12 Януари, 2021 07:50 1 559 23

Фандъкова: Няма бедствено положение и евакуирани

  • йорданка фандъкова-
  • наводнение-
  • нови искър

Най-тежка е ситуацията в столичния район "Нови Искър", заяви кметът, който ввчера лично инспектира наводнените площи там

Фандъкова: Няма бедствено положение и евакуирани - 1
Снимка: БГНЕС

Няма бедствено положение и евакуирани хора на нито едно място в столицата, увери на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус". Тя изрази надежда ситуацията да започне да се успокоява и увери, че ще бъде оказана помощ на хората за отводняване на домовете им. По думите на Фандъкова най-тежка е ситуацията в район „Нови Искър“.

„Като брой наводнените къщи ще се описват в рамките на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне и на входа на Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме. Екипите на „Аварийна помощ и превенция“ също са работили на място. Днес ще продължат да работят на няколко места. Първата задача е да се отводни участъкът под моста на Курило, за да възстановим движението на автобусите, които все още се движат по обходен маршрут“, допълни Фандъкова.

По думите ѝ друга задача е да се помогне на хората в Мировяне.

„В Житен има наводнена къща. Важна е превенция на входа на Нови Искър. В момента екипите се насочват натам, за да се изградят диги и в Требич, където е кметът на район „Надежда“ с екипите му. Там също трябва да се направят диги. Това са първите задачи за деня и заедно с това да се правят описи и огледи на къщите и да се помага на хората“, допълни столичният кмет.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    34 4 Отговор
    В България има необевено бедствено положение от преди 12 год. !

    Коментиран от #19

  • 2 И тя

    26 4 Отговор
    тръгнала да "инспектира" ?! Да има калабалък по пътищата , а и масраф !
  • 3 БАЙ Х@Й

    24 2 Отговор
    ‼Няма дъжд - язовирите празни‼Завали дъжд -язовирите изпускат защото са пълни ‼
  • 4 УРА и НАПРЕД

    18 2 Отговор
    Вождът на Данчето се молеше на шефа си / на господ / да има дъжд , за да напълни празните язовири.Е на , БОГ чу молбите на ТИКВАТА , а гой пак ще се оплаква ! Гой и ШАЙКАТА му управляващи некадърници ! Честито !
  • 5 вуйна

    24 4 Отговор
    Фандъкова-ОСТАВКА!!!!!
  • 6 БГ МАФИЯ В МС

    24 5 Отговор
    ФАНДЪЧКЕ МЕТРОТО ПОДГИЗНА ОТ ТЕЧОВЕ. ГЕРБ ЩЕ НИ УДАВИ В МЕТРОТО С НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛДСВО.
  • 7 БАЙ Х@Й

    19 1 Отговор
    Има ли в България поне ЕДИН хидроинженер който да отговаря за нивата на построените преди тридесет години язовири⁉️ не броя хореографа и Сокола ‼

    Коментиран от #11

  • 8 ПСР

    16 3 Отговор
    Най-обичам,като каже Хъкмъкова"хората"....Хората все са й в устицата,все нещо прави тя за тях."За хората".4-ти мандат,вече научихме и имената на"хората".Един микробус хора са,но компаниите им големи.Портфейлите-също.
  • 9 жик так

    10 1 Отговор
    Реките пак ни изненадаха !!!

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "жик так":

    Сега ще текнат реки от пари , за справяне с ,,последствията" от наводненията !
  • 11 Един е сто процента

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й":

    И е на хранилка.
  • 12 Абе

    10 4 Отговор
    11 години бедстваме с герП, народа е свикнал на всичко.
  • 13 Бай Тошо ви обича

    14 4 Отговор
    ГЕРБ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ нека си я върнем
  • 14 БГ МАФИЯ В МС

    7 1 Отговор
    КАМЪНИТЕ ПАДАТ.
    Срутището по пътя за Рилския манастир ще бъде укрепено с нови 6 милиона, но този път ще се вземат всички мерки да не се срутва отново.
    Премиерът мина с хеликоптер над срутището, за да не му се случи нещо, огледа строго, мръщи се, сумтя и изпуска светкавици от носа си.
    После овладя гнева си и бащински напъти строителите, с които се срещна на друго място. Обеща им лично да мобилизира всякакви ресурси и да помогне за укрепването на проблемното срутище, че големи номера му върти баш преди избори.
    Затова този път няма да има компромиси с качеството.
    Мястото ще бъде поръсено със захар от хеликоптер, а самолетите ни F-16 ще обикалят да надзирават, че то не се знае - някой може и нарочно да ги рути и бута тия скали на пътя.
    "Всякакви ги има - огорчен е премиерът. - Дай му лост и опорна точка, с един козяк се подбива скалата, обръща се и такива саботажи се правят, особено съботно време, когато останалите хора се веселят или почиват. В събота и неделя само аз, престъпниците и непрекъсваемите производства продължаваме да работим. А престъпниците гледат много филми и знаят как се прави!"
    Освен другите технически и фолклорни методи на укрепване, премиерът се ангажира да подпре подпорната стена с древен български обичай - да положиш в основите на строежа нещо скъпо.
    Знаете ги народните приказки - строили братя мост, денем го стоят, нощем пада, накрая зазидали жената на единия и работата станала. В други варианти се вгражда само сянката на лю
  • 15 КМЕТИЦАТА.....МАЧКАЩА НА ИЗБОРИТЕ

    5 5 Отговор
    ТАКА ДЕ....НАВОДНЕНИ УЛИЦИ И КВАРТАЛИ...НОРМАЛНО...ЩЕ МИНЕ И ЗАМИНЕ....ЧЕ ПРЕДИ НЕ Е ИМАЛО .....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Докога?

    6 3 Отговор
    Тъпи кокошки ще Ви управляват?Не гласувайте за партии а за личности и проекти.
  • 18 Софиянец

    6 3 Отговор
    След фандъкова потоп
  • 19 Бате Боби

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Докато държавата не потъне няма да има бедствено положение
  • 20 Добре че ньоиския договор ви отне

    3 0 Отговор
    Територия и се раздаде на съседните страни да се грижат за нея че иначе и таз територия щехте да превърнете в блато...погледнете си клоаката
  • 21 Гост

    3 3 Отговор
    За фандакова всичко е точно бе! Живееме у Бевърли Хилс!
  • 22 Azz

    4 2 Отговор
    Да,няма и работеща шахта на канализацията...Два дни след като спре да вали в квартала водата в шахтите още си стои...
  • 23 Аз40🏴‍☠️

    3 2 Отговор
    Фандъкова не вижда проблеми в нищо, кво и пука, тя е добре 🤔
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове