Last news in Fakti

8 Декември, 2012 10:36 2 273 3

Нейнски регистрира нов десен съюз, ще преговаря със Синята коалиция за изборите (обновена)

  • надежда нейнски-
  • синята коалиция-
  • сдружение-
  • "единство"
Нейнски регистрира нов десен съюз, ще преговаря със Синята коалиция за изборите (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Надежда Нейнски обяви в предаването "Панорама" на БНТ регистрацията на Гражданско сдружение "Единство" в Пловдив - нова дясна и "синя" политическа формация. По думите ѝ предложението за нея е дошло от младите привърженици на идеята.

Нейнски подчерта, че смисълът не е сдружението да стане партия, а да организира дебати за обединение на дясното и да катализира условията това да се случи.

Надежда Нейнски каза, че настоява да съществува единен политически субект въз основа на Синята коалиция, тъй като всички в нея са осъзнали нуждата от единство. Няма значение как ще бъде изграден технологически този единен съюз и кой ще е неговият лидер, изтъкна бившият външен министър на страната.

Съюзът "Единство" на Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Ваньо Шарков вчера се събра за първи път на среща в Пловдив, на която трябваше да се реши какво ще бъде бъдещето на организацията. Това стана в деня, в който СДС празнува 23 години от създаването си.

Под името Съюз "Единство" депутатите Мартин Димитров и Ваньо Шарков, както и евродепутатът Нейнски обявиха още на 22 октомври в Боровец, че започват действия за възобновяване на Синята коалиция.

Те искаха "Единство" да бъде регистриран като фракция в СДС. Предложението им обаче срещна яростна съпротива от ръководството на СДС начело с председателя Емил Кабаиванов. Скандалът около кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия доведоха до изключването на Димитров, Шарков и Димо Гяуров от СДС, а Нейнски напусна сама партията.

 

Евродепутатът Надежда Нейнски получи по-късно днес мандат да води преговори от името на новото гражданско сдружение Национален съюз „Единство“ за обединение на десницата в предстоящите парламентарни избори. Тя ще преговаря само с партиите от Синята коалиция. Нейнски не допуска, че ще получат отказ, включително и от Иван Костов. По думите на председателя на сдружението Христо Панчугов мандатът е за преговори с ДСБ, РДП, БСДП и Обединени земеделци.

Само днес вече 70 души – кметове, депутати, общински съветници, са подали заявления за членство в новата организация. От ръководството на новото гражданско сдружение очакват цели структури на СДС да преминат към тях.

„През тези дни преди форума много хора ме питаха: ще правите ли партия. Моят отговор и тогава, и днес е един – ще правим единна партия”, заяви Нейнски.

„Сега искаме твърд ангажимент не просто да бъдем заедно, а да станем партия и след изборите - обща партия. Всички ние, автентичната десница. Това е единственият път, защото ни чака Жан-Виденова зима”, отбеляза Мартин Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 boy23

    0 0 Отговор
    АМАН ОТ ДЕСНИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ ВКЛ. КРАЙНОДЯСНАТА БСП!!!

    НАЙ-СТРОГО ПАЗЕНАТА ТАЙНА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД ОТ СОЦИАЛИЗЪМ КЪМ КАПИТАЛИЗЪМ Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО ЕДНА ОБИКНОВЕНА (НОРМАЛНА) И СИЛНА ЛЯВА ПАРТИЯ. БСП Е НАСЛЕДНИЦА НА УЛТРАЛЯВАТА БИВША БКП, НО НЕ Е ЛЯВА ПАРТИЯ! БСП Е ЕДНА ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ И СИЛНИ ДЕСНИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО:
    1.) НЕЙНИТЕ СТОЖЕРИ СА МУЛТИМИЛИОНЕРИ ОТ ТИПА НА ГЕРГОВ, ГУЩЕРОВ И ДР.
    2.) НЕЙНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА НЕ САМО ЧЕ НЕ Е ЛЯВА, А Е КРАЙНОДЯСНА. ЛЯВАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА ИЗИСКВА НИСКИ ДАНЪЦИ ЗА БЕДНИТЕ И ПРОГРЕСИВНО НАРАСТВАЩИ ДАНЪЦИ ЗА БОГАТИТЕ. В КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ФРАНЦИЯ НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ СОЦИАЛИСТ ВЪВЕДЕ 75% ДАНЪК ЗА НАЙ-ВИСОКИТЕ ДОХОДИ, СТАНИШЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕДЕ 10% ПЛОСЪК ДАНЪК ЗА ВСИЧКИ - ОТ БЕДНЯКА ДО МИЛИАРДЕРА. ТОВА Е РЕШАВАЩО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА КРАЙНОДЕСНИЯ ХАРАКТЕР НА БСП.
    ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ СА СЪЩО ДЕСНИ ИЛИ КРАЙНОДЕСНИ - ГЕРБ, ДПС, СДС, НДСВ,ДСБ, РЗС, АТАКА И Т.Н. МНОГО ПАРТИИ НА БОГАТИТЕ В ЕДНА БЕДНА СТРАНА! ПАРАДОКСАЛНО, НО ФАКТ! И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ПРЪКВАТ НОВИ ДЕСНИ ПАРТИИ, ВДЯСНО ОТ ЦЕНТЪРА, ВЛЯВО ОТ ЦЕНТЪРА И В САМИЯ ЦЕНТЪР, КАТО КУНЕВА НАПРИМЕР!
    НИЕ СМЕ НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОСЪЮЗА, ЗАСТАРЯВАМЕ И СЕ СТОПЯВАМЕ КАТО НАЦИЯ -
    ИМАМЕ НУЖДА ОТ 1, 2 ИЛИ 20 ИСТИНСКИ ЛЕВИ ПАРТИИ, КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА 80-90% ОТ БЪЛГАРИТЕ. ГЪРЦИТЕ СИ ИМАХА ЛЕВИ ПАРТИИ КАТО ПАСОК И ГКП, НО КАТО ЗАПОЧНАХА ДА ОБЕДНЯВАТ НЕ ХУКНАХА КАТО НАС ДА СЪЗДАВАТ ДЕСНИ ПАРТИИ ИЛИ ВДЯСНО ОТ ЦЕНТЪРА, А ЗА БРОЕНИ МЕСЕЦИ СЪЗДАДОХА МОЩНАТА РАДИКАЛНО ЛЯВА ПАРТИЯ "СИРИЗА" С КОЯТО СЕ СЪОБРАЗЯВА ЦЯЛА ЕВРОПА!
    ЧАКАМ И ВЯРВАМ ЧЕ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДА ВИДИМ У НАС ИСТИНСКИ И МОЩНИ ЛЕВИ ПАРТИИ, КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА И НУЖДИТЕ НА 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ
  • 2 джери

    0 0 Отговор
    греда! Председател е Христо Панчугов :)
  • 3 штн

    0 0 Отговор
    Нека и аз кажа мнението си!Имам право на това,защото не претендирам за постове,за депутатски кюфтета и т.н "екстри"!"Активността"на Неински води със сигурност до фалстарт на идеята за нова дясна партия!Тази жена за мен,е от хората,които смятат,че мнението на другите за тях, трябва да се покрива с мнението,които те имат за самите себе си!Да,ама не!Съмненията за далаверите покрай бившия й съпруг със закупуването на гаража на ЦК на БКП,съвсем не са забравени и така и не се изчистиха!Публичните изяви на Неински "плачат"за психологически изследвания-инфантилност,популизъм,поучителност,и липса на лидерски качества,липса на ясна и точна мисъл и т.н.,не позволяват на"десните"хора да я разпознаят,като лидер!А това е сигурен знак за бъдещ провал!Лично аз се съмнявам(колкото и еретично да звучи),че с този"матриал"може да се основе силна дясна формация!Такива хора(за сега)има само в ДСБ.Въпросът е,че те трябва да бъдат разпознати като такива и от хората ,които трябва да ги изберат!Като имаме пред вид,обаче, манталитетът на българина да не признава други авторитети,освен самите себе си-успехът на идеята е под голям въпрос!Като прибавим и мутренската пропаганда,корупцията,дезориентираността на обикновените хора,загубената им вяра във т.н."авторитети" и т.н.и т.н.говори само за едно-идеята отново ще бъде използвана от политическите тарикати,за реанимирането им на политическата сцена,а това е сигурния път за опорочаването й...за съжаление!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове