Last news in Fakti

7 Декември, 2019 13:49 2 921 43

Борисов: На сляпо приехме партийната субсидия от 8 лв.

  • партийна субсидия-
  • бойко борисов-
  • премиер

Другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета, разкри премиерът

Борисов: На сляпо приехме партийната субсидия от 8 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Възлагам на финансовия министър да ми направи анализ, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да ни се приеме бюджетът. Откъде дойде тази цифра - партийната субсидия да бъде 8 лева? Може да са 5, 7, 30 лева. Откъде дойде тази цифра? На база на какъв анализ? - заяви премиерът Бойко Борисов на днешното извънредно заседание на правителството.

Ние сме били против - след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но, знаете, в парламента се предизвика криза. Беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър и с Валери Симеонов. Ние не можехме да направим кворум - да приемем бюджета. Категорично. Оказа се, че партийните субсидии могат да попречат да се приеме бюджетът. За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета, твърди Борисов.

Не съм говорил с Корнелия Нинова. Ако тя се е срещала с Валери Симеонов, те да си кажат. И Горанов стоеше на телефона на спийкър с Валери Симеонов. Или приемаме бюджета с направеното от БСП предложение, или "си търсете мнозинство", разказа премиерът.

За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос за цяла година какво ще работи държавата, и общините, и министерствата, и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но темата за партийните субсидии няма да я сваля от нашето внимание, коментира той.

Според него партийната дейност трябва да се регламентира и да е ясно за какво се харчи субсидията: да се знае – с тази партийна субсидия може ли да правиш телевизия?

Моето предложение ще бъде: БНТ и БНР, където държавата дава финансирането, да станат безплатни по време на избори за всички политически партии, каза Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Б.

    46 1 Отговор
    На сляпо лапнах пишката на Пешо мислех ,че е милка

    Коментиран от #41

  • 2 Последния софиянец

    35 2 Отговор
    Кьорав карти не играе.
  • 3 921

    52 3 Отговор
    Нема такъв лъжец
  • 4 А бе

    48 3 Отговор
    не ви ли писна от тоя?
  • 5 3243

    28 3 Отговор
    Какво сте се разревали бе?
    НАЛИ ВИЕ СИ ГИ ИЗБИРАТЕ РЕДОВНО ТИЯ.
    Ай търпете им сега мурафетлъците. Пак си ги изберете, че да ви "дооправят".
    ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. КАТО СТОИТЕ И ДРЕМЕТЕ У ВАС ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ ТАКА ЩЕ Е, ТОЗИ ЩЕ ГО ГЛЕДАТЕ ДО 5000 година.
  • 6 Луд

    17 2 Отговор
    Ами не ми е любимец ,но когато е прав какво можем да кажем.Напълно съм съгласен ,че само това ги е интересувало.Друг е въпроса как ГЕРБ може да оцелее и с 1 лев субсидия,аме ние така можем да си помислим ,че всичките тези инфраструктурни проекти и санирането на сградите ги правят приближени до тях фирми и тези субсидии не ги интересуват.
  • 7 ЦИРКАДЖИЯ

    28 1 Отговор
    ЦИР-КА-ДЖИ-Я !
  • 8 Васил

    27 1 Отговор
    Няма проблем батка вдигнете още данъците и си направете субсидията 50 лева на глас Българина е свикнал да е дойна крава.

    Коментиран от #42

  • 9 Бойко Б

    20 1 Отговор
    Сега ще приемем на сляпо и 500лв. Минимална пенсия. За вас трябва задължителен психо тест всяка година,дайте пример на Европа
  • 10 турчина

    32 1 Отговор
    Как така един път не приехте нещо за народа, ей тъй, на сляпо. Примерно 1 000 лева минимална пенсия, или пък 1 500 лева минимална заплата
  • 11 Шиши

    25 0 Отговор
    От алчност! Е за това! Как сте го изчислили? Да не е 1 ама 12 дразни хората, та средно е 6 ама малее, 10 пък е двуцифрено и пак ще дразни та си стискаме ръцете на 8 щот 9 е близо до дразнещото двуцифрено ама не е и към цифрите под 7, където ни малеят! Е така я караме някак си, неусетно дори ....
  • 12 Balgarin

    1 12 Отговор
    Dogovorkata beshe megdu Bsp I obedineni patrioti-kornelia se dogovori ili mi davat 8 lv.ili budgets me se glasuva.
    Na krayat na godinata Korni izprazjta pari v USA na sinceto,ce go e zakasalo mnogo
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 0 Отговор
    А МОЖЕШЕ 8 ЛЕВА НА ЧАС ЗА РАБОТЕЩИТЕ А МОЖЕШЕ ДА ПОВИШИТЕ РЕАЛНО ПЕНСИИТЕ ДА ПОДОБРИТЕ ЖИВОТА НИ НО НЕ ВИЕ СТЕ ОЛИГАРСИ КОЖО ДЕРИ
  • 14 Не е луд

    18 0 Отговор
    тоя дето получава 8 лева! Луд е този дето гласува! Качихме ви горе за да оправите нас и децата ни, а вие с един подпис оправяте вас и децата си! И толкова добре сте се наяли, че няма начин по доброволен начин да излезете от кочината която създадохте!
  • 15 С400 засича само руски самолети и ракети

    9 7 Отговор
    Хубаво е че ромската партия Атака няма да вземе нищо повече, хубаво е, че комунистите също няма да вземат нищо.Българският народ не желае присъствието на смръдливият руски ботуш в страната си и техните лакеи, защото плаща най-скъпото парно на планетата. Русия ни продава най-скъпия газ на няколко пъти по-висока цена отколкото го продава на другите държави /винаги е било така/. Поради тази причина българският народ стана русофобски в последните 50 години и ще става все по-русофобски /Справка: ИЗБОРИ 1990-2019/, а руските пропагандатори в България ще правите ''като летен Черноморски бриз, в обратна посока''...:):):)

    Коментиран от #19

  • 16 ???

    6 2 Отговор
    А да си държиш парите в банка и да не ги използваш за партийни мероприятия, какво значи? Или са ви много, или си набавяте от другаде. А кажи 1 лев откъде дойде. Не може ли 50ст, 78ст.? Ами, ако приемем еврото колко ще бъде-1 Евро, 0.5евро или 0.5 или 0.53евро =1лев?
  • 17 onq s konq

    3 11 Отговор
    На Русофилските Лумпени ВИЛНЕЕЩИ ТУК на воля-същите ,които са ГЕНЕТИЧНО ПРОСТИ И НЕОБРАЗОВАНИ,но благодарение на Природния закон за Самосъхранение УСЪРДНО наричат Другите "прости" за да не им личи толкова и да могат да се скрият в Калабалъка ще разтълкувам думите на Премиера:Думите му че Субсидията е приета "на сляпо" означават че 8лв. са приети БЕЗ АБС НИКАКЪВ АНАЛИЗ,затова и той си го казва- можеше да бъдат6,5,а защо не и 30лв?!И ОБЯСНЯВА в прав Текст че Той с Нинова не се е договарял ЛИЧНО,но за В.Симеонов НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ същото.А ЗАЩО ГЕРБ СА ПРИНУДЕНИ да приемат 8лв субсидия?Ами защото БСП ясно заявява е ПРИТИСКА УЛТИМАТИВНО Правителството:"Или 8лв,или СИ ТЪРСЕТЕ МНОЗИНСТВО...ЗА ПРИЕМАНЕ НА БЮДЖЕТА"!А ако не се приеме Бюджета,наясно ли сте бе Гуреливо руско стадо такова,че УСТОИТЕ НА Правителството се РАЗКЛАЩАТ?

    Коментиран от #33, #43

  • 18 KXZ

    6 1 Отговор
    Цъфнал слънчоглед посред зима върху лед.
  • 19 7487

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    Ти скоро ходил ли си на преглед в психодиспансера бе? Какви руснаци, какви комунисти, какви 5 лева ти се привиждат? А зелени човечета не виждаш ли? Сигурно и гласове чуваш, но стигнал ли си до етапа и да им отговаряш ?
    Тука става въпрос за България и днешните управляващи, които мислят само и единствено за себе си, той за руснаците тръгнал да бръщолеви. Ей лумпен с диоптри, толкова ли си вдлъбнат, че не виждаш, че точно комунистите и техните наследници те управляват? Днешните управляващи, какви са? От къде се появиха така изведнъж? Да не би от Марс да ги спуснаха? Че те повечето още са си с партийните книжки на БКП в джоба. Даже баш бабаита сам го каза в едно телевизионно предаване, но ти явно си бил в мицела или си търсил комунисти някъде под килима. Само ти ли още не си разбрал, че днешните управляващи и голямата част от опозицията са от същите тези комунисти, срещу които дрънкаш. Ако днес от червен се пребоядисам в син, зелен или пембен това прави ли ме друг? Комуниста и партиеца си е такъв и по душа и по усещане независимо на какъв ще се пребоядиса и престори. Аман от вдлъбнати легени.
  • 20 Балкан Боклук

    7 1 Отговор
    О налейте! Ще да пия!
    На душа ми да олекне,
    аз вече нямам мило, драго,
    а вий... вий сте идиоти!
  • 21 Десислава Атанасова

    6 0 Отговор
    А защо,бе, другарю Бойко, ме караш да говоря , че няма договорки с БСП ? Да съ таковам в тъпата русенска п.тка.
  • 22 Мустафа Карадайь

    7 0 Отговор
    Казах ли ви аз
  • 23 Реалист

    0 6 Отговор
    Вие само критикувате. Като дойдат БСП на власт ще д**ате за 2 лв. само да можете да свържете двата края. Лесно е да критикуваш отстрани. Големи разбирачи.
  • 24 С тези пари свещи да си купите

    4 2 Отговор
    гяури мръсни.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Отказах се от Герб

    8 1 Отговор
    Бойко голям автогол си вкара за да угодиш на русоробите от БСП Бъди мъж до край защото ще провалиш цялата партия
  • 27 Пашата

    7 1 Отговор
    Винету,Генерале,като видя че ще ти се разклати стола прие 8 те лв.за глас.
    Зависим си от обединените мафиоти-патриоти.
  • 28 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    НЯМА ЛОШО ВОЖДЕ !!! ЕЗИКЪТ ТИ ВЕЧЕ Е ПРЕТРЪПНАЛ -НО В ПОЛЗУ РОДУ !!! БЛАГОДАРСКО ЗА ЖЕРТВАТА --- ОТ НОВОТО ГАДЖЕ НА ЦВЕТАЛИНА БОРИСЛАВОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Като

    10 0 Отговор
    Са кьорави,що не приеха 0,50лв.????
  • 31 аре бе боце а по полека

    4 0 Отговор
    Тоя на кьораво управлява цела държана , над 100 милиарда бюджет , раздава на тъмно , ако случайно не е напълно кьоравото ''излишъци'' от милиарди , са се фанал за осемте лева сакън да се не дадат на опозицията да не вземе да му бутне конструкцията , а той си краде от властта , пълни партийната касичка и личните си сметки.
  • 32 ваня

    7 0 Отговор
    Докога ще лъжете.??Ясно всичко е договорки.Кой разреши кметове да взимат такива заплати.???Те са четири пъти по-голями от лекарските.Кмета на Мадан взима 9мои пенсии.кКакъв е този контрол каква е тая държава.???
  • 33 ???

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    А случайно да знаеш, че ако не се приеме бюджета се работи с 1/12 на месец от сегашния бюджет. Ами те когато го приемат сигурно никога не са го променяли. Няма да настане края на света. Просто тарикатски си приеха 8лева.
  • 34 Пази

    3 0 Отговор
    Боже сляпо да прогледне.
  • 35 пенсионер с 219лв пенсия

    3 0 Отговор
    Ба базата откраднатите пари от пенсии които трябваше да бъдат 300лв минимална.
  • 36 Раята да мълчи и да слуша!!!

    1 2 Отговор
    Пак го натопорчиха на раята покорна.Реално тази супсидия е малка,една супсидия по 88 лева е добра помощ за търтеите в парламента,с 8 лева не могат да си платят пиенето ......88 лева е по добре!!!
  • 37 Никой не ти вярва вече

    5 2 Отговор
    Бойко Голям нож заби в гърба на народа с този подарък за Болшевиките
  • 38 Ачо

    6 0 Отговор
    2,5 милиона гласували на референдум за 1 лев на глас. Сега - 8 лева. Къде сте 2,5 милиона мишоци? Един няма да се обади, един! Е малко ви е! Да си гласуват по 80 лева на глас. Да ви съдерат кожляка! Това заслужавате, мишоци!
  • 39 Олеле...

    5 0 Отговор
    И този управлява България,толкова години!!!?Пак гласувайте за него,тъпаци!
  • 40 Слепци водят България

    2 0 Отговор
    Руските самолети с оръжие пак на сляпо ги пусна за Сърбите АЕЦБелене пак на сляпо ще я дадеш на Бушмените както и Турски поток Утре пак на сляпо може и република на Русия да ни направиш
  • 41 макдоналдс тръмп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Б.":

    ма гледайте там бееее,ако беше цветанов ....но той е много висока топка ,далновиден и уважаван от цял свят политик
  • 42 Byg

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Васил":

    Тва да ви е проблема , тия 16 милиона които се дават на партиите и не само на тия които са в парламента , и на тия мижавите които са над 1,5%. Ами да спрем и плащането на великденските и коледни добавки за пенсионерите , по 55 милиона два пъти в годината. Луда работа , тия алчни пенсионери опскаха държавата , ами тия за майките с деца с увреждания , там детето което е над 90% инвлидност взима 930лв на месец , тва знеш ли колко пари са стотици милиони , пък и защо всички не се откажем от бонусите които ни раздават по празниците към заплатата. Като вземете да се правите на просяци че вече направо е смешно това заяждане на дребно
  • 43 Спас безделника

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    КАК СЕ ПРИЕМА РАЗХОД ОТ БЮДЖЕТА БЕЗ НИКАКЪВ АНАЛИЗ? ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА БРЪКНЕШ В КАСАТА А " ПОСЛЕ ЩЕ МУ МИСЛИМ"! ЗА ТАКИВА ТИПОВЕ ИМА ПАНДЕЛА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове