Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 10:09 26 383 25

Пиян кантонер не спуснал бариерите преди влак да помете кола до Асеновград

  • влак-
  • жп прелез-
  • асеновград

Машинистът, на 51 години, е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен

Пиян кантонер не спуснал бариерите преди влак да помете кола до Асеновград - 1
Снимка: БГНЕС

Към 7 ч. тази сутрин на тел. 112 е подаден сигнал за сблъсък между лек автомобил "Опел" и пътнически влак по направление Пловдив - Асеновград. Катастрофата е станала на охраняем жп прелез в индустриалната зона на Асеновград.

В болница за спешна медицинска помощ са откарани 32-годишният водач на колата и двама пътници, на 25 и 30 години. По първоначални данни с по-сериозни наранявания е 30-годишният, който пътувал на предната седалка, съобщават от полицията.

На шофьора е взета кръвна проба за алкохол. Машинистът, на 51 години, е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. В районното управление е отведен 60-годишният кантонер, чиято алкохолна проба отчела положителен резултат над 1,5 промила.

За случая е уведомена районната прокуратура. Предстои да бъдат изяснени обстоятелствата и причините за възникване на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАНИМАКЛИЯ

    91 19 Отговор
    СПРИ......ОГЛЕДАЙ СЕ....ОСЛУШАЙ СЕ....и ако не идва влак....ПРЕМИНИ.....

    Дори да не е била спусната бариерата,шофьора БИ трябвало да забележи ВЛАКА......Освен АКО НЕ Е СПАЛ......????
  • 2 макарона

    102 16 Отговор
    Още ли има такава професия кантонер? Каква дигитализация искате, като сте още в 19 век? В 21 век всичко е автоматично, я се разходете в Европа малко и вижте как е.

    Коментиран от #10

  • 3 Ивайло

    94 7 Отговор
    В 21-ви век, при тези системи, датчици и какво ли не, на охраняем жп прелез да има кантонер, който да вдига и да сваля бариерите!!! Е това е несериозно!!! Но по принцип водачът на МПС е длъжен да се убеди, че към прелеза не приближава влак, НЕЗАВИСИМО от положението на бариерите!!! А кантонерът като е хванат сега пиян на работното си място и е станал инцидент заради пияната му глава, да го уволнят и да полежи в ареста, белким изтрезнее!!! Пустото пиене ще ни затрие!!!
  • 4 Винаги

    46 5 Отговор
    Намалям преди прелез, оглеждам се и офейквам. Може и автоматиката му да не работи. Други не са на това мнение и после ближат рани или гризват букета.
  • 5 Жоро

    31 8 Отговор
    Шофиора също има вина

    Коментиран от #11

  • 6 Пловдив

    37 5 Отговор
    Вчера в едно ресторантче си поръчвам обед. Жената нещо гледа през мен и през прозореца зад мен. След малко посочи потглящия джип и каза: “Онзи току що направи три бири”.
  • 7 Прелезопазач

    17 6 Отговор
    Ех Марийке, Марийке... Прелезопазач е, кантонера обякале по релсите, само за с____и ставаш....
  • 8 8329

    8 5 Отговор
    Само една биришшшшка...
  • 9 Бате Ачо

    26 5 Отговор
    Защо изобщо това не е автоматизирано ? Плащат се заплати на такива хора, а БДЖ е във фалит.
  • 10 Jack Bauer

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "макарона":

    За голямо съжаление в България по-евтиния вариант е кантонер вместо дигитализация на прелезите (включително поддръжката).
  • 11 Правопис

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Не се пише "шофиор", а се пише "шуфийоур". Научи го този български!
  • 12 Термоядрен фишек от Очуша

    9 7 Отговор
    60 годишен, пиян - електоратът на АТАКА.
  • 13 Иванов

    35 1 Отговор
    Винаги спирам с колата на прелез и се оглеждам .Бариерите не ги гледам ,щото съм я виждал тази ситуация-влака минава ,бариерата вдигната. Даже са ми свиркали зад мен тъпаците ,що спирам. Живота ми е по-скъп от мнението на некви тъпаци.
  • 14 Грую

    21 2 Отговор
    Наскоро осъвремениха шофьорските курсове с нощно кормуване. Явно трябва да добавят за взимащите книжка в Асеновград - преминаване през нерегулиран ЖП прелез!
  • 15 Бай Благой

    8 4 Отговор
    Марче...последно не разбрахме кантонера пиян ли е бил или с "отрицателна проба" на дрегер?
  • 16 !!!!!

    0 3 Отговор
    ?????
  • 17 Иванов

    11 2 Отговор
    Всички коментари до тук ,с изключение на ,,Прелезопазач ,,показват каква е компетентността на автора и на коментиращите. Пиша това, защото 38 години съм бил р-л движение в БДЖ.
  • 18 бивш железничар

    15 2 Отговор
    Чета коментарите и се чудя,как сульо и пульо коментират без да са наясно с нещата!Първо-този който сваля и вдига бариерите,не е КАНТОНЕР,а ПРЕЛЕЗОПАЗАЧ!Има кантонер като длъжност,но има други задължения!Второ-няма как влака да мине при вдигнати бариери,ако не е задействан предпрелезния светофор!Ако не е задействан светофора,означава че прелезното устройство или бариерите не са спуснати или задействани и влака преминава с 5 км в час с готовност за спиране,като подава сигнал "Внимание"(продължителен звуков сигнал), скоето предупреждава за навлизане в прелеза!Има си инструкции и правилници в БДЖ и НКЖИ!А това,че ПРЕЛЕЗОПАЗАЧА е бил пиян,да си понесе своята отговорност!Трето-за да бъде пуснат влака от гарата или да премине през прелеза,трябва да има заключен маршрут!Иначе влака няма право да се движи!Допуска се движение на влака и при незаключен маршрут,но това е при ремонт по железния път и си има определени изисквания и правила!Основната причина според мен е във водача на МПС,който не се е огледал на прелеза и не е преценил ситуацията!И към журналистите-научете поне термините в ЖП-транспорта,а не пишете свободни съчинения!

    Коментиран от #22

  • 19 Кантон Шансонов

    6 1 Отговор
    Верно ли най-много кантонери имало в Швейцария?

    Коментиран от #20

  • 20 Б.Б.

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кантон Шансонов":

    В герб повечето сме бивши кантонери,затова държавата върви на автопилот
  • 21 filo

    3 3 Отговор
    Бахти изрода е тоя кантонер.
  • 22 дано

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "бивш железничар":

    пострадалите се излекуват бързо, но въпросът ми към вас е:защо светофор, а не светофар? Явно това не е правописна грешка, а така е прието в БДЖ.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 бивш железничар

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "дано":

    Така е наименованието в железниците-светофор,но наименованието произлиза от руски език,което на български означава светофар.Просто така е прието...По-старото наименование е семафор,но семафорите не са били с крушки,а с определен цвят и са били задвижвани със специални механизми. :)
  • 24 Защото

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "дано":

    Всеки който , знае не знае , коментира тема , която не знае .
  • 25 Помнящ

    4 0 Отговор
    Какъв кантонер ще е , ако не е пиян .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове