Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 12:52 5 889 57

Д-р Цветеслава Гълъбова: В техния свят нас ни няма

  • цветеслава гълъбова-
  • паралелни светове

В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница, където доброволства съществото с бомбичките

Д-р Цветеслава Гълъбова: В техния свят нас ни няма     - 1

Цветеслава Гълъбова, фейсбук:

В тази мрачна ноемврийска утрин си мисля за паралелните светове. Сигурно, защото съм деформирана от професията си, правя асоциация с едно много тежко хронично психично заболяване. Но, докато то се лекува успешно, макар и да не можем да го излекуваме, животът ни в паралелни светове с тези на политическата ни класа, е дълбоко нелечимо заболяване и неизменно води до смърт. Не само социална, а и чисто физическа смърт, уви.

Аз лично определям случващото се у нас като хаос. В нашия свят има оставени пред болница пациенти - като чували с отпадъци, които умират. Има жена, незнайно по какви причини, умъртвила децата си. Цяла нощ си мисля какви бури в душата на един човек могат да предизвикат това поведение и какъв ад ще е след това животът, ако изобщо го има...

В нашия свят има едно нагло същество, нарочено да ни представлява в европарламента, което си има пиратки в офиса и защитава паметника на културата с тях от протестиращи. В нашия свят сме на трето място по смъртност от COVID в ЕС, а бяхме на четвърто, но биваме убеждавани, че всичко е под контрол и че сме основните виновни за проблемите, с които ужким се справяме добре. В нашия свят пенсионерите избират кои лекарства да си купят, защото нямат пари, не си правят тестове, защото те струват колкото една трета от пенсията им. И още, и още, и още....

Да видим какво става в света на правоимащите. Там при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специален. Нищо, че дневната ти надница ще покрие сигурно 7-8 теста.

В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница, където доброволства съществото с бомбичките. Там получаваш грижа и внимание, защото това е нормалното и редното. В този друг свят автоматично получаваш актуализация на заплатата, защото "такъв е правилникът" /ах, забравих, че този правилник е 11-та Божа заповед и не може да бъде променян от хората, пък били те и български правоимащи/, получаваш и видими с просто око бонуси в размер на няколко заплати, защото си "специализиран".

В този паралелен на нашия свят, когато те осъдят, а си зам.председател на Парламента, започват да те канят по студията, за да си развяваш психопатията В нашия свят, понеже си получил здраво възпитание от родителите си, от баба си и дядо си, знаеш, че ако стане нещо такова, трябва да се покриш вдън земя, защото срамиш рода си. Е, в техния това е повод почти за гордост. В техния заставаш в поза на наперен паун и нагло обясняваш, че не си се справил с проблемите, но понеже си отговорен човек, оставаш да ги оправяш. А че си интелектуално и морално семпъл и няма как да се справиш с тях, защото висшата ти ценност е да крадеш, това не се коментира. Това е за плебса. А ти си от патрициите, за които моралните норми даже нямат пожелателен характер, нежели задължителен. Те са за нашия свят.

В техния НАС ни няма. В техния за Коледа ще се разменят тлъсти подаръци, защото за тях това е духът на Коледа, а в нашия ще събираме "Капачки за бъдеще". Къде са, мили хора, пресечните точки на тези два свята. Ами, няма ги. И въпреки всичко аз оставам в нашия свят, където са моите любими хора, където е моята любима работа, където са човеците.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умна и смела Жена

    134 8 Отговор
    Тя е за мин председател. Евалла машалла Ашколсун.

    Коментиран от #29, #45

  • 2 Бае тодър

    113 10 Отговор
    Ние сме си виновни, заслужаваме си орисията, щом търпим тая паплач.
  • 3 БОЗА

    75 6 Отговор
    Хубавото е,че и тях ги няма в моя свят-пълен игнор...а това най ги напряга...да се окажат ненужни....че са и нагли-искат хората не само да ги търпят,а и да ги обичат...е нямат късмет... ;-)
  • 4 Маргинал

    74 6 Отговор
    ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА ХУНТАТА. ВЕДНАГА.
  • 5 българин

    112 6 Отговор
    Гледах интервюто и , и разбрах ,че това е много силна жена , която и безброй тикви няма да я спрат !!

    Коментиран от #31

  • 6 БАЙ Х@Й

    35 4 Отговор
    В техния свят Ковид е безсилен срещу идеите им още от РЕМС , упс РЕМДЕСИВИР! В нашия свят няма РЕМС, няма РЕМДЕСИВИР и Ковид вилнее !
  • 7 Българка

    76 5 Отговор
    Силна, вярна статия. Българите наистина ни няма в света на превзетата от мафията управляваща шайка и свитата им. Надявам се пътищата ни да се пресекът в съдебните зали, къдети те ще бъдат съдени и отговарят за престъпленията си, а ни ще сме лавните свидетели, а защо и не някои , ако са съдии, и обвинители
    Днес в 17 ч. можем да благодарим на правителството по Каскет!
    Обръщам се към полицаите: Днес в 17 ч. ако се чувстват част от българския народ, както твърдят и че са пренебрегнати, могат, а видяхме, че за пари са многобройни, да се присъединят към протестиращите. Надявам се, че ще имат разум и няма да са от другата страна , в света на управляващите
  • 8 заплес

    4 9 Отговор
    Днес сме на 20 място- справка COVID-19 Coronavirus Pandemic
  • 9 Точно така

    45 4 Отговор
    Браво!
  • 10 Познайте в кой град

    57 4 Отговор
    Мутри с пагони на Борисов се занимават с поръчкови убийства,а прокуратурата не ги пипа били недосегаеми!

    Коментиран от #16

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 18 Отговор
    Вчера ме изнасилиха 2 психопата. И сегa лежа в леглото. Светът се управлява от психопати

    Коментиран от #14

  • 12 Краят на Дните!

    6 1 Отговор
    Срещат се там!
  • 13 Аааааааа....

    8 51 Отговор
    Аз досега бях привърженик на Бойко,ама след като прочетох статията, вече съм против . Въпреки ,че той е най успешният премиер на България през прехода или някой ,може да посочи някое име с, което да ме обори?

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПЕНКО

    15 3 Отговор
    " ДОКТОРИ " МНОГО --- ЛЕКАРИ МАЛКО !!!! ИЗ ПЕРКТИ МНОГО - МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ -МАЛКО !!! НАУЧНИЦИ МНОГО-ВАКСИНА НЯМА !!! ПОСМЪРТНИТЕ АКАДЕМИЦИ ИСКАТ ОЩЕ ПАРИКРЪВ ОТ НАРОДА - "ПРИНОСЪТ " ИМ Е ПОСМЪРТЕН !?!?!?

    Коментиран от #37

  • 16 Българка

    35 7 Отговор

    До коментар #10 от "Познайте в кой град":

    Така е в цяла България. Мутри с пагони и без пагони вилнеят и грабят, а Каскет със свитата си ги пази
  • 17 Behemoth

    21 2 Отговор
    Тая не я уволняват само щото няма гербераст мераклия да лекува лудите ....дето са вика :луди са ама не чак толкова хахха...
  • 18 проф доктор

    6 53 Отговор
    Със злоба и оглупяване българите няма да постигнат добър живот още 1300 години. Докато не почнат да уважават институцията България, да имат доверие на собствената си държава, няма да имат добър живот в собствената си държава. Всички нации се възмущават от собствените си държавни ръководители но си решават проблемите по цивилизован и легитимен начин според националната си специфика и законодателство . Който се чувства достоен , да заповяда да управлява и като се провали да бъде така добър да си направи сепуку ако му стиска. Желаещи да управляват има ли при тези условия ? Защото това иска тълпата - зрелища и хляб.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Behemoth

    28 1 Отговор

    До коментар #18 от "проф доктор":

    Професор доктор,бизнесмен с 24 работника и психолог!Веднага заминавай при доктор Гълъбова!
  • 20 избор 2

    31 1 Отговор
    избор 1 и избор 2 --- България се разделя на две: гербофили и гербофоби/изроди срещу нормални/,изберете сами!
  • 21 карамфила

    25 1 Отговор

    До коментар #18 от "проф доктор":

    И аз съм професор,доктор,главен инжинер ама ти с твоята фуканя си светлини години пред мен ,нещо подобно на оня глупак които се кичеше със звания като професор доктор генерал леитенант и хонорис кауза боико борисуф.
  • 22 БАЙ Х@Й

    39 3 Отговор

    До коментар #13 от "Аааааааа....":

    Аааа, и Симеон УСПЯ доста да открадне!!! И двамата са успешни! А и Костов УСПЯ да прибере доста от приватизацията! Абе доста УСПЕШНИ крадци си имаме !!!
  • 23 Бацо

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Аааааааа....":

    Без шкафче щеше да е по успешен ама го снимаха 🙈😂🙈
  • 24 В случай,че

    35 4 Отговор

    До коментар #13 от "Аааааааа....":

    Целта е да се унищожи България, то съм напълно съгласен - тиквата е най-успешните премиер в тази насока.
  • 25 При дамата

    3 38 Отговор
    се долавя едно явно желание за участие в политиката.

    Коментиран от #27, #32

  • 26 Дос

    45 3 Отговор
    Умна жена
  • 27 санчо

    21 2 Отговор

    До коментар #25 от "При дамата":

    това само за "спорта" ли го долови ,или след нечовешки напъни?
  • 28 браво

    44 3 Отговор
    Изключително умна и земна жена! Поклон!
    И само като си помисля, че едно същество, като Стойчо Стойчев, който по някакъв начин се е сдобил с титла, но- най силните му аргументи са средните пръсти и циркаджийското му поведение е тръгнал се перчи на тази жена.
  • 29 По добре

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Умна и смела Жена":

    да им прави шокова терапия на тия гадове.
  • 30 Стареца

    19 3 Отговор
    Какво търси интелигента лекарка в тази кочина? Тук останахме само болни старци и цигани, както и матряла, който крепи кратуната и блюдолизците около него. Бягай преди да те разболеят, че и лекарите нама къде да се лекуват! Не си дори от т.н. опозиция, чиято лидерка пръднала сутринта миризливо и следобед - в правителствена болница!
  • 31 КСД

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    Точно така.При това болницата на която е шеф е държавна!
    Въобще не и пука от управляващите....В бъдещето я виждам като министър на здравеопазването.
  • 32 верно ли

    24 1 Отговор

    До коментар #25 от "При дамата":

    И как точно го долови бе джанъм. То май за гербаджийските хрантутници, всеки разумен и нормален човек , който изкаже мнението си публично им застрашава хранилката. Точно такива коментари потвърждават мнението на д-р Гълъбова за двата свята. На господата от богопомазания свят единствената мисъл им е ,да не им се вземе хранилката , не им е възможно да мислят перспективно за държава и народ.
  • 33 Казах

    13 1 Отговор
    За това сме смъртни- най-висшата справедливост , колкото и привилегии да ползват някои, колкото и блага да притежават в крайна сметка изхода е един-за всички, без изключения.
  • 34 Добре бе,българино!

    21 1 Отговор
    Защо злословиш срещу Човек,който ти казва истината? Що за българска извратеност,която някой наричат по деликатно" Народопсихология". Изобщо не познавам дамата.Дори не съм срещал името и в медиите.Но кое не е до болка точно,в написаното от нея? Заляхте с храчки и Иво Христов.Защото имаше смелостта да ви посочи онези 80%. Все повече проличава че е спестил поне 10%. С такова мислене.Най- обичам да мразим,ще гниете в блатото до веки.Защото сами си го подържате.
  • 35 аплодисменти

    22 1 Отговор
    Прекрасен анализ на днешната реалност. И нищо не може да се добави, нито да се отрече. За радост, или за съжаление, много повече сме онези, които са от нейния свят. Казвам за съжаление, защото там са хората, които, не заради тъпите, зелени коридори, а просто винаги, пазаруват най-вече в магазини за хранителни стоки и аптеки.Там са и онези, които спестяват по пет години, за да си купят кола на старо, която струва колкото половината от депутатската заплата.Там са хората, които ,за да имат свой дом, трябва да изплатят два, защото са купили домът си с ипотека, а онези които избираме, ще си го купят само от бонусите.Там са хората, които обикалят с болните си близки по болниците, да търсят място, само защото не са от елита, за който елит, винаги , всичко е осигурено.....и още , и още... Колко сме много и колко безсилни, за да спрем поне онова безумие с раздаването на невиждано високи бонуси и то не само за Коледа, а за всяко тримесечие. Нечувана наглост, продължаваща десетки и десетки години, с непоносимото оправдание - ами спестихме ги. Така ще е , докато не настъпи оня благословен миг, в който правата и задълженията ще са равни за всички.
  • 36 Преминаващ

    22 1 Отговор
    Умна жена! Много силна публикация! Всички, в една или друга степен сме впечатлени от нея, с изключвние на дебелокожите и дебилни упраеляващи! Ако имаше повече човеци като нея в стадото, досега да сме изринали цялата управляваща паплач!
    Имам само едно допълнение - от вчера 20.11.20 г. сме на първо място по смъртност от CoVid-19. Aма според герберастите всичко е наред и ни чака светло бъдеще - няма такива наглеци!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пенчо

    4 2 Отговор
    Що триете бе ...ФЕКАЛНИ ?????
  • 39 Преминаващ

    16 2 Отговор
    И още нещо. Аз съм един средностатистически българин и не поьнавам лично нито един човек, който да си си признава, че е гласувал за ГЕРБ.
    Кой тогава ги избира?!?
    Ако пак изберем герберастите. - хак ни е, прав е Хегел, всеки народ си заслужава управниците!

    Коментиран от #44

  • 40 аз съм Веска

    2 4 Отговор
    НЕ ПРЕГРАВАЙ .АКО НАРОДЪТ НИ Е ДЕБИЛЕН , КОЙ ИСКАШ ДА ГО УПРАВЛЯВА ...ТИ КАЖИ - НАЙ- МАЛКИЯТ , ИЛИ НАЙ- ГОЛЕМИЯТ .
    БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЕ ИЗБИРАМ НАЙ- ГОЛЕМИЯТ .
    НАЙ -МАЛКИЯТ , РИСКУВАМЕ ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ В ГОЛЯМ ...
    НАЙ- МАЛКИЯТ , РИСКУВАМЕ ДА НЕ СЕ СПРАВИ С ГОЛЕМИТЕ .
    НАЙ - МАЛКИЯТ ... ЗАЩО НИ Е ...МЕН ЛИЧНО , МАЛКИ НЕ МЕ ВПЕЧАТЛЯВАТ ....КАТО ИМА ГОЛЯМ ....

    Коментиран от #41

  • 41 живей веске

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "аз съм Веска":

    познавах една веска и ме завлече с едни пари,ама Господ си знае работата!
  • 42 Куку

    4 2 Отговор
    Погледнете клиниката на Гълъбова и ще ви стане ясно що за лекар и стопанин е.
  • 43 До екипа на факти!

    11 1 Отговор
    Моля да изведете тази статия на първо място - влизащите в сайта първо нея да видят, вместо коя си сменила мъжа илиси показала циците!
  • 44 Точно така....

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Преминаващ":

    Защото, вие плювачите сте агресивни
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Умна и смела Жена":

    браво госпожо
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    държавата е абдикирала от ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ и ЧОВЕЩИНА
  • 47 Защо

    2 2 Отговор
    Защо не каже за Тиквата, добре ли е с главата?
  • 48 Хайде стига

    5 0 Отговор
    Сами сме си ги избрали. За да станеш държавник е необходимо да си подготвен за такъв. Иска се яко обучение още от детската градина. А за политик, там нещата са още по-сложни. Нужно е поколения назад, за да черпиш познанията. А в България всеки може да стане какъвто си иска. Преди всичко трябва да се научат нашите политици и държавници да уважават и защитават данъкоплатците си и да не забравят, че без нас няма кой да им плаща заплатите. И моля модератора да не изтрива, защото никой не заплашва, не обиждам и не хуля. Просто изказвам по - сложно мнение.
  • 49 сноу

    0 1 Отговор
    Браво...и още много пъти..
  • 50 кои

    0 2 Отговор
    който уби 150 мутри насред софия посред бял ден сега ни убива изцяло
  • 51 Хаджиментов

    2 2 Отговор
    Решението е просто - когато тия от паралелния свят се появят в нашия свят за изборите, да ги пратим на оня свят. В политически смисъл. И да си изберем хора от нашия си свят.
  • 52 ГЕСТАПОТО

    4 2 Отговор
    Мило момиче, слез от клона и кажи нещо за тези лумпени които се мандахуркат по улиците и правят золуми трошат по нареждане на предателя от село Славяново и му казват миризливия зелен ЧОРАП. Напиши нещо за тези цървули.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА ТАКА ЩЕ -ДОКАТО НИ МАНИПУЛИРАТ И ОБЪЩАТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ И ПРОСТОЛЮДИЕТО СЕ ВРЪЗВА НА ИГРАТА
  • 55 бачо Рачо

    1 0 Отговор
    ти пу......ко си в оня свят където чак ти се вие свят,горката къде ли си сега
  • 56 възпитаник

    0 0 Отговор
    истина е всичко казано,народа го возят с линейка а ТКП за една счупена ключица самолет ходи до Шумен оставка мутри
  • 57 Яна

    0 0 Отговор
    Д-р Гълъбова е една интелигентна личност с голям професионален потенциал. Да си пожелаем повече такива българи, които да дават знания и вършат добри дела за хората и България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове