19 Май, 2012 07:51 982 7

Започва 48-ият конгрес на БСП

  • бсп-
  • конгрес

Алтернативния път „За нова социална България” предстои да очертае тази събота и неделя БСП на 48-ия Конгрес на партията. Повече от 800 делегати от цялата страна ще се съберат в зала 1 на НДК в София.

БСП със самочувствие поглежда напред и към предстоящите парламентарни избори, които ще бъдат решаващи за перспективата пред България, съобщиха от пресцентъра на партията.


В началото на Конгреса, който започва в 10.00 часа, председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще представи своя политически доклад пред делегатите - „За състоянието на страната и задачите на БСП”. В него той ще очертае стратегическите стъпки, които трябва да предприеме партията, за да даде ясна алтернатива на българите.

Очаква се Сергей Станишев да зададе политиките, които ще променят България. Ще бъде отчетена дейността на Националния съвет и на ОПКК за периода между 47-ия и 48-ия Конгрес, както и работата на БСП в парламента.


Конгресът на БСП предстои да приеме политическа резолюция „Съвременната криза и България утре – отговорът на социалистите”. Докато ГЕРБ дърпа страната ни към дъното на европейските класации и носи на българите обедняване и безизходица, социалистите ще дадат своята ясна заявка за алтернатива – левият проект за социална държава. Задача на задачите според БСП е изграждането на България като модерна европейска държава, държава - на гражданите и за гражданите. БСП е категорична, че трябва да се изхвърли от употреба „мутренския” тип управление.

С политическата резолюция „Действена БСП за демократична промяна” Конгресът ще отправи посланието- БСП е готова да поеме отново отговорността си като партия на промяната. Социалистите са категорични, че е неотложна демократичната промяна в управлението на страната. Съзнавайки, че тя зависи от кондицията и силата на партията, те насърчават промяната и обновлението в БСП, както и продължаването на организационната реформа.


Конгресът ще отправи специален призив „Предстоящите избори – по волята на гражданите”. В него БСП предупреждава за опасността българите да станат плячка на мними авторитети, да гласуват не хората, а парите, да бъде подменена свободната воля на гражданите. Управляващите знаят залога на следващите избори и няма да се посвенят да подменят вота на избирателите, изтъкват социалистите. Те изразяват готовност да търсят широко политическо и гражданско съгласие с партиите и неправителствените организации - по законите, провеждането и контрола на изборния процес. Според БСП са необходими общи усилия срещу нарушенията, фалшификациите и манипулациите на изборите.

Социалистите ще изберат и национални органи на БСП.

В най-висшия форум на партията ще участват 842-ма делегати - 107 от тях са на възраст до 35 години, 771 са с висше образование. Най-младият делегат на Конгреса е Димитрина Стоянова (родена през 1992г.), а най- възрастният делегат е Ангел Гроздин (роден през 1932г.). Поканени са да присъстват повече от 2500 гости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bold

    2 0 Отговор
    Няма ли извънземни-да минат да ги съберат както са на куп-и никога повече да не ни ги връщат крадливи комунисти.
  • 2 xxx

    2 0 Отговор
    И аз се моля някой да ни лиши от тях за винаги, ама уви :(
  • 3 comment

    1 0 Отговор
    Както винаги съм казвал, не са виновни самит ете, виновни са глупаците, които гласуват за тях!!!
  • 4 кими христов

    0 1 Отговор
    ГЕРБ 6te ni dovar6i

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Оххх

    1 0 Отговор
    А дано да е последния...
  • 6 МММ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кими христов":

    @4 Кими Христов - НИК можеш да си пишеш както искаш, но име се пише с главна буква . Поне на това да те беше научил баща ти преди да му секнат кранчетата от кражби.
  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кими христов":

    @4 ti si poredniat jaduvash za chervenite g....a.dano bsp se razpadne che veche nemojem dagi dishame.