Last news in Fakti

8 Декември, 2020 09:51, обновена 23 Юли, 2022 12:22 52 917 105

Прехвърляме номера от стара на нова кола срещу такса от 100 до 1000 лв.

  • регистрационни номера-
  • регистрационен номер-
  • регистрационна табела

Услугата за запазване не е задължителна

 Прехвърляме номера от стара на нова кола срещу такса от 100 до 1000 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Старият номер на автомобил ще може да се прехвърля на новата кола на даден собственик срещу суми от 100 до 1000 лв, в зависимост от това каква е комбинацията в него. Това става ясно от проект за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси, пуснат за обществено обсъждане в strategy.bg., пише в. "Сега".

В доклада на вътрешния министър Христо Терзийски към предложенията е припомнено, че с "преходни и заключителни разпоредби" на закона за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози бе направена и специална поправка в Закона за движението по пътищата (ЗДвП). Именно според тази промяна, собственик на кола, която се продава и прехвърля, може да иска от МВР да си запази регистрационния номер, за да го сложи на следващата си кола. Според законовата промяна той обаче трябва да заплати такса в размер, определен в тарифа на Министерски съвет.

В проектопостановлението е записано, че който иска да запази старата си регистрация, при която е ползвал правото за ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с четири еднакви цифри в поредния номер, ще трябва да плати 300 лв. Тук става дума например за 9999 или пък 1111. Ако пък става дума за запазване на право на ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с комбинация от цифри: "аа-вв"; "ав-ва"; "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9", и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание, то ще се плащат 200 лв. Тук става дума за табели 2288, 2882 или пък 2828.

1000 лв. ще се плаща за запазване на номера от стария автомобил, ако те са по право на ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с комбинация от шест букви и/или цифри по желание - например 888888. Всички останали регистрационни номера могат да се запазят срещу 100 лв.

В мотивите към проектопостановлението, МВР признава, че иска въвеждането на тези такси, за да намали броя на желаещите да си запазват регистрациите. Услугата за запазване не е задължителна, посочва вътрешното министерство. "Тя отразява желанието на собственика да ползва конкретен номер на превозното средство. Самото предоставяне на такъв номер изисква съществени организационни усилия на органите на пътна полиция за да се изпълни услугата, включително и създаване на условия за съхранение на регистрационните табели от органите по съответния ред", оправдават се от вътрешното министерство. Оттам твърдят, че исканията за запазване на старите табели, "значително усложняват създадената организация на работа на звената по регистрация на превозни средства при изпълнение на задължителна услуга по регистрация на превозно средство".

МВР посочва, че към момента собствениците на превозни средства "заявяват хиляди такива услуги", което критично затруднява и поставя в риск качественото и срочно изпълнение на задължителната услуга по регистрация на превозни средства, като едновременно с това налага осигуряването на допълнителни кадрови и технически ресурс на звената за регистрация на превозни средства".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    247 6 Отговор
    егати наглеците.....
  • 2 А ще може ли

    162 13 Отговор
    номера на "онази" жипка да бъде поставен под снимката на стопанина и облечен в раиран костюм...?
  • 3 ГЕРБ

    226 6 Отговор
    Крадци за образец.Няколко натискания на клавиш.Ще помислиш че тунел копаят.

    Коментиран от #7

  • 4 Галфон

    290 6 Отговор
    Един път плащаш да го получиш после пак плащаш да го запазиш?????

    Коментиран от #19

  • 5 Марио Ангелов

    250 4 Отговор
    КАТ е куче касичка.

    Коментиран от #54

  • 6 Лост

    203 4 Отговор
    То много работа се изисква за едно прехвърляне.

    Коментиран от #79

  • 7 Копаят

    130 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    си гроба но само народа е този който може да ги бутне вътре.

    Коментиран от #32

  • 8 Странджата

    184 3 Отговор
    Държaвeн рeкeт брaтчe.Вceки път кaтo тръгнa зa КAТ мe нaпъвa кaтo нeпoдгoтвeн учeник прeд изпит,a oпaшкитe,нoвитe нaрeдби,прoмeни в cтaритe и отношението на служителките ca си дoпълнитeлeнaтa eкcтрa.

    Коментиран от #14

  • 9 един от многото

    185 2 Отговор
    И защо да се плаща за нещо което го има човек и само трябва да се прехвърли. Бананова република!

    Коментиран от #13, #33

  • 10 Христо Божилов

    144 28 Отговор
    Вече от 4 години съм в Германия, сега около този вирус се чудех дали да се върна и слава богу такива новини винаги ме убеждават, че решението ми да се евакуирам е правилно. Не знам още какво задържа милиони българи, но това е може би вече медицински проблем

    Коментиран от #69

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пенсионер

    174 2 Отговор
    Как може в други държави да ти носят всички документи по автомобилите в къщи а при нас за най малкото да седиш в кат и да те карат да плащаш за всичко , дори и за заплатите на надутите лелки по гишетата.
  • 13 Реалист

    110 1 Отговор

    До коментар #9 от "един от многото":

    Трети свят сме вече...страна на мозъчно ограничени

    Коментиран от #16, #98

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Там и тук

    175 1 Отговор
    Германия. Семейство има лек автомобил с регистрационен номер две букви, две еднакви цифри/99/ и още две букви. Номерът е безплатен/ не еVIP/. Купуват още един автомобил. В полицията питат:Искате ли в новия номер да запазим и стария? -Да. Новият номер е същият, но с цифри 299 по средата. Безплатно. Хайде сега ми кажете защо у нас всичко е толкова комерсиално?

    Коментиран от #20, #27, #28, #85, #100

  • 16 маргинал

    89 3 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Правилно си написал:..."СТРАНА" , не ...ДЪРЖАВА . Ако питаш мен ,за съжаление в най-скоро време , само ...ТЕРИТОРИЯ .
  • 17 КОНСТАНТИНОВ

    107 3 Отговор
    НАГЛИ И ДОЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СА ТИЯ ИЗМИСЛИЛИ ТОЯ НАЧИН ДА КРАДЪТ ОТ НАРОДА.
  • 18 гост

    39 2 Отговор
    Нова регистрация беше към 50лв ? Но ако номера е с 9999 - малка е таксата!
  • 19 Тео

    88 0 Отговор

    До коментар #4 от "Галфон":

    Знаеш ли, че номерата на колата ти за които си платил, са собственост на държавата. От теб се иска само да плащаш

    Коментиран от #52, #68, #81

  • 20 Факт

    63 2 Отговор

    До коментар #15 от "Там и тук":

    Щото сме тулупи
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 от Германия

    109 1 Отговор
    В Германия струва 11евро и ти го пазят една година. Без значение какви са ти номереата 0000 или 1234 .
    Както обикновенно рекет по Български

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Истината ™️

    67 2 Отговор
    Разбойници. Ама нали трябва да има заплати и бонуси за бюджетни и администрация... Само пълним гушите на надути гайди. Е браво...
  • 25 Ехаа

    79 3 Отговор
    На това му се казва пладнешки грабеж. За една смяна на името и ЕГН то в талона хилядарка. Една стара бричка я плащаме по 100 пъти. Не се наядоха и не си напълниха чекмеджетата!
  • 26 гост

    33 2 Отговор
    Кое ни е на ред , че и м.дете да са от пред ? - българска поговорка.
  • 27 Специалиста

    60 1 Отговор

    До коментар #15 от "Там и тук":

    Вярно е. Плащаш за номера 20€ без значение какъв е. Най-важното е ,че си е лично твой а не собственост на държавата.
  • 28 Диверсант

    45 1 Отговор

    До коментар #15 от "Там и тук":

    В Италия пък автомобила с номерата и талона от първата си регистрация приключва съществуването си. При смяна на собственик само се допълва новия. Така цялата информация стои на едно място.
  • 29 Споко

    63 3 Отговор
    Чифт,о,ко,питни.За сега стригането е с малката,тънка ножица.Пандемиика, безработица,.Да минат изборите,и тогава с лозарската.Заедно с вълната - до месото.За сега вечетъничко ви стрижат.Водица- към 3 лв за кубик.Токче- също нагоре.Лебеца- над 2,5 за килограм.Топлото също.Топличка водица- ще гони 20 кинта на кубик.За радиаторчето-3-400 на месец.Фъндъчката ще ви зонира до Черни връх.Синята зона- ще стане 3 кинта,и 24/7 ч. Така е у Европата.Паркинга пред блока-150 за първа кола.Втора- 300 кинта.След ЧНГ,най вероятно след изборите, електронно таксуване в целия градски транспорт.Билетчето от1,60 заминава в коша.Защото са " загрижени" за Чиф,т,ок,опитните ще пътуват или за платено време,или за разстояние.И всичкото О,Ф,се ще- неще съ месечна карта.Абе " Екстри " да искате.Подготвили са се! И не очаквайте,че като изберем Други, стригането няма да продължи.
  • 30 Ташунко

    44 0 Отговор
    Защо направо не написаха: Ще струва между 100 и 100,000 лева? Бaхти баклуцитe!
  • 31 Пежо

    43 0 Отговор
    Само не разбрах-ще дават нови табели със стария номер,или ще поставят старите избъсани ужулени номера,на някои им е паднала боята?Те отдавна не са качествени вечни емайлирани,а направени за 5-6 години...

    Коментиран от #74

  • 32 Мадърфакър

    37 2 Отговор

    До коментар #7 от "Копаят":

    То пък един народ!!! Банда мазохисти тип стадо, но пък разбират от всичко!
  • 33 Баце

    41 5 Отговор

    До коментар #9 от "един от многото":

    Ти, гражданино - Да - Ти, не знаеш ли, че има чекмедже да се пълни, пандурите трябва да получат 30% увеличение на заплатите си за нищоправене и терор над хората, ТОВА МАЛОВАЖНИ НЕЩА ЗА ТЕБ ЛИ СА!? Ааааа!?
  • 34 Павел Пенев

    31 3 Отговор
    Този номер с номерата на КАТ няма да мине!

    Коментиран от #35

  • 35 Пенко

    40 1 Отговор

    До коментар #34 от "Павел Пенев":

    А на бас, че ще мине и това? Ние много носим на бой и сме първи революционери пред компа, но само до там!
  • 36 Танос

    48 1 Отговор
    значи човека е платил примерно 500лв за гъзарски номер веднъж и аз за да го запазя пак тря да го платя за подобна сума...много добре КАТ,много добре
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 КАТ трябва да се закрие според мене

    66 1 Отговор
    КАТ е най наглата Държавна структора в която има такова крадене на пари че повечето служители там буквално живеят в разкош все едно са някакви олигарси😉лично познавах навремето един майор на които сина караше кола за 150000лв а той ходеше на работа с кола от 2000лв за да не бие на очи😉

    Коментиран от #39

  • 39 Факт

    43 3 Отговор

    До коментар #38 от "КАТ трябва да се закрие според мене":

    До преди няколко години знаех, от настоящ катаджия, че мизата да те вземат в КАТ беше 5000лв. Сега не знам колко е....Смятай за какво ОПГ става на въпрос!
  • 40 жищ

    30 0 Отговор
    МВР почна да събир пак пари за полицоите с новите такси, за новите им заплати.
  • 41 Японеца

    38 1 Отговор
    Само в БГ номерата се сменят като салфетки! Фирмата е на мвр!

    Коментиран от #57

  • 42 jorro75

    22 0 Отговор
    А не може ли да си остане вечно твой и да де плаща при повреда.
    КРАДЦИ!!!!!!?
  • 43 chi

    11 0 Отговор
    Искат грозде да ядат...
  • 44 Един път нали вече съм платил номера

    23 2 Отговор
    Защо пак ще ме цоцуркат ?
  • 45 Кирил

    39 2 Отговор
    Ще Ви го кажа с две думи и важи същото за НАП,МВР,Общини и прочие.
    Наименованието е Държавна хранилка.Лошото е че се натискат за мизерни заплати нооооо да са на държавна работа демек държавата да издържа една камара народ със раздут ЩАТ.50 процента от тях нямат място там и да им плащаме заплатите със НАШИТЕ ДАНЪЦИ и се увеличават постоянно.
  • 46 Грую

    45 2 Отговор
    Е глупаци сте,как може в Австрия със едни табели да караш три коли а България не може защото щте им спре лапаницата,аидуци сме си.

    Коментиран от #102

  • 47 Златанов

    14 3 Отговор
    Никога няма да им дам за това пари.

    Коментиран от #48

  • 48 Ачо

    24 2 Отговор

    До коментар #47 от "Златанов":

    В Германия ,платих 12 евро и си избрах номер.
  • 49 Иван

    23 2 Отговор
    Платено един път, не може по закон да се плаща под каквато и да е форма втори път. Терминологията. ЗАПАЗВАНЕ на номера какво е. Да кажа аз сега С МОЯ НОМЕР, ПЛАТЕН ОТ МЕН, НО БИЛ ТОЙ И НА ДЪРЖАВАТА, Е СОБСТВЕНОСТ НА МЕН, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗПОРЕЖДА С НЕГО, НО ТЯ ГО ПРАВИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА НЕ СЕ НАРУШИ ЗАКОНА. След като няма закононарушение тя няма право да се меси във моята собственост. Точка. Какво ще правя с нея решавам аз. Смяна на закона трябва. Просто е Ние сме народа. Щом като това не е лошо, трябва да се изпълни мигновено. Защото органите казват Пандемия има, не можем да се справим. Добре. Това е положението. Сега ние казваме смяна на закона за номерата на колите. Защо едното да може, а другото не. В конституцията пише, че всички сме равни. Бог знае, че всички сме равни Е ми и КАТ са равни. И те са от народа. Да изпълняват. Като не иска Терзийски да работи за народа, а за КАТ да си ходи. Некст плийз.

    Коментиран от #51, #53

  • 50 смърт на гроб свобода на народа

    19 2 Отговор
    Предлагам да направим едно движение долу номера да се организираме сваляме всички номера от колите и карала без номера ама не сме сериозни
  • 51 казвам ти аз

    13 7 Отговор

    До коментар #49 от "Иван":

    Те не те карат да плащаш номера отново а искат пари затова че ще на щракат друга кола под тоя номер и второ Кой ти каза че всички сме равни едни взимат 1000 лв пенсия други взимат 200 лв пенсия къде е равенството
  • 52 kkk

    20 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тео":

    А ти явно си пропуснал, че дори и "личните документи" (лична карта, паспорт, СУМПС) също са собственост на държавата...


    Кога ли ще стигнем нормалните държави където просто си купуваш рег. номер, записва се на твое име и после само се добавят данните на новата ти кола в системата на КАТ, а ти си ползваш същият номер общо взето докато си жив. Разбира се отиваш с новата кола да ти сверят полицаите ВИН и т.н., взимаш си новия талон, плащаш си една разумна такса (до 50лв.) и си ходиш по живо, по здраво...

    То аз чакам и двигателя да стане някога в тая държава "проста резервна част" която се сменя без грижи, ама де тоя късмет...
  • 53 kkk

    8 7 Отговор

    До коментар #49 от "Иван":

    Записвай си някъде:

    Нито личните ти документи, нито номерата на колата са твои- НА ДЪРЖАВАТА СА. Плащаме за да ни ги дадат, но де факто си плащаме административната услуга по регистрация на автомобила- НЕ КУПУВАМЕ НИЩО, а просто плащаме за дадена услуга. Регистрацията изисква табели и издаването им е за моя и твоя сметка, но си остават собственост на държавата- схвана ли най-накрая?
  • 54 Боко

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Марио Ангелов":

    Не е куче касичка а слон каса!
  • 55 Точка,, точка, запетая

    9 1 Отговор
    Не е лесно да, си си вечния, длъжник, особено с кола, този лукс, не е за бедни хора...!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 kkk

    9 9 Отговор

    До коментар #41 от "Японеца":

    Нищо не се сменя вече- от около 2г. я махнаха тая простотия. Който не вярва е добре дошъл и срещу 50 кинта ще му покажа голям талон където пише "адрес на собственик- Бургас, ...." , а колата е с рег. СВ ...

    И не схващам що ревете толкова- това е допълнителна услуга. Приемат ли го аз ще съм от първите които ще си платят за номер с цифри по избор (не поредни, не еднакви- просто 4 цифри по мой избор) и ще си плащам с кеф да го сложа на следващата ми кола...
  • 58 Вуте

    13 0 Отговор
    Tук има или катаджия, или гербаджия. Как да си обясня минуси под коментари, които са критични към бюрокрацията и пачкосъбирателницата на "органите"?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Марио Алмалех

    13 2 Отговор
    Уважаеми г-н Терзийски,мръднахте ли поне една гънка преди да внесете това предложение? Крадене крадене и крадене това е мотото на ГЕРБ. Лошото е че Бойко надмина всички предишни крадци.
    До кога ?
  • 62 Koko

    21 1 Отговор
    Имам две ретро коли нотариално прехвърлени, но стоят в провинцията. Не искам да им слагам Софийска регистрация а само да сменя талони те на мое име. За да го направя трябва да закарам колите на репатрак до КАТ за сверка на номерата. Значи ако са купени със Софийска регистрация не трябва да ги карам в КАТ, но ако не са трябва да се карат..., все едно че ги купувам от чужбина. Това КАТ е гнездо на корупция и бюрокрация и толкова годи и не се намери някой да разчисти тая тиня...

    Коментиран от #66, #86

  • 63 Антонн

    21 0 Отговор
    Тов би трябвало да е незаконно ,при смяна на мобилния оператор да си запазиш номера.Таксата е минимална и не се определя от цифрите еднакви ли са различни ли са.
    Каква е разликата щом обикновен номер се запазва за 100лв.значи услугата и труда по прехвърлянето толкова струва.Нали процедурата е една и съща какво значение има какво пише на табелата?
    Веднъж човек е платил такса номер по избор .
    Талоните как са на една цена дали е Лада или Бентли?

    Коментиран от #104

  • 64 1919

    7 2 Отговор
    В Белгия се прехвърлят колите на номерата .
  • 65 БРАВО БОКОООО

    14 2 Отговор
    ПРИ БОЙКО , ПРЕДСТОИ ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ И КРАЖБИ ДА СТАВАТ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ !
  • 66 Запознат

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "Koko":

    Не е точно така колега. Аз си купих кола от Пловдив, която съответно беше с Пловдивска регистрация. Отидох в КАТ София, който ми е по местоживеене, съответно с всички документи, без колата и поисках да ми сменят талоните на мое име, като запазя пловдивския номер.
    Платих си 35 лева за нови талони, изчаках да си ги взема и всичко приключи. 12/12/2019 е датата на издаване на новия талон.
  • 67 Енчо Дянков

    9 2 Отговор
    Аз мисля че трябва да чуем становището на становището на управата на СБА,какво са предприели за да защитят правата на българските автомобилисти.

    Коментиран от #72

  • 68 Тра-ла-ла

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тео":

    А защо да не се спестят пари за нови и унищожаване на старите номера и и услугата да е безплатна? Въпроса естествено е риторичен!
  • 69 Остей че ма е яд

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Христо Божилов":

    Аз пък се върнах ,уж за родината уж да се борим заедно.....ама като виждам кви са умреляци всички почнах да съжалявам.....стой си там брат ,тия тука са зле, всичките са изпаткали
  • 70 Чук и Гек

    2 0 Отговор
    На кого все пак трябва да дам 50 лева! Актуалният ми номер е 6246!?
  • 71 В Германия плащаш 30 Евро за номер

    10 0 Отговор
    по твое желание. После продаваш колата и номера си го слагаш на новата кола. Има някаква малка такса за пререгистрация от 10 Евро и това е. 1000 лв е мутренско-крадлива работа и на тая държава няма да дам и 1 стотинка, за да не отиде и тя в чекмеджето, Росенец и т. Н.
  • 72 Бай Шиле

    10 1 Отговор

    До коментар #67 от "Енчо Дянков":

    Мили наивнико,СБА беше обществен съюз създаден от държавата преди 1989 година.Много отдавна е обикновена акционерна фирма на група лица отмъкнали законно активите на бившото СБА.Ако не вярваш,посочи ми поне ЕДИН случай когато СБА са защитили интересите на шофьорите.

    Коментиран от #73

  • 73 адвокат

    7 3 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Шиле":

    Не е вярно Бай Този.СБА редовно участват в предаванията"Хора,пътища..." Там ни призовават да спазваме правилника - фарове на Тракия посред лято,да си сложим зимни гуми при 15 градуса и суха зима,да си купим нови коли,щото старите замърсяват и много други полезни работи.Теб те е яд,че не лапаш от СБА и за това пишеш глупости.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Обява

    5 0 Отговор
    Продавам чернобял лед дисплей с размерите на регистрационен номер и генератор на произволни номера.
  • 76 МОШЕНИЦИ

    8 0 Отговор
    ЕГА ГИ ИЗДУЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ТИЯ МАРОДЕРИ ! С ПАРИТЕ СВЕЩИ ДА КУПЯТ !
  • 77 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    Давам едно шише първокласна ракия от Мускат Отонел за да видя свидетелството за завършен 8-ми клас,на този дето ми е писал "-" за пост № 72. Ако е някой тарикат от СБА : ще му дам празно шише и ще го набутам където трябва.
  • 78 Непростак

    10 0 Отговор
    Бил съм в Англия и там един колега имаше три коли: една ретро и голяма Тойота и малка за града и ги караше с един номер, като сам си поставя номерата по колите с един същ номер. Това беше 2002,2003 и 2004г. При нас обаче всичко се прави за пари, че то иначе няма икономика откъдето да се вземат пари за дупетатите и калинките.

    Коментиран от #84

  • 79 Ачи много е

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лост":

    - влизао услугите прочитане на номера, вземане от купчината с номера, оглеждане за дефект, пак прочитане, пренасяне до мястото на монтажа ... пропуснах ли нещо?
  • 80 Дидо

    3 6 Отговор
    Не видяхте ли че пише ако искаш. Ако не искаш не плащаш, какво сте ревнали.
  • 81 Бай онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тео":

    Каква държава бе галфон? Нали си плащаш за тях 55 лева
  • 82 николай

    4 0 Отговор
    никога няма да си платя за номер без значение колко скъпа кола карам.като има луди да дават ще има и хитри да искат
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Непростак":

    ВСЕ ОЩЕ Е ТАКА В АНГЛИЯ, ДОРИ СИ ПРОУСНАЛ ЧЕ АКО ИМАШ РЕМАРКЕ И ТО Е СЪС СЪЩИЯ НОМЕР КАТО НА КОЛАТА ИЛИ ДЖИПКАТА ТИ С КОЯТО СИ ТЕГЛИШ РЕМАРКЕТО

    ЕДИН НОМЕР ЗА ВСИЧКИТЕ ТИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ТОВА Е

    ТУК ЗА ВСЯКА РЪЖДА НОВ НОМЕР , ПОСЛЕ ЗАЩО СМЕ БЕДНИ
  • 85 Бунтата

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Там и тук":

    А защо не дойде на 02.09 на площада,заедно всички да ги бяхме махнали а сега пишете!!!
    Пишете и платете.

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 2 Отговор

    До коментар #85 от "Бунтата":

    НЯМА ЕДИН СВЕСТЕН КОГО ДА СЛОЖИМ ЗАТОВА НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ДОЙДЕ ДА ВИ ПОМАГА

    ВСИЧКО ЧАКА ДА СЕДНЕ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА КРАДЕ, А НИЕ САМО ЩЕ БУТАМЕ ЛИ? ДО КОГА?
  • 88 Гошко

    0 1 Отговор
    Не разбирам??? До сега можеше ли да си взема номера от старата кола и да го сложа на новата с прехвърляне същият?
  • 89 Табелата

    3 0 Отговор
    СкубанЙе с подФърганЙе... Нали вече са платени тези скапани табели, защо пак двойно таксуване?!? Както всичко в тази скапана държава. Кръвопийци!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Agdhdk

    4 0 Отговор
    за един фиш ти взимат книжката ,малкия талон , контролния талон и ти спират автомобила от движениедокато не платиш хахах,абсурдна смешна проста държава

    Коментиран от #93

  • 92 Nakata

    6 1 Отговор
    първо махнете прехвърлячите на МПС / лапат по 300 лв за нормална кола купчина ламарина / после номерата

    Коментиран от #99

  • 93 От друга страна

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Agdhdk":

    А свалят ли ти номерата после нови. Не се връщат.
  • 94 Психо Доктор

    3 0 Отговор
    Милиционерска схема, нагла и просташка.
  • 95 Asterix

    3 1 Отговор
    Таксите са високи,но кой Ви кара да се възползвате от тази услуга...на мен ми е все едно,какъв ще е номера на колата ми!Зас хората със закъснял пубертет,ще им липсват "мутренските" номера.
    Ъивейте си живота бе хора...не се занимавайте с тъпи статии и не се връзвайте,да се надпреварвате,кой ще се оплаче от времето по възможно най елегантен начин,под формата на коментар в подобни форуми!
  • 96 Пацо

    5 0 Отговор
    Имам ли работа в кат си плащам защото нямам нерви да им вися по опашки номерца и разправии. И всичко е точно. Нещата в кат са ад и не са мръднали 30 г изобщо. Не мога да им гледам мазните муцуни.
  • 97 Един

    3 0 Отговор
    Много е трудно да накараш държавен служител да работи!
  • 98 Благодарност

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Благодаря на инсталаторите на системата, наречена бат Бойко, благодарение на която сме това, което сме, като общество!
    Но бъдете щастливи - тинята на дъното има и нови, неподозирани дълбини, които с общи усилия можем да постигнем.
    Всеоще има много хора, пощадени от прословутия вирус, които си спомнят каква беше бюрократщината, от която бягахме и могат да я сравнят с тази, която достигнахме.
    Без диктатура не може. Неизбежна е. Важно е обаче, кой я упражнява -дали мафията или населението?
  • 99 kkk

    3 2 Отговор

    До коментар #92 от "Nakata":

    Айде стига с глупостите... Никой не те кара насила нито да си пренасяш номера от старата на новата кола, нито да ползваш услуги на регистратор в КАТ, нито пък хората взимат 300лв. на кола. За последните 7-8 години из семейството сме регистрирали поне 15 коли и винаги сме си плащали на фирма да го направи и математиката е проста- ПО-ЕВТИНО ми излиза да платя на хората за услугата отколкото да си загубя деня в занимания с КАТ.
    - преди години купих кола от същият град и в 7:30ч. отивам в КАТ само за нов талон, получих го около 11:00ч. и денят ми е загубен (+ бая нерви и псуване имаше), а с това и надника ми от 100+лв. се изпари
    - преди 6-7 месеца платих на фирма за регистрация на кола нов внос и за услугата (парите дето взима държавата са отделно) си платих 90лв. и след 3 часа ми докараха колата пред офиса.

    Та какъв ти е проблема с регистраторите? Хората предлагат услуга, който иска ги ползва и толкова. Проблемът е в системата на регистрациите- отдавна са измислени по-удобни схеми, но ако се въведат тук това означава да се уволнят едни 3-5000 мързеливи и некадърни служители
  • 100 Шефче

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Там и тук":

    Защото в Германия чекмеджетата са пълни отдавна, а у нас сега се пълнят.
  • 101 УЖАС

    0 0 Отговор
    ЗАПОМНЕТЕ! Ние сме си за е....не че търпим тая измет да ни управлява!
  • 102 Шапкаджия

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Грую":

    Ей, за айдуци съм съгласен. Това си е авторитетно. Ама да твърдиш, че сме глупаци, докато те обираме... си е диагноза. Бегай на дофтор!
  • 103 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Само да попитам..........Ако си запазвам постоянно номера на тенекията , / последните 25 години смених вече 4 / четири/, винаги ли ще трябва да плащам за ЗАПАЗВАНЕТО му върху "новата" ??

    Коментиран от #105

  • 104 Не разбираш

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Антонн":

    Едното е услуга "лукс", а другото е банална услуга. Съответно, цената е различна. От обикновената магистралка и от фотографката на Баце, получаваш едно и също. Цената обаче зависи от категорията в която се вписва.
  • 105 Не бе

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Шаран БГ":

    По твой избор е. Или плащаш за нова татуировка или плащаш за да си пазиш старата. Което е по евтино.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове