Last news in Fakti

11 Април, 2020 17:58 29 945 172

Доц. д-р Мангъров: Можем да станем като девица, останала стара мома

  • атанас мангъров-
  • доц. атанас мангъров

Ваксина за коронавирус няма да има в близките 1-2 години, убеден е лекарят

Доц. д-р Мангъров: Можем да станем като девица, останала стара мома - 1
Снимка: БГНЕС

Доц. д-р. Атанас Мангъров е Началник на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф.Ив.Киров” ЕАД - София. Доцент към Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина. Доц. Мангъров завършва ВМИ „И.П.Павлов” - Пловдив през 1982 г. Специалист по инфекциозни болести от 1988 г. и специалист по детски болести от 1993 г. Научните му интереси са в областта на съвременната рехидратираща терапия при остри чревни инфекции в кърмаческа и ранна детска възраст. На тази тема защитава дисертация през 1991 г.

Интервю на TrafficNews.bg

- Доц. Мангъров, изказахте съмнения относно качеството на тестовете, с които бяха изследвани полицейските служители. Какви тестове трябва да използваме, за да сме сигурни в резултата?

- Трябва да използваме имунологични тестове - за откриване на имуноглобулини от тип „G” и „M”. И трябва да използваме качествени тестове. Най-простото, което можеше да се направи при тестването на полицейските служители, е когато вземаме материал от носоглътката за изследване с PCR, да се вземаха и 4-5 мл кръв. И след това тази кръв да се изследва с различни имунологични тестове и получените резултати да се съпоставят с изследването с PCR. И по този начин да се установи надеждността на тестовете. Но това, което се получава от изследването е, че в страната има сравнително слабо разпространение на коронавирус. Което корелира с малкия брой новооткривани случаи и съответно – малкия брой смъртни случаи. Но това, което ние трябва да гледаме, е как да излезем от това положение. И трябва постепенно системата да започне да се отваря. Не изведнъж. Както когато се изпразва един язовир, пълен догоре, за да се напоява земята, трябва да се изпуска по малко. Да се вдига шлюзът по малко, да се отпуска. Защото в крайна сметка нашата цел е не просто язовирът да бъде пълен, тоест да няма болни, а да дойде време, когато въпреки този вирус, ще започнем да живеем нормално.

- Откъде трябва да започне това „изпускане”?

- На първо място трябва да се отворят парковете и местата, където хората могат да спортуват. Защото тези, които могат да спортуват, обикновено са здрави, млади и силни. И дори да се разболеят, няма да е тежко. Тоест, да се отворят тези места, където се събират млади, здрави хора. С това трябва да се започне. Рисковите групи - възрастните хора, хората с придружаващи заболявания, трябва да си стоят вкъщи и да спазват досегашните ограничения и препоръки. Следващата стъпка вече би могла да бъде да тръгнат децата на детски градини, на училище. Студентите да започнат да учат. Най-малко рисковите групи да започнат да живеят нормално. Но това не трябва да става изведнъж, а постепенно. Защото в момента ние може да се окажем в положението на една възрастна девственица, която си е останала стара мома. Но това трябва да става и много разумно. „Шлюзовете” трябва да се отварят най-вече за тези, които са млади, здрави, силни. Които могат да спортуват, да се разхождат. На тях трябва да им бъде обяснено, че все пак трябва да спазват социалната дистанция, да поддържат добра хигиена и т.н.

Най-голямото предизвикателство сега са идващите религиозни празници Цветница и Великден. Доколкото чух, Светият синод е казал, че църквите ще са отворени. На хората трябва да се каже, че тези, които са най-застрашени, е хубаво да си останат вкъщи. Евентуални, ако решат, че не може да не отидат на църква, би трябвало да спазват всички изисквания за хигиена и социална дистанция. В църквите да се спазват всички хигиенни правила. И в крайна сметка, тези възрастни хора, ако много се налага да ходят на църква, да ги пази и Господ. А младите, здрави и силни хора, ако имат толкова силна вяра, че не могат да не отидат на църква, могат да го направят. Те са по-малко рискови. Но също трябва да спазват всички правила, които се спазват и в момента.

- Какви са очакванията ви от тестването на хората в Банско?

- Най-вероятно ще се установи, че няма много заразени, но нека да излязат резултатите. За тези тестове аз говоря от месец и половина насам. В отговор чувам всевъзможни упреци. Но дори след едно доста нескопосано проведено изследване, като това на полицаите, се получиха резултати, които дават много сериозна информация за състоянието на инфекцията в страната. Тоест, не можеш да управляваш нещо, без да го познаваш. И силно се надявам, че това, което ще се направи в Банско, ще даде допълнителна информация, която може да бъде както в една, така и в друга посока. Въз основа на която могат да се правят сериозни разсъждения и изводи.

- Ако не се предприемат мерките, които препоръчвате, и останем вкъщи, колко дълго ще продължи кризата?

- Може и до Второ пришествие. Казват, докато се направи ваксина, но ваксина няма да има в близките 1-2 години. Ако ние можем да продължим да стоим в това положение, ще стоим, докато издържим. Но в момента, в който се отвори, много бързо цялата история би могла да започне отначало. Затова според мен правилното е малко по малко да се отварят шлюзовете, за да се получи т.нар. проепидемичване на населението. Всъщност да направим това, което се прави при имунизациите. Само че там се прави с ваксини, които са изпитани и ефективни, докато тук трябва да се направи със самото заболяване. В случая може да се направи с това заболяване, защото инфекцията не е особено опасна. Тук шансът на човек да му се случи нещо лошо е по-малък от 1%. И всъщност хората, които трябва да бъдат изкарани на преден план, са младите, здравите, силните. Докато възрастните хора с придружаващи заболявания трябва да продължат да стоят на заден план. Другото нещо е, че тези, при които е доказано, че са заразени и отделят вируса, просто трябва да се изолират. Много важно е да се намерят и техните контактни и също да се ограничат, като не е нужно това да става непременно в болници. Независимо какво си мислим ние и колко ни е страх, този вирус рано или късно ще премине през цялото население. И за да се ограничи, трябва поне 70% да го изкарат под една или друга форма. Огромната част ще го изкарат безсимптомно, няма да разберат.

- А хората, които вече са преболедували?

- Колкото повече стават тези хора, толкова по-добре ще бъде за страната. Това означава, че тези хора могат да живеят нормално. Нашата цел е това да се случи за поне 70% от хората, когато ще се ограничи епидемията. Но ако ние стоим по този начин затворени и се радваме , че няма нови случаи, веднага трябва да си зададем въпроса, докога можем да издържим. Още веднъж ще кажа – оградата не трябва да пада изведнъж и всички да се втурнат, а трябва да става постепенно, на порции. И колкото по-рано започнем да правим това нещо, толкова по-бързо ще излезем от тази криза.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 171 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Обещано от ГРОБ

    150 35 Отговор
    Тези дето умират са с единия крак в гроба?!

    Коментиран от #154

  • 3 RAGE

    179 67 Отговор
    Всичките сте една помия, кой от кой по-голяма.
    А над всички ви е цар Бойко Методиев Тиквата

    Коментиран от #14, #137

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Професор Помак Босев

    99 28 Отговор
    Вируса се предава от тв екрана ако го е лизал много добре
  • 7 абв

    173 26 Отговор
    тестове за барселонския вирус няма
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Корона шоу.🌟💈🍺🍢🍥🌸👑

    83 36 Отговор
    Ям пия и лижа дръжките на вратите здрав съм

    Коментиран от #49

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 прррц

    220 30 Отговор
    защо не блокират София за 2 седмици ами блокираха Банско. нали сега най-много заразени има в София?

    Коментиран от #69, #115

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 😷😷😷

    242 28 Отговор
    Ек ся Боко, като прочете и пак, ще изтрещи и утре освен маски, ще накара всички да ходят и с дамски превръзки !!!! Не ме питайте защо и той няма да знае, както винаги!

    Коментиран от #46, #113

  • 14 Угрижен ТРОЛ

    118 14 Отговор

    До коментар #3 от "RAGE":

    Най- отгоре са мисирките, после репите и след това всички останали.

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТВ Водещ

    206 22 Отговор
    Лятото идва! Морето лекува! Изключете телевизорите си!

    Коментиран от #89

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Угрижен ТРОЛ

    61 6 Отговор
    А сега Марче да те видя, дали пак ще триеш коментари?
  • 20 Човек

    356 43 Отговор
    Все още не мога да повярвам, че след десетгодишна герберащина и простащина има останали мислещи хора в нашата оглупяла и затъпяла Татковина! Поклон господин Мангъров! Мислете бе хора, мислете! Не се страхувайте от селските мутри!
    !

    Коментиран от #25, #44

  • 21 Някой си

    324 30 Отговор
    Ето това е приказка на умен и образован български лекар, при това доцент-вирусолог!
    Как бихте реагирали, ако Доц. Мангъров тръгне примерно да обяснява за коремната хирургия?

    Коментиран от #152

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Жоро

    230 26 Отговор
    Бойко и бандата около хирурга с пагоните май ще дават среднощен брифинг.
  • 24 мангалов

    59 177 Отговор
    В Младост са яко селяни , всики са на вънка. Не разбирам тъпнята , като се каже да се седи в къщи значи трябва да се седи. Зарадаи такива глупаци които не спазват всички ще се разболеем.

    Коментиран от #29, #40

  • 25 Угрижен ТРОЛ

    36 53 Отговор

    До коментар #20 от "Човек":

    Мислещи хора в тоя сайт няма. Има мисирки и репи. Съветвам те да не го посещаваш, можеш да ппидобиеш шизофрения.

    Коментиран от #28, #95

  • 26 Угрижен ТРОЛ

    34 7 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    Еи са Марчето щи сложи хикса.
    Знаеш ли колко е строга? Има черни високи ботуши, камшик и белезници, затова внимавай.
  • 27 Гост

    233 33 Отговор
    Един свестен и компетентен човек предлага конкретно решение, но еднокнижната хунта не ще и да го чуе... Няма да се учудя, ако го арестуват за "фалшиви новини"! Генерал годжи ни казва директно: "не разсъждавай"!

    Коментиран от #30, #32

  • 28 Човек

    137 16 Отговор

    До коментар #25 от "Угрижен ТРОЛ":

    Пич надеждата умира последна!Все се надявам че постепенно хората ще започнат да мислят и да искат отговори от властимащите!
  • 29 Угрижен ТРОЛ

    72 17 Отговор

    До коментар #24 от "мангалов":

    Точен си брат, обаче с мисирка можеш ли да се разбереш.

    Коментиран от #31

  • 30 Някой си

    58 14 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Пак сто плюса от воле!
    Много добър коментар!
    Браво!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Угрижен ТРОЛ

    20 99 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Какво предлага? Не го ли виждаш, че е наопаки на целия свят.
    ПП. Освен на тоя други мнения във факти не виреят.

    Коментиран от #34

  • 33 Угрижен ТРОЛ

    7 20 Отговор

    До коментар #31 от "Някой си":

    Ей, не разбра ли, че Марчето не те харесва? Глей са как ти цъка Х.

    Коментиран от #36

  • 34 Гост

    70 11 Отговор

    До коментар #32 от "Угрижен ТРОЛ":

    Какво предлага ли..... Ами чети интервюто, "загрижени" троле? Знам, че еднокнижниците мразите четенето, но все пак!

    Коментиран от #37, #43

  • 35 Тука има,тука нема

    57 165 Отговор
    Такива специалисти леко ме плашат.Господинът предлага да еволюираме имунитет в рамките на 5-10 дни... Това се случва само в анимационните филми.Това което ще се постигне със заразяването на малки деца и привидно здрави хора са две неща.Увеличаване на детската смъртност.И голям брой болни.Самият вирус не е страшен.Лошото е че много бързо ти става много зле.И когато 200 000 човека от всякакви възрасти отидат накуп в болниците ,персоналът няма да може да ги подържа.Ще умират по улиците и по коридорите. Нека се направи тест с изолирана група доброволци да ги затворят в сграда с охрана ,да ги заразят и да изчакат дали ще успеят да еволюират имунитет за 1 седмица.Само храна вода и това което може да се купи от аптеката.Да видим колко ще останат живи.Хубаво е господинът да участва лично.

    Коментиран от #78, #103, #126

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Някой си

    11 33 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Тоя и еднокнижник не е.............бъди сигурен!
  • 38 Маймунска държава

    138 23 Отговор
    Плешивеца всеки ден ще обявява 20-30 нови заразени докато Суджука реши да отмени извтънредното положение. Този простак не се съобразява с експертно мнение и издава заповеди както му скимне, а разни Ананиевци раболепно им придават официален характер
  • 39 Лили

    173 21 Отговор
    Докторе, докторе, ще те привикват на килимчето
    заради несъгласието ви с вирусолога на Републиката. Много ми харесате. Да видим сега колко ваши колеги ще ви подкрепят! Браво, че не преклонихге глава пред насаждащитд и чакащи вече 4 седмици трупове.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ми то,

    2 9 Отговор
    като те гледам май по-добре.
  • 43 Угрижен ТРОЛ

    5 19 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Много отчаяно ми звучиш, затова няма да ти отговарям. Има тука един с ник „Някой си", недей да да му четеш коментарите, той е тези дето не обичат да четат. Но ако погрешка, без да искаш, с крайчето на окото го видиш веднага му натискай минуса.
    Цял ден Мими му трие коментарите, жената без ръце остана, ама той инат като мисирка, пише.
  • 44 Драган

    15 31 Отговор

    До коментар #20 от "Човек":

    Какво по-различно каза от генерала,разликата е,че ти го казва не в прав текс-бързите тестовете не са надежди,ами трябва да се взема и кръв за по-обстойно изследване.Това,което и на мен ми стана ясно отдавна,че се изчаква да минат празниците и започва поетапно отмяната на правилата.

    Коментиран от #56

  • 45 чиче

    122 21 Отговор
    Доцента е компетентен човек.И вместо да е начело на щаба там двама генарале които не разбират материята.Другаре генерале Бьлгария загива
  • 46 sten

    30 6 Отговор

    До коментар #13 от "😷😷😷":

    Смях се с глас, човек :) Благодаря за коментара ти! Но аз предлагам с противогази направо, тип слонче, като едно време в казармата :) Не съм носил такъв, защото служих в спец. части, ама ще е много весело не мислиш ли :)))
  • 47 име

    49 10 Отговор
    Както е тръгнало утре ще искат и по едно звънче да си сложим та да могат незрящите да се пазят по добре. Дано генерал Годжи не го прочете това.

    Коментиран от #52

  • 48 бай Иван

    46 12 Отговор
    Като почне да пълзи по канализацията тогава всички ще го прекарат, дори да си стоят в къщи. Никой не ви и споменава за това, а тръбите са идеалната среда.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 За съжаление

    74 14 Отговор
    Много скоро еднокнижника ще му скрои шапката на единствения компетентен инфекционист в тази държава затова, че му мъти водата, няма да се изненадам ако някоя сутрин прочета, че доцент Мангъров почина внезапно, но всичко на този свят се връща, скоро ще дойде божието наказание за всички изроди които ни тормозят сега, ще се с товари отгоре им дамоклевия меч.
  • 52 Угрижен ТРОЛ

    7 30 Отговор

    До коментар #47 от "име":

    Къде си виждал мисирка със звънче? Давай го по- спокойно, една маска може само да предпази теб и най- близките ти хора от заразата, но ако не държиш на тях, не я носи.
  • 53 НРБ

    27 96 Отговор
    Мангъров не видя ли какво стана в Италия, Испания, Англия със този имунитет неговия дето ни го препоръчва???? Искам той да се зарази и да ни покаже нагледно как става, то едно е да го четеш на книга, друго е в реалността!! Не разбрахте ли, че става за нов щом на корона вирусите, много агресивен и смъртоносен, не познат на вирусолозите от цял свят...хората и лекарите умират, хей така без имунитет !

    Коментиран от #54, #57, #68, #156

  • 54 Угрижен ТРОЛ

    8 36 Отговор

    До коментар #53 от "НРБ":

    Евала, за коментара, цял ден се боря с репи, пръстите вече са ми изтръпнали, но каузата си заслушава.
  • 55 Булгарче

    64 12 Отговор
    Ако продължи така след месец два ще се мре от глад не от корона виръс. Но никой не му пука за за тези които нямат пари и няма вече каде да работят! С нетърпение чакам зелена светлкна за термкнал 2 ТУК НАДЕЖДА НЯМА

    Коментиран от #58

  • 56 Човек

    97 11 Отговор

    До коментар #44 от "Драган":

    Просто е реалист и не психира хората!А така наречения генерал създава психоза и паника с цел политически дивиденти за Тиквата и неговата крадливи банда! Това е!

    Коментиран от #59, #61

  • 57 Анонимен

    56 6 Отговор

    До коментар #53 от "НРБ":

    Явно,не гледа и си е губил времето да чете и практикува медицина. Като те страх толкова,седи си вкъщи и чакай всичко да премине. Може ли да обясниш,смисъла да носиш маска и в радиус от два метра от теб да няма никой...и това задължително..

    Коментиран от #123

  • 58 Угрижен ТРОЛ

    17 44 Отговор

    До коментар #55 от "Булгарче":

    В Италия има ли, в Испания има ли, в Америка има ли, във Франция има ли, в Германия, Швейцария, Швеция ти на къде си се запътил?

    Коментиран от #62

  • 59 Анонимен

    28 3 Отговор

    До коментар #56 от "Човек":

    Много ясно " казано" -написано. Но нали са психясали...
  • 60 Васил

    12 78 Отговор
    Този е доцент колкото аз съм космонавт!
  • 61 Угрижен ТРОЛ

    16 60 Отговор

    До коментар #56 от "Човек":

    Какъв дивидент бе, да спреш икономиката на собствената си държава. Борисов си е сложил главата в торбата, за да оцелеят такива като тебе, но дали си заслужава, това е друг въпрос.

    Коментиран от #97

  • 62 Българче

    33 5 Отговор

    До коментар #58 от "Угрижен ТРОЛ":

    В Лаос няма вирус.Но никой не не си направи труда да разбере защо.Там също си хапват азиатски специалитети!Включително и прилепи.Традицията е от стотици години.Но СЕГА ДОЙДЕ ВИРУСА!

    Коментиран от #66, #122

  • 63 7777

    12 16 Отговор
    Хора ще изпускаме язовира, мислете от сега как ще го пълним после.
  • 64 Алексей Сергеев

    17 85 Отговор
    Защо не се пенсионираш, доцент Мангъров
    Сигурно си завършил в СССР медицина
  • 65 Иван

    25 59 Отговор
    Мерките трябва да се спазват.Не виждате ли другите столици няма никой по улиците.Не може ли един месец да изтърпите.Всички искат пари от държавата.Има ли някой умрял от глад. ???7876

    Коментиран от #67, #70, #81

  • 66 Угрижен ТРОЛ

    6 24 Отговор

    До коментар #62 от "Българче":

    На северния и южния полюс също няма регистрирани случаи, така, че?!

    Коментиран от #74

  • 67 Угрижен ТРОЛ

    8 15 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Иване ти къде беше до сега? Аз отивам да пия един дезинфектант, а ти подържай огъня. Ако видиш мисирка стреляй на месо.
  • 68 и в коя

    57 10 Отговор

    До коментар #53 от "НРБ":

    от изброените от теб държави италия,испания,англия са прилижили това което иска мангъров а именно карантина за възрастните и за рисковите групи ?? в тези държави закъсняха да предупредят хората за опастността и много късно приложиха цялостна карантина...то е както като имаш гангрена на пръстта да се забавиш и вместо пръст да отрежеш цялата ръка. ако бяха приложили идеите на мангъров там щяха да спасят рисковите групи и да създадат блокиращ имунитет в останалите без да скапват икономиката и здравната си система

    Коментиран от #71

  • 69 Фермер

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "прррц":

    Ами ужким са блокирали гетата
  • 70 ма сериозно ли

    60 8 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    нямало хора по другите столици?? ами скокни до виена да видиш колко хора има навънка !! не е както преди вируса просто защото търговските центрове и заведенията са затворени но по улиците има хора ,из парковете има доста спортуващи дори и играещи футбол а край дунав има седнали по брега наслаждавайки се на 24-ри градусовите температури
  • 71 Угрижен ТРОЛ

    7 22 Отговор

    До коментар #68 от "и в коя":

    Прекалил си с дезинфектанта.

    Коментиран от #72

  • 72 нещо смислено

    22 2 Отговор

    До коментар #71 от "Угрижен ТРОЛ":

    да има да кажеш или просто тролиш ?? иначе без да ме обориш генерираш само трафик
  • 73 Буко Баламата

    22 1 Отговор
    Е хубаво де 85000 хиляди 75% от Китай ли са.
  • 74 Винченцо Яжхуйта

    25 1 Отговор

    До коментар #66 от "Угрижен ТРОЛ":

    Да ама Лаос НЕ е на никой от полюсите, а граничи директно с Китай. Първи случай при тях преди 10 дена!
  • 75 пример

    16 48 Отговор
    Личния пример е важен! Нека доцента се зарази и зарази цялото си семейство и близки - после да говорим....

    Коментиран от #77

  • 76 Свобода за генерал Мангъров

    46 8 Отговор
    Да живее генерал Мангъров

    Коментиран от #87

  • 77 и защо

    48 6 Отговор

    До коментар #75 от "пример":

    да го прави ...само за да ти угоди ли ??нормално като негов пример е да продължи да ходи на работа той и жена му ,да излизат и това е което той предлага и за останалите хора. а теб никой не те кара насила да прекъсваш карантината...стой затворен 1-2 години...къде ти е проблема ??

    Коментиран от #160

  • 78 ИМПЕРИАЛИСТ

    54 1 Отговор

    До коментар #35 от "Тука има,тука нема":

    Какви болници бълнуваш бе главанак? Болниците са най-голямите РАЗВЪДНИЦИ на вируси и бактерии! За заболелите от тоя вирус няма лекарство! Трябва САМ да се оздравиш!
  • 79 Фермер

    44 2 Отговор
    Фандъкова да махне седалките в градския транспорт
  • 80 Първанов

    18 42 Отговор
    Защо доцента никога не коментира Италия Испания САЩ Великобритания нещо се разминава с неговата теория там положението.
  • 81 Котака

    51 7 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Месеца мина.Ще мине и втория. На третия ? С оня "угрижения" що не се гръмнете герберуги? Ако сте крали досъатъчно и може 2 години да се криете като плъхове, други нямат такава възможност.
  • 82 НАУМЧО

    31 9 Отговор
    АБЕ НЕМАМ ПАРИ И НЕМА КВО ДА ЯМ - ГЛАДЕН СЪМ - ДАЙТЕ МИ ПАРИ .
  • 83 НАУМЧО

    7 22 Отговор
    АБЕ ЧЕРНО МИ Е ПРЕД ОЧИТЕ БЕ НЕМА КВО ДА ЯМ - ВЪРНЕТЕ МИ ПАРИТЕ БЕ КОМУНИСТИ ДОЛНИ .
  • 84 Нашето стадо.....

    7 28 Отговор
    Какъв доцент .......беееее....... И тази свобода ни е многоооо........бееее......
  • 85 Az Zero

    11 34 Отговор
    Мангъров, не бъди девствена стара мома. Зарази се и изгради имунитет.
  • 86 Иван

    7 13 Отговор
    Е нали на полицаите им правиха от т.нар. "бързи тестове" за антитела, А Мангъров казва, че са им правили PCR тестове!?!
  • 87 Az Zero

    6 24 Отговор

    До коментар #76 от "Свобода за генерал Мангъров":

    Първо да се пробва да изгради имунитет. Иначе изглежда че прави с чужда пита помен.
  • 88 Почитател

    76 11 Отговор
    Доцент Мангъров е най добрия инфекционист няма спор за това. Предложенията са му малко плашещи. Но накрая ще стане точно това, което говори от два месеца, а именно че срещата с вироса е неизбежна. Кога и как да стане тази среща мисля че в днешното изказване го уточнява. Дава рецепта за работеща икономика и ефективна борба с вироса. Затова трябва да му се доверим и да правим каквото казва.
    Поздравления за смелата гражданска и експертна позиция!

    Коментиран от #94

  • 89 Peci kupona

    17 10 Отговор

    До коментар #16 от "ТВ Водещ":

    В момента в Аастралия е 40 градуса жега и вируса си се размножава яко, че над 6000 са заразените!

    Коментиран от #90, #101, #149

  • 90 Мнение

    32 2 Отговор

    До коментар #89 от "Peci kupona":

    Я се поинтересувай в Северна корея колко градуса е и колко заразени има. Нула . Защо така? Много просто, не се влияят от световната политика.

    Коментиран от #153

  • 91 Марио Давидов

    9 41 Отговор
    Мангъров, мисля че Хитлер се е вселил в теб!

    Коментиран от #96

  • 92 1111

    11 7 Отговор
    Доцента сравнява срещата с вироса като полов акт. Недейте така на някой може да им хареса и да искат да повторят.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 jorj

    13 24 Отговор

    До коментар #25 от "Угрижен ТРОЛ":

    Не е баш така, тука 99% са тролове и пишат против всичко нормално и разумно, за да се създаде усещането за абсолютна несигурност породена от действията на управлението!!!! Виждам, че хората в много голяма степен спазват и изпълняват разпоредбите!!!! Тази хибридна война, която са повели срещу България, Путин и неговите протежта, Нинова и Радев и сие е загубена !!!! Най-голямата им грешка, е че се противопоставиха на нормалните действия на правителствата по света с политическата цел да си вдигнат рейтингчето !!!! Стана точно обратното и тези Българофоби отиват в небитието, както им се полага!!!!

    Коментиран от #118

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Човек

    6 14 Отговор

    До коментар #61 от "Угрижен ТРОЛ":

    Не забравяй че той е полуидиот!В него няма никаква логическа мисъл!Прости му Господи! Той не знае какво прави!
  • 98 Дон Чико

    10 8 Отговор
    Нещо не разбирам. По тази логика би трябвало сега над 70% примерно да са прекарали грипа щам Б или който и да било друг грип от преди. Но това със сигурност не е така. В никоя държава това на практика не се случва.

    Коментиран от #170

  • 99 sbs

    17 4 Отговор
    Потърсете информация за групата БИЛДЕНБЕРГ---100 те които управляват света -ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ТЯХ И ДАНО МНОГО НЕЩА ВИ СТАНАТ ЯСНИ
  • 100 Мнение

    30 5 Отговор

    До коментар #93 от "бай Шиле":

    Грешиш доцента с политика не се занимава. Във всички държави короната се яхна от политиците, експертите ги избутаха на заден план.
    Защо в Северна Корея няма корона вирус. Защото не се влияят от световната политика.
  • 101 Кенгуру

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Peci kupona":

    Там в момента е есен/зима. Какви 40 градуса те гонят
  • 102 Угрижен ТРОЛ

    11 26 Отговор

    До коментар #93 от "бай Шиле":

    Защото не слушат мекерета и гювендии. Мангъров не е виновен, а тези дето го лансират в публичното пространство. Може би, най- ефективната мярка срещу коронавируса ще е тотална ценцура на всички медии.

    Коментиран от #108

  • 103 тъпан като теб

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Тука има,тука нема":

    ама искам и ти да си в тая група знайш.
  • 104 Кураж !

    37 3 Отговор
    Нито съм вирусолог , нито коремен хирург , но мога да смятам две + две ! Затова още в началото ми беше ясно ,че на практика почти всички ще се срещнат с "короната" ! При положение , че я сравняват с грипа и в добавка се твърди ,че е по устойчива на преживяване извън заразоносителя , извода е еднозначен ! Колкото можем да се предпазим от грипна вълна , толкова и от коронавируса !

    Коментиран от #110

  • 105 robin

    33 6 Отговор
    Само Доц. Мангъров казва истината.
  • 106 Мнение

    22 2 Отговор

    До коментар #94 от "Дедо Шишарко":

    Дали са на заден ход само по нашите медии. Иначе там всичко работи. Нормално е тяхните политици да се застраховат малко в случай на нещо непредвидено, затова симулират мерки, иначе стоят твърдо зад стадния имунит. След време когато си сравнявате жизнения стандарт с този на шведите, спомнете си какво са правили те по врееме на криза и какво правим ние, така е било и в историята, затова сме на този хал.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Шушумига

    25 1 Отговор

    До коментар #102 от "Угрижен ТРОЛ":

    Ако не си забелязал Мангъров го пускат само по една две медии, всички останали са срещу него, ако ги спрат всички както предлагаш той печели.
  • 109 Aнтихристьо

    29 2 Отговор
    Ако не се предприемат мерките, които препоръчвате, и останем вкъщи, колко дълго ще продължи кризата?

    Мангъров отговори ясно и точно - Може и до Второ пришествие. Мен не ме е страх отивам горе, само крадливите депутати ги е страх че за тях вече се подготвя казана
  • 110 Дон Чико

    20 3 Отговор

    До коментар #104 от "Кураж !":

    Идеята е, не да се спре заразяването, а скоростта на заразяване, за да има място в болниците за който има нужда.

    Коментиран от #124

  • 111 ИВО

    25 9 Отговор
    Евала на доктора само той казва истината и компетентен ,а за другите ОСТАВКА ОСТАВКА
  • 112 112

    15 28 Отговор
    АКО МАНГЪРА ИСКА ВСИЧКИ ДА МУ ПОВЯРВАТ- ДА СЕ ЗАРАЗИ ПУБЛИЧНО И ДА СИ ИЗГРАДИ ИМУНИТЕТ. ЩОМ Е ТАКА УБЕДЕН В ТЕЗАТА СИ. САМО 1% ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ УМИРАЛИ, ЗАЩО Е ТОЛКОВА СТРАХЛИВ?!?!.!?!

    Коментиран от #171

  • 113 страхотно

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "😷😷😷":

    чувство за хумор
    умрях от смях
    от утре всички да са с маски
    и дамски превръзки а може би и с
    кюлоти с ластик и нощни шапки с ластик
    защото знае ли човек откъде ще му влезе
    вирусът
  • 114 БГ681

    39 8 Отговор
    Абсолютно прав е лекаря. Един от малкото специалисти. Мисля че късно ще осъзнаем кое е било вярно и кое не.да се криеш от проблема не е справяне със същия. Бих попитал всички онези който искат строги мерки и удължаване на изолацията ни До кога може да се прилага това и каква е цената моля за смислен отговор...

    Коментиран от #116

  • 115 0R0

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "прррц":

    Този въпрос си задава цяла България!
  • 116 hmhmhm

    7 27 Отговор

    До коментар #114 от "БГ681":

    ами не е прав по ред причини. Първата от която е че този вирус има висока смъртност по не за мен е така излекуваните пациенти са 62 починалите 28 за мен това са си 45,16% това са мойте проценти което е кажи речи 50% грубо. Криенето ни от проблема какъвто е 1,изолацията 2,носене на маски, 3. блокирането на хората е във връзка да намалим пренасянето му. Това е неоходимо защото последните 100г. използваме какви ли не хапове за да можем да си увеличим своето съществуване при което се и размножаваме доста и увеличаваме своя брой поради това ако се заразим групово ще умираме групово. Няма да има достатъчно лекарства няма да има нищо и смъртността която сега според мойте изчисления е 45,16% ще се увеличи с към 80% защото и тези който са отцеляли са приемали лекарства и им са полагани дори и медицински такива. Ако разчиташ само и единствено на собствения си имунитет едва ли ще отцелеят повече от 10% от населението или в цифри изразено според мен 7 млн. щеостанат 700 хиляди. Даже тези умрелите няма да можем да ги кримираме всичките.

    Коментиран от #172

  • 117 ПРИЛЕПЪТ

    5 18 Отговор
    ВИНАГИ МИ Е ПРИЛИЧАЛ НА ЛЕТЯЩ ДЯВОЛ
    МИСЛЯ ЧЕ ТАЗИ ПАНДЕМИЯ Е ДЯВОЛСКА РАБОТА
    ЗЕМЯТА Е ПРЕНАСЕЛЕНА ОТ ХОРА И ЖИВОТНИ И
    СЕ ЧИСТИ
    ЗАТОВА ВИРУСЪТ Е ОПАСЕН ЗА СТАРИТЕ ХОРА
    КОИТО СА СИ ИЗПЕЛИ ПЕСЕНТА И СА БЕЗ БЪДЕЩЕ
    УМОРЕНИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ НАЛИ
    СТАРИТЕ ДЪРВЕТА - ОТСИЧАТ И Т.Н.
    ВСИЧКО В ПРИРОДАТА Е ЛОГИЧНО ХАРМОНИЧНО
    И ХРОНОЛОГИЧНО ИЗДЪРЖАНО
    ПИТО-ПЛАТЕНО
    ФАКТ
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
    ЕПИДЕМИИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КРИЗИ
    ИМАТ ЦИКЛИЧЕН ХАРАКТЕР
    ОБИКНОВЕНО СА НА 10 ГОДИНИ
    ИДВАТ И СИ ОТИВАТ И ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА
    КАКТО МОЦАРТ Е ПОГРЕБАН В ОБЩ ГРОБ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМАТА
    ТАКА ГЛЕДАХ КАК ПО СЪЩИЯ НАЧИН ПОГРЕБВАТ В ИСПАНИЯ
    ОТ КОРОНАВИРУСА НА ЕДИН ОСТРОВ НО В КОВЧЕЗИ -
    ДОСТА ЗЛОВЕЩО БЕШЕ НО В МОМЕНТА ЗА СИТУАЦИЯТА Е НОРМАЛНО
    ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА
    УВАЖАВАЙТЕ МЕРКИТЕ И ПРЕПОРЪКИТЕ
    НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА БОЙКО БОРИСОВ
    МИЛИЧКИЯТ КАК РАБОТИ - НЕУМОРНО И ВСЕОТДАЙНО
    НЕ ХОДЕТЕ НА ЦЪРКВА
    СЪОБЩИХА ЗА 8 ЗАРАЗЕНИ МОНАСИ
    СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ХОРА
  • 118 Госあ

    9 10 Отговор

    До коментар #95 от "jorj":

    Ами това направиха. А този от еад'то гледа само как да върне хората да бачкат за бизнесо. Гола вода е. Вече изобщо не си правя и труда да го чета. Тестовете за антитела са абсолютно безполезни. А този няма представа, нито от извадка,нито как се прави мрежа. За три месеца от началото на пандемията са направили 5000 теста и тоя смешник ми говори за мрежи и статистика. 30 000 теста се правят за ден,защото преноса е вектор с динамични характеристики. След това започват да се правят насочени тестове на контактите. И така. Модела на Южна Корея. Сега всичко там работи.

    Коментиран от #120

  • 119 Азсъм

    8 4 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ винаги е имало три прослойки уругундури чукундури и клатимъдури сега са на власт чукундурите а клатимъдурите са изпълнителна и ближеща
  • 120 Азсъм

    1 2 Отговор

    До коментар #118 от "Госあ":

    Не само четеш но се и ядосваш коментираш" компетентно" т.ест. вживяваш се
  • 121 робин от Крузо

    9 33 Отговор
    Господин Мангъров, доста от професионалните ти оценки за корона-вирус прочетох. Но също така и на твои колеги от САЩ, Англия и Германия. Аз съм прост стр. инженер, но съвсем отговорно бих ти казал, ако имаш някаква диплома и без значение за каво, на пирона в помещението, дето и Царя не ходи сам и.... по предназначение.
    Поздрави от самотен остров.
  • 122 НЯМА ВИРУС

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "Българче":

    И ВЪВ ВИЕТНАМ
  • 123 Аерозолът

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Анонимен":

    лети на 4 м.
  • 124 Че то сега

    17 3 Отговор

    До коментар #110 от "Дон Чико":

    болниците са ептен празни .От страх даже смъртността намаляла...
  • 125 Gost

    14 5 Отговор
    Много вярно !!!но умните никой не ги чува....в тази страна
  • 126 sts

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Тука има,тука нема":

    Ти досега спа ли?
  • 127 Шаран БГ

    15 2 Отговор
    Сега разглобяваме пейките по паркове и градинки. Всякакви спортни съоръжения са блокирани и не се използват. Когато хубаво се занемарят и повредят, ще хвърлим някой-друг милион и ще ги оправим - колко му е ? Когато и последната пейка в РБ бъде разглобена, ще организираме армия от доброволци по сглобяване на пейки. Пейкете трябва да се еднотипни, лесно разглобяеми и лесно отново да се монтират , че ........знае ли се ?! Е и там ще хвърлим някой друг милион........
  • 128 Симеонов

    4 15 Отговор
    ами г-н доктора не е ли също в рисковата група и да си стои в къщи , за да пази здравната система да се не счупи. Мнението му вече всички знаем, но "НОЩ " явно не се съобразява с него. А нас само разколебава в адекватността на прилаганите мерки. А и понятието "възрастен" има ли конкретно измерение . Всички над 40 години са вече "възрастни", нали
  • 129 одъртял комсомолец

    14 0 Отговор
    Мангъров е прав, но само от медицинска гледна точка. Чисто икономически сме прекалено зависими от външни фактори, така че дори всички забрани да паднат, това пак няма да реши чисто икономическите проблеми в дадената ситуация. Туризма разчита основно на чужди туристи, а те няма да дойдат независимо от мерките. Парите от гастрабайтерите в Европа, зависят не от родните мерки, а от това, което се случва там. Да не говорим, че границите просто са затворени. Чуждите фирми перостановяват работа не заради бойковите "мерки", а просто защото има криза и липсва пазар. Така или иначе сме принудени да правим това, което ни нареждат от Берлин. Ясно е, че цялото това безумие ще свърши някога, независимо от Барба Ганя и кмпания. Мангъров просто бърка времето, мястото и хората.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 браво

    10 5 Отговор
    това е истината държат ни вкъщи в същото време шайката дава пари на мародерите да почват да ни бият за дълговете
  • 132 оня с коня

    5 3 Отговор
    от страх никой не умира с бойко станахме безсмъртни
  • 133 Гост

    11 2 Отговор
    Добре де, това не му ли го обясни на вожда. Защото сега затваря и плажовете. Или той пита какво е добре за хората да се направи за да свърши точно обратното.
  • 134 NNN

    5 1 Отговор
    Това е концепция от миналото!
    Сингапур, а сега и Австрия олицетворяват модерното, интелигентно и, в крайна сметка, цивилизовано решение за ситуацията.
  • 135 Иван

    6 17 Отговор
    На този човечец кариерата му приключи. Титлата доц. не те прави умен или морален човек.
  • 136 случаен

    2 0 Отговор
    президент
  • 137 Фридрих

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "RAGE":

    Смени си името на червена пачавра изроде.
  • 138 Р.радев

    7 19 Отговор
    Този ме спря да рови,егати кретена..Всички се опитват да предразположат народа да спазва соц.изолация,но този гей не спря да повтаря..стаден имунитет,та стаден имунитет..Абе изкуфял папагал защо във Велика Англия се отказаха от този стаден имунитет,ще ни отговориш ли или ще продължиш плямпаш???
  • 139 вили

    13 5 Отговор
    ДАВАЙЙ МАНГЪРОВ МАЧКАЙ СУДЖУЦИТЕ
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    3 2 Отговор
    то има мн фалшиви девственици а и такива детовируса им влиза само през устата или отзад
  • 142 АЗ ГАРАНТИРАМ

    5 16 Отговор
    ДОЦ. МАНГЪРОВ АКО ОТВОРИТЕ ПАРКОВЕТЕ , ТОЧНО ВЪЗРАСТНИТЕ ЩЕ УМОРИТЕ - АКО ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКАТА ЦЕЛ ТО , ОТВОРЕТЕ ГИ !
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Яни

    7 12 Отговор
    Този май го е яд, че не сме се разболели всички, какви опити си прави тоя?! Последно КАКВО да правим, Да следваме ли съветите на правителството или ДА следваме неговите?!! Така ли ще бъдем раздвявани през цялата пандемия? :0 А това с младите да излязат не е ли глупаво? Та нали всичките имат постоянни контакти с възрастните, дори много живеят с тях, вирусът не беше ли много заразен, няма ли да го предадът на възрастните?!!

    Коментиран от #146

  • 145 Не се правете на дървени философи

    4 5 Отговор
    Характерна черта на нас българите е, че не сме единни и не си помагаме. Това се вижда най-добре при българите в чужбина. А сега се видя, че ние не сме единни дори при смъртоносна опасност. Цял свят прилага нашите мерки, дори много по-строги а ние умуваме дали да ги спазваме дори когато са в облекчен вариант. Колкото учени, толкова мнения, но за да се обедини светът в тези мерки значи повечето са на това мнение. От нас се иска само да се самоизолираме. Разбирам, че за част от населението това е трудно поради редица обективни причини, но струпването на хора в църквите не е от тях, както и разходките на тумби от млади хора по улиците и градинките. В църквите ще отидат предимно възрастни хора които са най-рискови.
  • 146 Яни

    4 2 Отговор

    До коментар #144 от "Яни":

    И човек прекарал вируса, който още не е ясно дали повтаря, не може ли да го пренася върху повърхности, например дрехи, макар че го е прекарал пак е нещо
  • 147 помии бсп

    2 3 Отговор
    злобни девствени дърти ергени от бсп,герб като борисов помии
  • 148 Мамата

    13 5 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ ЕДНО УМНО И КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ.по добре короната да те убие отколкото глад или да стане световна война.не че после с ваксината няма да ни вкарат отровата и да ликвидират половината свят или да дойде нов вирус от рептилите
  • 149 ТВ водещ

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "Peci kupona":

    14 починали ,на 26000000 население! Помисли!
  • 150 NEO

    7 14 Отговор
    В тази ситуация правилното решение е моделът на Южна Корея, Сингапур а сега и Австрия. Успешно, модерно, цивилизовано! А не средновековната, допотопна концепция на Мангъров, на който трябва да му се забранят публични изяви!
    Не млъкна, като развалена плоча, отново и отново, едно и също!
  • 151 ветеринарен психолог

    13 3 Отговор
    идва новия вирус-,,немас кинтас,, аз вече съм заразен.симптоми: празен стомах, главоболие,безсъние, гняв,непреодолима неприязън към погребални агенти с пагони.спорене на глас със себе си. натрапчеви мисли-как да разбия магазинчето за цигари. отвращение от политици. псуване(безадресно и спонтанно) на зачестяващи интервали....братя и сестри,ако има други заразени,опишете вашите симптоми.

    Коментиран от #155

  • 152 Не се прекланяй

    7 12 Отговор

    До коментар #21 от "Някой си":

    чак толкова пред доцент. Много млади мислещи, че са здрави и силни се заразиха и са в болниците, а някои от тях не оцеля а. Ски учителя да не би да мислиш, че е бил слаб и немощен, ама и той стигна до болнично лечение слава на Бог жив и здрав е. Доцент много при казва ама ако тръгне главоломно заразата, като в Англия. САЩ, Нидерландия и др. ще се чуди от къде му е дошло. Доказа се, че се разболяват от всички възрасти и начина на протичане не зависи от това какъв си, як или не, защото има и такива на 80,90 години излекувани, а Ива починали и на 17,20,30 години деца и млади хора. По-добре девственица стара мома, от колкото умряла млада разпоретина.
  • 153 Там имаше

    2 1 Отговор

    До коментар #90 от "Мнение":

    1 заразен и го излекува а по сталинскя метод. Има човек има проблем, няма човек няма проблем. Те са затворена изолирана държава и това ги спасява. Тоест правилото е изолация.

    Коментиран от #162

  • 154 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обещано от ГРОБ":

    Е толкова дълбока мисъл не бях срещал.За теб ясно ама тия дето са го харесали ми е чудно.Като умираш си с единия крак в гроба,а другия къде ли ще е?
  • 155 Заразен

    4 2 Отговор

    До коментар #151 от "ветеринарен психолог":

    Високо кръвно, празен джоб, мрънкаща жена. кирлива маска
  • 156 Хахо

    7 4 Отговор

    До коментар #53 от "НРБ":

    Ти нормален ли си?
    Всичко е далавера на така наречения"световен елит".
    Лошото е, че последиците ще са за нас-обикновените хора.
  • 157 платен

    9 13 Отговор
    Тоя няма как да не му плащат да подрива и да всява съмнение всеки божи ден. То не беше "това е обикновен грип" ,то не беше "трябва стаден имунитет" какво стана с Швеция и Англия със стадния имунитет - измряха хиляди за дни и се отказаха. Къде е МЪнго да излезе и да каже - извинете, за малко да убия много хора без да искам.
    На този човек му се плаща за да говори винаги против мерките, за да има повече заразени и умрели. Интерес от това може да се сетите кой има.

    Коментиран от #158

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Ами БСП тогава

    3 1 Отговор
    да заложат на Мангъров
  • 160 Обективен

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "и защо":

    Проблема ще дойде ако/като се напълнят болниците и няма място за всички, както е в половината свят в момента.
    Тогава кой ще се е редно да се лекува с приоритет? Този който е фен на масовия имунитет и е заразил себе си и най-вероятно още десетки души или този, който е спазвал правилата и най-вероятно не е заразил никой.
    Ами ако заради някой разсъждаващ като теб, който пръв ще ревне за прием в болница, няма място за възрастен твой роднина, дали ще си толкова ларж?
    Подръжниците на теорията за масовото заразяване и неспазване на никакви мерки окапаха като круши (Америка, Белгия, Холандия, Швеция ....) Виж им статистиката с болни и загинали и помисли пак.
  • 161 кой

    6 2 Отговор
    ВАКСИНА ИМА -ВЪПРОСА Е КОГА ТЕЗИ КОЙТО ПУСНАХА ВИРУСА ЩЕ БЛАГОВОЛЯТ ДА Я ПУСНАТ-ЗБЪРКАНИ ПОЛИТИЦИ ВМЕСТО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ В РАЗКРИВАНЕТО КОЙ ПУСНА ВИРУСА ТЕ РЕПРЕСИРАТ НАРОДА СИ -ИЗВОДА Е СЛЕДНИЯ СВЕТОВЕН ЗАГОВОР НА ЛИДЕРИТЕ НА ДЪРЖВИТЕ.
  • 162 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #153 от "Там имаше":

    Чул си нещо но явно не си разбрал.Цялата фраза на Сталин е,че зад всеки проблем стои име фамилия и адрес.Тоест зад всеки проблем има конкретен виновник.
  • 163 nik

    6 3 Отговор
    Епидемията ще премине, когато всички /или повечето/ преболедуват коронавируса. Доц. Мангъров обясни, че по- добре да преболедуват младите и здравите- затова нека те се върнат на училище, на работа и в парковете. Така после и възрастните и хронично болните ще са по- малко застрашени. А хирурзите от дадената им трибуна нека си говорят глупости- може да препоръчат и да посрещнем вируса в окопи.
  • 164 nik

    5 4 Отговор
    Епидемията ще премине, когато всички /или повечето/ преболедуват коронавируса. Доц. Мангъров обясни, че по- добре да преболедуват младите и здравите- затова нека те се върнат на училище, на работа и в парковете. Така после и възрастните и хронично болните ще са по- малко застрашени. А хирурзите от дадената им трибуна нека си говорят глупости- може да препоръчат и да посрещнем вируса в окопи.
  • 165 nik

    2 4 Отговор
    Епидемията ще премине, когато всички /или повечето/ преболедуват коронавируса. Доц. Мангъров обясни, че по- добре да преболедуват младите и здравите- затова нека те се върнат на училище, на работа и в парковете. Така после и възрастните и хронично болните ще са по- малко застрашени. А хирурзите от дадената им трибуна нека си говорят глупости- може да препоръчат и да посрещнем вируса в окопи.
  • 166 nik

    5 5 Отговор
    Eпидeмиятa щe прeминe, кoгaтo вcички /или пoвeчeтo/ прeбoлeдувaт кoрoнaвируca. Дoц. Мaнгърoв oбяcни, чe пo- дoбрe дa прeбoлeдувaт млaдитe и здрaвитe- зaтoвa нeкa тe ce върнaт нa училищe, нa рaбoтa и в пaркoвeтe. Тaкa пocлe и възрacтнитe и хрoничнo бoлнитe щe ca пo- мaлкo зacтрaшeни. A хирурзитe oт дaдeнaтa им трибунa нeкa cи гoвoрят глупocти- мoжe дa прeпoръчaт и дa пocрeщнeм вируca в oкoпи.
  • 167 Корнелия

    9 5 Отговор
    Който може - мисли, който не може- спазва безумията на немислещите като ББ.
    Явно доц. д-р Мангъров е от първите. Малко са такива, но добре е, че ги има.
    Явно 90% от българите са от вторите. Хайде, спрете, трябва да ви издоят и острижат.
  • 168 нерисков

    4 2 Отговор
    Ако утре приложат предложенията на Мангъров - 99% от поддръжниците му ще се окажат в рисковата група.
  • 169 въпрос

    5 3 Отговор
    Казва младите хора да излизат и спортуват, и като хване вируса без симптоми и вечерта се прибере в къщи при мама, баба и тате и ги зарази, какво правим бе тъпак, бабата е пътник а другите под въпрос. На такива трябва да им забранят да се изказват.
  • 170 Ко да разбираш

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Дон Чико":

    Като не можеш. Първата година от свинския починаха 8000+ в България другите прекараха трети не на следващата броиката намаля. После излезе и ваксина. И така
  • 171 Е за теб

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "112":

    100% няма никой да плаче
  • 172 Абе кретен

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "hmhmhm":

    700 човека регистрирани стигнали до болница. Какво четеш избирателно. Не видя ли в банско от 170 теста 7 са го изкарали на крак още 5 със остатъчен вирус и 3ма активни. НА КРАК идиот,а хората около тях не да изследвани и до болница не са стигнали. И какво излиза от 10 раздухани случая без починали в банко. Ще излезнат още 2-300 човека дето са го изкарали. Порно 20-30000 има само във софия. А смятай % геврек