21 Май, 2012 10:23 971 0

Георги Кадиев: Задачата пред БСП сега е да спечели изборите

  • кадиев-
  • бсп-
  • да спечели-
  • изборите
Георги Кадиев: Задачата пред БСП сега е да спечели изборите - 1
Снимка БГНЕС

Сергей Станишев беше преизбран на 48-ия конгрес на БСП за лидер на партията столетница. Най-големият му конкурент за поста – Георги Първанов, си направи самоотвод, с довода, че в БСП няма настроение за смяна на лидера.

След неговия ход всички останали кандидати за председател на БСП се оттеглиха от битката – единствен докрай остана Георги Кадиев.

Той гостува в "Гореща точка" с Николай Бареков, за да коментира развръзката от 48-ия конгрес.

Кадиев призна, че не е очаквал победа, но счел за свой дълг да продължи битката докрай. Той сподели своето разочарование от отвода на останалите кандидати и от липсата на истински предизборен дебат между двамата основни претенденти за лидерския пост – Станишев и Първанов.

Като положителен ефект след конгреса Кадиев, както и много други делегати посочиха по време на конгреса, е фактът, че БСП остана единна преди парламентарни избори.

Кадиев разкритикува начина, по който бяха избрани членовете на Националния съвет на партията. Те не бяха избрани от конгреса, а влязоха там като делегирани представители.

По този начин би трябвало да влизат млади хора, които иначе няма как да получат шанс да влязат в съвета, но това не е начин да се вмъкват вече отвъртени фигури, смята Кадиев.

Влизането на платени кадри от "Позитано" в националния съвет по думите на Кадиев е сериозен проблем, тъй като върху тях може да се оказва натиск. По този начин, смята той, се обезсмисля дейността на този съвет.

За да станеш член на изпълнителното бюро на партията, трябва да си член на съвета, а за да влезеш в изборните листи, трябва да си от бюрото на партията – всичко върви едно след друго, посочи Кадиев.

Кадиев се закани, че поради тази причина, ще направи предложение, хора, които са избрани като делегирани членове на Националния съвет, да не могат да бъдат избирани за членове на изпълнителното бюро на партията.

Относно многото загуби, които претърпя в последните години Кадиев обясни със своето твърдо убеждение, че "човек трябва да си води битките и не бива да се отказва".

Основната задача на този етап пред БСП е да спечели изборите. Въпрос на интерпретация е вече, какво означава "спечели". Аз искам да видя промяната в БСП, но това което видях на конгреса на ми хареса, допълни Кадиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА