Last news in Fakti

3 Май, 2020 18:31 9 721 95

Ананиев издаде заповед за работа на заведенията от утре

  • кирил ананиев-
  • заведения-
  • правила

Ще работят при спазване на ограничения

Ананиев издаде заповед за работа на заведенията от утре - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки:

а) разполагане на масите по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 2,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство;

б) обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице;

в) да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител;

г) да се поставят на видни места диспенсери с дезинфектант за ползване от посетителите на заведението.

Това съобщава сайтът на Министерството на здравеопазването.

Със заповедта на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) се възлага, съгласувано с министъра на здравеопазването, в срок до 05.05.2020 г., да определи и други изисквания и организация на работа на тези обекти.

Друга точка от заповедта урежда провеждането на обучения от учебните центрове за обучение на водачи за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство; учебните центрове, които извършват обучение на водачи на моторни превозни средства за извършване на превоз на опасни товари и/или курсове за обучение на консултанти по безопасността; учебните центрове, които провеждат курсове за обучение на водачи за придобиване на начална квалификация и за усъвършенстване на познанията им (периодично обучение); лицата, които извършват първоначално и периодично обучение на технически специалисти в пунктовете за проверка на техническата изправност на пътни превозни средства; висшите училища, които извършват първоначално и периодично обучение на инструкторите; учебните центрове, които извършват специална и допълнителна подготовка на морските лица; учебните центрове, които извършват обучение в областта на гражданското въздухоплаване; центровете за професионално обучение и квалификация в железопътния транспорт.

Организаторите на обученията са длъжни да осигурят спазването на мярката за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, в т. ч.: носене на защитни маски за лице и дезинфекция на използваните превозни средства и други съоръжения.

Заповедта на здравния министър допуска и упражняването на индивидуален спорт на открито, в т. ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др., при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.

Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на следните противоепидемични мерки:

а) провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура. Не се допускат лица с повишена телесна температура;

б) осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат;

в) обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн да се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л;

г) тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час;

д) осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите;

е) ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици;

ж) дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности (чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.);

з) създаване на организация за недопускане струпване на много хора едновременно в общите помещения (съблекални и тоалетни);

и) разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните да бъде най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама члена на едно семейство, минимум 8 метра; един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство;

к) недопускане работата на водни атракциони, включително и такива за деца.

Заповед № РД-01-249/03.05.2020 г. влиза в сила от утре, 4 май, с изключение на т. 1 (вж. прикачения файл), която влиза в сила от 06.05.2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    17 77 Отговор
    А Кремъл кога ще отвори заведенията в Русия? Кога!?

    Коментиран от #8

  • 2 CoviD 20

    89 32 Отговор
    Въпроси

    Тъй като извънредното положение започва да пада, а и НОЩ сутринта безславно се изсули от публичното пространство и вече го няма генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски, и тъй като усещам, че журналистите по всички тези причини се чувстват осиротели, препоръчвам някои въпроси.
    Въпроси, които същите тези журналисти, бидейки близки с генерал, министър-председател, пожарникар, футболист, тенисист, художник, публицист, шофьор, бодигард, оракул, император, Цезар, Спасител - Бойко Методиев Борисов, да му ги зададат лично, гледайки го с характерния за тях предан поглед, тип "булю-булю, булю".
    И така въпросите:
    - Защо обявихте извънредно положение, когато в страната имаше само 31 заразени, а сега, когато са 1555 разхлабвате мерките? Защо всъщност не изпълнихте плана за епидемии, който е част от българското законодателство и който предвижда обявяване на епидемия при 200 заразени на 10 хиляди, а не при 31 заразени на 7 милиона?

    - Защо в продължение на два месеца ежедневно плашихте хората, че ще има камиони с трупове, че няма достатъчно чували за трупове, че детските пързалки ще се превърнат в морги? Знаете ли колко страшни и опасни са последствията от тези ваши лъжи? Защото, в крайна сметка, вие сте министър-председател, а не автор на филми на ужасите.

    - Знаете ли, че за подобни, но далеч по-леки заплахи, така нареченият от вас "ваш приятел” - Себастиян Курц най-вероятно ще бъде съден в Австрия?

    - Защо в така нареченият ви Национа

    Коментиран от #3, #11, #77

  • 3 CoviD 20

    90 21 Отговор

    До коментар #2 от "CoviD 20":

    ..оперативен щаб нямаше нито един вирусолог, епидемиолог и имунолог, а поверихте този щаб в ръцете на коремен хирург, който излизаше всяка сутрин и вечер с военна униформа и допълнително плашеше българите?

    - Защо непрекъснато издавахте противоречащи си заповеди, далеч от здравия разум и медицинските препоръки - пример маските и парковете? Ту трябва с маски, ту може без маски? Не може да се седне в парка, а може да се седне в градския транспорт?

    - Защо глобявахте хората, ако не са с маски, а вие вашата маска си я носехте непрекъснато под брадата или на очите?

    - Защо без достатъчни основания обявихте извънредно положение, взехте цялата власт и вкарахте държавата в рецесия?

    - Защо не направихте като другите държави и не подпомогнахте финасово гражданите на България, а им осигурихте кредити?

    - Защо позволихте на вътрешния ви министър по Великденските празници да се държи назидателно, грубо, заплашително и дори просташки с жителите на градовете, независимо от това дали са имали основателни или неоснователни причини да пътуват?
    Не осъзнавате ли, че и вашето, и поведението на всички управляващи политици, трябва да е любезно, загрижено, внимателно, умно, оптимистично и отговорно към гражданите на България? Как е възможно и вие, и избраните от вас политици, да не сте разбрали всичко това досега?

    Въпросите са много - ще чакаме отговорите.

    Коментиран от #47, #50

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 SARS

    35 7 Отговор
    Четох напоследък, че в Испания прилагат озонотерапия, и до 80% са намалили смъртността при пациентите с интубация.

    Коментиран от #7, #27

  • 6 Според мен

    34 6 Отговор
    А дискотеките ще ги отворят най-вероятно за Нова година.

    Коментиран от #17, #88

  • 7 опорна точка

    11 37 Отговор

    До коментар #5 от "SARS":

    Нещо за Русия не си ли прочел?
  • 8 HohoBoho

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Какво ти пука?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 HohoBoho

    52 15 Отговор
    Ужас!
    Борисов отменя ограниченията
    и започва да спазва препоръките на Мангъров.
  • 11 Госあ

    16 36 Отговор

    До коментар #2 от "CoviD 20":

    Тъп си бацка,недей да ръсиш акъл,щото нищо нема да ти остане
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стенли

    62 10 Отговор
    Народа е казал, тръгнеш ли след бръмбар на л....но ще те заведе. Бръмбара успя да излъже и подмами опозицията да му гласува ИП и ще го поддържа под различни форми, само и само с последни усилия да се крепи на власт. Разбира, че омразата към него нараства много, изнервен е и обижда без причина, поради което "благородно" пррнахв безмислините си мерки. Такава гавра с Българския народ никой не си е правил досега! Даже изкарал 7 наемника да протестират пред президенството за да свалят президента. Горките, никой не се е присъединил към тях! А в пик онази гарга Ива пише, Десетки протестиращи срещу президента?????? Дошло е време Монокнижника да бъде изритан с шутове и цялата му слугинска сволоч!!!

    Коментиран от #90

  • 15 Госあ

    24 50 Отговор
    чалгарите спечелиха. Докато Франция и Германия удължават мерките,ние почваме кючеците. Дано наистина има полиморфизъм в ACE 2 и бцж'то е обучило по добре имунната ни система, щото иначе не ми се мисли. И нали знаете ако стане гаф,че Франция и Германия ще бъдат в абсолютното си морално право да ни изолират и да не ни дадат и цент. И не само ще бъдат в моралното си право, а ще бъдат задължени да го направят заради справедливостта и собствените си граждани.

    Коментиран от #35, #70, #78

  • 16 Behemoth

    17 8 Отговор
    Съд и разстрел!Никаква милост за мишката!
  • 17 qwerty

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Според мен":

    Кой ходи по дискотеки?

    Коментиран от #18, #30

  • 18 Госあ

    13 21 Отговор

    До коментар #17 от "qwerty":

    Чалгарите поклонници на гения от пловдивското му и лучиндолския будител

    Коментиран от #57

  • 19 UDERK

    33 0 Отговор
    Точка едно влиза в сила от 06.05. Тоест заведенията се отварят чак тогава. Журналистите не се научихте да четете! Прочетете цялата заповед.
  • 20 HohoBoho

    29 3 Отговор

    До коментар #12 от "ИСКАТЕ ДА ПЛАМНЕ ЛИ":

    Няма да се плашиш.
    Докато не изчезне вирусът - стоиш си вкъщи, спазваш социална самоизолация и нищо лошо няма да ти се случи.
    Бъди смел!
  • 21 Doncho

    27 8 Отговор
    Малко е попрекалил с мерките тоя с.пол... А следене на сервитьорите да не пръднат докато носят напитките няма ли ? Да не вземе чрез пр.дня да се разпространи вирусът.
  • 22 Последния софиянец

    5 18 Отговор
    Най накрая да отварям и аз заведетията си че пари трябват назат съм за два месеца с едно 30 000/40 000 хиляди чиста пара.

    Коментиран от #29

  • 23 Мангелкова

    25 3 Отговор
    Горе главата. Остават година и два месеца до лятото!
  • 24 Винету

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "ИСКАТЕ ДА ПЛАМНЕ ЛИ":

    Аз съм винету остани си вкъщи спаси живот за2021 годи а карани ата ще отпадне дерзай.
  • 25 Любопитен

    23 5 Отговор
    "самостоятелни плувни комплекси и басейни,"

    Отдавна не съм срещал по-ярко доказателство за езикова неграмотност и царящ идиотизъм в държавна институция, управлявана от герберастите. Може ли някой, например защитниците на езиковите умения на герберското генералче, какво е самостоятелен басейн или плувен комплекс? В близост до тях да няма построен друг ли? Или се намира в самостоятелен личен имот? макар е редно да се изключи последното предположение, защото в личен имот само собственикът може да решава да го ползва или не!
    Ало, фюрерът на герберастите, защо не скриеш в някоя учрежденска пещера глупакът или клупаците, сътворили този документ? Или и ти нямаш интелектуалната възможност да проумееш тъпотата на подписалия тази заповед?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бейб

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "SARS":

    Озонотерапия и големи дози витамин С чрез инжектиране. Това отдавна го оповести някакъв наш професор, явно специалист, май Аврамов беше! Но той, разбира се, не е от щаба на "спасението" и трибуна не му бе дадена!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Грауч.

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Последния софиянец":

    А Кристиянчо как е нищо не си казвал за него днес ?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #32

  • 30 Според мен

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "qwerty":

    Нали и там работят хора.
  • 31 5996

    7 3 Отговор
    сега да се самосезира прокуратурата и всичките виновни в затвора,
    обърках се гл. прокурор е техен човек ще трябва ние да ги съдим гражданите става въпрос.
  • 32 Погнусен.

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Грауч.":

    Той тоя Последния софиянец има някаква роднинска връзка с Кристиян убиеца на Милен Цветков и щели да отварят още заведения ама след инцидента няма да стане неговата .
  • 33 stoto

    2 1 Отговор
    не генерал изменник на родината саю тези които я превдават
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 El komunqga

    19 9 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    За съжаление повечето хора няма да те разберат, хората си искат, кафенето, ресторанта, кебапчийница а и дискотеката. В крайна сметка това си е неизменна част от живота на Ганьо.
  • 36 ЩО за глупост

    21 11 Отговор
    Защо сега да се разхлабват мерките и то точно за питейни заведения, кафе сладкарници, ресторанти и плувни комплекси и басейни откъдето най лесно може да пламне цяла България и бързо да се увеличи броят на заразените..? Опасността не е отминала , след като заразата само от няколко наскоро пристигнали гурбетчии отново се бързо разпространява в цяла България! А който не вярва , подценява или се съмнява в силата на заразата и невъзможността да бъде изграден "стаден имунитет" нека да сравни при еднакви условия броят на заразените и как бързо се увеличава броят на умрелите в Швеция без карантина и разчитаща на "стадния имунитет" която сега започва да съжалява за това и във Финландия която от самото начало въведе строга карантина в страната...!!!

    Коментиран от #40, #46, #48, #52

  • 37 ужас и безумие

    21 1 Отговор
    ананиев-кукла на конци,по тъп министър не съм виждал,приема нещо,после го маха.или да си ходи или да мисли по трезво на нещата,особенно една от глупостите му-КПП,
  • 38 Реалист

    17 1 Отговор
    A след седмица, същите тия кръчмари ще искат бюджетни субсидии, защо щели да фалират, поради липса на платежоспособна клиентела!
  • 39 6556

    7 9 Отговор
    След два три месеца при тез олабени мерки за да се харесат колко ли ще са заразените и отишлите си от този свят.
  • 40 клавиатура

    14 3 Отговор

    До коментар #36 от "ЩО за глупост":

    Ами точно заради това.Но да не вземеш да помислиш че държавата се е подготвила за много болни.Не всеки да се спасява сам. А вожда просто иска да каже''вие си го поискахте нали'' Сега аз съм пожарникар и трябва да гася пожара дето запалихте. Лудницата е тотална. И ме е страх че ако българина реши да го смени тоя ще вземе още по тъп галош да го води. Тъжно е но само толкова си можем.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Кореняк Софиянец

    6 10 Отговор
    От както селяните се ометоха, случайте в София намаляха ! Вън селяците от София ! Дано безработицата се увеличи и те никога да не се върнат !!! Данооооо !!!!

    Коментиран от #91

  • 43 БРАВО НА ТИКВИТЕ

    7 5 Отговор
    СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВАТ КАМИОНИ И ЧУВАЛИ !

    Коментиран от #45

  • 44 Хахаха

    23 7 Отговор
    Най са ми смешни страхливците, ами като ви е страх стойте си в къщи, с маски, каски, противогази, не видях заповед задължително да ходите по кафета и кръчми, оплаквате се единствено от яд, че вас ви е страх докато нормалните хора си живеят живота

    Коментиран от #81

  • 45 Що бре

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "БРАВО НА ТИКВИТЕ":

    картофите ли ша вадиш
  • 46 HohoBoho

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "ЩО за глупост":

    Оплачи се на г-н Борисов.
    Той прави глупост след глупост
    и не вижда "как бързо се увеличава броят на умрелите в Швеция"
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пълни глупости

    13 4 Отговор

    До коментар #36 от "ЩО за глупост":

    Първо дори и СЗО вече похвали Швеция и експертите там казаха, че тя се е справила най добре и второ отговори ми защо смъртността в световен мащаб март и април тази година е по ниска отколкото март и април миналата.
  • 49 ГЕРБ Народните милионери

    5 2 Отговор
    Към Веселин Марешки ли отправяш всички тези въпроси?
  • 50 ГЕРБ Народните милионери

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "CoviD 20":

    Към Веселин Марешки ли отправяш всички тези въпроси?
  • 51 killuminati

    9 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=oAFe2GEmeTI
    2014 на живо по ТВ са показани секретни документи на фондацията на Рокфелер, вируса е планиран през 2010 г. Това трябва да се гледа !!
  • 52 Споко

    12 6 Отговор

    До коментар #36 от "ЩО за глупост":

    За вас панираните щяло да има бомбоубежища, влизаш и излизаш чак на погребението си, все пак ако не е коронката ще е я свински, я птичи грип, я някой нов, опастност винаги ще ви дебне отвсякъде:)
  • 53 Сергей Лавров

    7 3 Отговор
    Дебилы белять.. Браво Беларус, Браво Швеция!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 асдаа

    15 0 Отговор
    Тъпите журналя дори не са прочели въпросната заповед.
    Заведенията на открито се отварят от 6-ти МАЙ А НЕ ОТ УТРЕ !!!
  • 56 Townboy

    5 15 Отговор
    Тука едни и същи клакьори плюят по оперативния щаб и мерките надъхани от фейсбук. Вероятно не знаят дори английски да пуснат СиЕнЕн и международните сайтове по темата за ковид 19. А слушат само мангъра дето от сто километра се вижда че му лопа дъската.

    Коментиран от #58, #60

  • 57 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Много си превъзбуден. Да не си си объркал хапчетата. Премери си температурата и си лягай. Ако имаш нужда от подкрепа, пиши!
  • 58 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #56 от "Townboy":

    На тебе ти лопа цялото дюшеме.
  • 59 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    1 10 Отговор
    ДАВАЙ БАЦЕ, МАЧКАЙ......ТИ КОМАНДВАШ ПАРАДА, ДРУГИТЕ ПАК ТЕ СЛУШАТ
  • 60 HohoBoho

    9 12 Отговор

    До коментар #56 от "Townboy":

    Напълно си прав!
    Аз затова се ядосвам.
    До сега г-н Борисов стриктно спазваше правилата на Щаба и спечели доверието на целокупния български народ.
    И в един момент взе да отменя ограниченията следвайки препоръките на някой си Мангъров /не разбрах ветеринарен или детски лекар е, но това няма значение/
    ...мисля, че сме обречени. Сбогом!

    Коментиран от #62, #65, #66

  • 61 МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП

    0 12 Отговор
    МАНГЪРОВ, КВО СТАНА,. ПАК БАЦЕТО РАЗПОРЕЖДА...,...МАЙ И В РУСИЯТА ПУТИН ТИ БИ ШУТА

    Коментиран от #63

  • 62 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #60 от "HohoBoho":

    Тръгваш ли си? И не се връщай!

    Коментиран от #64

  • 63 Mickey

    13 5 Отговор

    До коментар #61 от "МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП":

    Абе, ти продължаваш да нападаш доц.Мангъров, защо? Защото казва истината ли?
  • 64 HohoBoho

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    не си познал :)
  • 65 Mickey

    5 5 Отговор

    До коментар #60 от "HohoBoho":

    Мисленето не ти е силна страна. Не се напъвай, моля!

    Коментиран от #68

  • 66 Ветеринар

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "HohoBoho":

    Обречен си! Тъпотията е нелечима!

    Коментиран от #69

  • 67 Питащ

    10 1 Отговор
    Кой желаете да ви лекува, ако сте болни от Ковид19 - лекар от ВМА или Мангъров?
  • 68 HohoBoho

    4 5 Отговор

    До коментар #65 от "Mickey":

    Кое не е вярно?
    1.До сега г-н Борисов стриктно спазваше правилата на Щаба
    2....взе да отменя ограниченията следвайки препоръките на ... Мангъров
    -
    ако ти можеш да мислиш - кажи!
    :)
  • 69 HohoBoho

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Ветеринар":

    ...тогава мога само да ти съчувствам ...сигурно имаш други положителни качества
    :)
  • 70 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Те действат всички заедно бе трольо.не виждаш ли в запада падат ограниченията и при нас падат.щабчето не прави нищо на своя глава.нарежда му се от баш отгоре.бабоеба и хитлерката са баш комунисти ше държат ограниченията докат изтискат и последната капчица кръв от народа.

    Коментиран от #79

  • 71 Ветеринар

    0 2 Отговор
    Благодаря за съчувствието! Трогнат съм!
  • 72 Цецо

    11 4 Отговор
    Няма ли кой да ги прати на съд тези щабни началници? Лъжите им са документирани. Един Георгиев от Боец бие камбаната от месец, а прокуратурата него подгони. Къде са опозицията, президентът, правозащитниците?

    Прав е доцент Мангъров - назначаването на коремен хирург за шеф на Щаба е все едно епидемиолог да бъде назначен за национален консултант по хирургия. В това правителство изглежда е правило министрите да са лаици в областта, която ръководят. На здравеопазването - финансист, на отбраната - историк, на енергетиката - счетоводител, вицепремиер по въпросите на икономиката - философ. А най-отгоре - другарят председател - център-нападател.

    Коментиран от #73

  • 73 Прав си Цецо!

    8 1 Отговор

    До коментар #72 от "Цецо":

    Правилото е да се назначават хора, които не са си на мястото, за да слушат началника и да го боготворят.
  • 74 2-3 ДНИ

    8 0 Отговор
    мерките ще се спазват. След това елате ни вижте.

    Коментиран от #87

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Няма Корона

    4 2 Отговор
    Запомните го

    Коментиран от #84

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Maleeee

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    В Германия учениците се връщат в училище. Голям си керпеден!
  • 79 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Ще видим тая работа, колко е съгласувано,обърни обаче внимание на броя направени тестове и предвидени тестове в Германия и Франция, здравната им система и финансите.

    Коментиран от #89

  • 80 778

    0 3 Отговор
    И какво се получава, глезльовците ли в тази страна ще диктува?
  • 81 Gia

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    Има разлика между смелост и глупост. Не е ясно кой ще си живее живота, докато не започне да се дави за глътка въздух. Дано да не ти се случи.
    И още, аз лично не изпитвам страх за себе си. Ако живея - живея. Ако умра - умра. Страхувам се за семейството си. Страхувам се за живота им. Страхувам се какво ще стане с тях, ако нещо се случи с мен. Страхувам се, защото съм човек, който изпитва емпатия към другите. Не се вълнувам само от чалгата и бирата в парка.
    Американците бяха на твоя принцип само преди няколко месеца, докато купонясваха по плажовете. Сега вият за родителите си.

    Коментиран от #82

  • 82 HohoBoho

    6 2 Отговор

    До коментар #81 от "Gia":

    Не се страхувай!
    Самоизолирай се!
    Няма да си заплаха за семейството си и за околните.
    :)
  • 83 Олнатурал

    3 1 Отговор
    Живот без пари,заведения,политици,полиция и войници е напълно възможен

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "Олнатурал":

    Да, но само ако отсъстват всички изброени наведнъж. За съжаление случаят не е такъв, затова трябва да се спасява икономиката в момента, че иначе ще има масова.смъррност от глад. Иначе и на мен точно ресторантите.и кафенетата не ми липсваха изобщо. Важното е в парка и на излизане от града никой да не ме притеснява.2323
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 С.В.

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Според мен":

    Изобщо не трябва да ги отварят. Това са абсолютни развъдници на мърсотия,болести,дрога и каквото още се сетиш.
  • 89 С.В.

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "Госあ":

    Е и?. Това да не би да спаси живота на десетки хиляди умрели.
  • 90 С.В.

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стенли":

    Ще ти се ,ама надали.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 О.о

    0 2 Отговор
    оооо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове