ФАКТИ.БГ

Ананиев издаде заповед за работа на заведенията от утре

Ще работят при спазване на ограничения

Публикувана: 3 Май, 2020 18:31
95 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8838
Ананиев издаде заповед за работа на заведенията от утре
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки:

а) разполагане на масите по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 2,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство;

б) обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице;

в) да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител;

г) да се поставят на видни места диспенсери с дезинфектант за ползване от посетителите на заведението.

Това съобщава сайтът на Министерството на здравеопазването.

Със заповедта на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) се възлага, съгласувано с министъра на здравеопазването, в срок до 05.05.2020 г., да определи и други изисквания и организация на работа на тези обекти.

Друга точка от заповедта урежда провеждането на обучения от учебните центрове за обучение на водачи за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство; учебните центрове, които извършват обучение на водачи на моторни превозни средства за извършване на превоз на опасни товари и/или курсове за обучение на консултанти по безопасността; учебните центрове, които провеждат курсове за обучение на водачи за придобиване на начална квалификация и за усъвършенстване на познанията им (периодично обучение); лицата, които извършват първоначално и периодично обучение на технически специалисти в пунктовете за проверка на техническата изправност на пътни превозни средства; висшите училища, които извършват първоначално и периодично обучение на инструкторите; учебните центрове, които извършват специална и допълнителна подготовка на морските лица; учебните центрове, които извършват обучение в областта на гражданското въздухоплаване; центровете за професионално обучение и квалификация в железопътния транспорт.

Организаторите на обученията са длъжни да осигурят спазването на мярката за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, в т. ч.: носене на защитни маски за лице и дезинфекция на използваните превозни средства и други съоръжения.

Заповедта на здравния министър допуска и упражняването на индивидуален спорт на открито, в т. ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др., при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.

Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на следните противоепидемични мерки:

а) провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура. Не се допускат лица с повишена телесна температура;

б) осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат;

в) обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн да се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л;

г) тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час;

д) осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите;

е) ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици;

ж) дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности (чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.);

з) създаване на организация за недопускане струпване на много хора едновременно в общите помещения (съблекални и тоалетни);

и) разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните да бъде най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама члена на едно семейство, минимум 8 метра; един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство;

к) недопускане работата на водни атракциони, включително и такива за деца.

Заповед № РД-01-249/03.05.2020 г. влиза в сила от утре, 4 май, с изключение на т. 1 (вж. прикачения файл), която влиза в сила от 06.05.2020 г.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 22 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
опорна точка
1 Отговор
А Кремъл кога ще отвори заведенията в Русия? Кога!?

Коментиран от #8


Оценка:
-77 +17

CoviD 20
2 Отговор
Въпроси

Тъй като извънредното положение започва да пада, а и НОЩ сутринта безславно се изсули от публичното пространство и вече го няма генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски, и тъй като усещам, че журналистите по всички тези причини се чувстват осиротели, препоръчвам някои въпроси.
Въпроси, които същите тези журналисти, бидейки близки с генерал, министър-председател, пожарникар, футболист, тенисист, художник, публицист, шофьор, бодигард, оракул, император, Цезар, Спасител - Бойко Методиев Борисов, да му ги зададат лично, гледайки го с характерния за тях предан поглед, тип "булю-булю, булю".
И така въпросите:
- Защо обявихте извънредно положение, когато в страната имаше само 31 заразени, а сега, когато са 1555 разхлабвате мерките? Защо всъщност не изпълнихте плана за епидемии, който е част от българското законодателство и който предвижда обявяване на епидемия при 200 заразени на 10 хиляди, а не при 31 заразени на 7 милиона?

- Защо в продължение на два месеца ежедневно плашихте хората, че ще има камиони с трупове, че няма достатъчно чували за трупове, че детските пързалки ще се превърнат в морги? Знаете ли колко страшни и опасни са последствията от тези ваши лъжи? Защото, в крайна сметка, вие сте министър-председател, а не автор на филми на ужасите.

- Знаете ли, че за подобни, но далеч по-леки заплахи, така нареченият от вас "ваш приятел” - Себастиян Курц най-вероятно ще бъде съден в Австрия?

- Защо в така нареченият ви Национа

Коментиран от #3, #11, #77


Оценка:
-32 +89

CoviD 20
3 Отговор

До коментар #2 от "CoviD 20":


..оперативен щаб нямаше нито един вирусолог, епидемиолог и имунолог, а поверихте този щаб в ръцете на коремен хирург, който излизаше всяка сутрин и вечер с военна униформа и допълнително плашеше българите?

- Защо непрекъснато издавахте противоречащи си заповеди, далеч от здравия разум и медицинските препоръки - пример маските и парковете? Ту трябва с маски, ту може без маски? Не може да се седне в парка, а може да се седне в градския транспорт?

- Защо глобявахте хората, ако не са с маски, а вие вашата маска си я носехте непрекъснато под брадата или на очите?

- Защо без достатъчни основания обявихте извънредно положение, взехте цялата власт и вкарахте държавата в рецесия?

- Защо не направихте като другите държави и не подпомогнахте финасово гражданите на България, а им осигурихте кредити?

- Защо позволихте на вътрешния ви министър по Великденските празници да се държи назидателно, грубо, заплашително и дори просташки с жителите на градовете, независимо от това дали са имали основателни или неоснователни причини да пътуват?
Не осъзнавате ли, че и вашето, и поведението на всички управляващи политици, трябва да е любезно, загрижено, внимателно, умно, оптимистично и отговорно към гражданите на България? Как е възможно и вие, и избраните от вас политици, да не сте разбрали всичко това досега?

Въпросите са много - ще чакаме отговорите.

Коментиран от #47, #50


Оценка:
-21 +90

4
Този коментар е премахнат от модератор
SARS
5 Отговор
Четох напоследък, че в Испания прилагат озонотерапия, и до 80% са намалили смъртността при пациентите с интубация.

Коментиран от #7, #27


Оценка:
-7 +35

Според мен
6 Отговор
А дискотеките ще ги отворят най-вероятно за Нова година.

Коментиран от #17, #88


Оценка:
-6 +34

опорна точка
7 Отговор

До коментар #5 от "SARS":


Нещо за Русия не си ли прочел?

Оценка:
-37 +11

HohoBoho
8 Отговор

До коментар #1 от "опорна точка":


Какво ти пука?

Оценка:
-6 +18

9
Този коментар е премахнат от модератор
HohoBoho
10 Отговор
Ужас!
Борисов отменя ограниченията
и започва да спазва препоръките на Мангъров.

Оценка:
-15 +52

Госあ
11 Отговор

До коментар #2 от "CoviD 20":


Тъп си бацка,недей да ръсиш акъл,щото нищо нема да ти остане

Оценка:
-36 +16

12
Този коментар е премахнат от модератор
13
Този коментар е премахнат от модератор
Стенли
14 Отговор
Народа е казал, тръгнеш ли след бръмбар на л....но ще те заведе. Бръмбара успя да излъже и подмами опозицията да му гласува ИП и ще го поддържа под различни форми, само и само с последни усилия да се крепи на власт. Разбира, че омразата към него нараства много, изнервен е и обижда без причина, поради което "благородно" пррнахв безмислините си мерки. Такава гавра с Българския народ никой не си е правил досега! Даже изкарал 7 наемника да протестират пред президенството за да свалят президента. Горките, никой не се е присъединил към тях! А в пик онази гарга Ива пише, Десетки протестиращи срещу президента?????? Дошло е време Монокнижника да бъде изритан с шутове и цялата му слугинска сволоч!!!

Коментиран от #90


Оценка:
-10 +62

Госあ
15 Отговор
чалгарите спечелиха. Докато Франция и Германия удължават мерките,ние почваме кючеците. Дано наистина има полиморфизъм в ACE 2 и бцж'то е обучило по добре имунната ни система, щото иначе не ми се мисли. И нали знаете ако стане гаф,че Франция и Германия ще бъдат в абсолютното си морално право да ни изолират и да не ни дадат и цент. И не само ще бъдат в моралното си право, а ще бъдат задължени да го направят заради справедливостта и собствените си граждани.

Коментиран от #35, #70, #78


Оценка:
-50 +24

Behemoth
16 Отговор
Съд и разстрел!Никаква милост за мишката!

Оценка:
-8 +17

qwerty
17 Отговор

До коментар #6 от "Според мен":


Кой ходи по дискотеки?

Коментиран от #18, #30


Оценка:
-5 +14

Госあ
18 Отговор

До коментар #17 от "qwerty":


Чалгарите поклонници на гения от пловдивското му и лучиндолския будител

Коментиран от #57


Оценка:
-21 +13

UDERK
19 Отговор
Точка едно влиза в сила от 06.05. Тоест заведенията се отварят чак тогава. Журналистите не се научихте да четете! Прочетете цялата заповед.

Оценка:
-0 +33

HohoBoho
20 Отговор

До коментар #12 от "ИСКАТЕ ДА ПЛАМНЕ ЛИ":


Няма да се плашиш.
Докато не изчезне вирусът - стоиш си вкъщи, спазваш социална самоизолация и нищо лошо няма да ти се случи.
Бъди смел!

Оценка:
-3 +29

Doncho
21 Отговор
Малко е попрекалил с мерките тоя с.пол... А следене на сервитьорите да не пръднат докато носят напитките няма ли ? Да не вземе чрез пр.дня да се разпространи вирусът.

Оценка:
-8 +27

Последния софиянец
22 Отговор
Най накрая да отварям и аз заведетията си че пари трябват назат съм за два месеца с едно 30 000/40 000 хиляди чиста пара.

Коментиран от #29


Оценка:
-18 +5

Мангелкова
23 Отговор
Горе главата. Остават година и два месеца до лятото!

Оценка:
-3 +25

Винету
24 Отговор

До коментар #12 от "ИСКАТЕ ДА ПЛАМНЕ ЛИ":


Аз съм винету остани си вкъщи спаси живот за2021 годи а карани ата ще отпадне дерзай.

Оценка:
-2 +16

Любопитен
25 Отговор
"самостоятелни плувни комплекси и басейни,"

Отдавна не съм срещал по-ярко доказателство за езикова неграмотност и царящ идиотизъм в държавна институция, управлявана от герберастите. Може ли някой, например защитниците на езиковите умения на герберското генералче, какво е самостоятелен басейн или плувен комплекс? В близост до тях да няма построен друг ли? Или се намира в самостоятелен личен имот? макар е редно да се изключи последното предположение, защото в личен имот само собственикът може да решава да го ползва или не!
Ало, фюрерът на герберастите, защо не скриеш в някоя учрежденска пещера глупакът или клупаците, сътворили този документ? Или и ти нямаш интелектуалната възможност да проумееш тъпотата на подписалия тази заповед?

Оценка:
-5 +23

26
Този коментар е премахнат от модератор
Бейб
27 Отговор

До коментар #5 от "SARS":


Озонотерапия и големи дози витамин С чрез инжектиране. Това отдавна го оповести някакъв наш професор, явно специалист, май Аврамов беше! Но той, разбира се, не е от щаба на "спасението" и трибуна не му бе дадена!

Оценка:
-6 +22

28
Този коментар е премахнат от модератор
Грауч.
29 Отговор

До коментар #22 от "Последния софиянец":


А Кристиянчо как е нищо не си казвал за него днес ?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Коментиран от #32


Оценка:
-2 +5

Според мен
30 Отговор

До коментар #17 от "qwerty":


Нали и там работят хора.

Оценка:
-2 +2

5996
31 Отговор
сега да се самосезира прокуратурата и всичките виновни в затвора,
обърках се гл. прокурор е техен човек ще трябва ние да ги съдим гражданите става въпрос.

Оценка:
-3 +7

Погнусен.
32 Отговор

До коментар #29 от "Грауч.":


Той тоя Последния софиянец има някаква роднинска връзка с Кристиян убиеца на Милен Цветков и щели да отварят още заведения ама след инцидента няма да стане неговата .

Оценка:
-3 +8

stoto
33 Отговор
не генерал изменник на родината саю тези които я превдават

Оценка:
-1 +2

34
Този коментар е премахнат от модератор
El komunqga
35 Отговор

До коментар #15 от "Госあ":


За съжаление повечето хора няма да те разберат, хората си искат, кафенето, ресторанта, кебапчийница а и дискотеката. В крайна сметка това си е неизменна част от живота на Ганьо.

Оценка:
-9 +19

ЩО за глупост
36 Отговор
Защо сега да се разхлабват мерките и то точно за питейни заведения, кафе сладкарници, ресторанти и плувни комплекси и басейни откъдето най лесно може да пламне цяла България и бързо да се увеличи броят на заразените..? Опасността не е отминала , след като заразата само от няколко наскоро пристигнали гурбетчии отново се бързо разпространява в цяла България! А който не вярва , подценява или се съмнява в силата на заразата и невъзможността да бъде изграден "стаден имунитет" нека да сравни при еднакви условия броят на заразените и как бързо се увеличава броят на умрелите в Швеция без карантина и разчитаща на "стадния имунитет" която сега започва да съжалява за това и във Финландия която от самото начало въведе строга карантина в страната...!!!

Коментиран от #40, #46, #48, #52


Оценка:
-11 +21

ужас и безумие
37 Отговор
ананиев-кукла на конци,по тъп министър не съм виждал,приема нещо,после го маха.или да си ходи или да мисли по трезво на нещата,особенно една от глупостите му-КПП,

Оценка:
-1 +21

Реалист
38 Отговор
A след седмица, същите тия кръчмари ще искат бюджетни субсидии, защо щели да фалират, поради липса на платежоспособна клиентела!

Оценка:
-1 +17

6556
39 Отговор
След два три месеца при тез олабени мерки за да се харесат колко ли ще са заразените и отишлите си от този свят.

Оценка:
-9 +7

клавиатура
40 Отговор

До коментар #36 от "ЩО за глупост":


Ами точно заради това.Но да не вземеш да помислиш че държавата се е подготвила за много болни.Не всеки да се спасява сам. А вожда просто иска да каже''вие си го поискахте нали'' Сега аз съм пожарникар и трябва да гася пожара дето запалихте. Лудницата е тотална. И ме е страх че ако българина реши да го смени тоя ще вземе още по тъп галош да го води. Тъжно е но само толкова си можем.

Оценка:
-3 +14

41
Този коментар е премахнат от модератор
Кореняк Софиянец
42 Отговор
От както селяните се ометоха, случайте в София намаляха ! Вън селяците от София ! Дано безработицата се увеличи и те никога да не се върнат !!! Данооооо !!!!

Коментиран от #91


Оценка:
-10 +6

БРАВО НА ТИКВИТЕ
43 Отговор
СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВАТ КАМИОНИ И ЧУВАЛИ !

Коментиран от #45


Оценка:
-5 +7

Хахаха
44 Отговор
Най са ми смешни страхливците, ами като ви е страх стойте си в къщи, с маски, каски, противогази, не видях заповед задължително да ходите по кафета и кръчми, оплаквате се единствено от яд, че вас ви е страх докато нормалните хора си живеят живота

Коментиран от #81


Оценка:
-7 +23

Що бре
45 Отговор

До коментар #43 от "БРАВО НА ТИКВИТЕ":


картофите ли ша вадиш

Оценка:
-3 +0

HohoBoho
46 Отговор

До коментар #36 от "ЩО за глупост":


Оплачи се на г-н Борисов.
Той прави глупост след глупост
и не вижда "как бързо се увеличава броят на умрелите в Швеция"

Оценка:
-1 +10

47
Този коментар е премахнат от модератор
Пълни глупости
48 Отговор

До коментар #36 от "ЩО за глупост":


Първо дори и СЗО вече похвали Швеция и експертите там казаха, че тя се е справила най добре и второ отговори ми защо смъртността в световен мащаб март и април тази година е по ниска отколкото март и април миналата.

Оценка:
-4 +13

ГЕРБ Народните милионери
49 Отговор
Към Веселин Марешки ли отправяш всички тези въпроси?

Оценка:
-2 +5

ГЕРБ Народните милионери
50 Отговор

До коментар #3 от "CoviD 20":


Към Веселин Марешки ли отправяш всички тези въпроси?

Оценка:
-4 +4

killuminati
51 Отговор
https://www.youtube.com/watch?v=oAFe2GEmeTI
2014 на живо по ТВ са показани секретни документи на фондацията на Рокфелер, вируса е планиран през 2010 г. Това трябва да се гледа !!

Оценка:
-2 +9

Споко
52 Отговор

До коментар #36 от "ЩО за глупост":


За вас панираните щяло да има бомбоубежища, влизаш и излизаш чак на погребението си, все пак ако не е коронката ще е я свински, я птичи грип, я някой нов, опастност винаги ще ви дебне отвсякъде:)

Оценка:
-6 +12

Сергей Лавров
53 Отговор
Дебилы белять.. Браво Беларус, Браво Швеция!

Оценка:
-3 +7

54
Този коментар е премахнат от модератор
асдаа
55 Отговор
Тъпите журналя дори не са прочели въпросната заповед.
Заведенията на открито се отварят от 6-ти МАЙ А НЕ ОТ УТРЕ !!!

Оценка:
-0 +15

Townboy
56 Отговор
Тука едни и същи клакьори плюят по оперативния щаб и мерките надъхани от фейсбук. Вероятно не знаят дори английски да пуснат СиЕнЕн и международните сайтове по темата за ковид 19. А слушат само мангъра дето от сто километра се вижда че му лопа дъската.

Коментиран от #58, #60


Оценка:
-15 +5

Гост
57 Отговор

До коментар #18 от "Госあ":


Много си превъзбуден. Да не си си объркал хапчетата. Премери си температурата и си лягай. Ако имаш нужда от подкрепа, пиши!

Оценка:
-5 +6

Гост
58 Отговор

До коментар #56 от "Townboy":


На тебе ти лопа цялото дюшеме.

Оценка:
-2 +8

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
59 Отговор
ДАВАЙ БАЦЕ, МАЧКАЙ......ТИ КОМАНДВАШ ПАРАДА, ДРУГИТЕ ПАК ТЕ СЛУШАТ

Оценка:
-10 +1

HohoBoho
60 Отговор

До коментар #56 от "Townboy":


Напълно си прав!
Аз затова се ядосвам.
До сега г-н Борисов стриктно спазваше правилата на Щаба и спечели доверието на целокупния български народ.
И в един момент взе да отменя ограниченията следвайки препоръките на някой си Мангъров /не разбрах ветеринарен или детски лекар е, но това няма значение/
...мисля, че сме обречени. Сбогом!

Коментиран от #62, #65, #66


Оценка:
-12 +9

МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП
61 Отговор
МАНГЪРОВ, КВО СТАНА,. ПАК БАЦЕТО РАЗПОРЕЖДА...,...МАЙ И В РУСИЯТА ПУТИН ТИ БИ ШУТА

Коментиран от #63


Оценка:
-12 +0

Гост
62 Отговор

До коментар #60 от "HohoBoho":


Тръгваш ли си? И не се връщай!

Коментиран от #64


Оценка:
-4 +5

Mickey
63 Отговор

До коментар #61 от "МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП":


Абе, ти продължаваш да нападаш доц.Мангъров, защо? Защото казва истината ли?

Оценка:
-5 +13

HohoBoho
64 Отговор

До коментар #62 от "Гост":


не си познал :)

Оценка:
-2 +5

Mickey
65 Отговор

До коментар #60 от "HohoBoho":


Мисленето не ти е силна страна. Не се напъвай, моля!

Коментиран от #68


Оценка:
-5 +5

Ветеринар
66 Отговор

До коментар #60 от "HohoBoho":


Обречен си! Тъпотията е нелечима!

Коментиран от #69


Оценка:
-3 +6

Питащ
67 Отговор
Кой желаете да ви лекува, ако сте болни от Ковид19 - лекар от ВМА или Мангъров?

Оценка:
-1 +10

HohoBoho
68 Отговор

До коментар #65 от "Mickey":


Кое не е вярно?
1.До сега г-н Борисов стриктно спазваше правилата на Щаба
2....взе да отменя ограниченията следвайки препоръките на ... Мангъров
-
ако ти можеш да мислиш - кажи!
:)

Оценка:
-5 +4

HohoBoho
69 Отговор

До коментар #66 от "Ветеринар":


...тогава мога само да ти съчувствам ...сигурно имаш други положителни качества
:)

Оценка:
-3 +3

Гост
70 Отговор

До коментар #15 от "Госあ":


Те действат всички заедно бе трольо.не виждаш ли в запада падат ограниченията и при нас падат.щабчето не прави нищо на своя глава.нарежда му се от баш отгоре.бабоеба и хитлерката са баш комунисти ше държат ограниченията докат изтискат и последната капчица кръв от народа.

Коментиран от #79


Оценка:
-5 +8

Ветеринар
71 Отговор
Благодаря за съчувствието! Трогнат съм!

Оценка:
-2 +0

Цецо
72 Отговор
Няма ли кой да ги прати на съд тези щабни началници? Лъжите им са документирани. Един Георгиев от Боец бие камбаната от месец, а прокуратурата него подгони. Къде са опозицията, президентът, правозащитниците?

Прав е доцент Мангъров - назначаването на коремен хирург за шеф на Щаба е все едно епидемиолог да бъде назначен за национален консултант по хирургия. В това правителство изглежда е правило министрите да са лаици в областта, която ръководят. На здравеопазването - финансист, на отбраната - историк, на енергетиката - счетоводител, вицепремиер по въпросите на икономиката - философ. А най-отгоре - другарят председател - център-нападател.

Коментиран от #73


Оценка:
-4 +11

Прав си Цецо!
73 Отговор

До коментар #72 от "Цецо":


Правилото е да се назначават хора, които не са си на мястото, за да слушат началника и да го боготворят.

Оценка:
-1 +8

2-3 ДНИ
74 Отговор
мерките ще се спазват. След това елате ни вижте.

Коментиран от #87


Оценка:
-0 +8

75
Този коментар е премахнат от модератор
Няма Корона
76 Отговор
Запомните го

Коментиран от #84


Оценка:
-2 +4

77
Този коментар е премахнат от модератор
Maleeee
78 Отговор

До коментар #15 от "Госあ":


В Германия учениците се връщат в училище. Голям си керпеден!

Оценка:
-1 +5

Госあ
79 Отговор

До коментар #70 от "Гост":


Ще видим тая работа, колко е съгласувано,обърни обаче внимание на броя направени тестове и предвидени тестове в Германия и Франция, здравната им система и финансите.

Коментиран от #89


Оценка:
-4 +0

778
80 Отговор
И какво се получава, глезльовците ли в тази страна ще диктува?

Оценка:
-3 +0

Gia
81 Отговор

До коментар #44 от "Хахаха":


Има разлика между смелост и глупост. Не е ясно кой ще си живее живота, докато не започне да се дави за глътка въздух. Дано да не ти се случи.
И още, аз лично не изпитвам страх за себе си. Ако живея - живея. Ако умра - умра. Страхувам се за семейството си. Страхувам се за живота им. Страхувам се какво ще стане с тях, ако нещо се случи с мен. Страхувам се, защото съм човек, който изпитва емпатия към другите. Не се вълнувам само от чалгата и бирата в парка.
Американците бяха на твоя принцип само преди няколко месеца, докато купонясваха по плажовете. Сега вият за родителите си.

Коментиран от #82


Оценка:
-5 +4

HohoBoho
82 Отговор

До коментар #81 от "Gia":


Не се страхувай!
Самоизолирай се!
Няма да си заплаха за семейството си и за околните.
:)

Оценка:
-2 +6

Олнатурал
83 Отговор
Живот без пари,заведения,политици,полиция и войници е напълно възможен

Коментиран от #85


Оценка:
-1 +3

84
Този коментар е премахнат от модератор
Мислещ
85 Отговор

До коментар #83 от "Олнатурал":


Да, но само ако отсъстват всички изброени наведнъж. За съжаление случаят не е такъв, затова трябва да се спасява икономиката в момента, че иначе ще има масова.смъррност от глад. Иначе и на мен точно ресторантите.и кафенетата не ми липсваха изобщо. Важното е в парка и на излизане от града никой да не ме притеснява.2323

Оценка:
-0 +3

86
Този коментар е премахнат от модератор
87
Този коментар е премахнат от модератор
С.В.
88 Отговор

До коментар #6 от "Според мен":


Изобщо не трябва да ги отварят. Това са абсолютни развъдници на мърсотия,болести,дрога и каквото още се сетиш.

Оценка:
-3 +1

С.В.
89 Отговор

До коментар #79 от "Госあ":


Е и?. Това да не би да спаси живота на десетки хиляди умрели.

Оценка:
-1 +2

С.В.
90 Отговор

До коментар #14 от "Стенли":


Ще ти се ,ама надали.

Оценка:
-1 +0

91
Този коментар е премахнат от модератор
92
Този коментар е премахнат от модератор
93
Този коментар е премахнат от модератор
94
Този коментар е премахнат от модератор
О.о
95 Отговор
оооо

Оценка:
-2 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5