Last news in Fakti

2 Март, 2021 14:30 2 361 35

Адвокат разкри дали имунизационните паспорти са дискриминационни

  • имунизационни паспорти

Напълно е възможно масовите мероприятия да бъдат ограничени само за ваксинираните, защото към момента точно тези мероприятия са рестриктирани, каза Шаркова

Адвокат разкри дали имунизационните паспорти са дискриминационни - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Риск би имало, ако с имунизационните паспорти се въведат строги ограничения за пътуване на неваксинираните. Това е така, защото няма достатъчно ваксини. Второ, има хора, които не могат да си поставят ваксини. Това заяви адвокат Мария Шаркова в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

Би било дискриминация да се изисква PCR тест или да се карантинират ваксинирани граждани. Според нея би било дискриминация също така, ако авиокомпания откаже да качи пътник, който не е ваксиниран. Това е така, защото има определени фактори, които възпрепятстват ваксинацията на всички граждани.

Тя напомни, че ваксините са препоръчителни, а не задължителни. Въпреки това адв. Шаркова допълни, че тъй като авиокомпаниите са частни компании, трябва добре да се запознаем с общите им условия.

Адвокатът смята, че работодател не може да принуди работник да се ваксинира или да го постави като условие: „Не може трудовият договор да се променя едностранно.“

Напълно е възможно масовите мероприятия да бъдат ограничени само за ваксинираните, защото към момента точно тези мероприятия са рестриктирани, каза Шаркова. „Това е мислима хипотеза и в някои държави вероятно ще бъде наложено.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    57 2 Отговор
    Ние неваксинираните ще ходим с жълти звезди на ревера.

    Коментиран от #3, #5, #18

  • 2 честен ционист

    29 2 Отговор
    Дискриминация е условно понятие, още повече у Кочината. Ако пожелаем, освен имунизационен паспорт, намордник, може и на каишка да ви поведем. А забравих, ние вече ви поведохме към Преизподнята.

    Коментиран от #20, #31

  • 3 др Гей Билтс

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти вземи отвори една пицария в некое село, или най-добре в гората, че там ще ни прогонят Шайката и господарите им. Ще плащаме в бартер, както повелява закона на гората.
  • 4 Историята

    32 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Това е мислима хипотеза и в някои държави вероятно ще бъде наложено.“ - А това не е ли дискриминация???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 bandita

    1 45 Отговор
    те не само че не са ами са и задължителни. неваксинираните ганьопитеци затворени и след години по резерватите да им се смеят хората. единствения шанс да не се повтори сценария на генерал Мутафчийски от ноември/декември е масова ваксинация, дистанция и маски (дори може по 2 като в Чехия) и пълен локдаун както беше март месец поне до достигане на 50-60% ваксинирано покритие.

    Коментиран от #26, #32

  • 7 Стрелата

    17 0 Отговор
    То Главока ви стига по голямо наказание и излагация няма по света.
  • 8 СМС от Осама

    30 0 Отговор
    Хахах, все едно след 11 Септември не ви карат да си изувате обущата и сканират като телета. Мен веднъж даже една проверяваща ме сграбчи за пакета. Така че свиквайте, на самолет ще могат само отбрани ваксинирани камикадзета да се качват.

    Коментиран от #27

  • 9 mafiota

    2 44 Отговор
    естествено че има хора които няма да се ваксинират по медицински причини - това и сега го има, не всички деца имат задължителните ваксини. всички останали трябва да са ЗАДЪЛЖЕНИ да имат поставена ваксина против ковид, ако ли не да нямат право да посещават обществени места (включително магазини и аптеки). това естествено трябва да се случи когаот има достатъчно на брой ваксини за свободно поставяне

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Еее това за

    4 13 Отговор
    ПАСПОРТИТЕ И ОПАШКИТЕ ВИ ГО ПИСАХ ,ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ !!!!СЕГА СЛЕД КАТО ВСИЧКО Е ОТВОРЕНО СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО ЩЕ СА ЗАРАЗЕНИТЕ!!!НАСЛУКА😀
  • 11 За Знаещите

    17 1 Отговор
    В кои села на БГ няма битова престъпност?
    Питам сериозно, да емигрирам от София.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 др Гей Билтс

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "mafiota":

    Аз няма да се васкинирам по екзестенциали причини.
  • 14 Последния Софиянец

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "За Знаещите":

    В празните села.Стотици са
  • 15 БАЦЕ БАЦИЛА

    28 0 Отговор

    До коментар #9 от "mafiota":

    А неваксинираните ще имат ли право да плащат данъци?

    Коментиран от #16, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БАЦЕ БАЦИЛА

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "mafiota":

    Безплатна ваксина!?И откъде я платихме на фирмите-производителки?
  • 18 Стига глупости

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дискриминация е да се ограничава всеки за когото не е доказано, че е заразоносител! Карантинирането на здрави хора е форма на незаконно лишаване от свобода.
    Ако се срещнат 10-100-1000 или повече здрави хора на едно място, какво ще стане, кой от кого ще се зарази и кой от какво ще пострада. Без категорично доказателство, че някой е заразен е незаконосъобразно да се налагат ограничителни мерки само на базата на съмнения, съждения и безпочвени умозаключения! Няма съдебна институция в света, която да не отмени подобна глупост!

    Коментиран от #35

  • 19 123

    21 0 Отговор
    Що ваксинираните да имат повече права от останалите? Това извращение няма да мине.
  • 20 Аз от БЕХ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Абе ти добре ли си с главата. Сериозно питам. Да не са те изпуснали от лудницата? Съзнаваш ли какви тъпизми ръсиш?
  • 21 Дедо Грую

    18 1 Отговор
    Малко сведения: Все още няма изолат на ковито. Има обявена награда от 1 милион еврака за този, който го покаже и докаже по научен начин съществуването МУ. Все още никой не е взел наградата. През 1986г. в УСА-то е приет закон с който се освобождават от съдебна отговорност и съдебно преследване на производителите на ваксини и лекарства за евентуални щети и увреждания на потърпевшите. В основата на това са съдебните дела срещу пфайзер. В следствие на това децата аутисти се увеличават с 9% още в първата година и др подобни. Доверието е рядка и скъпа стока.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Повече яснота

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дедо Грую":

    Добре де, като няма все още изолат на ковид 19, какво е това, което изследват учените, от което вземат части, вкарват ги във ваксини и т.н. Някой ще обясни ли има ли изолиран вирус ковид 19 или не? С факти, моля!
  • 23 Гост

    3 0 Отговор
    Дискриминация е, но ще променят законодателствата и след това вече няма да е. Да кажа на тия дето ги беше страх че щели да ги ,,чипират" Не бе,просто ще ви искат зелени тескерета, хем по-евтино,хем по-лесно.
  • 24 bandita

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Дедо Грую":

    по голяма тъп0тия в този сайт едва ли е писана някога... човек дори не си заслужава да тръгне да опровергава такива неща. се1 да кажеш че небето не е синьо
  • 25 Само питам

    12 0 Отговор
    Не би ли трябвало в държави като Израел, Великобритания и някои други, където ваксинирането започна преди доста време и е масово, има продължаващи локдауни, заразяването вече да е по-слабо, случаите с новозаразени-по-малко, изобщо, трайна тенденция към затихване? Май такава не се наблюдава?
  • 26 123

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "bandita":

    Промит мозък
  • 27 Сусама

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "СМС от Осама":

    И като те сграбчи за пакета намери ли нещо?
  • 28 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Абсолютно! Не се притеснявай!
  • 29 Защо да е дискриминация

    8 0 Отговор
    да се карантинират ваксинираните?! Ако могат да пренасят и разпространяват вируса...Карантината е за това.
  • 30 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Това целят с пандемията. Дискриминация, разделение и унищожение в крайна сметка. Стъпки водещи към геноцид. Много лесно ще го прикрият под мантрата ковид-19.
  • 31 Кочината

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Кочината е най-вече в ционистката ти кратуна.
    Значи, според ционистката ти кратуна, евреите не са били дискриминирани в абсолютен смисъл, в нацистка Германия и на териториите на фашистките сателити на Хитлер, а само условно, както ти се изразяваш.
    Само условно са ги затваряли в концлагери и само условно са ги избивали, нали така казваш миризлива ционистка кратуно!
  • 32 Ти си :

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "bandita":

    НЕЩАСТНИК!!!!!
  • 33 Звезден прах

    5 0 Отговор
    Ваксинираните ще ходят със зелена звезда на ривера, НЕВАКСИНИРАНИТЕ ще ходим със ЖЪЛТА!
  • 34 Матей

    3 0 Отговор
    И дискриминация,и всякакви мер-зос-ти навлизат в живота под давлението на новия световен ред.Прилагат се всякакви изопачавания и извращения на нормалността ,всеки го вижда как видимо се променя всичко наоколо предимно в лоша посока.Уж се налагат нови правила с най-добри намерения,но всъщност се отклонява от привичния и нормален ритъм на живота,създава се паралелна реалност,която постепенно напълно подменя старата.С връщането на власт отново на демократите се засилиха тези настроения,ускори се процеса на подмяна на нормалността с една извратена действителност,която в крайна сметка ще доведе до крах на всичко доскоро познато и привично .
  • 35 В заблуда си

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Стига глупости":

    Има. В момента международна Каскетура така да се каже или "обосновано предположение", още по-състоятелно правно съждение и готово. Новата реалност пич.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове