредно за джоба на българина, защото цялата ни икономика и финасова стабилност е гарантирана и обвързана с ЕС, с такъв предател начело на държавата скоро няма да ни пуснат в Шенген.
    Бълхаринът не го интересува дали ще получава повече пари, бълхаринът се инетерсуа от българо-руската дружба!?
    Бълхаринът не се инетерсува от неговите деца, а от руските деца, бълхаринът е прост и беден, защото е прост!

    Коментиран от #44

  • 36 Граф Монте Христо

    9 9 Отговор
    Това го знае всеки българин, колега военен, но как да го обясниш на ''кухия, като лейка от тиква'' сътворена, че трябва да им се опъне като Орбан и как да го обясниш на недоразвития български народ, който гласува за него, че там в ЕС, далавера за България и келепир, никакъв, ама грам, не може да има....???
  • 37 Вова

    7 5 Отговор
    Икономическо сътрудничество с Русия е само за "големите", то това е и целта.
  • 38 !!!

    7 12 Отговор

    До коментар #21 от "нато пуър":

    България към момента плаща повече,отколко получава от ЕС.
  • 39 Дух

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "нато пауър":

    Ходатайстват също и от Франция,от Италия,Германия,Австрия.
    И там "хлопа"ли дъската?
    Проста амеба ки!Ама проста!
  • 40 MGewehr

    5 3 Отговор
    След като "азиатската империя" ни наказа за влизането на БГ в НАТО и ЕС, за какво сътрудничество може да става въпрос, господин кръглак от БНА?
  • 41 pepe le pew

    5 7 Отговор
    Не съм от червените, но браво на президента. От БАН потвърдиха че енергийното потреблени ще расте успоредно с цената на въглеродните емисии. Германците спряха атомките, но потреблението им на газ се изстреля в открития космос. Те по-скоро ще излязат от НАТО отколкото да спрат СП2. Белене е въпрос на оцеляване, иначе новите цени на тока ще доведат до гражданска война. Ревяхме кат обезумяли за някакви си паршиви 10-15% увеличение, но скоро ще слагаме по една нула отзад.
  • 42 Какво повече има да развиваме

    9 5 Отговор
    Сътрудничеството.....освен газ какво друго? Балалайки и матрьошки ли ще внасяме?
  • 43 Спец

    2 8 Отговор
    Повече любов с готините рускини и смесени бракове!
  • 44 Коко

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "нато пауър":

    Абе човек ли си или маймун незнам ама като ти чета бавно развиващите мисли или си много ама много тъп или си много ама много болен и в двата случая е лошо може глух и гениален като Бетовен може сляп и гениален като Стиви Уондър ама тъп и ненормален неможе кажи на Боко тиквата да ти купи лекарства и книги ама много книги белким прогледнеж
  • 45 Анонимен

    6 3 Отговор
    Санкции дрън дрън. Какво правят Немски и Френски вериги в Крим. Строят ли строят нали има санкции. Завземат пазара а нашите лапат мухите. За нас нищо не може. Защото имаме про с титу ки начело

    Коментиран от #47

  • 46 Троцки

    2 1 Отговор
    Идиот
  • 47 Ама никой не ти пречи на теб

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Анонимен":

    Да им завземаш пазара. Какво можеш да им предложиш? Писани каручки и глинени бърдучета? Или може би гюлено масло и кисело зеле? В кое си световно добър?
  • 48 Българин

    7 6 Отговор
    Много проС тоз бе!
    Минималната заплата в Русия е 280лв, а нашите стоки са скъпи.Какво ще купуват от нас тия скъсаняци?Нямат пари да купят бутилка евтина ракия дори.Нали за това се наливат с почистващи препарати.Ние за тях сме само едни балъци, които да им кърпят бюджета като им купуват горивата на все по-високи и по-високи цени.Да им платим потока на наша територия ама ппосле да е техен, да направим АЕЦ-а ама после да е техен... а не мерси.Кой се е хванал с тия все тъне в мизерия и беднотия.Горкия ни прецедент ходи в Москва, сега щял да ходи в Санкт Петербург.То къде другаде да отиде горкия като никъде по света не го искат?
  • 49 локийуъх

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "СоцБоц":

    Публикувано във факти.бг: Ако не бяхме загубили необятния Руски пазар да имаме и производсво и селско стопанство! .

    .Кой необятен пазар бе?140милиона бедняци срещу 550милиона платежоспособни европейци.Кой пазар е необятен бе?Навремето ни купуваха щайга домати за 8 копейки и ти се радваш!?Това червените вряли и кипяли в социалистическата икономика нямате ни най-малка представа от нищо.За това сте за смях на цял свят.
  • 50 Знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    Публикувано във факти.бг:
    Абе Меркел явно е абсолютен русофил и червена бабичка, подлога на Решетников и тн, а?.

    .Точно така!Меркел е потомствена комунистка.Докато цял Източен Берлин се чуди как да избяга през стената, тя от западната част бяга в източната, защото баща ѝ е разкрит като шпионин.
  • 51 Националист

    6 7 Отговор
    Румен Радев един от малкото Български лидери, който прави всичко каквото може за България.
    Не съм го чул нито веднъж да лакейничи и мазничи на Меркел, Макрон или който и да е друг.

    Дай Боже да успее в работата си за България. Би трябвало той да е Премиер, а не лакея мафиот Борисов.

    Коментиран от #57

  • 52 Docenta

    6 3 Отговор
    Другарю Радев ви загубихте изборите и сте от страната на победените,затова слагайте потника грабвайте това недуразумение Деситуу и марш към Муусква.Вие сте срам за България
  • 53 pun4o

    4 6 Отговор
    Интересно как слаборазвитата ни икономика с помощта на изедника СССР построи АЕЦ Козлодуй (6 енерголока), който и в момента, въпреки престъпното спиране на 4 енергоблока е основен и най-евтин източник на електроенергия, а вече 30 г. с помощта на евроатлантическите ценности не можем да построим АЕЦ Белене (2 блока).
  • 54 Б.б

    7 2 Отговор
    каква икономика от русия само ушанки и мизерия от рус те и днеска си избиват интелигенцията и всички който ишат срещу ботоксовия кгбист
  • 55 Реален

    2 6 Отговор
    Поне изнасяхме някаква продукция дали за 8или за 10копейки ,в Европа няма един български продукт по супермаркетите ...Ащо..?защото си ги внасят от черните страни и от техните си Франция, Швейцария, Австрия,...няма български продукти а ние само тяхното купуваме и то на цени по високи , примерно от Германия с 100-150%...нашите деца ядат Милка за2лв а немските за 1,3лв ..и т.н ,да не говорим за прахове ,Ленори и д-р .Ако купуваха нещо от нас и от Гърция нямаше да сме загубим позиция в селското стопанство и да се обезлюдят много села поради липса на работа, "Европа е добре щом Германия, Франция и Австрия са добре" ...това бяха думите на Меркел.Да щото ни унищожиха като нация за да си имат едрина работна ръка ,добри специалисти,и който казва че германците били работливи ххаха ... голяма грешка,това е мързелив народ който получава стрес защото не може да реши коя дестинация да си избере за почивка ,а ние стрес за ток,вода,тел, храна....и т.н.Европа ..каква Европа за нас си е СОПА

    Коментиран от #63

  • 56 Експерт

    7 0 Отговор
    Да Радев, икономическото сътрудничество с Русия трябва да се развива, но на равноправна основа. А не на основата на слугинажа и отказа от отстояване на националните интереси, както беше в дълъг период от време.
  • 57 Въпрос

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Националист":

    А та Путин не лакейничи ли? Виж го на снимката - Радев е 2 метра човек изглежда по-нисък от Путин, който е метър без пет.
  • 58 БеСеПендър

    3 0 Отговор
    Това сътрудничество си се развива и без твоето цвилене!!!!
  • 59 Антифашист

    0 5 Отговор
    Приветствам изявлението на президента за затопляне на отношенията с Руската Федерация. Русия е тази, която ни е освободила от османско иго и този безспорен факт няма как да бъде забравен, изопачен или неглежиран. България няма да спечели нищо от санкциите срещу Русия. България и Русия изповядват една и съща православна вяра, а руската саможертва е многократно доказана в столетията.
  • 60 ТтТ

    2 0 Отговор
    Трябва, ако не е за наша сметка!
  • 61 ТтТ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Булгар":

    От Русия идват тъмните сделки г-н Никой!От там идват невежия!
  • 62 реалист

    5 0 Отговор
    Радев, не се излагай! По-скъп газ ли иска БйеСйеПйето - да остане и рушвет. Или лагери на смъртта пак ще прави? Свърши тая с браЦкия съвеЦки съюз - разберете го!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Guest

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "СоцБоц":

    Ха ха, това са мечтите на червените бабички да копат домати за пияните братушки.
  • 66 Гост

    1 0 Отговор
    Я марш ве червена отрепко, виждаш толкова години икономическо сътрудничество с тази пияна нация докъде ни докараха.
  • 67 И аз искам

    3 0 Отговор
    Няма безплатен обяд! Какво безплатно ни е дала Русия? Освен масов терор.
  • 68 Гербераст

    0 3 Отговор
    Чеп да е, амерски да е. ББ беше верен слуга БКП като телохранител на бай Тошо, но сега обърна нещата. Сега разпределяме с Доги. И аз бях комуне преди като имаше за лапане, но като вожда ББ обърнах резбата и лапам здраво. Затова съм върл натовец и сега много ги мразя комунетата. Данчо Кирилов също така последва примера на ББ и той от комуне дойде при нас и е доволен. Просто гласувайте яко за ББ и не го мислете. Ние се грижим за вас.
  • 69 Да да

    1 2 Отговор
    Имали ли сме по-прост президент от тоя? Съдържанието на празна лейка е по-плътно от вакума в главата му!
  • 70 Крадлива сврака

    4 2 Отговор
    С матушката му Русия ляга, с нея става - перверзен и родоотстстъпник хем!
  • 71 Татко Карло..

    2 1 Отговор
    Буратино,престани с тези глупости да дрънкаш.Започвам да съжалявам,че те издялках от парче дърво.Акъл не можах да ти дам.Растеш само на нос,не и на акъл.
  • 72 Владо Черноземски

    2 1 Отговор
    Попитайте дезертьора на какъв език разговаря с Путин ..
  • 73 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    В политиката Радев е Н-И-К-О-Й и комунягите в БСП го ползват за параван като същевременно ще провеждат про-кремълската линия...
  • 74 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    "Братушките" трябва да ги осъдим за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. При направените сондажни проучвания на площадката, на не голяма дълбочина, се достига до базалтова скала, която се приема за скалната обвивка на земята. Това е идеална земна основа в сеизмично отношение. При следващите фази на проектиране, се правят допълнителни сондажи и се установява, че въпросната скала е само голяма морена, довлечена през ледниковия период. Предварителните сондажи случайно са попаднали върху нея. Всичко останало са льосови наслаги и наноси.
    За това са и всички маймунджулъци с АЕЦ „Белене” вече над 40 г. Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.
  • 75 темида

    1 1 Отговор
    Р Овч да връща парите и в затвора а реактора за скрап
  • 76 Само мнение

    0 0 Отговор
    Чудно защо преди години не се състоя извънредна среща с НЯКОЯ МЕЧКА с НЯКОЙ ЛЪВ !
    РАЗНИ НЕЩА са ставали чрез ИНФОРМАТОРИ !
    Много долно !!!
    Щом като някои хора имат ПРОБЛЕМ е редно се срещнат някъде. за да си разрешат проблемите, а не да се ИГРАЕ ИГРА като СВЕТЕЦЪТ и ГРЕШНИКЪТ !
    Онези които ПРЕДНАМЕРЕНО нараниха всички руснаци на този свят, през 1989 България стана тяхна !
    А и още нещо..., щом като на този свят няма араби, турци и други които изповядват христианството, защо трябва да има българи и други, които изповядват мюсулманството !?
    СЪДБАТА на БЪЛГАРИНЪТ, не е достойно да бъде определена от ТУРКИНЯТА, АРАБКАТА, АМЕРИКАНКАТА, РОМКАТА или която и да е друга !

    Коментиран от #77

  • 77 До 76

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Само мнение":

    А БЪЛГАРКАТА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове