Last news in Fakti

13 Юни, 2020 11:05 7 778 27

Йонко Иванов: Новият закон за движение по пътищата е писан от милиционери

  • кат-
  • закон за движение по пътищата-
  • промяна-
  • йонко иванов

Не въвеждат нищо ново, само санкции

Йонко Иванов: Новият закон за движение по пътищата е писан от милиционери - 1
Снимка: БГНЕС

Когато се действа превантивно, е много по-добре, отколкото да се чака да се случи нещо лошо. Това пък каза по бТВ председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Според действащия Закон за движение по пътищата се чака нещо да се случи. Ние сме внесли конкретни текстове, според които на хора, за които по някакъв начин е медицински установено, че са употребили наркотични вещества, им вземаме свидетелството за управление и не им даваме възможност да направят някоя беля. За първите шест месеца след отнемането се правят минимум три внезапни теста. Ако резултатите са отрицателни, отива с тях в поделение на МВР и му се връща книжката. Няма санкция, няма глоба. Оттук нататък той подлежи всяка година минимум един внезапен тест. Това е превенцията, заяви Радков.

Използването на наркотици е като психично заболяване и то трябва да се лекува. Това заболяване е заболяване на обществото, затова трябва да лекуваме обществено, за да изхвърлим тази проблематика от обществения живот. Превенцията трябва да бъде на първо място, посочи председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стрийт рейсър

    29 21 Отговор
    Не ме интересуват, как ли пък нема се редим по опашки у КАТ да си платим :) - големи мушмороци и мишоци в БГ-то, гледах ги вчера по новините, натискат се да си платят :))) - еми заслужават си сътбата и мизерията!
  • 2 Мадуро

    19 31 Отговор
    Преди карах с 20 кинта у жеба, сега карам с 50 и немам спирка и ядове!
  • 3 да де

    46 0 Отговор
    Да трябва да има превантивни мерки, но какво ще го спре надрусания да кара и без книжка???
  • 4 Порно

    47 1 Отговор
    Предложените промени целят единствено да увековечат въпроса - "и ся ко праим". Дори и по времето на бай Тошо се стараеха поне от кумова срама да се предвижда механизъм за защита. Сега се правят промени , за да се безчинства.
  • 5 човек

    24 36 Отговор
    Предпочитам да дам на скромния катаджия дето му е ниска заплатата, отколкото на корумпираната държавна машина, аз не съм по-прост от тех и предпочитам да има какво да сложа на масата, отколкото да си дам последните пари за данъци, такси, таксички и налози! А вие като сте тъпи плащайте всичко навреме и се лишавайте от храна и удоволствия!

    Коментиран от #6, #8, #16, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 999999

    42 7 Отговор
    Ами от милиционери я. КАТ е за закриване, само камери на пътищата и толкова. Всеки келеш, знаейки че ще бутне 20 или 50лв. и ще му се размине, започва да се мисли за велик и още повече нарушава законите. Приберете си корумпираните милиционери, сложете повече камери за контрол и нещата ще се оправят.

    Коментиран от #24

  • 8 NikNay

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "човек":

    От твоето изказване оставам с мисълта, че постоянно си в някакво нарушение щом седнеш зад волана и то осъзнато! Вместо да се придържаш към правилата целенасочено ги нарушаваш и разчиташ на късмета да не те хванат а ако те хванат какво толкова плащаш си подкрепа на корумпирания полицай и всичко е наред . . .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Цялата

    16 5 Отговор
    Държава е писана от полицай,пиян!!!
  • 11 Онзи

    23 0 Отговор
    Като направиш нарушение и знаеш,че ако те хванат мърдане няма,и ме може да ти вземе книжката за 5 години или доживот,ще се замислиш.Но знаейки,че милиционера ще вземе парите и ще пусне ще караш като отвързано куче.
  • 12 Спиро

    30 4 Отговор
    Ако наркотиците и алкохолизма са болест защо тогава не дават болнични и не се изплащат от НОЙ?
  • 13 Онзи

    9 2 Отговор
    Ми то като се пенсионират трябва да се не ери пак някъде да поработя че той свикнал цял живот на държавно и така до гроб кадър и некадърни шутове любовници и само Агенции се измислят и си добират функциите и за това сме на това дередже.
  • 14 Кой68

    14 4 Отговор
    Тоя Й.Иванов да не ръси акъл.Да вземе той и колегите му да обучават както трябва бъдещи "водачи/шофьори" на МПС,а не убийци на пътя.. Писна ми от хора които не си вършат щачествено работата,а дават мнение.

    Коментиран от #15

  • 15 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кой68":

    Въпросът е, че колкото и да са го научили, за наркотиците е прав.
  • 16 Komapak

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "човек":

    Скромния катаджия къща на три ката има... Като има баламурниците като теб да му я построят!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мим

    19 1 Отговор
    Няма баце беден катаджия,те по принцип всички полицай -милиционери се натискат да станат катаджии,че да си оправяли положението..
  • 19 Наблюдател

    13 1 Отговор
    Борбата с наркотиците е ВОЙНА /а на война като на война!!/ но управляващите упорито не искат да го разберат. А това е така защото най-вероятно техни лидери участват в наркотрафика! Съответно и законтворчеството в частност това за "Движение по пътищата" е все 1 писано в детска градина! Няма сами да си "режат клончето" я....!
  • 20 Пепо Форевър

    8 3 Отговор
    Като хванеш някой надрусан зад волана не му давай книжка в близките 15 години. Има толкова коли и шофьори, че отдавна пречат. Какво толкова ги жалите от КАТ? Много ли са ви ценни наркоманите? Колата е привилегия, а не е необходимост. С тия смешни санкции тепърва значи ще трябва да се пазим от надрусани лaйнa по улиците...
  • 21 всички закони от последните поне десет

    5 1 Отговор
    години са писани от милиционери.
    Тук ще останат сами Мил.......и и ман...и
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Еврокомунист

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "999999":

    За Биг Брадър на Оруел ли си мечтаеш, робе?

    Коментиран от #25

  • 25 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Еврокомунист":

    Да не мислиш, че знае кой е Джордж Оруел?
  • 26 Бащицата

    3 0 Отговор
    Е за дрогираните говорите а за пияните що не пишете нищо.
  • 27 166

    3 0 Отговор
    Не убиждайте милиционери те. Тия днес са далеч назад от тях. Алчни п_рости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове