23 Януари, 2020 08:51 13 783 18

Майката на загиналото в гимназията в Русе момче написа трогателен пост

  • английска гимназия-
  • момче-
  • майка

Полицията разследва инцидента

Майката на загиналото в гимназията в Русе момче написа трогателен пост - 1
Снимка: БГНЕС

Дани Колева, майка на ученика, който загина преди дни в двора на Английската гимназия в Русе, сподели в социалната мрежа трогателен пост:

Благодаря на Вики за 15-те години които ни подари и сподели с нас! Благодаря на Вики, че внесе светлина, радост и надежда в нас!

Хилядите въпроси които си задавахме преди и сега....само той може да отговори на тях...когато е готов...когато отново бъдем заедно.

Вики е човекът с най-чистата душа, който познавам. Изключително скромен, състрадателен, чувствителен и изживяващ всичко което се случва с околните и човечеството. Да... човечеството...смяташе че сме прекрачили границата...и планетата ни няма шанс да се възстанови...

Мислеше мащабно, трудно му беше да приеме, че в света не всичко е добро, да приеме лошотията, арогантността, престъпленията с които всяка вечер ни заливат по новините, катаклизмите по света, причинени от нас хората. Неговата страст са планетите, космоса, звездите...Сега той е част от тази необятна вселена и се надявам да открие отговорите на своите въпроси!

Обичаме те безкрайно много, Вики! Няма да напиша "почивай в мир", защото знам, че твоето пътешествие тепърва започва...

Никога не е последно сбогом... Умирайки, хората не престават да съществуват. Те само изчезват от нашето полезрение.

П.п. Опелото ще се извърши на 23.01.2020.от 10.30 в параклиса на гробищен парк "Чародейка"

Сигналът за трагичния инцидент е подаден около 7.50 часа, когато 15-годишният ученик е намерен в безпомощно състояние в задния двор на училището. На място веднага е изпратен екип на Спешна помощ, но детето издъхва на път за болницата.

Предстои становище на съдебните лекари, но по първоначална информация смъртта му е причинена от черепно-мозъчна травма.

В Английската гимназия деветокласникът е от началото на учебната година. Бил е с отличен успех. Все още не е ясно какви са мотивите, накарали момчето да вземе фаталното решение. Загиналият тийнейджър е бил от добро семейство и не е създавал проблеми. Разбирал се е със съучениците си, които му помагали да се адаптира след преместването си от ОУ "Васил Левски".

"Загубата е тежка и подобава да се отнесем с необходимото уважение към това, към близките, към семейството. Мисля си за това дали дълбока болка, страдание, могат да породят такъв акт на действие, мисля си дали те са били в границата на разумното и на това дали се преценява ситуацията", коментира психологът Венета Венкова пред БНТ.

В учебното заведение има камери в коридорите и почти всички стаи, но не и в тази, в която е било момчето. Записите са иззети от полицията. Разследването на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ддд

    51 5 Отговор
    Как пък не се метнаха някои дебилни циганета, а това умно и добро българче. В моят град миналата година едно момиче на 15 се обеси в парка, пак така, добро семейство, уж наред, уж нямали финансови проблеми, нямало любовни проблеми, а то се обеси на дърво. Защо на хубавите семейства това се случава, а не на диваците от махалата, който висят на нашите данъци и ни чакат в тъмните улички да ни пребиват и ограбват без последствия?

    Коментиран от #9, #10

  • 5 ДДРОнег

    41 0 Отговор
    Бог да дава сили на родителите да преживеят загубата на детето си !!!
    Явно е било много чувствително, по споделеното от майката …
    И в този свят наистина има много лоши работи … както и много добри !!!
    За да понесем злините и лошотиите, трябва да се научим да казваме "май---та му" и да се радваме истински на добрите постъпки, те не са малко, но медиите ги игнорират !!!
    Дано Бог се смили над душата му за самоубийството, то не е направено с лошо, а от отчаяние, което и ние не сме разбрали !!!
  • 6 Ташунко

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Херо Мустафа":

    Ти, червей, си грешка на природата, не заслужаваш да ни хабиш въздуха! Най-добре ще направиш ако час по-скоро приключиш със себе си - колкото по-бързо, толкова по-добре!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    по времето на соца се самоуби и ПЕТЯ ДУБАРОВА ПОЕТЕЦА
  • 8 БАЙ МИЛЕ

    14 0 Отговор
    БОЖЕ....КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ...БОЖЕ..

    СВЕТЛА МУ ПАМЕТ.......И СИЛИ НА РОДИТЕЛИТЕ МУ,ДА ПРЕОДОЛЕЯТ БОЛКАТА ,ОТ ЗАГУБАТА НА ДЕТЕТО СИ.......

    Коментиран от #17

  • 9 Просто този свят е толкова лош,

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "ддд":

    Че добри хора в него не издържат!
  • 10 Муха

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "ддд":

    "...голяма мъдрост - голямо страдание и който трупа познание, трупа тъга." Отличник, интелигентен... При "приматите" нещата са по опростени, дстечем... Казано накратко...
  • 11 Перо

    14 0 Отговор
    ОГРОМНА роля имат Купищата Отрицателна Информация от целия свят, с която ни заливат Медиите и които внасят чувство за Безнадеждност особено у чистите и чувствителни хора. НО НАДЕЖДА ИМА! СПОДЕЛЯЙТЕ ПОЛОЖИТЕЛНОТО! ИМА И ЧУДЕСНИ ХОРА НА ЗЕМЯТА! И още нещо - Молете се в сърцата си и живият Бог, който е в нас, също ще помогне. На не и без Нашите Усилия и Мъдрост!!!
  • 12 Гост

    6 0 Отговор
    Дълбок поклон! Смъртта не е край!
    Рано или късно,всички ще се убедим в това.Душата е вечна и пътува по своя си път.На добър път,прекрасно дете!
  • 13 Гостите те ли е срам и нямаш ли страх от

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Херо Мустафа":

    Дълбок поклон! Смъртта не е край!
    Рано или късно,всички ще се убедим в това.Душата е вечна и пътува по своя си път.На добър път,прекрасно дете!
  • 14 еш па тоа

    2 3 Отговор
    На Оня свят феисбук няма.
  • 15 семафор

    8 0 Отговор
    Драги родители,объръщайте повече внимание на децата си,вместо да висите по цяла нощ във Феисбук!Когато стане късно никакви прочуствени коментари в мрежата няма да ви ги върнат!
  • 16 mik

    8 0 Отговор
    Живеем в скапана държава, народа е обезверен. Родители пазете си децата, ако трябва бягайте навън!
  • 17 Бачо Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ МИЛЕ":

    Борисов, ти ли си? С тея произволни запетайки само ти ще си, а може и КозлодУйския... А може и да сте едно и също лице, на акъл си приличате...

    Коментиран от #18

  • 18 НЕ ПОЗНА

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бачо Киро":

    БЕ КАВАЛ....ЯЗЪК ,ЧЕ СИ БАЧО КИРО....СМЕНИ СИ НИКА....
    И СЕ ПИШЕ ,,ТИЯ"....А НЕ тея...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове