Last news in Fakti

2 Април, 2020 20:37 2 018 25

Ананиев подписа договор за изграждането на Национална многопрофилна детска болница

  • кирил ананиев-
  • детска болница

Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС

Ананиев подписа договор за изграждането на Национална многопрофилна детска болница - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България. Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас. От МЗ ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа.
Всички действия по реализацията на проекта са извършвани и ще бъдат извършвани при максимална публичност и прозрачност.

Кратката хронология на събитията:

- През януари 2019 г. със заповед на здравния министър е сформирана работна група, със задача да изготви структура и план за разполагане на клиники и отделения в бъдещата детска болница. В състава на работната група са включени водещи специалисти, които са запознати със съвременните изисквания към детското здравеопазване.

- Работната група изготви примерна структура на Националната многопрофилна детска болница, която е включена като част от Техническото задание на обществена поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор на детското лечебно заведение.

- През януари 2019 г., с цел установяване годността и съответствието със съвременните нормативни изисквания на незавършения строеж "Научен институт по педиатрия“, МЗ възложи нова конструктивна експертиза, подробен оглед на дефектите по носещи и неносещи елементи в сградата, тяхното систематизиране, картиране, фотографиране и описание на технология за възстановяване на всеки един дефект; изготвяне на инженерно-геоложко проучване; проверка на съществуващите конструкции за устойчивост на сеизмични въздействия и обобщен количествен и стойностен анализ на необходимите видове работи за привеждане на сградите в съответствие с изискванията на нормативната уредба към момента на обследването.

- „Балмер Инженеринг“ ООД представи новото обследване в дванадесет тома. При извършеното от фирмата обследване е установено, че протоколите и систематизираната информация за вложената армировка в конструктивните елементи от 2007 г. не търпят изменение във времето, т.е. диаметърът и местоположението на армировката не биха могли да се променят от 2007 г. до 2019 г. Бетонът е с такъв клас на якост на натиск, с какъвто е произведен и излят. В извършеното конструктивно обследване на незавършения строеж не е констатирано, че сградата не отговаря на изискванията за безопасност при земетресения.

- През месец юли 2019 г. министърът на здравеопазването стартира обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на „Национална многопрофилна детска болница".

- През месец януари 2020 г. за изпълнител на обществената поръчка е избран ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“.

- Решението за определяне на изпълнител беше обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията от класирания на второ място участник ДЗЗД "ДЕТСКА БОЛНИЦА СОФИЯ". Комисията за защита на конкуренцията допусна предварително изпълнение на решението за определяне на изпълнител, което не беше обжалвано и влезе в сила.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Всичко

    17 1 Отговор
    е бутафория. Проблема е дори и в такава безпрецедентна криза българина не го вижда!!!
  • 3 Трият

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Професор по Стоманобетон":

    я нало са поредната патерица на Буда и сие
  • 4 Ивайло

    17 1 Отговор
    Това олицетворение на бездарието, трябваше да го уволнят отдавна, а сега вече е направо налижително
  • 5 габровец от варна

    22 0 Отговор
    А ето малко кинти за усвояване!!Ся ще видим кой ще лапне голямото парчее от скромната баница.
  • 6 Всичко се решава от кадрите

    14 1 Отговор
    По-правилно е да бяха създадени педиатрични клиники в градовете с медицински институти: София, Пловдив , Плевен... за да се ползват знаещите и можещи специялисти. А сега калинките ще ни налазят!
  • 7 Някой си

    17 1 Отговор
    Тоя с деменцията още ли е там?
    Сложих му диагноза без дори да съм лекар.........но е просто, човек който сутринта не знае каква заповед е издал снощи и я отменя, може да страда само от старческа дименция........или критическа..ма то май за жените се отнасяше...опа
  • 8 Министарът

    9 0 Отговор
    Създава топли местенца и яки кинти за своите хора!
  • 9 Ръмпези

    14 0 Отговор
    АЗ СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ АНАНИЕВ СИ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА А ТОЙ НАШИЯ СИЯЕ ОТ РАДОСТ...ОХ,ОХ..ТЪРПЕНИЕ МУ Е МАЙКАТА....
  • 10 Ананиев,

    7 0 Отговор
    що не Ни направите екарисажи и да ни горите вътре с вносния боклук?!
    Верно,Вие си имате ТЕЦ-ове...ама не пречи да усвоите едни пари.
  • 11 Знайко

    12 1 Отговор
    Пълна дивотия, този строеж няма нищо общо с изискванията за съвременна детска болница.
  • 12 Ах нееее

    10 1 Отговор
    Усвояване = присвояване ! Абе другарьо безроден , ти вероятно си видял публикуваните снимки днес от болница във Видин , условия в каквито работят медици и вегитират пациенти - нещо ужасно , 21-и век сме , а и в ЕС ! И какво - нищо ! Сега , когато кризата в световен мащаб започва , ти реши да сложиш параф за грабенето ! До сега не помисли за българските дечица - само за теб , син ти , племеници и покровителите ти ! Позор !
  • 13 АЙДЕЕЕЕЕЕЕ

    16 0 Отговор
    ЗАМИНАХА ОЩЕ 100 МИЛИОНА ПРИ ДРУГИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ ГЕРП
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Недоволен

    5 0 Отговор
    Сегса ли се сети...мноого удобно...Защо не изчака отмяната на "кризисното положение", калимка долна...
  • 16 neuro

    5 1 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.

    Коментиран от #17

  • 17 Д-р Москов

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "neuro":

    е крадец на детско здраве!
  • 18 Пак до Борисов

    5 0 Отговор
    Трябва да опреме. Спрете тази налудничава и скъпа централизация! Защо болно дете да пътува до София, от Шабла, ако има клиника във Варна? Клиники в Пловдив и Плевен . Там по-лоши ли са специялистите!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пир по време на чума

    4 0 Отговор
    Ехааа, 100 млн за герберастките крадльовци и ортаците ум от Главболгарстрой.
  • 23 Григоров

    4 0 Отговор
    Уникални боклуци, а в извънредно време се наричат „мародери“. Докато не откраднати и последната стотинка, няма да се спрат.
  • 24 Мдаа

    5 0 Отговор
    Извънредното положение е рай за безобразията на мутренско-милиционерската шайка

    1
  • 25 SAAB

    0 0 Отговор
    За 10 дни ли ще се строи ....или 10 дни ще се подписва?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове