Last news in Fakti

1 Март, 2021 06:35 4 579 19

Пристигат 21 хиляди ваксини на Пфайзер

  • ваксини-
  • пфайзер-
  • астразенека-
  • коронавирус

52 800 дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха в България вчера

Пристигат 21 хиляди ваксини на Пфайзер - 1
Снимка: БГНЕС

Нова пратка 21 060 дози от ваксината на "Пфайзер" се очаква да пристигне у нас, предаде БНТ.

52 800 дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигна в България вчера. Новите количества идват, след като преди дни от компанията обявиха, че имат затруднения да произведат предварително договорените с Евросъюза количества. Те веднага бяха разпределени в страната.

50% от тях бяха предоставени на личните лекари. Отново бяха отворени зелените коридори, които ще работят, докато има количества. В столичната болница "Св. Анна" е изчерпано цялото количество. Пунктът ще заработи отново след ново зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕМА ЛАБАВО

    6 5 Отговор
    УРА !!!
  • 2 ИСТИНАТА

    17 4 Отговор
    Вчера дават цял ТИР който по думи на НОЩ карал 52 800 ваксини.
    Шодьора отваря вратите и си викам сигурно ще е пълно с ваксини, то празно.
    Шофьора отива навътре и отваря хладилното помещение което е значително по-малко и си викам добре тук вече ще е пълно, тоя отваря и пак нищо... В ъгъла забутани 5 кашончета където бонбони в насипно състояние няма как да се поберат 52 800 хахсхс
    После пак казват, че няма ваксини по пунктовете.
  • 3 Задължително е

    5 14 Отговор
    След 6 месеца отново ще се ваксинирам.

    Коментиран от #5

  • 4 ПСР

    14 3 Отговор
    5280 флакона са 52800 дози.Половината отивали при личните лекари-2640 флакона.Вчера,в София,РЗИ им отпускаше по 3 бр./30 дози/.Т.е.,ще има за 880 практики.В софия са около 1000.В страната-към 4300.Нещо пак не ми се връзва аритметиката.

    Коментиран от #16

  • 5 Ами повтори

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Задължително е":

    Стига да си налице..
  • 6 Санитар

    6 6 Отговор
    Оставете желаещите да се ваксинират белким се кротнат спрат да беснеят
  • 7 SARS

    8 6 Отговор
    Това са най-добрите ваксини с над 90 % ефективност !

    Коментиран от #10

  • 8 Безмерко

    12 5 Отговор
    До събота 28.02 от 1.4 милона доставени ваксини на АстраЗенека в Германия са използвани около 365 хиляди. Германците масово не желаят да се ваксинират с тази ваксина. Същото е положението във Франция и Швейцария.
    Потърсете в Гогле: unused astrazeneca vaccine
    Интересно как така Боко ги взема на заем за да ни спаси от лошите АстраЗенека, които не можели да доставят ваксините, след като не ги искат в Германия, Франция и Швейцария. Просто ни използват за кошче за неизползвани и нежелани в западната част на Европа
    ваксини.
  • 9 бушприт

    3 4 Отговор
    НА:Пристигат 21 хиляди украинки и рускини, по- щях да се зарадвамъ.
  • 10 разсмя ме

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "SARS":

    И на какво базираш това си твърдение?
  • 11 SARS

    2 2 Отговор
    РНК-ваксините могат да се използват и за други болести, но засега са концентрирани с борбата върху короната:

    Коментиран от #14

  • 12 Колкото по-бавно ваксинират,

    6 4 Отговор
    толкова по-добре. Току-виж премислили тази глупост с ваксинационните паспорти и "привилегиите" за ваксинирани. Няма ли ваксини и възможност за ваксиниране, този паспорт би бил чиста проба дискриминация.

    Коментиран от #13, #19

  • 13 Верно ли

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Колкото по-бавно ваксинират,":

    Той си е чиста проба дискриминация, независимо има ли ги, или ги няма. Човек трябва да има избор, що се отнася за неговото здраве и тяло.
  • 14 Xaxa

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "SARS":

    Хора, отворете си очите. Информирайте се , преди да си сложите това нещо. Търсете извън пропагандните медии! Има толкова много пострадали и ритнали камбаната от най-големият експеримент в човешката история.... Страшно е!!!
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    3 3 Отговор
    Тези си приказват вече пълни врели-некипели по медиите. Всеки ден няколко хиляди новопристигнали от "златните" ваксини, предвидени за по 5-6 бабички, по "зелените коридори" на тъпаците от НОЩ и разБойко. Никой не ви иска тази отрова, мисирки!
  • 16 един от многото

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПСР":

    Обърни се към платените математици , веднага ще нагодят работата!
  • 17 ГСГ

    0 0 Отговор
    Дали имат фризери за ваксини над -75* градуса,,???
  • 18 Смешни бройки

    1 0 Отговор
    При тези смешни количества ваксини и бездействието на Борисов и шайката му по въпроса за закупуването на руска и китайска ваксини, България трябва да ваксинира до 2040 година, за да достигнем 70% ваксинирани. Това изчислиха партньорите ни в Европа, защото са заинтересовани да се унищожи К19 в цяла Европа, за да се спре разпространението му при свободното придвижване на хора. При положение, че Унгария закупи милиони руски и китайски ваксини, че Чехия и Словакия също са на път да го сторят, а Полша закупува също от Китай, България още чака "какво ще й кажат началниците" от ЕС, както се изразява Бойко. Унгария, Чехия и Австрия искат вече дори да произвеждат руската ваксина. Англия, Турция, Сърбия досега са ваксинирали милиони свои граждани. Борис Джонсън дори предлага европейското първенство по футбол да се проведе само в Англия, защото са ваксинирали вече 15 милиона и до Юни 2021г. ще изкоренят К19 от острова. Защо Борисов нищо не прави? Защото е некадърен демагог!
  • 19 Не е решение

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Колкото по-бавно ваксинират,":

    По-бавното ваксиниране не е решение за въвеждане на имунизационните паспорти. Властите и здравния министър са длъжни да осигурят лечението и ваксинирането ефикасно и с необходимата сигурност и бързина. Нали затова плащаме данъци и здравни осигуровки, а не да ни разиграват като маймуни и да ваксинират на улицата , след дълго чакане по опашки. Имунизационните паспорти не трябва да се въвеждат защото всеки, който поиска не може да се ваксинира, тъй като това не зависи от него, поради липсата на необходимите ваксини и организация при ваксинирането! Такова разбиране изрази Ангела Меркел, но тя е единствена сред европейските лидери, които търсят оправдание за грешките на властите с тези паспорти. Меркел и гражданите на Германия са чувствителни и не приемат въвеждането на номера за следене на гражданите, каквито са ЕГН-тата. Там няма ЕГН, а в имунизационните паспорти властите искат номера. Освен това въвеждането на този имунизационен паспорт много напомня на въвеждането на еврейската звезда и символи при Хитлер. Защо Европа е забравила за това?