Last news in Fakti

29 Октомври, 2019 21:10 2 114 21

11-годишното натровено момиче от Кардам е с опасност за живота

  • кардам-
  • натравяне

Детето, чието братче почина, е в много тежко състояние, със засягане на сърдечния мускул

11-годишното натровено момиче от Кардам е с опасност за живота - 1
Снимка: БГНЕС

11-годишното момиче от село Кардам, чието братче почина от натравяне, е настанено в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна в тежко състояние, съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от лечебното заведение.

Вчера, в късния следобед, в Детско отделение за интензивно лечение (ДОИЛ) към Първа детска клиника в болницата са приети две от момичетата в семейството – на 11 и на 7 години. Децата са били с остри симптоми на повръщане, коремна болка и неразположение. Това поставя на първо място съмнението за интоксикация или остра хранително предавана инфекция.

Голямото момиче е в много тежко състояние, със засягане на сърдечния мускул и с опасност за живота. Лекарите в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна провеждат интензивни диагностични, реанимационни и лечебни действия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БНСРП

    5 1 Отговор
    Как се е натровило дали от домашно приготвена храна или купени храни от търговската мрежа или пазарите.Това е важното първо да се установи. И после да се определи дали има някакви алергии детето. Те също може да породят хранително отравяне.

    Коментиран от #3, #19

  • 3 Инфо

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "БНСРП":

    Човеко, ти не четеш ли? Братчето е починало, другите две деца са зле( дано да се оправят), а ти говориш за алергии. Гледай ТВ, но наистина е странно– вафли, безалкохолно, наденица, готвен боб...Нищо не се връзва нито с алергии, нито с ботулизъм. Бог да прости починалото детенце и дано другите имат късмет.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кое е странно?

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    Вафли, безалкохолно, наденица - консерванти, оцветители, месо от ...? . ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО Е ПОВЕЧЕ ОТ ОТРОВА! НИЩО ОТ ТОВА НЕ СЕ ЯДЕ!
  • 6 БНСРП

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    Някои храни предизвикват хранителни смущения може да не са вредни но на някои хора вредят. Имаше такъв случай наскоро в Полша едва спасиха човека от домашно приготвена храна. За хранителната промишленост не ми говори много добре я познавам и знам кво става вътре. Няма да говоря по тоя въпрос. Повечето магазини в малките градчета оставят дори храни с изтекъл срок да се продават,а трябва да се връщат на доставчик. Да не мислиш, че едно дете ще ти гледа срок на годност и т.н. Трябва да се установи какъв е проблема и тогава реагира. Натравянията са трудно лечими и в много случаи фатални особено при деца. Да си чувал за алергии към дадени храни.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Инфо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "БНСРП":

    За хранителни алергии 100% знам, включително и за внучето на една близка(педиатър), което едва остана живо от алергия към ядки. Тук нещата ми изглеждат много по–сложни, защото един ако е алергичен, това не значи, че и още двама са. За хранителните вериги си абсолютно прав– винаги чета етикетите и така съм научил и децата(дори за хляба), но съгласи се, че не можем всичко да произведем вкъщи.
  • 11 Един

    6 2 Отговор
    Гледах по тв дядото приличаше на Българин.

    Коментиран от #14

  • 12 Инфо

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Конан.":

    1.Ако е нещо в храната и напитките– може да се случи на всеки един от нас. 2.Като ги гледах, може да са бедни, но не са цигани, пък и да са –това са деца.3. Ако не ти пука–не пиши, ако ти пука– помисли какво ядат децата ни и искрено пожелай такова нещо да не се случва на никого.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Усмивката

    6 2 Отговор
    Другата неспомената истина е ,че напоследък в тая държава хранителните експерименти върху наделението не престават.Преди много години детенцето на близък така повръща.Дъвка дъвки и пи от ,,ония газирани дето са тъпкани с ,,Аспартам.”Аспартама е подсладител който във съвременна Европа е забранен.В организма се превръща на метан ,и ти прави вътрешностите на каша.Това не е ли известно на ,,почудените” доктори.Нима?? Вече тридесет години?.Чудете се. Чудете се българи и ....гласувайте.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Аз искам да ви кажа , че веднъж на обяд ни дадоха наденица пържена...... Всички ядоха ,,,,, но аз се на трови..... Цялата станах на червени големи петна..... После на големи пъпки но не на всякъде....адски болки в корема и повръщане... Инжекции хапчета ,,,,,,, август месец,,, едвам се оправих..... Така че ,,,,, може и от салама да е ,,,,,,,, не купувайте и не давайте на децата да ядът Салами и меса,
  • 18 Pompev / уж българин

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Конан.":

    слушай ве приятел,ндей да си. толко ербап,утре ша дойде и на твойта глава,със сигуност !!!Не съди да не бъдеш съден,се Ka3Ba
  • 19 Усмивката

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "БНСРП":

    Правилно отбелязваш.Първо държавата трябва да се самосезира,дет му викат,и да установи откъде е храната която са яли.Състав и т.н.И чак след това ,ако всичко е наред,което е нищожно вероятно,да търсят причина във пострадалите.Което е абсурд .Защото няма как три деца и един дядо да са алергични.
  • 20 Усмивката

    3 2 Отговор
    То малко прилича на оня полицай дето стои до окървавеното тяло и ножа до него, и се чуди от какво е умрял жертвата.
  • 21 БНСРП

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Зигмунд Флобер.":

    Разни ч****** като тебе които нищо не са видели от живота. Ела да те вкарам за една вечер в спешното и да те видя поле или за час в моргата. Не си виждал смърт никога и се надявам да не видиш защото аз съм виждал и застрелян и размазан и отровен човек. Дори и войник не си бил това не е компютърна игра мога да ти гарантирам бил съм в Босна и знам какво е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове