5 Юни, 2012 12:55 1 773 0

Строеж на магистрала „Тракия” проби газопровод край Ямбол

  • газопровод-
  • тракия-
  • строеж-
  • кабиле-
  • ямбол

Предприемат се мерки за ликвидиране на последиците от пробив на газопровод край село Кабиле, област Ямбол, съобщиха от МВР. В района има екипи на пожарната и на полицията.

При строителни работи на магистрала „Тракия”, в отсечката Стара Загора – Ямбол,  е засегнат газопровод в района ямболското село Кабиле. Веднага след получаването на сигнала за пробив на газопровода на място са изпратени 4 екипа на полицията и 2 екипа от пожарната.

Създадена е организация за ликвидиране на последиците, като районът е отцепен  и работниците са се отдалечили на безопасно разстояние.

Направени са замервания, които показват, че няма опасност за населението от най-близкото село Кабиле.

Специализирани аварийни екипи на газопреносната компания пристигнали на мястото на инцидента. Газоподаването е преустановено.


Аварията е на магистрален газопровод на "Булгартрансгаз" ЕАД между селата Кабиле и Дражево, уточняват от "Овергаз".

В момента мрежата на "Овергаз Изток" АД в Ямбол работи като затворена система, за да може абонатите на компанията да продължат да ползват суровината, съобщиха от компанията.

Поради липса на детайлна информация от държавната компания, за момента диспечерските екипи на "Овергаз" не могат да предвидят докога газоподаването ще бъде спряно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА