ФАКТИ.БГ

Доц. д-р Мангъров: Можем да станем като девица, останала стара мома

Ваксина за коронавирус няма да има в близките 1-2 години, убеден е лекарят

Публикувана: 11 Април, 2020 17:58
172 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 27953
Доц. д-р Мангъров: Можем да станем като девица, останала стара мома
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 171 гласа.

Доц. д-р. Атанас Мангъров е Началник на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф.Ив.Киров” ЕАД - София. Доцент към Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина. Доц. Мангъров завършва ВМИ „И.П.Павлов” - Пловдив през 1982 г. Специалист по инфекциозни болести от 1988 г. и специалист по детски болести от 1993 г. Научните му интереси са в областта на съвременната рехидратираща терапия при остри чревни инфекции в кърмаческа и ранна детска възраст. На тази тема защитава дисертация през 1991 г.

Интервю на TrafficNews.bg

- Доц. Мангъров, изказахте съмнения относно качеството на тестовете, с които бяха изследвани полицейските служители. Какви тестове трябва да използваме, за да сме сигурни в резултата?

- Трябва да използваме имунологични тестове - за откриване на имуноглобулини от тип „G” и „M”. И трябва да използваме качествени тестове. Най-простото, което можеше да се направи при тестването на полицейските служители, е когато вземаме материал от носоглътката за изследване с PCR, да се вземаха и 4-5 мл кръв. И след това тази кръв да се изследва с различни имунологични тестове и получените резултати да се съпоставят с изследването с PCR. И по този начин да се установи надеждността на тестовете. Но това, което се получава от изследването е, че в страната има сравнително слабо разпространение на коронавирус. Което корелира с малкия брой новооткривани случаи и съответно – малкия брой смъртни случаи. Но това, което ние трябва да гледаме, е как да излезем от това положение. И трябва постепенно системата да започне да се отваря. Не изведнъж. Както когато се изпразва един язовир, пълен догоре, за да се напоява земята, трябва да се изпуска по малко. Да се вдига шлюзът по малко, да се отпуска. Защото в крайна сметка нашата цел е не просто язовирът да бъде пълен, тоест да няма болни, а да дойде време, когато въпреки този вирус, ще започнем да живеем нормално.

- Откъде трябва да започне това „изпускане”?

- На първо място трябва да се отворят парковете и местата, където хората могат да спортуват. Защото тези, които могат да спортуват, обикновено са здрави, млади и силни. И дори да се разболеят, няма да е тежко. Тоест, да се отворят тези места, където се събират млади, здрави хора. С това трябва да се започне. Рисковите групи - възрастните хора, хората с придружаващи заболявания, трябва да си стоят вкъщи и да спазват досегашните ограничения и препоръки. Следващата стъпка вече би могла да бъде да тръгнат децата на детски градини, на училище. Студентите да започнат да учат. Най-малко рисковите групи да започнат да живеят нормално. Но това не трябва да става изведнъж, а постепенно. Защото в момента ние може да се окажем в положението на една възрастна девственица, която си е останала стара мома. Но това трябва да става и много разумно. „Шлюзовете” трябва да се отварят най-вече за тези, които са млади, здрави, силни. Които могат да спортуват, да се разхождат. На тях трябва да им бъде обяснено, че все пак трябва да спазват социалната дистанция, да поддържат добра хигиена и т.н.

Най-голямото предизвикателство сега са идващите религиозни празници Цветница и Великден. Доколкото чух, Светият синод е казал, че църквите ще са отворени. На хората трябва да се каже, че тези, които са най-застрашени, е хубаво да си останат вкъщи. Евентуални, ако решат, че не може да не отидат на църква, би трябвало да спазват всички изисквания за хигиена и социална дистанция. В църквите да се спазват всички хигиенни правила. И в крайна сметка, тези възрастни хора, ако много се налага да ходят на църква, да ги пази и Господ. А младите, здрави и силни хора, ако имат толкова силна вяра, че не могат да не отидат на църква, могат да го направят. Те са по-малко рискови. Но също трябва да спазват всички правила, които се спазват и в момента.

- Какви са очакванията ви от тестването на хората в Банско?

- Най-вероятно ще се установи, че няма много заразени, но нека да излязат резултатите. За тези тестове аз говоря от месец и половина насам. В отговор чувам всевъзможни упреци. Но дори след едно доста нескопосано проведено изследване, като това на полицаите, се получиха резултати, които дават много сериозна информация за състоянието на инфекцията в страната. Тоест, не можеш да управляваш нещо, без да го познаваш. И силно се надявам, че това, което ще се направи в Банско, ще даде допълнителна информация, която може да бъде както в една, така и в друга посока. Въз основа на която могат да се правят сериозни разсъждения и изводи.

- Ако не се предприемат мерките, които препоръчвате, и останем вкъщи, колко дълго ще продължи кризата?

- Може и до Второ пришествие. Казват, докато се направи ваксина, но ваксина няма да има в близките 1-2 години. Ако ние можем да продължим да стоим в това положение, ще стоим, докато издържим. Но в момента, в който се отвори, много бързо цялата история би могла да започне отначало. Затова според мен правилното е малко по малко да се отварят шлюзовете, за да се получи т.нар. проепидемичване на населението. Всъщност да направим това, което се прави при имунизациите. Само че там се прави с ваксини, които са изпитани и ефективни, докато тук трябва да се направи със самото заболяване. В случая може да се направи с това заболяване, защото инфекцията не е особено опасна. Тук шансът на човек да му се случи нещо лошо е по-малък от 1%. И всъщност хората, които трябва да бъдат изкарани на преден план, са младите, здравите, силните. Докато възрастните хора с придружаващи заболявания трябва да продължат да стоят на заден план. Другото нещо е, че тези, при които е доказано, че са заразени и отделят вируса, просто трябва да се изолират. Много важно е да се намерят и техните контактни и също да се ограничат, като не е нужно това да става непременно в болници. Независимо какво си мислим ние и колко ни е страх, този вирус рано или късно ще премине през цялото население. И за да се ограничи, трябва поне 70% да го изкарат под една или друга форма. Огромната част ще го изкарат безсимптомно, няма да разберат.

- А хората, които вече са преболедували?

- Колкото повече стават тези хора, толкова по-добре ще бъде за страната. Това означава, че тези хора могат да живеят нормално. Нашата цел е това да се случи за поне 70% от хората, когато ще се ограничи епидемията. Но ако ние стоим по този начин затворени и се радваме , че няма нови случаи, веднага трябва да си зададем въпроса, докога можем да издържим. Още веднъж ще кажа – оградата не трябва да пада изведнъж и всички да се втурнат, а трябва да става постепенно, на порции. И колкото по-рано започнем да правим това нещо, толкова по-бързо ще излезем от тази криза.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 171 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
Обещано от ГРОБ
2 Отговор
Тези дето умират са с единия крак в гроба?!

Коментиран от #154


Оценка:
-35 +150

RAGE
3 Отговор
Всичките сте една помия, кой от кой по-голяма.
А над всички ви е цар Бойко Методиев Тиквата

Коментиран от #14, #137


Оценка:
-67 +179

4
Този коментар е премахнат от модератор.
5
Този коментар е премахнат от модератор.
Професор Помак Босев
6 Отговор
Вируса се предава от тв екрана ако го е лизал много добре

Оценка:
-28 +99

абв
7 Отговор
тестове за барселонския вирус няма

Оценка:
-26 +173

8
Този коментар е премахнат от модератор.
Корона шоу.🌟💈🍺🍢🍥🌸👑
9 Отговор
Ям пия и лижа дръжките на вратите здрав съм

Коментиран от #49


Оценка:
-36 +83

10
Този коментар е премахнат от модератор.
прррц
11 Отговор
защо не блокират София за 2 седмици ами блокираха Банско. нали сега най-много заразени има в София?

Коментиран от #69, #115


Оценка:
-30 +220

12
Този коментар е премахнат от модератор.
😷😷😷
13 Отговор
Ек ся Боко, като прочете и пак, ще изтрещи и утре освен маски, ще накара всички да ходят и с дамски превръзки !!!! Не ме питайте защо и той няма да знае, както винаги!

Коментиран от #46, #113


Оценка:
-28 +242

Угрижен ТРОЛ
14 Отговор

До коментар #3 от "RAGE":


Най- отгоре са мисирките, после репите и след това всички останали.

Коментиран от #22


Оценка:
-14 +118

15
Този коментар е премахнат от модератор.
ТВ Водещ
16 Отговор
Лятото идва! Морето лекува! Изключете телевизорите си!

Коментиран от #89


Оценка:
-22 +206

17
Този коментар е премахнат от модератор.
18
Този коментар е премахнат от модератор.
Угрижен ТРОЛ
19 Отговор
А сега Марче да те видя, дали пак ще триеш коментари?

Оценка:
-6 +61

Човек
20 Отговор
Все още не мога да повярвам, че след десетгодишна герберащина и простащина има останали мислещи хора в нашата оглупяла и затъпяла Татковина! Поклон господин Мангъров! Мислете бе хора, мислете! Не се страхувайте от селските мутри!
!

Коментиран от #25, #44


Оценка:
-43 +356

Някой си
21 Отговор
Ето това е приказка на умен и образован български лекар, при това доцент-вирусолог!
Как бихте реагирали, ако Доц. Мангъров тръгне примерно да обяснява за коремната хирургия?

Коментиран от #152


Оценка:
-30 +324

22
Този коментар е премахнат от модератор.
Жоро
23 Отговор
Бойко и бандата около хирурга с пагоните май ще дават среднощен брифинг.

Оценка:
-26 +230

мангалов
24 Отговор
В Младост са яко селяни , всики са на вънка. Не разбирам тъпнята , като се каже да се седи в къщи значи трябва да се седи. Зарадаи такива глупаци които не спазват всички ще се разболеем.

Коментиран от #29, #40


Оценка:
-177 +59

Угрижен ТРОЛ
25 Отговор

До коментар #20 от "Човек":


Мислещи хора в тоя сайт няма. Има мисирки и репи. Съветвам те да не го посещаваш, можеш да ппидобиеш шизофрения.

Коментиран от #28, #95


Оценка:
-53 +36

Угрижен ТРОЛ
26 Отговор

До коментар #22 от "Някой си":


Еи са Марчето щи сложи хикса.
Знаеш ли колко е строга? Има черни високи ботуши, камшик и белезници, затова внимавай.

Оценка:
-7 +34

Гост
27 Отговор
Един свестен и компетентен човек предлага конкретно решение, но еднокнижната хунта не ще и да го чуе... Няма да се учудя, ако го арестуват за "фалшиви новини"! Генерал годжи ни казва директно: "не разсъждавай"!

Коментиран от #30, #32


Оценка:
-33 +233

Човек
28 Отговор

До коментар #25 от "Угрижен ТРОЛ":


Пич надеждата умира последна!Все се надявам че постепенно хората ще започнат да мислят и да искат отговори от властимащите!

Оценка:
-16 +137

Угрижен ТРОЛ
29 Отговор

До коментар #24 от "мангалов":


Точен си брат, обаче с мисирка можеш ли да се разбереш.

Коментиран от #31


Оценка:
-17 +72

Някой си
30 Отговор

До коментар #27 от "Гост":


Пак сто плюса от воле!
Много добър коментар!
Браво!

Оценка:
-14 +58

31
Този коментар е премахнат от модератор.
Угрижен ТРОЛ
32 Отговор

До коментар #27 от "Гост":


Какво предлага? Не го ли виждаш, че е наопаки на целия свят.
ПП. Освен на тоя други мнения във факти не виреят.

Коментиран от #34


Оценка:
-99 +20

Угрижен ТРОЛ
33 Отговор

До коментар #31 от "Някой си":


Ей, не разбра ли, че Марчето не те харесва? Глей са как ти цъка Х.

Коментиран от #36


Оценка:
-20 +7

Гост
34 Отговор

До коментар #32 от "Угрижен ТРОЛ":


Какво предлага ли..... Ами чети интервюто, "загрижени" троле? Знам, че еднокнижниците мразите четенето, но все пак!

Коментиран от #37, #43


Оценка:
-11 +70

Тука има,тука нема
35 Отговор
Такива специалисти леко ме плашат.Господинът предлага да еволюираме имунитет в рамките на 5-10 дни... Това се случва само в анимационните филми.Това което ще се постигне със заразяването на малки деца и привидно здрави хора са две неща.Увеличаване на детската смъртност.И голям брой болни.Самият вирус не е страшен.Лошото е че много бързо ти става много зле.И когато 200 000 човека от всякакви възрасти отидат накуп в болниците ,персоналът няма да може да ги подържа.Ще умират по улиците и по коридорите. Нека се направи тест с изолирана група доброволци да ги затворят в сграда с охрана ,да ги заразят и да изчакат дали ще успеят да еволюират имунитет за 1 седмица.Само храна вода и това което може да се купи от аптеката.Да видим колко ще останат живи.Хубаво е господинът да участва лично.

Коментиран от #78, #103, #126


Оценка:
-165 +57

36
Този коментар е премахнат от модератор.
Някой си
37 Отговор

До коментар #34 от "Гост":


Тоя и еднокнижник не е.............бъди сигурен!

Оценка:
-33 +11

Маймунска държава
38 Отговор
Плешивеца всеки ден ще обявява 20-30 нови заразени докато Суджука реши да отмени извтънредното положение. Този простак не се съобразява с експертно мнение и издава заповеди както му скимне, а разни Ананиевци раболепно им придават официален характер

Оценка:
-23 +138

Лили
39 Отговор
Докторе, докторе, ще те привикват на килимчето
заради несъгласието ви с вирусолога на Републиката. Много ми харесате. Да видим сега колко ваши колеги ще ви подкрепят! Браво, че не преклонихге глава пред насаждащитд и чакащи вече 4 седмици трупове.

Оценка:
-21 +173

40
Този коментар е премахнат от модератор.
41
Този коментар е премахнат от модератор.
Ми то,
42 Отговор
като те гледам май по-добре.

Оценка:
-9 +2

Угрижен ТРОЛ
43 Отговор

До коментар #34 от "Гост":


Много отчаяно ми звучиш, затова няма да ти отговарям. Има тука един с ник „Някой си", недей да да му четеш коментарите, той е тези дето не обичат да четат. Но ако погрешка, без да искаш, с крайчето на окото го видиш веднага му натискай минуса.
Цял ден Мими му трие коментарите, жената без ръце остана, ама той инат като мисирка, пише.

Оценка:
-19 +5

Драган
44 Отговор

До коментар #20 от "Човек":


Какво по-различно каза от генерала,разликата е,че ти го казва не в прав текс-бързите тестовете не са надежди,ами трябва да се взема и кръв за по-обстойно изследване.Това,което и на мен ми стана ясно отдавна,че се изчаква да минат празниците и започва поетапно отмяната на правилата.

Коментиран от #56


Оценка:
-31 +15

чиче
45 Отговор
Доцента е компетентен човек.И вместо да е начело на щаба там двама генарале които не разбират материята.Другаре генерале Бьлгария загива

Оценка:
-21 +122

sten
46 Отговор

До коментар #13 от "😷😷😷":


Смях се с глас, човек :) Благодаря за коментара ти! Но аз предлагам с противогази направо, тип слонче, като едно време в казармата :) Не съм носил такъв, защото служих в спец. части, ама ще е много весело не мислиш ли :)))

Оценка:
-6 +30

име
47 Отговор
Както е тръгнало утре ще искат и по едно звънче да си сложим та да могат незрящите да се пазят по добре. Дано генерал Годжи не го прочете това.

Коментиран от #52


Оценка:
-10 +49

бай Иван
48 Отговор
Като почне да пълзи по канализацията тогава всички ще го прекарат, дори да си стоят в къщи. Никой не ви и споменава за това, а тръбите са идеалната среда.

Оценка:
-12 +46

49
Този коментар е премахнат от модератор.
50
Този коментар е премахнат от модератор.
За съжаление
51 Отговор
Много скоро еднокнижника ще му скрои шапката на единствения компетентен инфекционист в тази държава затова, че му мъти водата, няма да се изненадам ако някоя сутрин прочета, че доцент Мангъров почина внезапно, но всичко на този свят се връща, скоро ще дойде божието наказание за всички изроди които ни тормозят сега, ще се с товари отгоре им дамоклевия меч.

Оценка:
-14 +74

Угрижен ТРОЛ
52 Отговор

До коментар #47 от "име":


Къде си виждал мисирка със звънче? Давай го по- спокойно, една маска може само да предпази теб и най- близките ти хора от заразата, но ако не държиш на тях, не я носи.

Оценка:
-30 +7

НРБ
53 Отговор
Мангъров не видя ли какво стана в Италия, Испания, Англия със този имунитет неговия дето ни го препоръчва???? Искам той да се зарази и да ни покаже нагледно как става, то едно е да го четеш на книга, друго е в реалността!! Не разбрахте ли, че става за нов щом на корона вирусите, много агресивен и смъртоносен, не познат на вирусолозите от цял свят...хората и лекарите умират, хей така без имунитет !

Коментиран от #54, #57, #68, #156


Оценка:
-96 +27

Угрижен ТРОЛ
54 Отговор

До коментар #53 от "НРБ":


Евала, за коментара, цял ден се боря с репи, пръстите вече са ми изтръпнали, но каузата си заслушава.

Оценка:
-36 +8

Булгарче
55 Отговор
Ако продължи така след месец два ще се мре от глад не от корона виръс. Но никой не му пука за за тези които нямат пари и няма вече каде да работят! С нетърпение чакам зелена светлкна за термкнал 2 ТУК НАДЕЖДА НЯМА

Коментиран от #58


Оценка:
-12 +64

Човек
56 Отговор

До коментар #44 от "Драган":


Просто е реалист и не психира хората!А така наречения генерал създава психоза и паника с цел политически дивиденти за Тиквата и неговата крадливи банда! Това е!

Коментиран от #59, #61


Оценка:
-11 +97

Анонимен
57 Отговор

До коментар #53 от "НРБ":


Явно,не гледа и си е губил времето да чете и практикува медицина. Като те страх толкова,седи си вкъщи и чакай всичко да премине. Може ли да обясниш,смисъла да носиш маска и в радиус от два метра от теб да няма никой...и това задължително..

Коментиран от #123


Оценка:
-6 +56

Угрижен ТРОЛ
58 Отговор

До коментар #55 от "Булгарче":


В Италия има ли, в Испания има ли, в Америка има ли, във Франция има ли, в Германия, Швейцария, Швеция ти на къде си се запътил?

Коментиран от #62


Оценка:
-44 +17

Анонимен
59 Отговор

До коментар #56 от "Човек":


Много ясно " казано" -написано. Но нали са психясали...

Оценка:
-3 +28

Васил
60 Отговор
Този е доцент колкото аз съм космонавт!

Оценка:
-78 +12

Угрижен ТРОЛ
61 Отговор

До коментар #56 от "Човек":


Какъв дивидент бе, да спреш икономиката на собствената си държава. Борисов си е сложил главата в торбата, за да оцелеят такива като тебе, но дали си заслужава, това е друг въпрос.

Коментиран от #97


Оценка:
-60 +16

Българче
62 Отговор

До коментар #58 от "Угрижен ТРОЛ":


В Лаос няма вирус.Но никой не не си направи труда да разбере защо.Там също си хапват азиатски специалитети!Включително и прилепи.Традицията е от стотици години.Но СЕГА ДОЙДЕ ВИРУСА!

Коментиран от #66, #122


Оценка:
-5 +33

7777
63 Отговор
Хора ще изпускаме язовира, мислете от сега как ще го пълним после.

Оценка:
-16 +12

Алексей Сергеев
64 Отговор
Защо не се пенсионираш, доцент Мангъров
Сигурно си завършил в СССР медицина

Оценка:
-85 +17

Иван
65 Отговор
Мерките трябва да се спазват.Не виждате ли другите столици няма никой по улиците.Не може ли един месец да изтърпите.Всички искат пари от държавата.Има ли някой умрял от глад. ???7876

Коментиран от #67, #70, #81


Оценка:
-59 +25

Угрижен ТРОЛ
66 Отговор

До коментар #62 от "Българче":


На северния и южния полюс също няма регистрирани случаи, така, че?!

Коментиран от #74


Оценка:
-24 +6

Угрижен ТРОЛ
67 Отговор

До коментар #65 от "Иван":


Иване ти къде беше до сега? Аз отивам да пия един дезинфектант, а ти подържай огъня. Ако видиш мисирка стреляй на месо.

Оценка:
-15 +8

и в коя
68 Отговор

До коментар #53 от "НРБ":


от изброените от теб държави италия,испания,англия са прилижили това което иска мангъров а именно карантина за възрастните и за рисковите групи ?? в тези държави закъсняха да предупредят хората за опастността и много късно приложиха цялостна карантина...то е както като имаш гангрена на пръстта да се забавиш и вместо пръст да отрежеш цялата ръка. ако бяха приложили идеите на мангъров там щяха да спасят рисковите групи и да създадат блокиращ имунитет в останалите без да скапват икономиката и здравната си система

Коментиран от #71


Оценка:
-10 +57

Фермер
69 Отговор

До коментар #11 от "прррц":


Ами ужким са блокирали гетата

Оценка:
-4 +16

ма сериозно ли
70 Отговор

До коментар #65 от "Иван":


нямало хора по другите столици?? ами скокни до виена да видиш колко хора има навънка !! не е както преди вируса просто защото търговските центрове и заведенията са затворени но по улиците има хора ,из парковете има доста спортуващи дори и играещи футбол а край дунав има седнали по брега наслаждавайки се на 24-ри градусовите температури

Оценка:
-8 +60

Угрижен ТРОЛ
71 Отговор

До коментар #68 от "и в коя":


Прекалил си с дезинфектанта.

Коментиран от #72


Оценка:
-22 +7

нещо смислено
72 Отговор

До коментар #71 от "Угрижен ТРОЛ":


да има да кажеш или просто тролиш ?? иначе без да ме обориш генерираш само трафик

Оценка:
-2 +22

Буко Баламата
73 Отговор
Е хубаво де 85000 хиляди 75% от Китай ли са.

Оценка:
-1 +22

Винченцо Яжхуйта
74 Отговор

До коментар #66 от "Угрижен ТРОЛ":


Да ама Лаос НЕ е на никой от полюсите, а граничи директно с Китай. Първи случай при тях преди 10 дена!

Оценка:
-1 +25

пример
75 Отговор
Личния пример е важен! Нека доцента се зарази и зарази цялото си семейство и близки - после да говорим....

Коментиран от #77


Оценка:
-48 +16

Свобода за генерал Мангъров
76 Отговор
Да живее генерал Мангъров

Коментиран от #87


Оценка:
-8 +46

и защо
77 Отговор

До коментар #75 от "пример":


да го прави ...само за да ти угоди ли ??нормално като негов пример е да продължи да ходи на работа той и жена му ,да излизат и това е което той предлага и за останалите хора. а теб никой не те кара насила да прекъсваш карантината...стой затворен 1-2 години...къде ти е проблема ??

Коментиран от #160


Оценка:
-6 +48

ИМПЕРИАЛИСТ
78 Отговор

До коментар #35 от "Тука има,тука нема":


Какви болници бълнуваш бе главанак? Болниците са най-голямите РАЗВЪДНИЦИ на вируси и бактерии! За заболелите от тоя вирус няма лекарство! Трябва САМ да се оздравиш!

Оценка:
-1 +54

Фермер
79 Отговор
Фандъкова да махне седалките в градския транспорт

Оценка:
-2 +44

Първанов
80 Отговор
Защо доцента никога не коментира Италия Испания САЩ Великобритания нещо се разминава с неговата теория там положението.

Оценка:
-42 +18

Котака
81 Отговор

До коментар #65 от "Иван":


Месеца мина.Ще мине и втория. На третия ? С оня "угрижения" що не се гръмнете герберуги? Ако сте крали досъатъчно и може 2 години да се криете като плъхове, други нямат такава възможност.

Оценка:
-7 +51

НАУМЧО
82 Отговор
АБЕ НЕМАМ ПАРИ И НЕМА КВО ДА ЯМ - ГЛАДЕН СЪМ - ДАЙТЕ МИ ПАРИ .

Оценка:
-9 +31

НАУМЧО
83 Отговор
АБЕ ЧЕРНО МИ Е ПРЕД ОЧИТЕ БЕ НЕМА КВО ДА ЯМ - ВЪРНЕТЕ МИ ПАРИТЕ БЕ КОМУНИСТИ ДОЛНИ .

Оценка:
-22 +7

Нашето стадо.....
84 Отговор
Какъв доцент .......беееее....... И тази свобода ни е многоооо........бееее......

Оценка:
-28 +7

Az Zero
85 Отговор
Мангъров, не бъди девствена стара мома. Зарази се и изгради имунитет.

Оценка:
-34 +11

Иван
86 Отговор
Е нали на полицаите им правиха от т.нар. "бързи тестове" за антитела, А Мангъров казва, че са им правили PCR тестове!?!

Оценка:
-13 +7

Az Zero
87 Отговор

До коментар #76 от "Свобода за генерал Мангъров":


Първо да се пробва да изгради имунитет. Иначе изглежда че прави с чужда пита помен.

Оценка:
-24 +6

Почитател
88 Отговор
Доцент Мангъров е най добрия инфекционист няма спор за това. Предложенията са му малко плашещи. Но накрая ще стане точно това, което говори от два месеца, а именно че срещата с вироса е неизбежна. Кога и как да стане тази среща мисля че в днешното изказване го уточнява. Дава рецепта за работеща икономика и ефективна борба с вироса. Затова трябва да му се доверим и да правим каквото казва.
Поздравления за смелата гражданска и експертна позиция!

Коментиран от #94


Оценка:
-11 +76

Peci kupona
89 Отговор

До коментар #16 от "ТВ Водещ":


В момента в Аастралия е 40 градуса жега и вируса си се размножава яко, че над 6000 са заразените!

Коментиран от #90, #101, #149


Оценка:
-10 +17

Мнение
90 Отговор

До коментар #89 от "Peci kupona":


Я се поинтересувай в Северна корея колко градуса е и колко заразени има. Нула . Защо така? Много просто, не се влияят от световната политика.

Коментиран от #153


Оценка:
-2 +32

Марио Давидов
91 Отговор
Мангъров, мисля че Хитлер се е вселил в теб!

Коментиран от #96


Оценка:
-41 +9

1111
92 Отговор
Доцента сравнява срещата с вироса като полов акт. Недейте така на някой може да им хареса и да искат да повторят.

Оценка:
-7 +11

93
Този коментар е премахнат от модератор.
94
Този коментар е премахнат от модератор.
jorj
95 Отговор

До коментар #25 от "Угрижен ТРОЛ":


Не е баш така, тука 99% са тролове и пишат против всичко нормално и разумно, за да се създаде усещането за абсолютна несигурност породена от действията на управлението!!!! Виждам, че хората в много голяма степен спазват и изпълняват разпоредбите!!!! Тази хибридна война, която са повели срещу България, Путин и неговите протежта, Нинова и Радев и сие е загубена !!!! Най-голямата им грешка, е че се противопоставиха на нормалните действия на правителствата по света с политическата цел да си вдигнат рейтингчето !!!! Стана точно обратното и тези Българофоби отиват в небитието, както им се полага!!!!

Коментиран от #118


Оценка:
-24 +13

96
Този коментар е премахнат от модератор.
Човек
97 Отговор

До коментар #61 от "Угрижен ТРОЛ":


Не забравяй че той е полуидиот!В него няма никаква логическа мисъл!Прости му Господи! Той не знае какво прави!

Оценка:
-14 +6

Дон Чико
98 Отговор
Нещо не разбирам. По тази логика би трябвало сега над 70% примерно да са прекарали грипа щам Б или който и да било друг грип от преди. Но това със сигурност не е така. В никоя държава това на практика не се случва.

Коментиран от #170


Оценка:
-8 +10

sbs
99 Отговор
Потърсете информация за групата БИЛДЕНБЕРГ---100 те които управляват света -ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ТЯХ И ДАНО МНОГО НЕЩА ВИ СТАНАТ ЯСНИ

Оценка:
-4 +17

Мнение
100 Отговор

До коментар #93 от "бай Шиле":


Грешиш доцента с политика не се занимава. Във всички държави короната се яхна от политиците, експертите ги избутаха на заден план.
Защо в Северна Корея няма корона вирус. Защото не се влияят от световната политика.

Оценка:
-5 +30

Кенгуру
101 Отговор

До коментар #89 от "Peci kupona":


Там в момента е есен/зима. Какви 40 градуса те гонят

Оценка:
-2 +8

Угрижен ТРОЛ
102 Отговор

До коментар #93 от "бай Шиле":


Защото не слушат мекерета и гювендии. Мангъров не е виновен, а тези дето го лансират в публичното пространство. Може би, най- ефективната мярка срещу коронавируса ще е тотална ценцура на всички медии.

Коментиран от #108


Оценка:
-26 +11

тъпан като теб
103 Отговор

До коментар #35 от "Тука има,тука нема":


ама искам и ти да си в тая група знайш.

Оценка:
-3 +4

Кураж !
104 Отговор
Нито съм вирусолог , нито коремен хирург , но мога да смятам две + две ! Затова още в началото ми беше ясно ,че на практика почти всички ще се срещнат с "короната" ! При положение , че я сравняват с грипа и в добавка се твърди ,че е по устойчива на преживяване извън заразоносителя , извода е еднозначен ! Колкото можем да се предпазим от грипна вълна , толкова и от коронавируса !

Коментиран от #110


Оценка:
-3 +37

robin
105 Отговор
Само Доц. Мангъров казва истината.

Оценка:
-6 +33

Мнение
106 Отговор

До коментар #94 от "Дедо Шишарко":


Дали са на заден ход само по нашите медии. Иначе там всичко работи. Нормално е тяхните политици да се застраховат малко в случай на нещо непредвидено, затова симулират мерки, иначе стоят твърдо зад стадния имунит. След време когато си сравнявате жизнения стандарт с този на шведите, спомнете си какво са правили те по врееме на криза и какво правим ние, така е било и в историята, затова сме на този хал.

Оценка:
-2 +22

107
Този коментар е премахнат от модератор.
Шушумига
108 Отговор

До коментар #102 от "Угрижен ТРОЛ":


Ако не си забелязал Мангъров го пускат само по една две медии, всички останали са срещу него, ако ги спрат всички както предлагаш той печели.

Оценка:
-1 +25

Aнтихристьо
109 Отговор
Ако не се предприемат мерките, които препоръчвате, и останем вкъщи, колко дълго ще продължи кризата?

Мангъров отговори ясно и точно - Може и до Второ пришествие. Мен не ме е страх отивам горе, само крадливите депутати ги е страх че за тях вече се подготвя казана

Оценка:
-2 +29

Дон Чико
110 Отговор

До коментар #104 от "Кураж !":


Идеята е, не да се спре заразяването, а скоростта на заразяване, за да има място в болниците за който има нужда.

Коментиран от #124


Оценка:
-3 +20

ИВО
111 Отговор
Евала на доктора само той казва истината и компетентен ,а за другите ОСТАВКА ОСТАВКА

Оценка:
-9 +25

112
112 Отговор
АКО МАНГЪРА ИСКА ВСИЧКИ ДА МУ ПОВЯРВАТ- ДА СЕ ЗАРАЗИ ПУБЛИЧНО И ДА СИ ИЗГРАДИ ИМУНИТЕТ. ЩОМ Е ТАКА УБЕДЕН В ТЕЗАТА СИ. САМО 1% ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ УМИРАЛИ, ЗАЩО Е ТОЛКОВА СТРАХЛИВ?!?!.!?!

Коментиран от #171


Оценка:
-28 +15

страхотно
113 Отговор

До коментар #13 от "😷😷😷":


чувство за хумор
умрях от смях
от утре всички да са с маски
и дамски превръзки а може би и с
кюлоти с ластик и нощни шапки с ластик
защото знае ли човек откъде ще му влезе
вирусът

Оценка:
-2 +12

БГ681
114 Отговор
Абсолютно прав е лекаря. Един от малкото специалисти. Мисля че късно ще осъзнаем кое е било вярно и кое не.да се криеш от проблема не е справяне със същия. Бих попитал всички онези който искат строги мерки и удължаване на изолацията ни До кога може да се прилага това и каква е цената моля за смислен отговор...

Коментиран от #116


Оценка:
-8 +39

0R0
115 Отговор

До коментар #11 от "прррц":


Този въпрос си задава цяла България!

Оценка:
-1 +9

hmhmhm
116 Отговор

До коментар #114 от "БГ681":


ами не е прав по ред причини. Първата от която е че този вирус има висока смъртност по не за мен е така излекуваните пациенти са 62 починалите 28 за мен това са си 45,16% това са мойте проценти което е кажи речи 50% грубо. Криенето ни от проблема какъвто е 1,изолацията 2,носене на маски, 3. блокирането на хората е във връзка да намалим пренасянето му. Това е неоходимо защото последните 100г. използваме какви ли не хапове за да можем да си увеличим своето съществуване при което се и размножаваме доста и увеличаваме своя брой поради това ако се заразим групово ще умираме групово. Няма да има достатъчно лекарства няма да има нищо и смъртността която сега според мойте изчисления е 45,16% ще се увеличи с към 80% защото и тези който са отцеляли са приемали лекарства и им са полагани дори и медицински такива. Ако разчиташ само и единствено на собствения си имунитет едва ли ще отцелеят повече от 10% от населението или в цифри изразено според мен 7 млн. щеостанат 700 хиляди. Даже тези умрелите няма да можем да ги кримираме всичките.

Коментиран от #172


Оценка:
-27 +7

ПРИЛЕПЪТ
117 Отговор
ВИНАГИ МИ Е ПРИЛИЧАЛ НА ЛЕТЯЩ ДЯВОЛ
МИСЛЯ ЧЕ ТАЗИ ПАНДЕМИЯ Е ДЯВОЛСКА РАБОТА
ЗЕМЯТА Е ПРЕНАСЕЛЕНА ОТ ХОРА И ЖИВОТНИ И
СЕ ЧИСТИ
ЗАТОВА ВИРУСЪТ Е ОПАСЕН ЗА СТАРИТЕ ХОРА
КОИТО СА СИ ИЗПЕЛИ ПЕСЕНТА И СА БЕЗ БЪДЕЩЕ
УМОРЕНИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ НАЛИ
СТАРИТЕ ДЪРВЕТА - ОТСИЧАТ И Т.Н.
ВСИЧКО В ПРИРОДАТА Е ЛОГИЧНО ХАРМОНИЧНО
И ХРОНОЛОГИЧНО ИЗДЪРЖАНО
ПИТО-ПЛАТЕНО
ФАКТ
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
ЕПИДЕМИИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КРИЗИ
ИМАТ ЦИКЛИЧЕН ХАРАКТЕР
ОБИКНОВЕНО СА НА 10 ГОДИНИ
ИДВАТ И СИ ОТИВАТ И ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА
КАКТО МОЦАРТ Е ПОГРЕБАН В ОБЩ ГРОБ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМАТА
ТАКА ГЛЕДАХ КАК ПО СЪЩИЯ НАЧИН ПОГРЕБВАТ В ИСПАНИЯ
ОТ КОРОНАВИРУСА НА ЕДИН ОСТРОВ НО В КОВЧЕЗИ -
ДОСТА ЗЛОВЕЩО БЕШЕ НО В МОМЕНТА ЗА СИТУАЦИЯТА Е НОРМАЛНО
ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА
УВАЖАВАЙТЕ МЕРКИТЕ И ПРЕПОРЪКИТЕ
НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА БОЙКО БОРИСОВ
МИЛИЧКИЯТ КАК РАБОТИ - НЕУМОРНО И ВСЕОТДАЙНО
НЕ ХОДЕТЕ НА ЦЪРКВА
СЪОБЩИХА ЗА 8 ЗАРАЗЕНИ МОНАСИ
СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ХОРА

Оценка:
-18 +5

Госあ
118 Отговор

До коментар #95 от "jorj":


Ами това направиха. А този от еад'то гледа само как да върне хората да бачкат за бизнесо. Гола вода е. Вече изобщо не си правя и труда да го чета. Тестовете за антитела са абсолютно безполезни. А този няма представа, нито от извадка,нито как се прави мрежа. За три месеца от началото на пандемията са направили 5000 теста и тоя смешник ми говори за мрежи и статистика. 30 000 теста се правят за ден,защото преноса е вектор с динамични характеристики. След това започват да се правят насочени тестове на контактите. И така. Модела на Южна Корея. Сега всичко там работи.

Коментиран от #120


Оценка:
-10 +9

Азсъм
119 Отговор
В БЪЛГАРИЯ винаги е имало три прослойки уругундури чукундури и клатимъдури сега са на власт чукундурите а клатимъдурите са изпълнителна и ближеща

Оценка:
-4 +8

Азсъм
120 Отговор

До коментар #118 от "Госあ":


Не само четеш но се и ядосваш коментираш" компетентно" т.ест. вживяваш се

Оценка:
-2 +1

робин от Крузо
121 Отговор
Господин Мангъров, доста от професионалните ти оценки за корона-вирус прочетох. Но също така и на твои колеги от САЩ, Англия и Германия. Аз съм прост стр. инженер, но съвсем отговорно бих ти казал, ако имаш някаква диплома и без значение за каво, на пирона в помещението, дето и Царя не ходи сам и.... по предназначение.
Поздрави от самотен остров.

Оценка:
-33 +9

НЯМА ВИРУС
122 Отговор

До коментар #62 от "Българче":


И ВЪВ ВИЕТНАМ

Оценка:
-3 +5

Аерозолът
123 Отговор

До коментар #57 от "Анонимен":


лети на 4 м.

Оценка:
-0 +3

Че то сега
124 Отговор

До коментар #110 от "Дон Чико":


болниците са ептен празни .От страх даже смъртността намаляла...

Оценка:
-3 +17

Gost
125 Отговор
Много вярно !!!но умните никой не ги чува....в тази страна

Оценка:
-5 +14

sts
126 Отговор

До коментар #35 от "Тука има,тука нема":


Ти досега спа ли?

Оценка:
-0 +1

Шаран БГ
127 Отговор
Сега разглобяваме пейките по паркове и градинки. Всякакви спортни съоръжения са блокирани и не се използват. Когато хубаво се занемарят и повредят, ще хвърлим някой-друг милион и ще ги оправим - колко му е ? Когато и последната пейка в РБ бъде разглобена, ще организираме армия от доброволци по сглобяване на пейки. Пейкете трябва да се еднотипни, лесно разглобяеми и лесно отново да се монтират , че ........знае ли се ?! Е и там ще хвърлим някой друг милион........

Оценка:
-2 +15

Симеонов
128 Отговор
ами г-н доктора не е ли също в рисковата група и да си стои в къщи , за да пази здравната система да се не счупи. Мнението му вече всички знаем, но "НОЩ " явно не се съобразява с него. А нас само разколебава в адекватността на прилаганите мерки. А и понятието "възрастен" има ли конкретно измерение . Всички над 40 години са вече "възрастни", нали

Оценка:
-15 +4

одъртял комсомолец
129 Отговор
Мангъров е прав, но само от медицинска гледна точка. Чисто икономически сме прекалено зависими от външни фактори, така че дори всички забрани да паднат, това пак няма да реши чисто икономическите проблеми в дадената ситуация. Туризма разчита основно на чужди туристи, а те няма да дойдат независимо от мерките. Парите от гастрабайтерите в Европа, зависят не от родните мерки, а от това, което се случва там. Да не говорим, че границите просто са затворени. Чуждите фирми перостановяват работа не заради бойковите "мерки", а просто защото има криза и липсва пазар. Така или иначе сме принудени да правим това, което ни нареждат от Берлин. Ясно е, че цялото това безумие ще свърши някога, независимо от Барба Ганя и кмпания. Мангъров просто бърка времето, мястото и хората.

Оценка:
-0 +14

130
Този коментар е премахнат от модератор.
браво
131 Отговор
това е истината държат ни вкъщи в същото време шайката дава пари на мародерите да почват да ни бият за дълговете

Оценка:
-5 +10

оня с коня
132 Отговор
от страх никой не умира с бойко станахме безсмъртни

Оценка:
-3 +5

Гост
133 Отговор
Добре де, това не му ли го обясни на вожда. Защото сега затваря и плажовете. Или той пита какво е добре за хората да се направи за да свърши точно обратното.

Оценка:
-2 +11

NNN
134 Отговор
Това е концепция от миналото!
Сингапур, а сега и Австрия олицетворяват модерното, интелигентно и, в крайна сметка, цивилизовано решение за ситуацията.

Оценка:
-1 +5

Иван
135 Отговор
На този човечец кариерата му приключи. Титлата доц. не те прави умен или морален човек.

Оценка:
-17 +6

случаен
136 Отговор
президент

Оценка:
-0 +2

Фридрих
137 Отговор

До коментар #3 от "RAGE":


Смени си името на червена пачавра изроде.

Оценка:
-1 +1

Р.радев
138 Отговор
Този ме спря да рови,егати кретена..Всички се опитват да предразположат народа да спазва соц.изолация,но този гей не спря да повтаря..стаден имунитет,та стаден имунитет..Абе изкуфял папагал защо във Велика Англия се отказаха от този стаден имунитет,ще ни отговориш ли или ще продължиш плямпаш???

Оценка:
-19 +7

вили
139 Отговор
ДАВАЙЙ МАНГЪРОВ МАЧКАЙ СУДЖУЦИТЕ

Оценка:
-5 +13

140
Този коментар е премахнат от модератор.
ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА
141 Отговор
то има мн фалшиви девственици а и такива детовируса им влиза само през устата или отзад

Оценка:
-2 +3

АЗ ГАРАНТИРАМ
142 Отговор
ДОЦ. МАНГЪРОВ АКО ОТВОРИТЕ ПАРКОВЕТЕ , ТОЧНО ВЪЗРАСТНИТЕ ЩЕ УМОРИТЕ - АКО ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКАТА ЦЕЛ ТО , ОТВОРЕТЕ ГИ !

Оценка:
-16 +5

143
Този коментар е премахнат от модератор.
Яни
144 Отговор
Този май го е яд, че не сме се разболели всички, какви опити си прави тоя?! Последно КАКВО да правим, Да следваме ли съветите на правителството или ДА следваме неговите?!! Така ли ще бъдем раздвявани през цялата пандемия? :0 А това с младите да излязат не е ли глупаво? Та нали всичките имат постоянни контакти с възрастните, дори много живеят с тях, вирусът не беше ли много заразен, няма ли да го предадът на възрастните?!!

Коментиран от #146


Оценка:
-12 +7

Не се правете на дървени философи
145 Отговор
Характерна черта на нас българите е, че не сме единни и не си помагаме. Това се вижда най-добре при българите в чужбина. А сега се видя, че ние не сме единни дори при смъртоносна опасност. Цял свят прилага нашите мерки, дори много по-строги а ние умуваме дали да ги спазваме дори когато са в облекчен вариант. Колкото учени, толкова мнения, но за да се обедини светът в тези мерки значи повечето са на това мнение. От нас се иска само да се самоизолираме. Разбирам, че за част от населението това е трудно поради редица обективни причини, но струпването на хора в църквите не е от тях, както и разходките на тумби от млади хора по улиците и градинките. В църквите ще отидат предимно възрастни хора които са най-рискови.

Оценка:
-5 +4

Яни
146 Отговор

До коментар #144 от "Яни":


И човек прекарал вируса, който още не е ясно дали повтаря, не може ли да го пренася върху повърхности, например дрехи, макар че го е прекарал пак е нещо

Оценка:
-2 +4

помии бсп
147 Отговор
злобни девствени дърти ергени от бсп,герб като борисов помии

Оценка:
-3 +2

Мамата
148 Отговор
НАЙ ПОСЛЕ ЕДНО УМНО И КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ.по добре короната да те убие отколкото глад или да стане световна война.не че после с ваксината няма да ни вкарат отровата и да ликвидират половината свят или да дойде нов вирус от рептилите

Оценка:
-5 +13

ТВ водещ
149 Отговор

До коментар #89 от "Peci kupona":


14 починали ,на 26000000 население! Помисли!

Оценка:
-2 +1

NEO
150 Отговор
В тази ситуация правилното решение е моделът на Южна Корея, Сингапур а сега и Австрия. Успешно, модерно, цивилизовано! А не средновековната, допотопна концепция на Мангъров, на който трябва да му се забранят публични изяви!
Не млъкна, като развалена плоча, отново и отново, едно и също!

Оценка:
-14 +7

ветеринарен психолог
151 Отговор
идва новия вирус-,,немас кинтас,, аз вече съм заразен.симптоми: празен стомах, главоболие,безсъние, гняв,непреодолима неприязън към погребални агенти с пагони.спорене на глас със себе си. натрапчеви мисли-как да разбия магазинчето за цигари. отвращение от политици. псуване(безадресно и спонтанно) на зачестяващи интервали....братя и сестри,ако има други заразени,опишете вашите симптоми.

Коментиран от #155


Оценка:
-3 +13

Не се прекланяй
152 Отговор

До коментар #21 от "Някой си":


чак толкова пред доцент. Много млади мислещи, че са здрави и силни се заразиха и са в болниците, а някои от тях не оцеля а. Ски учителя да не би да мислиш, че е бил слаб и немощен, ама и той стигна до болнично лечение слава на Бог жив и здрав е. Доцент много при казва ама ако тръгне главоломно заразата, като в Англия. САЩ, Нидерландия и др. ще се чуди от къде му е дошло. Доказа се, че се разболяват от всички възрасти и начина на протичане не зависи от това какъв си, як или не, защото има и такива на 80,90 години излекувани, а Ива починали и на 17,20,30 години деца и млади хора. По-добре девственица стара мома, от колкото умряла млада разпоретина.

Оценка:
-12 +7

Там имаше
153 Отговор

До коментар #90 от "Мнение":


1 заразен и го излекува а по сталинскя метод. Има човек има проблем, няма човек няма проблем. Те са затворена изолирана държава и това ги спасява. Тоест правилото е изолация.

Коментиран от #162


Оценка:
-1 +2

гост
154 Отговор

До коментар #2 от "Обещано от ГРОБ":


Е толкова дълбока мисъл не бях срещал.За теб ясно ама тия дето са го харесали ми е чудно.Като умираш си с единия крак в гроба,а другия къде ли ще е?

Оценка:
-0 +1

Заразен
155 Отговор

До коментар #151 от "ветеринарен психолог":


Високо кръвно, празен джоб, мрънкаща жена. кирлива маска

Оценка:
-2 +4

Хахо
156 Отговор

До коментар #53 от "НРБ":


Ти нормален ли си?
Всичко е далавера на така наречения"световен елит".
Лошото е, че последиците ще са за нас-обикновените хора.

Оценка:
-4 +7

платен
157 Отговор
Тоя няма как да не му плащат да подрива и да всява съмнение всеки божи ден. То не беше "това е обикновен грип" ,то не беше "трябва стаден имунитет" какво стана с Швеция и Англия със стадния имунитет - измряха хиляди за дни и се отказаха. Къде е МЪнго да излезе и да каже - извинете, за малко да убия много хора без да искам.
На този човек му се плаща за да говори винаги против мерките, за да има повече заразени и умрели. Интерес от това може да се сетите кой има.

Коментиран от #158


Оценка:
-13 +9

158
Този коментар е премахнат от модератор.
Ами БСП тогава
159 Отговор
да заложат на Мангъров

Оценка:
-1 +3

Обективен
160 Отговор

До коментар #77 от "и защо":


Проблема ще дойде ако/като се напълнят болниците и няма място за всички, както е в половината свят в момента.
Тогава кой ще се е редно да се лекува с приоритет? Този който е фен на масовия имунитет и е заразил себе си и най-вероятно още десетки души или този, който е спазвал правилата и най-вероятно не е заразил никой.
Ами ако заради някой разсъждаващ като теб, който пръв ще ревне за прием в болница, няма място за възрастен твой роднина, дали ще си толкова ларж?
Подръжниците на теорията за масовото заразяване и неспазване на никакви мерки окапаха като круши (Америка, Белгия, Холандия, Швеция ....) Виж им статистиката с болни и загинали и помисли пак.

Оценка:
-1 +4

кой
161 Отговор
ВАКСИНА ИМА -ВЪПРОСА Е КОГА ТЕЗИ КОЙТО ПУСНАХА ВИРУСА ЩЕ БЛАГОВОЛЯТ ДА Я ПУСНАТ-ЗБЪРКАНИ ПОЛИТИЦИ ВМЕСТО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ В РАЗКРИВАНЕТО КОЙ ПУСНА ВИРУСА ТЕ РЕПРЕСИРАТ НАРОДА СИ -ИЗВОДА Е СЛЕДНИЯ СВЕТОВЕН ЗАГОВОР НА ЛИДЕРИТЕ НА ДЪРЖВИТЕ.

Оценка:
-2 +6

гост
162 Отговор

До коментар #153 от "Там имаше":


Чул си нещо но явно не си разбрал.Цялата фраза на Сталин е,че зад всеки проблем стои име фамилия и адрес.Тоест зад всеки проблем има конкретен виновник.

Оценка:
-0 +4

nik
163 Отговор
Епидемията ще премине, когато всички /или повечето/ преболедуват коронавируса. Доц. Мангъров обясни, че по- добре да преболедуват младите и здравите- затова нека те се върнат на училище, на работа и в парковете. Така после и възрастните и хронично болните ще са по- малко застрашени. А хирурзите от дадената им трибуна нека си говорят глупости- може да препоръчат и да посрещнем вируса в окопи.

Оценка:
-3 +6

nik
164 Отговор
Епидемията ще премине, когато всички /или повечето/ преболедуват коронавируса. Доц. Мангъров обясни, че по- добре да преболедуват младите и здравите- затова нека те се върнат на училище, на работа и в парковете. Така после и възрастните и хронично болните ще са по- малко застрашени. А хирурзите от дадената им трибуна нека си говорят глупости- може да препоръчат и да посрещнем вируса в окопи.

Оценка:
-4 +5

nik
165 Отговор
Епидемията ще премине, когато всички /или повечето/ преболедуват коронавируса. Доц. Мангъров обясни, че по- добре да преболедуват младите и здравите- затова нека те се върнат на училище, на работа и в парковете. Така после и възрастните и хронично болните ще са по- малко застрашени. А хирурзите от дадената им трибуна нека си говорят глупости- може да препоръчат и да посрещнем вируса в окопи.

Оценка:
-4 +2

nik
166 Отговор
Eпидeмиятa щe прeминe, кoгaтo вcички /или пoвeчeтo/ прeбoлeдувaт кoрoнaвируca. Дoц. Мaнгърoв oбяcни, чe пo- дoбрe дa прeбoлeдувaт млaдитe и здрaвитe- зaтoвa нeкa тe ce върнaт нa училищe, нa рaбoтa и в пaркoвeтe. Тaкa пocлe и възрacтнитe и хрoничнo бoлнитe щe ca пo- мaлкo зacтрaшeни. A хирурзитe oт дaдeнaтa им трибунa нeкa cи гoвoрят глупocти- мoжe дa прeпoръчaт и дa пocрeщнeм вируca в oкoпи.

Оценка:
-5 +5

Корнелия
167 Отговор
Който може - мисли, който не може- спазва безумията на немислещите като ББ.
Явно доц. д-р Мангъров е от първите. Малко са такива, но добре е, че ги има.
Явно 90% от българите са от вторите. Хайде, спрете, трябва да ви издоят и острижат.

Оценка:
-5 +9

нерисков
168 Отговор
Ако утре приложат предложенията на Мангъров - 99% от поддръжниците му ще се окажат в рисковата група.

Оценка:
-2 +4

въпрос
169 Отговор
Казва младите хора да излизат и спортуват, и като хване вируса без симптоми и вечерта се прибере в къщи при мама, баба и тате и ги зарази, какво правим бе тъпак, бабата е пътник а другите под въпрос. На такива трябва да им забранят да се изказват.

Оценка:
-3 +5

Ко да разбираш
170 Отговор

До коментар #98 от "Дон Чико":


Като не можеш. Първата година от свинския починаха 8000+ в България другите прекараха трети не на следващата броиката намаля. После излезе и ваксина. И така

Оценка:
-0 +0

Е за теб
171 Отговор

До коментар #112 от "112":


100% няма никой да плаче

Оценка:
-0 +0

Абе кретен
172 Отговор

До коментар #116 от "hmhmhm":


700 човека регистрирани стигнали до болница. Какво четеш избирателно. Не видя ли в банско от 170 теста 7 са го изкарали на крак още 5 със остатъчен вирус и 3ма активни. НА КРАК идиот,а хората около тях не да изследвани и до болница не са стигнали. И какво излиза от 10 раздухани случая без починали в банко. Ще излезнат още 2-300 човека дето са го изкарали. Порно 20-30000 има само във софия. А смятай % геврек

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Джордж Такеи
Коментар на актьора по повод политическия дебат между Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън
Отново има проблем с микрофона на Доналд Тръмп. Само глупости излизат от него"

Още бисери
ТОП 5