Last news in Fakti

7 Юни, 2012 19:33 7 493 1

В края на юли магистрала "Тракия" стига до Петолъчката

  • тракия-
  • магистрала-
  • ам-
  • лазаров-
  • апи
В края на юли магистрала "Тракия" стига до Петолъчката - 1
Снимка: БГНЕС

До края на юли ще може да се пътува по цялото протежение на лот 2 на магистрала "Тракия" - Стара Загора-Нова Загора, лот 3 Нова Загора-Ямбол, както и по част от лот 4 Ямбол-Карнобат, до разклона край с. Зимница, а оттам през "Петолъчката" до Бургас.  Към момента Лот 2 е на 98 % готов.

Това заяви пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров , който извърши проверка на строителството на магистрала „Тракия”. По думите му остават съвсем малко довършителни работи и той ще бъде готов, съобразно срока.

Откриването на Лот 2 ще бъде на 1 юли. Докато бъде пуснат в експлоатация лот 3 на автомагистралата, движението ще преминава по пътен възел „Нова Загора” и ще се включва в Нова Загора по първокласен път І - 6. Когато е готов лот 3, движението ще бъде докарано на възела от пътя от Сливен към Ямбол, докато се направи последната отсечка, която очакваме в края на юли да е готова до „Петолъчката”, обясни Лазаров.

Досега забавянето на срока за пускане на лот 3 е с около 15 дни. Прави се всичко възможно – забавянето да бъде наваксано, каза инж. Лазаров и допълни, че и времето също трябва да бъде подходящо, за да стане това. Довчера валеше дъжд, изляза се пороища. Изрично е забранено, когато има валежи, да се поставя асфалт, подчерта шефът на АПИ.

Лот 4 на автомагистрала „Тракия” по договор трябва да бъде пуснат в началото на следващата година. Тук имаше проблеми с взривовете като в една част от трасето бяха изтеглени хора и машини и не се работеше. Имаше инцидент с газопровода, отделно и лошото време. Отводнителните дейности по Лот 4 са започнали, съобщи още инж. Лазаров.

Скъсаният газопровод при строежа на лот 4 е грешка на изпълнителя, каза още инж. Лазар Лазаров. Скъсаният газопровод е грешка на човека, който е работил с булдозера. За съжаление, той не се съобразил с мерките, които са били точно до него, и е навлизал в регион, където има обозначение, че отдолу има газопровод. Той е навлизал с около половин метър, посочи инж. Лазаров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    1 0 Отговор
    Ако до тогава има петолъчката.