Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 12:26 2 739 71

Борисов отпусна нови 3,5 млн. лева за църкви и джамии

  • бойко борисов-
  • църкви-
  • джамии-
  • храмове-
  • религия-
  • министерски съвет

Нашите деди и прадеди са построили прекрасни църкви и манастири, а нашата основна задача и цел е да направим необходимото за тяхното опазване като културно-историческа ценност, като храмове Божии, в които да бъдат възнасяни молитвите към Всевишния, смята премиерът

Борисов отпусна нови 3,5 млн. лева за църкви и джамии - 1
Снимка: БГНЕС

„Етническата толерантност е нещо, което винаги ни е водило, а хора, които обичат своя Господ и своята религия, почитат и чуждата. Защото разбират и знаят какво е да си вярващ“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание, на което кабинетът отпусна допълнително 3 513 552 лева за ремонт и доизграждане на църкви и манастири и 140 088 лв. за аварийни ремонтни дейности по джамията „Фатих Мехмед“ в Кюстендил.

От осигурените 3,5 милиона лева 400 000 лева са за строително-ремонтни дейности на манастира „Св. Марина“ в с. Каран Върбовка (община Две могили в Русенска област). Светата обител е един от най-старите български манастири, възникнала в периода на Второто българско царство, тя е и основен поклонически и туристически обект в района. Отпуснатите средства ще бъдат вложени в окончателното реконструиране на манастира.

„Нашите деди и прадеди са построили прекрасни църкви и манастири, а нашата основна задача и цел е да направим необходимото за тяхното опазване като културно-историческа ценност, като храмове Божии, в които да бъдат възнасяни молитвите към Всевишния. Благодарим и за средствата, отпуснати за двете духовни училища на Българската православна църква – Софийската и Пловдивската духовни семинарии“, обърна се Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум към премиера Борисов по време на заседанието на Министерския съвет.

На него присъства и главният мюфтия Мустафа Хаджи, който изказа благодарност към правителството за отпуснатата помощ както за джамиите, които имат историческо значение, така и за училищата, където се подготвят бъдещите служители в джамиите. „За нас е от изключително голямо значение тези кадри да бъдат подготвени в България, да бъдат възпитани в духа на обич към Отечеството, с родолюбие, да знаят, че в бъдеще те ще работят в тази страна и ще ѝ служат“, посочи главният мюфтия Мустафа Хаджи и допълни: „Във време, в което хора се опитват да използват религията за политически и користни цели, от голямо значение е да бъдем преграда към подобни опити“.

В хода на заседанието бе отбелязано също, че в края на миналата година започна реставрацията на джамията „Макбул Ибрахим паша“ в Разград, за което правителството осигури 712 450 лв.

„Реставрацията и запазването на джамиите допринасят за толерантното отношение на хората в България. Ние, в България, винаги сме живели заедно. Фактът, че днес всички заедно сме на едно място в Министерския съвет, още по-добре показва доброто отношение едни към други. Нашите бащи и деди са го започнали и наш дълг е да го продължим“, каза още главният мюфтия Мустафа Хаджи.

„Аз съм убеден, че когато средствата се инвестират в храмове, джамии, училища, читалища, това е само добре за народа. Тези, които не са го правили, са оставили и църквите, и джамиите да се рушат“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

1 036 552 лв. от отпуснатите днес над 3,5 милиона лева от правителството са за община Кюстендил и са предназначени за основно обновяване на храма "Успение Богородично". „Такава помощ за храмовете в региона не е отпускана от 50 години. „Успение Богородично“ е с вековна история и има изключителна нужда от укрепване. Вярата ни прави по-добри и по-смирени в тези трудни времена“, акцентира председателят на Общинския съвет в Кюстендил Михаела Крумова.

Другите средства, които бяха осигурени днес от кабинета, са за храмове на територията на Софийската митрополия. „С тази подкрепа, която правите, ни насърчавате да бъдем още по-отговорни и още по-дейни в просветното, в църковното и в духовното дело в подкрепа на нашия български народ“, каза Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

535 903 лв. са за строително-ремонтни дейности в старинния и възрожденски храм „Св. Димитър“ в Кюстендил, построен през 1866 г. „Това е голям жест към православните християни, нашите предци са строили тези храмове и сега има възможност да се поддържат. Храмовете са на целия български народ“, заяви архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия и председател на храм „Св. Димитър“.

За храм „Св. Мина“ в гр. Кюстендил, който заедно с храм „Св. Димитър“ представляват два от трите старинни възрожденски храма в града, бяха отпуснати 311 332 лв. за строително-ремонтни дейности. Ставрофорен иконом Генади Генадиев, председател на храм „Св. Мина“, отбеляза колко навременна е подкрепата за извършването на възстановителните дейности.

За доизграждане на храма „Св. Петка“ в с. Невестино, област Кюстендил, правителството осигури 195 689 лв. Строителството на Светата обител започва преди двадесет години и понастоящем все още не е довършена. Със средствата храмът скоро ще бъде действащ и осветен, заяви протойерей Данаил Хаджийски, председател на новостроящия се храм.

562 504 лв. са за строително-ремонтни дейности по храм „Св. апостол и евангелист Лука“ край с. Граница (общ. Кюстендил), построен през 10-ти век. В хода на заседанието на Министерския съвет иконом Светослав Григоров, ефимерий на манастира „Св. апостол и евангелист Лука", отбеляза, че Светата обител е перла в короната на Кюстендилската духовна архитектура и изказа благодарност за осигурената подкрепа.

За строително-ремонтни дейности по храм „Св. архангел Михаил“, с. Шума, (общ. Годеч), са отпуснати 396 980 лв. С тях ще се реализира основен ремонт на манастирската сграда, за да бъде възможно заселването на монаси в нея и превръщането на храма в един от най-посещаваните църковни обекти в община Годеч. „С общи усилия храмове ще добият духовен облик, за да радват православния български народ, да привличат поклонници и туристи“, заяви архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия и игумен на манастира "Св. архангел Михаил" в с. Шума.

За продължаване строителството на храм „Сретение Господне“ в гр. Перник на днешното правителствено заседание бяха отпуснати 75 000 лв. Строителството на храма започва през 2020 г. и понастоящем са необходими средства за продължаване на строежа му. Свещеник Стоян Стратиев от храм „Сретение Господне“ отбеляза, че е от голямо значение завършването на молитвения дом.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4389

    45 2 Отговор
    А за ибрици и за ибрикчии колко отпусна

    Коментиран от #32, #61

  • 2 Иска

    38 1 Отговор
    да си изкупи греховете с наши пари.

    Коментиран от #45, #60

  • 3 ТаУмВзе

    37 1 Отговор
    БЕЛЕНЕ МУТРОПИТЕК ШИЗОФРЕНЯСАЛ! СРАМ НЯМАШ ШЕБЕК. ЕЛА СЕ ОБЯСНИ ЗА ПОЧИНАЛОТО ДЕТЕ БЕЕЕ. ПАК БЯГАШ И КЕШИШ, ЗА ДА КРАДЕШ!

    Коментиран от #28

  • 4 Корупция

    40 1 Отговор
    Не Тиквата, тези пари са народни, после и внуците ни ще връщат заемите на партия ГРОБ
  • 5 Мазньо

    29 0 Отговор
    Индулгенции купува,да не би Началникът да му е пуснал предизвестие?
  • 6 Атеиста

    31 0 Отговор
    Отчаяния хайдук на всичко се надява, иска да привлече църкварките като електорат
  • 7 Последния Софиянец

    47 5 Отговор
    Не искам да строят джамии и училища по коран с нашите пари.А вие?Който не иска да тури плюс.

    Коментиран от #15, #62

  • 8 Дельо Хайдутин

    30 0 Отговор
    Борисов участва във Възродителния процес , а говори за етническия мир.
  • 9 Иисус Христос

    33 0 Отговор
    А Борисов не знае ли, че кражбата на пари от залъка н сиромасите е грях? Няма да си купи Божието благоволение с тези не искрени актове!
  • 10 vojda slunce

    16 1 Отговор
    Най-големия русофил, туркофил и кравафил е ББ хихи
  • 11 Буко Баламата

    27 0 Отговор
    Е ма много готин бил тоя Борисов.Само не се разбира от чекмеджето ли ги отпуска или от бюджета.
  • 12 пенсионер

    23 0 Отговор
    когато ги отпуснеш не от нашите данъци, а от "чекмеджето" и се научиш да се кръстиш правилно като християнин, тогава се хвали. кръстният знак не е темане !

    Коментиран от #27

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 7 Отговор
    Да,това е необяснимо за неверниците комунисти
  • 14 И ТОВА

    21 0 Отговор
    НЯМА ДА ТЕ СПАСИ ОТ ВЪЗМЕЗДИЕ
    БОЖИЕ.И ОТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ".
    ТОЗИ Е МНОГО УПЛАШЕНИ..ЛИЧИ
    МУ. ТЕЗИ НА КОИТО ДАВА ТЕ ЩЕ
    ТИ СЛОЖАТ РАИЕТО. ЗА ДА СЕ
    ОТЪРВАТ. ДАНО ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ. ЗА ВСИЧКИ. ДАНО.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да отпусне

    1 4 Отговор
    безплатни гранати за всички непреклонни на джамиите!!!
  • 17 Гошо

    29 0 Отговор
    Как само звучи БОРИСОВ ОТПУСНА...! ЕВАЛА! Църквата е една от най богатите институции в държавата, не плащат данъци и само реват, че нямат пари! Аз гладен и хърбав поп не съм виждал! Речниците са същите!
  • 18 Аааъъъ

    20 0 Отговор
    Боко се опитва да си купи индулгенция... Разсипа държавата, изтри понятия като морал и ценностна система - основно заложени в религиите, направи от родината ни не майка, а мащеха... Дано и Господ и Аллах му дадат според заслуженото!
  • 19 Протест срещу безобразията в България

    16 0 Отговор
    При неработеща икономика увеличението на МРЗ допълнително натоварва с фиксирани разходи.Да не говорим, че Борисов с чужда пита помен прави
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    18 0 Отговор
    Православната църква, мюфтийството, ВМРО са бъкани с имоти , но парсата от тях отива за тлъсти шкембета, ролекси, ланци и скъпи коли.
    Трите организации да образуват консорциум "КРАЖБИ И ПРОДАЖБИ". НЕ СЪМ ВЯРВАЩы но зачитам православните и мюсюлманските храмове като културно и историческо наследство, те трябва да се поддържат. Но защо от моите пари като данъкоплатец трябва да издържам свещениците?
  • 22 сатаната

    13 0 Отговор
    С пари Боцка устата на попчетата не можеш да напълниш лакоми са , нито на Бога очите да затвориш , всевиждащ е.
  • 23 Видно е

    15 0 Отговор
    И милионите крадени от народа, които дарява на черкви и манастири, не могат да изкупят големите му грехове!
  • 24 И следва какво?

    12 0 Отговор
    Ще почнат и поповете да ни агитират да се ваксинираме.
  • 25 БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ

    1 16 Отговор
    А БСП КОЛКО ДАДЕ ЗА ЦЪРКВИ И ДЖАМИИ...ИЛИ ТЯ САМО...ВЗРИВЯВА....
  • 26 БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ

    1 12 Отговор
    А БСП...КОГА ??????....Я ЩО МИЛИАРДЕРИ ИМАТЕ В ПАРТИЯТА
  • 27 БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ

    2 13 Отговор

    До коментар #12 от "пенсионер":

    ОСНОВНО ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПРЕМИЕРА....ДА РАЗПРЕДЕЛЯ НАРОДНАТА ПАРА.....А ДРУГАРИ
  • 28 НОВО ПЕТ

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    ЗА ДЕТЕТО ПИТАЙ КМЕТА НА РАЙОНА В СОФИЯ ИЗБРАН И ОТ ...БСП...ТАМ СЕ ИЗДАВАТ РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ
  • 29 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    6 0 Отговор
    НАЙ ГРОЗНИЯ ХОДЖА ДА ГО Е...... НЕГО
  • 30 християнин

    12 0 Отговор
    И е добър християнин:
    не пропуща литургия;
    но и в черква за туй ходи,
    че черквата й търговия!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Анонимен

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "4389":

    Това са само 3,5 милиона - дребна сума за държавата като се позамислиш! Въпросите с главно В е : Къде ще отидат заделените 300 милиона за ваксини и къде са ваксините?!

    Коментиран от #36

  • 33 Дон Бокезе

    11 0 Отговор
    Тоя грешник си мисли, че така, ще се откупи от ШЕФА !?!? Това да не ти е Америка ве тиквеник !
  • 34 Дон Бокезе

    10 0 Отговор
    Тоя грешник си мисли, че така, ще се откупи от ШЕФА !?!? Това да не ти е Америка ве тиквеник !
  • 35 Еееее

    13 0 Отговор
    Стига с този Бойко Борисов! Вече ме е страх да включа ютията, ще започне да говори и тя за Борисов! Че кой е той? От чекмеджето ли ги вади? Нали са наши пари? Или си фантазирам???

    Коментиран от #37

  • 36 БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ

    1 13 Отговор

    До коментар #32 от "Анонимен":

    ИДИ В КОВИ ОТДЕЛЕНИЕ....АКО ДОКТОРА ПРЕЦЕНИ...ЩЕ ТЕ ..БОЦНАТ
  • 37 БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ

    1 12 Отговор

    До коментар #35 от "Еееее":

    ТАКА ДЕ...ЗА ТОВА Е ИЗБРАН...ДА РАЗПРЕДЕЛЯ НАШИТЕ ПАРИ....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Когато полит вяфията срещне религиозната

    10 0 Отговор
    Мафия следват целувки и прегръдки и раздаване на пари😂😂😂😂😂и оргиите започват с вашите пари....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ❗❓❗

    8 2 Отговор
    Тиквата отпуснал пари за църквите, това хубаво, България е православна държава, но за джамии защо отпуска пари - може би това е мааазен начин да си купува гласове от ДПС с парите на народа?!

    Коментиран от #43

  • 43 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "❗❓❗":

    ТОЙ ГИ ОТПУСКА ЩОТ ЖОДЖИТЕ ГО Е.......ХУНАВО И МУ ХАРЕСВА:-) :-)
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Попа

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иска":

    Бъде смирени. Благодарим за новите лимузини дето ще купим.

  • 46 Така скрънза ей.

    8 0 Отговор
    Нема и едно чекмедже пари е отпуснал.
  • 47 антихрист

    8 0 Отговор
    Не свойта пара дава , а парата на норода.
  • 48 Roro

    6 0 Отговор
    Индулгенция а? Ха, ха!
  • 49 Тея на снимката всички трябва

    11 0 Отговор
    Да бъдат пречукани с камъни или пусните на крокодили
  • 50 Пловдив

    11 0 Отговор
    Не разбрах... ! Лични средства, ли е отпуснал олигофрена?!?
  • 51 Здрав прав курав

    7 0 Отговор
    Тоя Бог ще го накаже
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ССКП

    6 0 Отговор
    Борисов нищо не отпуска. Купува си изборите. Десет години е на власт до сега къде беше, сега се загрижи ама с парите от данъците на народа, не от неговите.
  • 54 АМОН

    4 0 Отговор
    С НАРОДНИ ПАРИ НЕ СЕ КУПУВАТ ИНДУЛГЕНЦИИ ГОСПОДИН БОРИСОВ.

    ВРЕМЕ Е ЦЪРКВАТА ДА НАПЪЛНИ ХРАМОВЕТЕ С ХОРА , А НЕ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО С ЦЕНОРАЗПИСИ НА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ НЕЯ "УСЛУГИ".

    Представете си в какво състояние са бедни хора които нямат средства да заделят и платят за извършената от ЦЪРКВАТА "услуга"!!!

    Време е нещо да се промени в духа на хората защото огънчето което гори във всеки един от нас се разпалва от тези които вместо служители на БОГА са се превърнали църквата в ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО!!

    ВРЕМЕ Е ЦЪРКВАТА ДА СПРЕ ДА ОПРОЩАВА ГРЕХОВЕ НА ГРЕШНИЦИ И ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДА ПЛАЩА ДЪЛЖИМОТО ЗА ИЗВЪРШЕНОТО ОТ НЕГО.
    ПРЕЧИСТВАНЕТО НА ГРЕХОВЕТЕ ВОДИ ДО СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ И ПОВТОРЕНИЕ НА ЕДНО ПОВЕДЕНИЕ, КОЕТО СЕ ПРЕВРЪЩА ОТ ВРЕМЕННО СЕ ПРЕВРЪЩА В ТРАЙНА НОРМА ПРЕПРЕДАВАЩА СЕ ОТ ЕДНО НА ДРУГО ПОКОЛЕНИЕ.

    НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО!!
  • 55 Васил

    3 0 Отговор
    Айдееееееее на парите на килограм следващият месец нов заем
  • 56 Уйке

    4 0 Отговор
    Борисов,, отпусна,,! От къде ги отпусна? От неговото чекмедже? Колко щедър човек, вярващ,толерантен към всички религиозни общности, истински божи човек! Ами да го направим и духовен водач на нацията като иранския Аятолах! Та той е толко близо до бога, почти него подобен!
  • 57 Гост

    4 0 Отговор
    Какви църкви какви джамии . Пари на вятъра оскубани от народа. Който ходи на църква или се кланя по пет пъти на ден . Да си дава пари . Поповете да дават . Я какви широки ръкави имат . Се ги пълнят с нещо.
  • 58 др Уотсън

    2 0 Отговор
    Отпусна.........за църкви и джамии ! С чужда погача помен прави ! Тези 3,5 мил . лева , да не са негови , че да ги раздава ???????????
  • 59 Артистът БОКО

    2 0 Отговор
    в действие.Скечове нагрешника толуп.на какъв се правиш безсрамнико.Колко си жалък.Викнал поп да му прави пиар на негодника.СРАМ и ПОЗОР.
  • 60 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иска":

    Греховете не се изкупуват с пари. Греховете на човечеството бяха изкупени на кръста от Исус Христос. Но, условието за всеки човек е лично да се покае за своите грехове със съкрушено сърце , да помоли Бог да му прости и да заживее благочестив живот.
  • 61 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "4389":

    Това вече е безумие.Щом е на правителствено заседание, значи са наши пари. На църкви и джамии се дарява за опрощаване на грехове или от хора, преуспели в живота с честен труд. Този,май не е от вторите. Но защо с парите на данъкоплатеца?

    Коментиран от #63

  • 62 Хабабам

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Тези пари са и МОИ . Аз пък искам да се строи
  • 63 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Анонимен":

    Пак прочети какво пише в Библията. Греховете не се изкупват с даряване на пари. Може би с това някои успокояват съвестта си, но условието за прощение на греховете е ПОКАЯНИЕ пред БОГ със съкрушено сърце.
  • 64 ЕПИхлорХИДРИН

    0 0 Отговор
    Борисов много обича да се кръсти и да целува ръка на поповете. Така ли е правил и в годините , когато е бил комунист ? Лицемерие ли е това или хамелеонщина , а може би е преживял вътрешен катарзис и изведнъж се е променил идеологически и духовно ?
  • 65 юрта до иглуто

    0 0 Отговор
    Даването на пари на ПРЕБОГАТИТЕ и ИМОТНИ институции , трябва да се приема като ЛИЧНА ИНДУЛГЕНЦИЯ на БОРИСОВ ли ?ю
  • 66 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Лично Борисов ли е отпуснал ? От него и само от него ли зависи отпускането на пари ? А да не би да е дал лично негови пари , за да пишете , че ТОЙ е отпуснал ?
  • 67 Вуйо

    0 0 Отговор
    А какво направиха БСП тия години а? Бойко е велик
  • 68 ДОКО

    0 0 Отговор
    ПОНЕЖЕ ГЕНЕРАЛА БОКО Е ИЗПЕЧЕН МАФИОТ И МРЪСНИК ПРАВИ ТАКА ЧЕ ПОНЕ НА НЕБЕТО СВЕТИ ПЕТЪР ДА ГО ПОЖАЛВА..ДЕМЕК ВИЖ ТОЯ ДАДЕ КИНТИ НА ЦЪРКВАТА МОШЕННИК Е АМА ОТ ДОБРИТЕ ТИЯ НОМЕРА ГЕНЕРАЛЕ НИЕ ГИ ЗНАЕМ..ДАНО ДА ИТРАЕШ КАРТИ САМО С ДЯВОЛА..
  • 69 Бела

    0 0 Отговор
    Дали са пари на строителите да богатеят и да ни вкарват като овце по тези дупки да им се молим за хляб...Църквата е най-безсмислената сграда на този свят.
  • 70 кукуригу

    0 0 Отговор
    Това население тъпо ли е да си съсипва децата и да позволява да се инвестират пари в църкви...Богатите обират всички и си правят секс на воля, а бедните хора ходят като овце по църквите да им говорят простотии за грях и други от сорта...От липса на секс и пари се полудява, а тези по църквите целят точно това...Искат да държат населението потиснато и побъркано, за да го управляват по-лесно, а те да живеят както си поискат.
  • 71 шизо

    0 0 Отговор
    Политиците могат да се обадят на Господ да си поговорят за шизофренията...Много хитро манипулират масите...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове