Last news in Fakti

5 Юни, 2012 11:02 962 0

Пускат на свобода костенурките на Рашкови

  • костенурки-
  • рашков-
  • цар киро

Костенурките, които бяха намерени и конфискувани от един от имотите на Кирил Рашков в Катуница, ще бъдат пуснати отново на свобода в природата. В акцията край асеновградското село Чeрвен, ще участват експерти на екоорганизацията "Зелени Балкани" и от Фондацията "Гея Челoниа", която се грижеше за животните повече от половин година, предаде БНР.


33-те сухоземни костенурки са от защитени видове. След като бяха иззети от специалисти от Регионалната инспекция по околната среда и водите от фамилия Рашкови, те бяха откарани в спасителния център в Стара Загора.

Оттам животните бяха транспортирани до единствения у нас център за сухоземни костенурки на фондацията "Гея Челониа" в село Баня, община Несебър.

Преди да бъдат пуснати в природата, костенурките ще бъдат маркирани. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА