Last news in Fakti

22 Май, 2012 07:59 1 088 0

Конференция за Шенген и правата на гражданите

  • конференция-
  • шенген

Академията на МВР е домакин на двудневна международна студентска конференция „Шенгенското пространство и основните права на гражданите в ЕС“, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Международната студентска конференция ще се проведе днес и утре в сградата на Академията на МВР. Форумът се организира под патронажа на европейския комисар по вътрешните работи г-жа Сесилия Малстрьом. Той се реализира в сътрудничество  с Вроцлавския университет, Факултета по право, администрация и икономика –Полша, Академията на полицията „Александру Йоан Куза и Факултета по право, икономика и политически науки на Аристотелов университет в Солун – Гърция.


Конференцията ще бъде открита от зам.-министъра на вътрешните работи доц. д-р Веселин Вучков в 9.30 часа в зала „Европа“ на Академията на МВР.  Ще присъстват представители на парламента и на фондация „Конрад Аденауер“, с чиято подкрепа се организира проявата. В рамките на двудневния форум преподаватели, курсанти, както и служители на ГД „Гранична полиция“, заедно със свои колеги от Германия, Румъния и Молдова ще дискутират проблеми, свързани с Шенгенското пространство и основните права на гражданите в ЕС, както и добри практики.


Конференцията е отворена за журналисти, които проявяват интерес към темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА