Last news in Fakti

9 Септември, 2020 11:13 2 838 25

Остри критики към Фандъкова заради Съвета по пътна безопасност

  • консултативен съвет по пътна безопасност-
  • столична община-
  • йорданка фандъкова-
  • спаси софия-
  • велоеволюция

Граждански и експертни организации сезираха кмета на София заради нефункциалността на органа

Остри критики към Фандъкова заради Съвета по пътна безопасност - 1
Снимка: БГНЕС

Граждански и експертни организации изпратиха днес отворено писмо до г-жа Фандъкова, в което сезираха кмета за неработещия Консултативен съвет по пътна безопасност, създаден преди две години. Те припомнят, че целта на Съвета беше да се обединят силите и знанията на неправителствените организации и експерти с представители на Столичната община, да се работи последователно за подобряване на пътната безопасност, както и намаляването на инцидентите и жертвите по софийските улици.

В отвореното писмо до кмета, подписано от "Спаси София", Сдружение "Велоеволюция" и Съюза на урбанистите на България, се посочват многобройните дефицити на работата на Съвета, породени от липсата на ангажимент на представителите на Столичната община за изпълняване на договорените по време на заседанията мерки, липсата на данни от страна на "Пътна полиция" и нередовните заседания.

“Искаме ясно да заявим, че съществуването на Консултативния съвет по пътна безопасност в този си вид е безсмислено и безрезултатно. Въпреки ентусиазма и желанието на участващите организации и експерти, след почти двугодишна работа, констатираме сериозни недостатъци, които допринасят за липсата на реални резултати за гражданите и пътната безопасност", казва Андрей Зографски от Спаси София.

Организациите заявяват, че липсва реализация на представените и обсъдени идеи за повишаване на пътната безопасност и анализ на (не)свършеното от страна на Общината. Голяма част от направените от организациите предложения не са реализирани, а напредъкът е минимален – в рамките на две години са реализирани едва две предложения и са изготвени едва два проекта, чиято реализация е замразена. “Въпреки многократните настоявания за предоставяне на писмен анализ за несвършените задачи, които Съветът си е поставил, такъв упорито не се предоставя. Изключително демотивиращо е организациите да продължат да разработват подробни предложения за подобрения, без да има обратна връзка защо предишните не са били реализирани", споделя Радостина Петрова от "Велоеволюция".

Експертите настояват кмета г-жа Фандъкова да предприеме спешни промени в работата на Съвета, както и значително да се увеличи ангажимента на представителите на Общината в процеса. “Необходимо е да бъдат предоставени актуални и исторически данни от страна на Пътна полиция за ПТП-та в София, да бъде изготвена Годишна оперативна програма с конкретни мерки за пътната безопасност, а ресорните зам.-кметове и подчинените им директори активно да се включват в работата. Няма да молим Общината да вършим нейната работа, нашето присъствие в Съвета е доброволно!", категоричен е Васил Маджирски, зам.-председател на Съюза на урбанистите в България.

В случай, че недостатъците не бъдат отстранени и представителите на Общината не се ангажират сериозно с пътната безопасност в София, организациите са готови да преразгледат присъствието си в този Съвет, включително и с аргументирана позиция и оценка за работата му пред медиите и обществеността.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 самозабравихте се

    51 3 Отговор
    Кметовете се самозабравиха, уж избрани от народа, а приемен ден 2 пъти в месеца по 2 часа...и то се влиза с хиляда уговорки, обяснения, лични карти и проверки. Все едно се срещаш с американския президент или папата.
  • 2 chi

    22 6 Отговор
    Таз пък къде се вре между шамарите?
  • 3 ФАНДЪКОВА КОЛОСЪТ НА СОФИЯ

    16 19 Отговор
    Онова ц*гане Борис Бонев опитва пак да върти номера... но на следващите избори ще го приключа!!
  • 4 333

    38 6 Отговор
    София до кога ще търпи тази некадърница Фандъкова?
  • 5 Истински демократ

    31 5 Отговор
    Софиянци защо гласувахте за Фандъкова? Боже мили.....

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 дърта психодясна реститутка

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Истински демократ":

    "За да не дойдат комунистите."

    Коментиран от #20

  • 8 Протестър

    6 32 Отговор
    София е нямала по успешен кмет в историята си.
  • 9 Селяндурите

    16 3 Отговор
    Станаха по претенциозни от софиянци. Аре върви да пасеш на село.
  • 10 До другарката

    16 3 Отговор
    Фандъкова, какво става с Тодор Каблешков, след 6 дни е 15-ти септември?
  • 11 Чичко Тревичко

    23 5 Отговор
    Какво ни занимавате с поставената Фандъкова, което стои за окраска, за имидж, тя е най голямата пионка. Мутрите стоят зад нея и изискванията им
  • 12 Софиянец

    23 6 Отговор
    Какъв съвет, то цялата община е катастрофа. А на горния коментар ще припомня инж. Иванов и редица генерали, които са поставили София в челните редици на европейските градове. Фандъкова е срам!
  • 13 Злобарите

    4 24 Отговор
    Ще се пукнат от яд че някой може и прави много добри неща за столичани. Некадърниците само завиждат и злосторят. Много сте добри на оплювките и червените миноси това е вашият шанс готови старт.

    Коментиран от #14, #25

  • 14 Софиянец

    18 2 Отговор

    До коментар #13 от "Злобарите":

    Жал ми е за София, злоба няма, само тъга.
  • 15 me be re

    14 2 Отговор
    Съвети, комисии, органи, щабове и куп други простотии се измисля за да се крадат пари и да няма после на кой да се търси отговорност.
    Това нещо работа не върши.
  • 16 Защо?

    20 2 Отговор
    Защо всичките от ГЕРБ сега са с подпухнали лица?От безсъние,неспокойствие?Не вярвам да е от угризение на съвестта-безочливи са!
  • 17 Next

    12 4 Отговор
    фандъка здраво щави софиянци.
  • 18 8899

    9 0 Отговор
    В кв."Кръстова вада" няма канали. Оставка на кмета на район "Триадица".
  • 19 Кво прайм

    6 2 Отговор
    С приматите- моторджии,бе Фъндък моме? Ти нали си живееш спокойно в затворените,закрити комплекси,пука ти на...Там те не могат да припарят.Ако някой се подлъже,за две минути ще са го закопчали.Това,че 3-4 двуколесни неандерталци тормозят задължително цели квартали от полунощ до зори,хич не ви пука.Да се оправя раята! Сутринта ще ,неще на трамвая,в автобуса- да копа кинти за " нашите хора"И за този ГТ- пътува срещу" скромните" 1,60 лв.Цена,която САС отмени,като неправомерна,но за теб решенията на съда са вятър и мъгла.Превзе всички паркинги предблокови пространства,и изнуди хиляди семейства да снасят на ГМ по 100 кинта.Пари от нищото.Къде отиват- по скоро потъват,неизвестно.Ама върто,г,лавите " столичанъе в повече" са виновни.Затова ще ги бръснеш с данъци,билети за ГТ, зони, Топлофикация,вода.Хак им е!
  • 20 Цветан

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "дърта психодясна реститутка":

    Нещо си се объркал. Точно тя е комунистката.
  • 21 Иванов

    5 2 Отговор
    Фандъкова е по зле и от Министър Дани. Освен за кражби, не става за друго.
  • 22 българка

    6 2 Отговор
    Г-жо Фандъкова, Вие виждате това, което и ние виждаме, но знаете повече от нас, много повече. Чудя се, ако сте почтен човек, както емоционално се защитихте веднъж, защо не си подавате оставката? Каква е причината - страх, кражби, лъжи, други злоупотреби? Не вярвам да е преданост към ИДЕАЛИ. АМА КАКВИ ИДЕАЛИ???
  • 23 ФАНДЪШКА В СЛИВЕНСКИЯ

    6 3 Отговор
    КРАДЕ ТА ПУШЕК СЕ ВДИГА !
  • 24 НЕ СЪ НАКРАДЕ

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: София е нямала по успешен кмет - КРАДЕЦ в историята си И НЯМА КАК И ДА ИМА !
  • 25 ivan

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Злобарите":

    хаахах,кой са злобарите бе клоун,да направим една ревизия на общината вси4ки да видят огромните кражби и некадърно управление на Фандъкова
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове