Last news in Fakti

16 Юни, 2020 06:30 3 255 31

Продължават опашките пред столичния КАТ

  • кат-
  • нарушители-
  • иво писанов-
  • граница

Към шофьорите със стари задължения ще се подхожда с цялата строгост на закона, заявиха от "Пътна полиция"

Продължават опашките пред столичния КАТ - 1
Снимка: БГНЕС

Опашки от шофьори продължават да се вият в столичния КАТ, съобщи NOVA. Те са образувани от хора, дошли редимно за плащане на глоби преди излизане през граница. Оказва се обаче, че дори системни нарушители с много стари санкции могат без проблем да преминат през граничен пункт.

Чакането на опашка с часове и вчера предизвика напрежение. Най-голямото струпване на хора в столичния КАТ стана по обяд. Причината е, че в сградата се прави дезинфекция. Освен да плащат стари санкции, шофьори искаха да разберат и дали имат наложени глоби, за които не знаят.

От Пътна полиция разясниха казуса с проверката за задължения на сайта на МВР. Що се отнася до това кой ще се проверява на границата за неплатени глоби, от КАТ са категорични, че ще следят и шофьори, и пътници за стари санкции.

„За тези, които се возят обаче, последствия няма да има. Ако имат незаплатени глоби ние ги предупреждаваме, че дължат тези суми. В момента на проверката, ако той е пътник, ние не можем да му отнемем свидетелството”, каза Иво Писанов от „Пътна полиция”.

Към шофьорите със стари задължения ще се подхожда с цялата строгост на закона. „Ако глобата е дължима се отнема свидетелството за управление на мпс, отнема се свидетелството за регистрация и се спира от движение автомобила до заплащане на тези глоби”, уточни Иво Писанов.

Служители на КАТ вече са направили оглед на 8-те гранични пункта, където ще се следи за неплатени глоби. Очаква се те да заработят тази седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянеца

    37 7 Отговор
    Е ако дължиш и детски пак да не можеш да минеш . Защо да не почнем всички да даряваме на Държавата по 50 лв на излизане и на влизане !!! Това е не човешко Отношение човек да се притеснява да ходи на почивка !!
    Питам защо плащаме на Полицията която не може да си свърши работата? Да махнат ли Магистрална полиция ? Така или иначе отиваш на пункта и там ще им се плаща ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 446

    38 3 Отговор
    Пак изгладняха много ама яко са усвирепели
  • 6 Другия с коня

    15 14 Отговор
    Значи можело,а... Ама по трудния начин....

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ирена

    31 9 Отговор
    Защо не ги закрият тези от КАТ. За толкова години нищо полезно, позитивно и нормално- удобно за хората. Само напрежение създават и милиционерщина по пътя и навсякъде.
  • 12 Ирена

    16 7 Отговор
    Защо не ги закрият тези от КАТ. За толкова години нищо полезно, позитивно и нормално- удобно за хората. Само напрежение създават и милиционерщина по пътя и навсякъде.
  • 13 Другия с коня

    12 17 Отговор

    До коментар #10 от "КОЛЮ НАДЪРВЕНИЯ":

    Щото тука тарикатееш,ама като излезеш зад кпп то си като агънце....Щото там нема лабаво,нали...Не ми бери грижа за паритегледай си твоите...Аз от 10 години нямам фиш и акт за нарушение и няма и да имам....
  • 14 Спрете да ходите където и да било

    8 1 Отговор
    Кътайте си парите в буркани и си стоите дома..като искате ходете на планина и не даваите пари
  • 15 Миладин

    21 0 Отговор
    В КАТ е пълно с чантаджии и до сега можеха да създадат отдел който да се занимава с връчването на електронни фишове и актове. Срещу всеки рег. номер стои адресна регистрация, ако има промяна в закона пише- уведомете в срок. Няма да дадат 100 заплати допълнително за бъдекия отдел но ще дадат за милиони левове бизнес на чси- та?! Е, за това сме на тоя хал- последни в Европа.
  • 16 Бегето се върна в каменната ера

    14 2 Отговор
    По добре е да живееш на село в плевня и да го караш ден за ден и да яздиш кон отколко да учиш да се стремиш към платена професия и да изплащаш бетон дорде пукнеш...да плащаш данъци рекети грабежи и за какво?да ми мине живота в рбство да плащам на крадци мутри комунисти
  • 17 Стефан

    13 0 Отговор
    От една страна изгладнели!
    От друга страна да откажат хората от почивка в друга държава!
    От 3та страна, тези глоби трябва да се платят( нарушаваш плащаш)!
    Къде отиват парите обаче да видим? В качествени поливни канали като Булевард Левски! Като пропаднал новостроящ се участък от магистрала? В канализация ли ? Къде? Идват избори!!! Мислете народе- мислете
  • 18 Шаран БГ

    11 0 Отговор
    Ако нарушител на ЗДП има АКТ за нарушение от полицейски патрул, обикновено в определен от закона срок съответния Началник на Областния КАТ или упълномощено от него лице издава НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ !! От тук-нататък започва комиктрагедията на българската тромава държавна бюрократична машина !! Как е възможно, важен документ издаден от държавен служител, да е ВРЪЧЕН на съответното лице , а то.......да не знае ??? Има ли този нарушител копие от Наказателното постановление, има ли негов подпис със съответната четливо написана дата, че го е получил !? Ако НЯМА, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЕ ГО Е ПОЛУЧИЛ!! И за това нарушителя няма никаква вина !!! Ако нарушител на територията на област Русе е от област Смолян, например, длъжен ли е след съставен Акт за нарушение на ЗДП, ТОЙ да обикаля Републиката и да търси Наказателно / някакво/ постановление издадено на основание на съставения АКТ ?? Жалкото е, че колкото по-вече се увеличават служителите на МВР, толкова по-неефективни и тромави в изпълнението на задълженията си стават. Щом могат от съответното РУ на МВР за 14 дневна карантина 13 /тринадесет/ пъти да ме проверяват,идвайки с лек автомобил до дома ми, дали я спазвам тази антивирусна карантина, защо няма да могат един-два пъти годишно, да дойдат, да ми го връчат това НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ, за това, че съм "ПИКАЛ НАКРИВО" !?!?...........Язък им за премиите, за 13-та и 14-та заплата и всичките превилегии и бонуси , които получават, щом са неспособни д
  • 19 Пламен С

    3 0 Отговор
    Автомобил с чужда регистрация, шофира Български гражданин със св.за правоупр. също издадено в друга държава.Колата на негово име. Излизат неплатени глоби. Как се процедира? Или пак написахме
    половин закон?

    Коментиран от #23

  • 20 Българин

    7 2 Отговор
    НА КАТ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАВЕДЕНИ И СПЕЧЕЛЕНИ ХИЛЯДИ ДЕЛА ЗА ВЗЕМАНЕ НА КНИЖКИ ЗА НЕВРЪЧЕНИ АКТОВЕ И ФИШОВЕ!!!
    ПАРИТЕ ЗА КОМПЕНСАЦИЯ НА СЪДЕБНИТЕ РЕШЕНИЯ ЩЕ ГИ ВЗЕМАТ ОТНОВО ОТ НАС ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ КАТ!!!
  • 21 70годишен

    9 2 Отговор
    ГАНЬО ТРЪГНАЛ С ДИСАГИТЕ ЗА ЧУЖБИНА, А СЕ РЕДИ В КАТ ДА ПЛАЩА ГЛОБИ??? НЯМА ЛИ БАНКИ, ПРЕВОД С ТЕЛЕФОН, БАНКОМАТ, ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС??? В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕТЕ??

    Коментиран от #24

  • 22 Добро решение

    5 1 Отговор
    Това е сигурен начин нарушителите да си платят задълженията и в същото време да карат по дисциплинирано.В Гърция за която от години Ганьо копнее,за неплатена глоба свалят регистрационните табели но никой не смее да мрънка.
  • 23 Доколкото

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пламен С":

    разбирам всеки водач със задължения към българския КАТ няма да може да напусне страната без да ги плати.Това е добре защото лятно време шофьорите от турските "кервани" минаващи през България от и към западна Европа масово карат без винетки и превишават скоростта като за тези нарушения досега оставаха не бяха санкционирани.

    Коментиран от #31

  • 24 39годишен

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "70годишен":

    Целта на Ганьовите пътувания до чужбина е да покаже на останалите в панелния блок,че живее с високи стандарти и е нещо повече от тях.Когато пристигне там обаче спи в колиба за 20 евро и яде Лидъл-ски зарзават,иначе във "фейса" се показва пред луксозни хотели и скъпи заведения.
  • 25 гост

    5 1 Отговор
    Злобата се лее, ама се редите да плащате? Доволен съм.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 месара

    4 2 Отговор
    ами да си бяхте плащали глобите на време бе шофьори . сега ше се редите и чакате с дни !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГОСТ

    7 2 Отговор
    Това е пореден опит на хунтата да спре хората да пътуват в чужбина и да отидат на мутренското бетономорие.Едва ли е законно да ти спират колата и да ти вземат книжката само защото не си си платил фиш за 20лв.НО В МУТРЕНСКАТА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ПЕЕВСКИ И ДОГАН ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.

    Коментиран от #30

  • 30 браво

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ГОСТ":

    В Гърция номерата ще ти свалят, тук просто не те пускат да минеш граница.тарикати, няма да спазват правила, няма да си плащат масрафа накрая на почивка ще ходят.
  • 31 Пламен С

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Доколкото":

    Да, така съм съгласен, стига да няма 'вратички'. М/у другото дадох пример със себе си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове