Last news in Fakti

16 Юни, 2020 12:47 3 630 30

Христо Христев: КАТ възражда неофеодализма в XXI

  • кат-
  • глоби-
  • граници

Това основно право на свободно движение може да бъде ограничавано при строго предвидени в правото на ЕС условия, които не се зачитат в конкретната хипотеза

Христо Христев: КАТ възражда неофеодализма в XXI - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар във "Фейсбук" на Христо Христев

Ново гениално умотворение на милиционерщината, облечена във власт. Да ограничава напускането на България за неплатени фишове и глоби. Поредното нарушение на правото на ЕС от това бездарно управление.

В частност на правото на свободно движение, което българските граждани имат като граждани на ЕС. Перфидните врътки да се обяснява, че не се ограничавало правото на излизане от страната, а само се отнемала книжката или се спирало от движение МПС, не променят факта, че чрез новата мярка се препятства сериозно възможността лицата, които пътуват с МПС да напуснат пределите на България и да упражнят гарантираното им основно право на движение в рамките на ЕС.

Това основно право на свободно движение може да бъде ограничавано при строго предвидени в правото на ЕС условия, които не се зачитат в конкретната хипотеза. Освен чисто правната страна на нещата, тази мярка е поредното доказателство как неработещата българска държава, неспособна да изпълнява свои основни функции, е перманентен генератор на решения на баналното зло, които налага на своите граждани.

Понеже МВР не може да организIра нормален порядък на своята работа, при който да съобщава, администрира и събира ефективно дължимите глоби за нарушаване на правилата на движение по пътищата, какво е решението? Да погазим поредното право на българските граждани, превръщайки все по уверено България в някаква причудлива форма на неофеодализъм в XXI...

* Заглавието е на ФАКТИ ....

 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още

    47 8 Отговор
    малко и изходни визи при напускане на страната , както в соца !
  • 2 Аве Адолф Хайллллл

    30 58 Отговор
    Ами плащайте си фишовете и глобите ,за да нямате проблеми , проста работа ,какво ревете толкова .

    Коментиран от #26

  • 3 zeus

    67 3 Отговор
    2020 година КАТ нямат нормална система, в която да видиш имаш ли невръчени актове и да си ги платиш.

    Коментиран от #6

  • 4 Фатих Мехмед

    9 39 Отговор
    Нали искахте свята република и беге управление ами ето ви го аз ви казвам че от 1876г започва края ви и беге робство ..при султаните живяхте наи добре

    Коментиран от #10, #24

  • 5 Миризлив пор

    36 3 Отговор
    Добре де, немците и те имат штрафове ама ги плащат, те защо не реват кога ги снимат в нарушение? Инак тук схемата си е ясна, пишат, никой не те търси ти се правиш на ударен 2 години и глобата пада. Като ти паднат 4-5 акта по давност се усещаш че само баламите спазват знаци и светофари а ти може да караш как ти е кеф.

    Коментиран от #9, #12, #14, #27

  • 6 Аве Адолф Хайллллл

    27 12 Отговор

    До коментар #3 от "zeus":

    Ако всеки спазва правилата и ограниченията на скоростта , няма да имаш актове , проста работа .

    Коментиран от #16, #28

  • 7 Оня с жипката

    28 4 Отговор
    Това е само началото, дупе да Ви е яко
  • 8 Актуална Антена

    12 3 Отговор
    Аз неплатени фишове и актове нямам, защото не шофирам когато съм в България.
  • 9 arkguh

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Какво имат немците???

    Коментиран от #15

  • 10 Защо не ти

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фатих Мехмед":

    го отмааам питам аз?В анализатора.
  • 11 pepe le pew

    12 9 Отговор
    Това отдавна трябваше да се случи. За тази паплач само гърч, че ми писна от катастрофи и згазени по пътищата. Като в Германия или Австрия, отнемане на книжката за цял живот, затвор, и жестоки глоби... а за нас и без право да напускат страната.

    Коментиран от #29

  • 12 Актуална Антена

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Аз в продължение на 11г шофирам в Германия и глоби нямам, а си шофирам без колан и не пускам фарове през деня (освен ако не е дъждовно). Ама тука тулупи в храсталака нама. За 11 г полиция ме е спирала точно три пъти.

    Коментиран от #17

  • 13 Васил

    13 3 Отговор
    Какво се оплаква в Турция е същото и Гърция не можеш да напуснеш страната а във Швейцария за неплатени глоби те свалят и ти конфискуват колата.
  • 14 Актуална Антена

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Никнейма ти те описва напълно.
  • 15 Не му

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "arkguh":

    обръщай внимание на гастарбайтера за "щрафовете" , до там му е нивото на български език и граматика ! Щрафе (Strafe) - наказание !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Миризлив пор

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Актуална Антена":

    Я обясни ако ти дойде глобата и се направиш на ударен да не я платиш какво следва. Тук съм описал схемата, всяка година се отписват като несъбираеми (опрощават се) десетки хиляди глоби.

    Коментиран от #23

  • 18 ай де бе

    10 2 Отговор
    Тоя нищо не каза. Из много страни в ЕС тая практика я прилагат. И там ли са възродили неофеодализма?

    Коментиран от #30

  • 19 Пурко

    10 2 Отговор
    Не е зле глобите да се плащат, ама като знам кой се разпорежда с държавния бюджет, по-добре да не плащам. С мойте пари тухли за вилата в Барцилона... Айдеееее
  • 20 Русенец

    8 2 Отговор
    Сайта на КАТ за проверка на глобите е идиотски, защото ти иска № на книжка и ЕГН ! Вместо просто по рег.№ на автомобил да може да се провери ! Глобите с фиш и акт шофьора си ги знае - има документ за тях, но глобите от радарите няма как да узнае, защото те са по рег.№ на автомобила !
  • 21 Промяна

    8 6 Отговор
    Как да спрем тази глупост? Има ли подкрепа за да се атакува в съда и да отпадне? Да им окажем че не може да се глауват закони които противоречат на върховенството на правото.
    Да се обединим и да го представим като неправилно пред съда
  • 22 препатил

    13 0 Отговор
    Глоба от преди 10 години на стойност 20 лв. Платена е надлежно по банков път на посочената сметка. От КАТ казват "Не е платена". Показвам им преводното нареждане и копие от банковия превод, а те ми викат: "Абе може и да си платил, но при нас системата не я е отчела. Някой път бъгясва и не отчита. Значи считаме, че не си платил". Ами ето Ви документи бе - и им показвам нареждането и превода. А, "ние такива документи не признаваме", ми отговарят. Абе тия в коя държава и на кой свят живеят ? И ме дават на публичен съдия изпълнител - за тия 20 лв. Нервирах се и не им я платих.След 6 месеца разправии по какви ли не институции от НАП ми я опростиха по давност. Ето това е българският КАТ.
  • 23 Актуална Антена

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Миризлив пор":

    Не мога да ти обясня, защото не са ме глобявали. В западна европа между държавите няма граници! В Германия полицаите са добре заплатени, а и никой не ги задължава да се крият по храстите. А в БГ от как Толупа стана гл.сек. на МВР в новините главно се съобщава колко катастрофи има за деня и това е с цел. И в Германия стават катастрофи но не са обект на интерес от националните телевизии. Та докато си траете до тогава ще ви дерат.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Миризлив пор

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Актуална Антена":

    Моите почитания щом все още не са ви глобявали там. Явно доста сериозно спазвате правилника особено знаците за скорост. Просто там не виждаш никой, но пък всичко е на камери и човек не се стяга толкова. Ако можете да обясните и за "идиотентест" и защо немците ги е страх от него... Много от местните джигити ще предпочетат да си прережат вените вместо да го вземат.
  • 26 Мъка

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аве Адолф Хайллллл":

    Не всички имат желание да бъдат баламурници и овце, за да плащат рекет, облечен в закон, спонсориращ определени кръгове. Винаги като прочета такова недоразумение, разбирам колко мъка има по тази земя.
  • 27 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Защото мъко, в Германия няма 60% неправилно поставени знаци за ограничение, които да служат за касички за рекет и облъчване на овцете, та да пишат после глупости. Ако човек се замисли, няма да може да бъде облъчен, още по малко да пише недоразумения.
  • 28 Мъка

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аве Адолф Хайллллл":

    Ако всички имаха овчи разсъждения, нямаше да има нужда да се пишат подобни недоразумения, защото всички щяха да са еднакво облъчени.
  • 29 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "pepe le pew":

    Още едно облъчено недоразумение.
  • 30 Мъка

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ай де бе":

    Ако не можеш да правиш разлика между правилно и неправилно, значи имаш робско разсъждение. Тогава мнението ти е вярно, в противен случай, не се сърди на тези които не желаят да са спонсори на определени кръгове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове