Last news in Fakti

1 Юни, 2012 08:50 12 852 22

КАТ към шофьорите: Включете светлините днес

  • светлини-
  • ден на детето-
  • пътна полиция

От Пътна полиция припомнят, че е желателно шофьорите да се движат с включени къси светлини на автомобилите си. От днес започва и традиционната акция "Ваканция! Да запазим живота на децата на пътя". Инспектор Мария Ботева от Главна дирекция "Охранителна полиция" заяви пред БНР:

По време на традиционната акция на полицията "Ваканция! Да запазим живота на децата на пътя" сме предвидили много мероприятия, но най-важното от тях е днес на Деня на детето да приканим всички водачи на МПС да включат светлините си в знак на съпричастност за опазване на децата при пътното движение. Нека всички имат предвид, че днес всички пътни полицаи на територията на цялата страна ще работят отново за това дали се дава предимство на пешеходците на обозначените затова места, дали се спазва скоростта, обозначена със съответните пътни знаци, дали се използват предпазните колани и обезопасителните седалки за деца.


По повод кампанията "Да запазим децата на пътя" се въвежда промяна в организацията на движение, съобщават от Пресцентъра на Столичната община. От 06.00 часа до 20.00 часа се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни на площад "Свети Александър Невски" и близките улици. От 11.00 часа на площада ще има серия прояви и атрактивни състезания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 1 Отговор
    алоооооооо а защо не ни подарите комплект крушки за днешния ден като сте толкова загрижени за нас шоферите и пешеходците?само знаете да скубете за глоби и да се хвалите със заглавия колко милиона сте рекетирали хората по лунните ви пейзажи
  • 2 Кирил

    0 0 Отговор
    Само аз съм издънката днес ... Шъ Мъ прощавате деца! карам поло 99-та ... фактически съм простак!:))))))
  • 3 8гч6

    2 0 Отговор
    Акция 20лв. свърши ли ?
  • 4 познаи

    2 0 Отговор
    шофьорите към КАТ ,кьоравия си остава кьорав каквото и да правиш.и прожектора на батман да сложиш пак същата работа ще е.докато не оправят пътищата както трябва така ще е.и аз съм шофьор и като тръгна се чудя какво да гледам по-напред,дупките ли ? пешеходците ли?знаците ли? таблото ми с скоростомера (на моменти за да знам с колко се движа)светофарите ли? колите покрай мен които ме изпреварват с бясна скорост ли ?? кое по напред да гледаме да ни кажат от кат.
  • 5 comment

    0 0 Отговор
    На обозначените места. Че то в нашия град даже тротоари няма, какво да говорим за улична маркировка ...
  • 6 кошка тулева

    1 0 Отговор
    хайде кат ви моли да си включите фаровете а след това да сложат ще го направят задължително сега ви молят а после ще колят така ще си осигурят постояни доходи няма значение дали си ги забравил или объркал фаровете си ще плащаш нямам против да се кара на светлини но не и да се искарват пари от това които разбире се отиват в джобчето за да си напазарува след успешно доходоносната смяна
  • 7 кошка тулева

    1 0 Отговор
    помогнете на националната ни корупция да стане още по голяма за да влезнеме в гинес поне в нещо да сме по добри от останалите страни

    Коментиран от #16

  • 8 Djey

    2 0 Отговор
    От КАТ първо да видят в какво състояние са пътищата ни! Не може по средата на магистралата да има дупки с дълбочина 20-30 см?!?!
    Това си е потенциално убийство на даден водач не успял да я види на време! Да не говорим за малоумните ограничения от 40 км/ч примерно на скоростен път, дето никой не минава от там с по малко от 60!
  • 9 Ale

    1 0 Отговор
    Nemoje na pat s neravnost ot 50 cm denivelaciq estestvena da ima babuna izkustvena i sled babuinata peshehodna pateka koqto ne se vijda zastoto nqma nito edna lampa i zad darvoto da stoi kuka a druga kuka bez jiletka civilen da se opitva da presicha i onq da mi kaje ne spazvash predimstvo.
  • 10 Georgi Stoilov

    1 0 Отговор
    eee ymnici samo gledate kak da si izkarate parite ot djobana horata .............. :)
  • 11 Юлиян Димитров

    0 0 Отговор
    http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%8F-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0/127026024080807
  • 12 теодор

    1 0 Отговор
    какви са тези акции.децата трябва да се пазят постоянно.
  • 13 Парадокс

    1 0 Отговор
    Мен ми е по арно да шофирам целогодишно с включени светлини, и да пазя всички! Не само децата!
  • 14 ludiotip

    1 1 Отговор
    КАТ моли, кви сте вие бре ? Костюмирани палячовци, които се чудят как да си избутат смените, и само да отчитат дейност!
    Като нямате работа, не ни молете да си пускаме фаровете , а си вършете работата, или е най-лесно по интернета! Аман от философи :П
  • 15 Радо

    2 0 Отговор
    Има доста държави в които не е задължително да караш с включени светли и имат доста по малко инциденти. Просто в България няма култура на каране повечето хора взимат книжка по вторият начин или с фалшиви дипломи за средно образование а пътищата са окаяно състояние. Едва ли включените фарове ще ни решат проблемите по пътя.
  • 16 Светослав Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кошка тулева":

    Според последните проучвания сме на първо място по корупционни практики в ЕС, така че спокойно можем да гоним и първото в света
  • 17 джеки

    0 0 Отговор
    А полицайте ще ми купат ли после нов акумолатор---хахаха...
  • 18 Bmw 320 dIzel

    0 0 Отговор
    Neka da Se vluchime zaedno Svetlinite na Avtomobilitise i neka da sprem Vuinata Po Pitishtata vednij za vinagi ne samo dae ot [1Noember] do [1March] a vinagi da si Gi vkluchimee 2012 Yahren

    Коментиран от #19

  • 19 НРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Bmw 320 dIzel ":

    18ти : Първо се научи да пишеш разбираемо и тогава коментирай! 17ти : Ти сигурен ли си че имаш основно образование? Само истински гений може да направи 3 елементарни грешки за няколко думи! Що се излагате като кифладжии? Вместо да пишете глупости, прочетете поне една книжка за деца, а най-добре си прегледайте БУКВАРЧЕТО за 1ви клас, ако нещо ви говори!
  • 20 пали гаси

    0 0 Отговор
    Фаровете си светниии
    Музиката усилиии
    Джама си свалиии
    Гумите си запалиии
    джунгара-джангара, джунгур-джангур, джунгур-джангур, джунгур-джангур оп оп...
  • 21 PlimP

    0 0 Отговор
    ето на 1-ви юни винаги откакто се помня се е карало на фарове
  • 22 съвестен

    1 0 Отговор
    Смятам, че всички шофьори трябва да карат целогодишно на фарове. Самият аз имам сива на цвят кола и прекрасно знам, какво е да не забележиш идваща насреща кола, чиито силует се размива в нагретия асфалт лятото. Особено при изгрев или при залез, когато слънцето е косо над пътя. Няма значение какво иска или какво-не от мен полицията. Най-важното е ти да си спокоен сам за себе си, че си направил каквото трябва за да бъдеш видян. А за колегата, който пише, дали полицията ще му платят акумулатора- Колега, ако те притеснява карането на фарове:1.Оправи си ел. инсталацията, за да нямаш "утечки" и виж дали всичко друго е наред по нея; 2. Изгасяй си фаровете преди да си изключиш двигателя; 3. ако горните не те устройват отиди далеч на север, там, където има 6 мес. светлина и също толкова тъмнина- поне половин година ще си доволен. И не забравяй, че е по-добре да купуваш нов акумулатор от колкото да съжаляваш, че не си пуснал светлини и някой не те е видял преди да те блъсне.