Last news in Fakti

28 Май, 2012 09:49 1 079 4

Румен Петков: Второто място е смърт за БСП

  • румен петков-
  • бсп-
  • георги първанов
Румен Петков: Второто място е смърт за БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Първанов подчини собствената си кариера на солидността и единственото на партията. Това заяви за ТВ7 Румен Петков, един от най-големите поддръжници на направилия си самоотвод в битката за лидерското място в партията – Георги Първанов. Петков определи това като "много силен политически ход" оттеглянето на бившия държавен глава от битката за председателското място в БСП. Според червения депутат целта на Първанов е била да не се допуска междуличностен сблъсък за сметка на общността.

Румен Петков е на мнение, че твърденията, че поддръжниците на Първанов са се почувствали предадени от неговия ход, не отговарят не истината. Според депутата доказателството за това е речта на експрезидента, която вдигна на крака над 800 делегати по време на конгреса.

Първанов показа, че партията е над всеки един от нас, посочи Петков.

Конгресът по неговите думи е бил единен за това, че са нужни радикални промени в БСП. Организационното състояние на партията в момента е катастрофално, посочи Петков и потвърди, че ако от ГЕРБ вслушат в призивите на Ахмед Доган за предсрочни избори, това ще свари червените неподготвени.

Липсата на кандидати на БСП в над 800 населени места на провелите се през 2011 година местни избори, според Петков, в тревожен знак за партията.

Относно евентуалния подход на Станишев за мобилизиране на партията столетница, Петков изрази мнение, че едва ли новоизбраният лидер ще предприеме чистка, тъй като това би било много "вредно" в ситуацията, в която се намира партията в момента.

Нужни са мерки, с които да се привлече доверието на местните авторитети и структурирането на БСП по места. Голямата задача ред партията в момента е да спечели изборите – другото би било вредно за страната, отбеляза Петков. Според депутата Георги Първанов не само няма да се изолира, но и ще вземе активна роля в предизборната кампания.

Второто място би било смърт за БСП, убеден е бившият вътрешен министър. Ако ние не спечелим изборите, ще създадем трайното убеждение у обществото за непреодолими еднозначни тенденции за липсата на каквато и да е алтернатива, категоричен е Петков.

Усамотяването на БСП е вредно, посочи червеният депутат, запитан за евентуалните партньори на партията на изборите. Ние трябва да излезем с предизборна коалиция, тъй като самотата е слабост.

В този смисъл първият въпрос след конгреса, който стои на дневен ред пред БСП, е в какъв формат ще се яви на изборите. Вторият е за следизборните коалиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    0 0 Отговор
    Ужас - партии, партии, партии - омръзна ми... а вярвам и на всички.... И не се ли усещат тези самозабравили се "активисти", че не живеят живота на повечето българи и нещо неправилно разчитат нуждите на хората.... Но едва ли ги интересуват нуждите на хората, по действията им се вижда, че те си играят на "стражари и апаши" с другите партии, но в хазартен вариант - залагат на определени действия за спечелването на изборите и оттам и големите "кинти", а народа - "да го духат бедните" - както бе казано в "История на света".... Разглежда се оцеляването на партиите като самоцел, а обратното като фатално - - не - политическата класа се изроди и не осъзнава целта - единност и нормален живот на трудовите български граждани, а това е възможно само с чиста борба с всички вредители..... а не да се превърнеш сам в най-големия вредител...
  • 2 stanishev

    1 0 Отговор
    леле мале второто място си е смърт отвсякъде....без парици още 4 години си е яка смърт ....ами няма да има и парки за Меликов и за червени прашки ..... крадливите комунисти в криза са най добри по кражби.... де късмет пак да докопат кокала
  • 3 The Bear

    2 0 Отговор
    Политическата класа се компрометира ужасно, и то отдавна, подценявайки интелигентността на средния българин.... Играе се една политическа пиеса с лош сценарий години наред..... а публиката оредява ли оредява.... остават само поддръжниците на Доган, които благодарение на ниското си интелектуално ниво, верската си фанатизираност и практически липсата на образованост у повечето от тях, остават верни на лидера си до гроб, въпреки елементарността на политическите му изяви и прозрачността на действията му подчиняващи целият му електорат на личните му интереси..... Остават разбира се и тъмната мързелива част от населението на тази територия наречена България - те пък остават, поради това, че никой навън не ги иска, и поради това, че въпреки абсолютната си непросветеност и засилващата се отдалеченост от определението "човек", осъзнават инстиктивно, че никъде другаде по света не биха ги търпяли по този начин - те крадат, замърсяват, раждат като плъхове, изяждат здравните вноски на работещите по канала "спешна помощ - хоспитализация", а в замяна на това властта се грижи за настаняването им в законни общински жилища безплатно, и заплащането на всичките им комунални разходи от останалото население - защо - защото се оказват ключов фактор в спечелването на изборите, а от там и на "големите кинти".... МЕРЗКО и досадно - ДОКОГА
  • 4 Новите стари смешници

    3 0 Отговор
    А какво друго се полага на БСП освен смърт?!Същото се полага и на цялата политическа сган заедно с ГЕЙберите.