Last news in Fakti

25 Май, 2020 09:09 5 503 28

Арест за 45-годишната жена шофьор, която предизвика смъртоносна катастрофа в Пазарджишко

  • пазарджик-
  • дебарщица-
  • катастрофа-
  • пазарджишко

Четири възрастни жени бяха пометени от лек автомобил на тротоар в пазарджишкото село Дебращица. Една от пострадалите е починала, другите три са в много тежко състояние.

Арест за 45-годишната жена шофьор, която предизвика смъртоносна катастрофа в Пазарджишко - 1
Кадър: БНТ

"Нищо не мога да кажа. Зная само, че детето ми е добре. Това заяви след инцидента шофьорката, която с лек автомобил помете четири възрастни жени на тротоар в пазарджишкото село Дебращица. Една от пострадалите е починала, другите три са в много тежко състояние.

Вой на сирени оглася населеното място около 19 часа на 24 май. След линейките идват пожарните и полицията.

"Познавам и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група и са ми много близки. Това е отвратителна история", разказа пред GLAS.bg кметът на с. Дебращица Латинка Вълчева.

Местните жители са потресени от трагедията.

"Едната жена е починала, за една от другите три зная, че е в много тежко състояние. Молим се Бог да ги спаси.", каза още кметицата на селото.

"Незабавно към мястото били насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ. Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил Volkswagen с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете.", съобщи за GLAS.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Видеокадри: GLAS.bg

Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за село в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

В резултат на удара на място е починала 76 годишната А.М., а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани от линейки на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние. На мястото към момента се извършва оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик. Изяснява се причината довела до тежкото пътно-транспортно произшествие.

Жената, упправлявала лекия автомобил, е арестувана за срок от 24 часа, съобщи още Мирослав Стоянов.

Той уточни, че тя тепърва ще даде обяснение за инцидента, при който загина една жена, а други три бяха ранени.

„Няма наличие на алкохол или наркотици в кръвта ѝ, пробите са отрицателни”, каза още той.

Вероятната причина е движение с несъобразена скорост.

„В часа, в който е настъпило произшествието, настилката е била мокра, а видимостта намалена. Къщата се намира на завой и при спускане, водачката се е качила на тротоара и се е врязала във възрастните жени, които са били пред къщата на едната от тях”, поясни още Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Внимание

    28 2 Отговор
    хомо сапиенс зад волана!
  • 2 всичко е простено на ГРОБ жени

    20 8 Отговор
    4 условни присъди и те така.
  • 3 Ковид зад волана

    22 4 Отговор
    Цайсатката не ги е и скивала дори с тия лупи.
  • 4 лили

    29 10 Отговор
    Всеки който е отнел човешки живот ,дори и без умисъл , трябва да лежи в затвора поне за 5 год.
  • 5 пенсионер

    37 8 Отговор
    много е зле, когато си повярваш, че можеш да "въртиш геврека" ! абе, мъже, спрете да имате доверие на жените се като водачи на МПС. оставете ги да творят в кухнята !
  • 6 Мими Ралева

    4 11 Отговор
    "45-годишната жена- шофьор" 45-годишната шофьорка.
  • 7 Бебча

    25 8 Отговор
    Жена зад волана е бомба със закъснител!
  • 8 Доволен.

    11 51 Отговор
    Ако си бяха стоели вкъщи тия клюкарки сега щяха да са добре, ама не те са свикнали да се събират около пътя и да клюкарстват за тия които минават.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Пи пи

    37 2 Отговор
    Карат като луди
  • 10 pepy

    49 1 Отговор

    До коментар #8 от "Доволен.":

    Така де... ще стоят на тротоара... Не знят ли че там минават коли...

    Коментиран от #14

  • 11 сггсгс

    21 6 Отговор
    Бъдещата затворнияка в Сливен типично по Ганьовски не мисли за жертвите ,а за детето си ! А ако аз бях на власт нямаше да е в Сливен ,а в концлагер ! Доживотен концлагер !

    Коментиран от #27

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахото

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Доволен.":

    По това, което си написал съдя за IQто ти сигурно е около минус 10...Ама ти знаеш ли какво е IQ ?

    Коментиран от #16

  • 14 Доволен.

    2 22 Отговор

    До коментар #10 от "pepy":

    Може пък да мине някой болен от COVID -19 да ги зарази и пак са умрът така че да се събират по къщите си и там да бистрят клюките тротоара не е мястото за това.
  • 15 Мирко

    6 2 Отговор
    Разбра се че вината е или в шофьора или техническа неисправност. Обаче ман пари да ми дават, няма да седна на завий, след байр в мокро време.
  • 16 Доволен.

    3 24 Отговор

    До коментар #13 от "Хахото":

    Не незнам какво е IQ ще питам някой дърти клюкарки дето са се събрали на клюкарско сборище и те ще ми обяснят най-добре... ХА ХА ХА
  • 17 Plamen

    4 0 Отговор
    А Владо Зидаров кога ще лежи?
  • 18 Гост

    8 1 Отговор
    А какво е състоянието на пътната настилка в този участък? Знаем в какво състояние са пътищата в БГ! Стига с тази несъобразена скорост! Съобразяваш известните ти факти,! Няма как да съобразиш износената пътна настилка, особено ако не си местАдвокатът й да изиска експертиза за състояниетобено ако е мокра! Адвокатът да изиска експертиза за състоянието на пътната настилка,

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Васил

    6 0 Отговор
    А какво стана с Лютви Местан дето уби дете?

    Коментиран от #22

  • 22 Знаещ

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Васил":

    Небеше дете а турче.
  • 23 ха ха

    3 1 Отговор
    Жена с кола помита четири жени, единственото логично обяснение е, че е искала да премахне конкуренцията! А нелогичното е "жена зад волана" и с това всичко е казано!
  • 24 Гражданин

    2 2 Отговор
    Не може да се казва на превишената скорост несъобразена.Тук имаме превишена скорост в населено място,т.е. над 50 км/час.

    Коментиран от #26

  • 25 Driving pleasure

    5 0 Отговор
    Поредната ченгеджийска малоумица!!! НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ!!! Тая простотия съществува само в измислената БГ кочина!!!

    Още по жалко е да четеш коментарите! Следващите които ще изревете от несъобразена скорост сте вие! И няма да сте я съобразили защото някой не си е направил труда да почисти и опесъчи, да запълни дупките, да постави манинела или маркировка - тогава си спомнете за тази "престъпница" тръгнала на неделно газене на пенсонери
    Д**а идиоти!!
  • 26 Driving pleasure

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гражданин":

    За да каже несъобразена скорост, явно че не е било превишено това прословуто 50!
    Завой, спискане, мокър път - въпросът не е защо жената не е съобразила скоростта - извън възможностите на човек е да пресметне, каква е съобразената за всеки метър на пътя скорост - въпросът е защо този опасен участък не обезопасен с колчета, мантинела или нещо подобо!

    Иначе си свободен да ми кажеш каква трябва да е скоростта при условие, че дори да знаеш формулата за да го изчислиш ти липсват данните от сцеплението в конкретния участък и при конкретните пътни условия. Ако го направиш - признавам правотата на всички льохмани пищяши за неъобразена скорост!
  • 27 Не я обвинявай

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "сггсгс":

    че мисли за детето си - логично е. Очевидно е обаче, че трябва да се мисли и за другите - а това изчезна пред демокрацията - нали всичко стана "аз..." В случая - слаба квалификация и себенадценяване - често явление.
  • 28 Не оправдавам

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    "строителя на пътища и магистрали , с които ще влезе в историята", но когато не познаваш пътя, караш като човек, който не познава пътя. В противен случай очаквай неочакваното... Носил съм се с 30км в час именно поради инерцията да караш според навиците си по непознат път...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове