Last news in Fakti

22 Март, 2021 10:14 7 670 136

Пред ФАКТИ българи в чужбина представиха своите искания към партиите в България

  • българи в чужбина-
  • българите в чужбина-
  • искания-
  • партии-
  • мир чужбина-
  • дистанционно гласуване-
  • гласуване по пощата-
  • конституционни промени

Управляващи и "парламентарна опозиция" не направиха нищо по отношение на гласуването по пощата за нашите сънародници в чужбина още за тези избори

Пред ФАКТИ българи в чужбина представиха своите искания към партиите в България - 1
Един от протестите през лятото на българите в Торонто, снимка: Фейсбук

Българи в чужбина, и в частност от Торонто, Канада, представиха пред ФАКТИ политическите си искания към партиите в България. С медията ни се свърза г-ца Таня Маринова, която ни изложи въпросните искания, а думите ѝ се превърнаха в поредното доказателство, че голяма част от българите, живеещи в чужбина, обичат България с цялото си сърце и страдат с нашите вътрешни проблеми буквално ежеминутно и наравно с нас, които геноцидните български власти все още не са успели да прогонят от Родината.

Припомняме, че управляващи и "парламентарна опозиция" не направиха нищо по отношение на гласуването по пощата за нашите сънародници в чужбина още за тези избори, които предстоят на 4-ти април. Освен това, нашите сънародници в чужбина, които са в страни извън Европейския съюз, са ограничени в броя на секциите, в който ще могат да гласуват. При тях той е едва 35. А на всичкото отгоре, заради същите управляващи и "парламентарна опозиция", те няма да имат и възможността да гласуват машинно.

Ето и споменатите политически искания към всички политически партии у нас:

1. Дистанционно гласуване (по пощата и/или електронно)

2. Многомандатен избирателен район "Чужбина"

3. Промяна на конституционните разпоредби, които да позволят на българи по рождение с двойно гражданство да могат да участват във висшите органи на законодателната, изпълнителната и съдебната власт в България.

4. Промени на законодателството, които да спомогнат за използването в академичната и други сфери на българи от чужбина със значителен професионален опит и експертни постижения.

5. Формиране на постоянни органи, представляващи българите в чужбина, които да представляват техните искания пред българските институции и власти.

6. Законови поправки за премахване на ограничението от 35 избирателни секции извън държави от Европейския съюз.

"Протестиращите от лятото до сега българи в Торонто, както и в цяла Канада, застанахме с тези искания на нашите протести. Те бяха изпратени както до управляващите, така и до множество парламентарни и извънпарламентарни партии и коалиции. Мит е, че протестите не излъчиха искания. Протестиращи от лятото досега българи от цял свят застават зад тези искания. Не получихме подкрепа на нашите искания по време на протестите и в момента търсим подкрепа от извънпарламентарни и парламентарни партии и коалиции, които да уважат нашите искания в предизборните си платформи. Както казах, българи от други страни също застават зад тези искания", заяви за ФАКТИ Таня Маринова.

"Българи от цял свят искат и са готови да допринасят, както с експертни мнения от всички области, така и да продължават да допринасят финансово за България", отбеляза тя.

"Исканията ни за дистанционно гласуване не пожънаха успех, а съдът продължава да отхвърля наши искания за възможност на всеки един българин в чужбина да упражни конституционното си право на глас. Тази седмица съдът отхвърли жалби на българи в чужбина, чиито секции бяха отрязани заради противоконституционния закон, който поставя лимит от 35 избирателни секции в държави извън Европейския съюз. Този закон беше внесен и гласуван от "патриоти", които целят да ограничат етническия вот на сънародниците ни в Турция. По този начин те ограничават и вота на българи в Обединеното Кралство, където бяха отрязани десетки секции. Българите в САЩ също са засегнати. Преди няколко дни тяхното дело беше обявено за загубено. По-рано тази седмица беше отхвърлено и делото на сънародниците ни от Великобритания", коментира още Маринова.

"Българите в чужбина работят сами за образуването на избирателни секции извън консулствата. Ние искаме да даваме и допринасяме. Нашият дух не стихва и няма да спрем, докато не постигнем целите си да ни бъде дадена възможност да дадем на Родината си, както даваме за други държави", завърши г-ца Таня Маринова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хачо

    103 152 Отговор
    Българите в чужбина нямат правото да изискват каквото и да било

    Коментиран от #4, #12, #44

  • 2 Абе я не пискайте

    98 127 Отговор
    Като искате да гласувате, върнете се в България

    Коментиран от #10, #133

  • 3 4 април

    160 38 Отговор
    Да свалим бай Ганьо от джипката

    Коментиран от #126

  • 4 ай са па и ти

    107 22 Отговор

    До коментар #1 от "Хачо":

    Ем българи , ем немат права като българи , ка така ?

    Коментиран от #76

  • 5 пкп

    135 38 Отговор
    поздрави за всички българия напуснали българия заради тиквата сега ще го махнем този простак от джипката педал

    Коментиран от #6, #135

  • 6 1111

    38 95 Отговор

    До коментар #5 от "пкп":

    герб води 7 % днешни резултати от проучване

    Коментиран от #68, #134

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шекел

    57 3 Отговор
    При различни атмосферни условия се и мисли различно.
  • 9 Сесесере

    36 64 Отговор
    Русофилнята пак вие на умряло! Всеки български глас в чужбина, трябва да се брои за два!
  • 10 Българка

    113 42 Отговор

    До коментар #2 от "Абе я не пискайте":

    Как да се върнат в България, като тук няма законност, няма здравеопазване, няма сигурност за бизнеса, също и за работниците. България е превзета от мафията, последна по доходи, първа по корупция и смъртноцт. Българите в чужбина са най-големите инвеститори, с парите, които изпращат на семействата и близките си. Исканията им са справедливи

    Коментиран от #13, #36, #62, #72, #80, #122

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нещо а ама

    52 26 Отговор

    До коментар #1 от "Хачо":

    Гадно ли ти е , че ти си в бандитостан , нали е много убаво и красиво с Тулупа , що ни се нервиш , че сме изчепили ?
  • 13 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    80 19 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Няма нужда на платените да се обясняваш те така и така няма да те разберат . На 04.4 аз и семейството ми в Германия ще гласуваме срещу Шайката.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 истина е

    63 20 Отговор
    Българите които останаха тук да не им завиждат , защото там са свободни хора ,а не роби на шайката , която отново ще ни яхне за още безкрай време !!
  • 16 Кой си ти

    66 38 Отговор
    Да поставяш условия? Живееш там от десетилетия,там работиш( създаваш печалба,принадена стойност) там плащаш сериозни данъци,здравни вноски,а ще ми определяш дистанционно политиката,икономиката за години напред.Седете си там,по живо поздраво.Какво им се прищяло на наглеците? Да бъдат избирани вклчително във висшите органи за управление.Ами ходете в люлката на Демокрацията да ви избират с двойно гражданство.Ще ви допуснат в шестък на 30 Февруари.За мен,щом си се установил там за постоянно,и си със статут на чужд поданик,няма българско гражданство.Кви са тези пунта мара граждани на България.Гражданин да ползва плюсове,когсто му изнася.Разболее се там,трябва да си ремонтира ченетата,хваща самолета и тук.Плаща накуп два бона за здр.осигуровки и става здравно осигурен българин.И ние,през нашите данъци,в който той не участва дори с един цент,го лекуваме,оперираме,оправяме му ченетата.Щом нямаш минимум 6 месеца постоянно пребиваване тук,на постоянен адрес в последните три години,сбогом на гражданство.Идваш си със статута на гражданин,от друга държава.Ти си го мечтал,искал и постигнал.Ще ми живееш 15-20 г навън,децата ти навън,не ти знам физиономията, и ще ми ставаш депутат, министър,дори Премиер.Я у лево,с тази криворазбрана Българщина!

    Коментиран от #84, #121

  • 17 Волф Никел

    63 31 Отговор
    Никой, който си мисли, че е българин, извън България, не трябва да определя живота на българите в страната. Това са хора, които отдавна са се откъснали от действителността у нас, свикнали са да живеят по други стандарти, да мислят по друг начин, дори голяма част вече забравят и езика. Получават сведения за България от медии в мрежата, които не винаги са коректни. Все повече от тях, най-вече втората вълна, дори нямат живи роднини тук. За първата , да не говори, а и не се понасят двете. Да си се чувстват българи, да си поддържат "традиции" -те, но никакво гласуване и участие в политическия живот у нас. Точно за Българите в Онтарио и в частност в Торонто и бреговете езерата Ери и и Онтарио имам много добра представа и лични впечатления. Нищо лошо, но отдавна са канадци, а не българи. За децата им да не говорим, че са се претопили и поне 80% не знаят и по-лошото , не искат да говорят български. В Канада поради полиетническия характер, всеки емигрант полага усилия да се претопи в масата. Така Симеон е Сам а Иван - Иън.

    Коментиран от #71

  • 18 зевзек

    35 23 Отговор
    предполагам че исканията са нещо от сорта на, абе айде оправете я тази държава, за да можем да се върнем, че ни омръзна да бачкаме от сутрин до вечер за минимална заплата
  • 19 пешо

    43 24 Отговор
    не разбирам... тия хорица къде си плащат данъците? да представят "своите искания" там. простичко е.

    Коментиран от #23

  • 20 крепите режим

    29 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Масови миграции се пораждат от войни , бедствия , липса на поминък , зарази , режими , прави си правилни изводи за какво става въпрос в България. С дефекта част от населението , някой ги нарече дебили , трудно ще стане .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 спорничко е

    37 17 Отговор

    До коментар #19 от "пешо":

    И сме най-големият нетен инвеститор в България с парите дето пращаме на близките си да преживяват , нали така , защото под мъдрото управление на Тулупа биха измрели.

    Коментиран от #52, #77

  • 24 Просто статистика

    30 13 Отговор
    Прави са сънародниците ни, но не съвсем. По две причини. Първо - червените внесоха в НС предложението за гласуване по пощата, но ПКП изобщо не го допусна до пленарна зала. За дистанционното гласуване още след референдума на Слави ниновчетата пак искаха дебат и герберастите пак ги отсвириха. Колкото до ограничението да 35 секции в чужбина, това в НС го наложиха заради ДПС. От друга страна, никой не спира нашите сънародници да се качат на влак, самолет или кола и са дойдат да гласуват тук - защото поне 85% от тях имат постоянен адрес тук. Въпрос на желание, нали?

    Коментиран от #26, #87

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Учуден

    32 15 Отговор

    До коментар #24 от "Просто статистика":

    Ма нали за да дойдат трябва да се охарчат. Те, повечето, нямат и 50 евро за билет да си дойдат поне веднъж годишно, камо ли за избори.

    Коментиран от #35

  • 27 Котьо

    36 25 Отговор
    Достойно и закономерно искане на Българи ,които независимо където и да се намират по света остават повече Българи за разлика от многото намиращи се на територията на Р.България .За това призовавам достойните ни сънародници да не обръщат внимание на глупавите коментари, а да продължават да отстояват свободата си.А на другите ще кажа "прости им Господи те не знаят какво правят".

    Коментиран от #32, #39

  • 28 Борисов

    4 10 Отговор
    "Социалистическите" мултаци са последите ми.
    Славянки окротете се.

    Предвождани от ортака на Дремсизов - "проф." Иво Христов.
  • 29 Танас

    27 21 Отговор
    Изоставилите родината си за пари нямат право на нищо
  • 30 Кой68

    32 15 Отговор
    Като толкова милеят за България да се върнат .
    Точка -3- е тъпа и гротесна......От чужбина акъл неща,а по точно от печалбари ...
    Върнете се в България и заедно със нас да поправим това което забъркахме на предните няколко избора.....
  • 31 УРА

    24 1 Отговор
    Да бъде БЪЛГАРИЯ.
  • 32 Учуден

    23 18 Отговор

    До коментар #27 от "Котьо":

    Осстават българи, щото никой не ги брои и за слива. А им трябва идентичност, да се мислят за значими. Така са си избрали те, сменяйки си имена, нрави и т. н.
  • 33 БирникЪ

    38 3 Отговор
    Аз пък имам друго предложение - до копираме една хубава практика от щата Оклахома (а и не само там) - избирателните списъци се правят на базата на данъчните списъци. Изключения - пенсионери от щата, студенти и военни. При това положение гласовете от чужбина рязко ще намалеят и най-вече тези от Турция, а нашите хъхряци съвсем ще окапят. Честно, нали?
  • 34 ДЯДО

    26 14 Отговор
    Българите бягат в чужбина заради гроб.
  • 35 Просто статистика

    17 14 Отговор

    До коментар #26 от "Учуден":

    Много е възможно да е така. Но тогава защо ние трябва да плащаме от джоба си за изборни секции в чужбина? Нали знаеш - мерак с пари се гаси!
  • 36 Щом са

    33 25 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Напуснали България, нямат право да определят правилата на живота ни тук.

    Коментиран от #40

  • 37 нннн

    25 12 Отговор
    На времето, през войните, българите са се връщали, за да отидат доброволци... Сега можете да се върнете поне да гласувате. Шайката иска да ограничи и българите в България, какво остава навън...

    Коментиран от #42

  • 38 Всички емигранти

    22 11 Отговор
    Ще гласуват срещу мафията от властта и най ПРЕСТЪПНО и КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С ДИКТАТОР бойко методиев борисов и коалиции престъпници симеонов , марешки, ШИШИ ПЕЕВСКИ И БУХАЛКА КАСКА ГЕШЕВ. ВИЕ СТЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСЪПНА ГРУПИРОВКА, СЪЗДАДЕНА САМО ЗА КРАЖБИ И ИЗМАМИ. ЗАТВОРА ВИ ЗОВЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЕЗБОЖНИЦИ ТАКИВА НАГЛИ ЗА СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
  • 39 Като е

    18 22 Отговор

    До коментар #27 от "Котьо":

    Българин,чий го дири у чужбина!?

    Коментиран от #89

  • 40 отпадък

    33 15 Отговор

    До коментар #36 от "Щом са":

    Напуснах държавата , не съм напускал Родината . Повече обяснения искаш ли - заради подобни на теб с които нормално общество и държава не могат да се градят и далеч не става въпрос за разлика във виждания и пр. Продавате душичките си за по няколко сребърника , служите на престъпници дето узурпират власт и рушат и грабят.

    Коментиран от #65

  • 41 Кире

    40 10 Отговор
    Не забравяйте,че българите живеещи и работещи в чужбина плащат данъци и поддържат имоти у нас.Парите,които изпращат
    тук хранят,лекуват,обличат и погребват граждани на България.Това,че тук е мизерия и бедност не е причинено от тях!
    Нима Левски,Ботев,Раковски и...,не са българи,макар и в изгнание?
    Не забравяйте и защо са там в чужбина тези българи!

    Коментиран от #131

  • 42 Майна

    22 13 Отговор

    До коментар #37 от "нннн":

    ВАС, ЧЕ ВИ ПРАВЯТ НА ..НИЩО, И НИЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ...ЩОТО СЪЕ МНОГО ОПРАВНИ ДЕТО СТЕ В БГ , ЧЕ ЗАТОВА Я ДОКАРАХТЕ ДО ТАМ...ВИЕ ЛИ ЩЕ НИ ЛИШАВАТЕ ОТ ПРАВА, ЩОТО ТИЯ ДЕТО СА НА ВЛАСТ ВИ ЛИШИХА ОТ ТАКИВА...ХАРЕСВА ЛИ ВИ ЖИВОТЪТ В РОДИНАТА??? ЩОТО АЗ ВИЖДАМ КАК НЕ МОГАТ ДА ВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ БЛИЗКИТЕ МИ..ДОБРЕ,ЧЕ ТОЛКОВА РАБОТИМ НАВЪН, ТА ДА ПОМАГАМЕ..СРАМ НЯМАТЕ...

    Коментиран от #50

  • 43 РАДИО ЕЛТО

    13 1 Отговор
    партии политици лъжат най се лъже по избори в кръчмата на лов
  • 44 Еех Хачооо...

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Хачо":

    Тия на снимката искат и на теб да ти е добре, но де акъл баце. Най-лесно е да мрънкаш... Ай се напрегнеш малко да помислиш какво пишеш. Помага принципно.
  • 45 zaro

    19 12 Отговор
    Положението в България,не е следствие на това,че българите в чужбина са повече от милион,тук се разпореждат хунтата,шайката и мутрите!Каква е тяхната вина,че там живеят,работят и са в пъти по добре от нас!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 БОЗАДЖИЯН

    23 13 Отговор
    Българите в чужбина са избрали да живеят в друга държава.Аз не искам те да определят моят живот.Това го гледахме по времето на Сакскобург.Дойдоха млади юпита продадоха каквото е останало и станаха по богати.Винаги е имало хора на гурбет но семействата са били в България. Да не забравят че повечето са в Турция . Който милее за България живее тук.Другите само си търсят причини
  • 50 нннн

    14 4 Отговор

    До коментар #42 от "Майна":

    Ние не ви лишаваме от права, Шайката ви лишава. При тази ситуация е редно да се ядосате и да помогнете като намерите начин да гласувате въпреки всичко.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 пешо

    23 11 Отговор

    До коментар #23 от "спорничко е":

    може и така да е... но парите ги давате на близките си, не на останалите обитатели на територията. които пък (вероятно) ги дават в магазините (чиито печалби изтичат известно къде). а също и за закупуване на недвижима собственост, като по този начин изкуствено се завишават цените ѝ, което пък засяга голяма част от младите хора от по-долните слоеве на обществото.
    та, да не си говорим за "инвестиции", моля.
  • 53 Без истерии

    22 10 Отговор
    След като сте избрали да живеете някъде си ,и да се правите на не българи ,значи нямате право и да пищите . Ние , които живеем тук ,сами определяме съдбата си . Двойното граждантсво трябва да се забрани , и който иска да гласува трябва да е само с българско гражданство и активно да е пребивавал в България през последните години .
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Аз ше емигрирам в белите държави

    6 5 Отговор
    И ше се вълнувам ко става в клоаката😂😂😂😂😂да ама не неска
  • 56 Знайко

    21 3 Отговор
    "Многомандатен избирателен район "Чужбина"" Това е абсолютно задължително да се направи. Аз не съм съгласен в моя избирателен район в България да донесат някъде от чужбина 40 чувала с бюлетините на 20 000-30 000 гласували на майката си в чужбина и с тях да бъдат избрани 1-2 депутати. За който никой местен живеещ в моя не е гласувал. И този, за който никой местен те е гласувал да се води мой народен представител.
  • 57 Слав Овчаров

    4 3 Отговор
    Татко Румен (слав) е деградирал до обикновен бизнесмен - гешефтаджия. А преди беше главния олигарх на БСП.

    А я вижте за колко протестъри ни стигнаха паричките на екрана...
  • 58 Майна

    17 9 Отговор
    ВИЖДАМ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХТЕ ,,ИСТИНСКИТЕ,, РОДОЛЮБЦИ В БГ...ЛЯТОТО СИ ДОЙДОХ ЗА ПРОТЕСТИТЕ И В ПЛОВДИВ ИМАШЕ МАЛКА ГРУПА ОТ ИЛЕЕЩИТЕ ЗА РОДИНАТА ПРОТЕСТИРАЩИ НА ШАДРАВАНА...ЗАВЕДЕНИЯТА НАОКОЛО ПЪЛНИ ,И ,,БЪЛГАРИ,, ЗАБИЛИ ПОГЛЕДИ ПАСЯХА САЛАТИТЕ НА ,,РАФИ,,..БЛУЖДАЕЩИ , ,,СНОБСКИ,, ПОГЛЕДИ....СРАМНА РАБОТА...НИЕ СИ ДОЙДОХМЕ.., ВИЕ КЪДЕ БЯХТЕ БЕ , ,,РОДОЛЮБЦИ,,... НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО, НИЕ НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ РОДИНАТА СИ!

    Коментиран от #60, #64

  • 59 БОЗАДЖИЯН

    11 6 Отговор
    Българите в чужбина са избрали да живеят в друга държава.Аз не искам те да определят моят живот.Това го гледахме по времето на Сакскобург.Дойдоха млади юпита продадоха каквото е останало и станаха по богати.Винаги е имало хора на гурбет но семействата са били в България. Да не забравят че повечето са в Турция . Който милее за България живее тук.Другите само си търсят причини
  • 60 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    10 9 Отговор

    До коментар #58 от "Майна":

    Прав си лятото се прибрах в Бургас за протестите беше смешно да не кажа трагично. На нас в чужбина ни писна повече от 10 години апатията да позволява Мутра да е на чело на държавата . Стига толкова на това мнение са и всичките ми познати тук в Германия. МУТРО ВЪН НА04.04 ДА ИЗМЕТЕМ МУТРИТЕ ОТ ВЛАСТА
  • 61 Знайко

    8 6 Отговор
    Хора помнете, кой го направи закон, това ограничение от 35 секции в чужбина. Бяха така наречените "Патриоти" Шкембе Воевода, Далавери Симеонов и Болен Сидеров. И дори Далавери се гордее с това. Когато гласувате, го имайте предвид. Аз смятам, че или всички в чужбина трябва да можат да гласуват или никой в чужбина да няма право да гласува. Другото върху, което трябва да се помисли е дали тежеста на гласа на живеещия и гласуващ в чужбина. Трябва да е равна на тежеста на гласа на живеещия и работещ в България. Когато има секция чужбина, може да се въведе ограничение за това каква част от депутатите могат да се избират с гласове от чужбина. Например, най-много 5% или 7% или 10%. Според мен тежеста на гласавете от чужбина не трябва да е повече от 10%. Което означава най много 24 депутати от всички 240. Или 12 депутата от всички 120. Ако се намали броя не депутатите. Според мен оптемалното за нашата държава е броя на депутатите да зависи от броя на гласуващите. И да няма бариера от 4%, защото така На 20 000 гласували 1 депутат. И да няма бариера от 4%, защото така се пренебрегва волята на много хора. Тава обаче трябва да го решат хората чрез референдум, а не корумпираните и назначените некадърни сини и червени "калинки" в Народното събрание назначени от задкулисията. Задкулисието в България не е едно, няколко са.
  • 62 ППЪЛЕН ПАМПЕРС С ПОДАРЪЦИ ЗА ТЕБ

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    ИНТЕРЕСНО КАК ВСИЧКО ТОВА ДЕТО СИ ГО ПИСЪЛА ТЕ Е ПОДМИНАЛО!!!!!НО НЕ Е КЪСНО😀
  • 63 ъъъъъ

    7 2 Отговор
    да се види опита и практиката в другите държави. тия от анадола това и чакат.
  • 64 ЛЕЙТЕНАНТ ГРЮБЕР СИ ПАДА ПО ГАСТАРБАЙТЕР

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Майна":

    АМИ ОТГОВОР Е ВЪВ ВЪПРОСА ТИ ПОМИСЛИ ЗАЩО ИМА САМО 20 ЛУМПЕНИ А ДРУГИТЕ СИ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ!!!!
  • 65 Лондон

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "отпадък":

    Точно обратно е положение и жалко, че така мислиш.....

    Коментиран от #74

  • 66 PlimP

    9 7 Отговор
    видяла жабата, че коват кончето и тя вдигнала краче, не можа да си 5,6,12 или 20г. навън и да имаш претенции
  • 67 Aндонов

    13 6 Отговор
    Всяка година.пращам 1300евро в България.Сега се пенсионирах и август се прибирам в Българиязавинаги.Ти ще ме изгониш ли?до 16.

    Коментиран от #78

  • 68 избирател

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "1111":

    дори някой каза че водят с 60% но снощи пак с а забравили н апсихото отворена вратата
  • 69 Андонов

    2 0 Отговор
    До67.На месец.7263
  • 70 Референдум

    7 6 Отговор
    дали Българите в България желаят да им се даде това което искат !
    Няма да Ви казвам колко българи знаят къде са посолствата ни в чужбина И КАКВО КИРЕНЕ ПАДА ! И ИМАТ ПРАВО - ПОСРАНИЦИТЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ И КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ИСКАТ ДА ИМ ОБЛОЖАТ ПАРИЦИТЕ ! Да си кютат там и да си печелят - който много иска да отива да гласува в посолства и консулства !
  • 71 Ми не е си прав

    13 7 Отговор

    До коментар #17 от "Волф Никел":

    Аз съм българин, живеещ в чужбина по НЕВОЛЯ ! Гласувам , защото желая промяна , която да ми даде шанс да се върна в родината си !!!
    Не всички имаме "връзки" както ти имаш и не всички продаваме и майка си за да успеем по най-долният начин ! Защото в бг за да си успял понемалко, трябва да притежаваш най- безкруполните качества познати на човечеството !
  • 72 АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО!!

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОПЪЛНИ..КАКТО СИ БЕШЕ 1990 ГОДИНА. СЪЩОТО СИ Е ОСТАНАЛО..МУТРИ НА ВЛАСТ..АКО ПРАВИШ БИЗНЕС ЩЕ ТЕ РЕКЕТИРАТ..НЯМА ЗАКОННОСТ..И ВЪЗМОЖНОСТИ..КОЙТО ИСКА ДА СЕ ВРЪЩА...В БЪЛГАРИЯ..И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ИМА 3 ВЪЗМОЖНОСТИ ИЛИ ГЕРБ ЩЕ МУ ВЗЕМЕ БИЗНЕСА ИЛИ МУТРИТЕ ЩЕ ГО УБИЯТ ИЛИ АКО ЗАГУБИ ВСИЧКО ИМА ТРЕТА ВЕРОЯТНОСТ..ДА СЕ ОБЕСИ..КАКТО ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ПРАВЯТ ВСЕКИ МЕСЕЦ В БЪЛГАРИЯ!!😜🤪😝🤑
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ами така де

    10 3 Отговор

    До коментар #65 от "Лондон":

    Всеки разполага със собствена интерпретация на нещата и това е естествено и нормално , но общия упадък на обществото , непригодността на управляващи да ръководят обществените процеси и да създават нормална среда в която хората да реализират нуждите и интересите си , упадъка на държава и държавност са очевидни и трудно оспорими факти днес в България.
  • 75 MGewehr

    6 7 Отговор
    Българите в чужбина или в Българоя само ревът за промени и законност но как, какви програми и мерки да се вземат, кои или кой. Mълчанието и незнанието е пълно, мъртвило!
  • 76 Ами дай тогава

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "ай са па и ти":

    Да им осигурим безплатно обучение и здравеопазване, както и гарантирано право на труд в чужбина. Нали и такиеа права имат.

    Коментиран от #94

  • 77 Само дето

    9 7 Отговор

    До коментар #23 от "спорничко е":

    Пенсиите на близките ви ги изработват останалите в България
  • 78 Да питам

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "Aндонов":

    На родителите ти пенсията през това време откъде идваше?

    Коментиран от #93

  • 79 Аспарух

    8 2 Отговор
    Такава разединена нация,няма никоя по света!!! Жалко за нас,жалко и за децата ни! Само спорове,само яжби,само ,,герои" по писаниците,то акъли,то кво ли не?! Тогава да чакаме,да изравнят рекорда 45 години-и после пак,ще викаме по площадите-оставка,и пак,и пак,и пак...!!! Тогава нищото,което сега е останало-тогава вече,няма да го има-няма да ги има и децата ни-дръзнали все пак да останат в България!!!
  • 80 Aaaa

    11 11 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Като няма здравеопазване,защо се връщат в България да се лекуват си оправят зъбите и пак заминават.
    Хора който живеят с години извън страната няма да определят бъдещето ни.

    Коментиран от #98, #124

  • 81 Браво

    1 1 Отговор
    Директно към Путин, значи няма кой да чуе
  • 82 Ураааа

    4 4 Отговор
    КУНЧЕВ - ПРЕЗИДЕНТ
  • 83 Българин

    3 5 Отговор
    Хахаха,ма те направо нищо не искат тия хорица.А половината правителство да е от емигранти защо не са поискали?
  • 84 А ти Кой си?

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кой си ти":

    Къде споменават ,че искат да стават депутати? Неграмотен си ,а се мъчиш да облъчваш другите.Това,че искат да имат обособен избирателен район е за да знаят лично КОГО избират,за КОГО гласуват.За да му търсят и отговорност след това.А сега гласовете им се размиват и неизвестно как,но никога не влиза в Парламента депутата,когото са подкрепили.Иначе за депутатите и Президента е логично да има изискване за отседналост,майчин език,психотест,дори и за образование( но не купено).
  • 85 Който има претенции

    7 10 Отговор
    да се върне в родината си и да ги отстоява, а за момента най малкото зло е ГЕРБ, на фона на всички наредили се да искат да ни управляват!
  • 86 от нашо село

    10 1 Отговор
    Леле леле чичо чичо како како..пуснали са агентурата по всички форуми преди изборите да бъркат мнението...Не им се връзвайте! Шубе ги е да не изтърват кокала, че има още много за крадене...я ги вижте как са се активизирали хлебарките. Българинът си остава българин па ако ще и на Марс да живее 5 века, да не е внасял стотинка в хазната на новите/стари комуняги и да е позабравил езика. Малкото останали нормални тук обичаме сънародниците си където и да са избягали от потомствените тарикати/продажници и им желаем всичко най-добро.
  • 87 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Просто статистика":

    Въпрос на желание ли? Ковид-а е нещо ,което превърна това желание в химера.И не,че ме е страх от болестта,но карантините,липсата на полети са факт,който вие ,услужливо Някому, забравяте да споменете.
  • 88 ПулеФ

    9 5 Отговор
    Да си гледат работа в чужбина. Няма хора, които не живеят тук да решават каквото ида било. Нямат право на глас, мнение и претенции.
  • 89 Ха ха

    10 6 Отговор

    До коментар #39 от "Като е":

    Питай Левски,Ботев,Раковски,капитан Петко войвода.Не че се сравнявам с тях,но и ние сме един вид хъшове.А ти ако си на чиновническа служба имаш право да ни мразиш.Ние не искаме да ти бутаме рушвети за щяло и нещяло,а и нещо повече: Мислиме,че половината поне сте за трудовата борса.Вие сте търтеи, грабещи труда на българина .
  • 90 витанов

    8 8 Отговор
    Тия са дезертьори и нямат права в Бг. Дето си плащат данаци5е там да гласуват

    Коментиран от #97

  • 91 ъяьъья

    11 6 Отговор
    А не искате ли по домовете да ви идват на крака с кутиите? Айде самозабравихте се . Като счупена плоча повтаряте имаме право на глас, имаме право на глас . Просто закона е грешен - НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТЕ. Стойте си там, нали е хубаво, тук е лошо, а ние сме дебили. Къв ви е точнопроблема?
  • 92 Българин от България, извън София

    6 3 Отговор
    2. Многомандатен избирателен район "Чужбина".? Хубаво искане. Не разбрах колко години трябва да са живяли и работили за друга държава различна от родината им България? Имам роднини доброволно напуснали България преди 30 години. В България се връщат за да търсят това, което им се полага - земя и имоти.
  • 93 Глупак

    9 3 Отговор

    До коментар #78 от "Да питам":

    От осигуровките,които те са си платили до стотинка.Държавата им дължи тези пари.А не от прозореца на Жипката ,подхвърлени на ромеи и търтеи.

    Коментиран от #96

  • 94 Ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #76 от "Ами дай тогава":

    Това е подсигурено .Иди в което и да е столично училище и попитай за какво мечтаят децата: Да идат в чужбина .
  • 95 Канада

    4 5 Отговор
    Канада го закъсва и бай Ганя се сети за територията.
  • 96 Добре си се кръстил

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "Глупак":

    Пенсиите реално се плащат от вноските на работещите в момента България. Толкова за морала на Мигрантите
  • 97 Те и там толкова плащат

    8 1 Отговор

    До коментар #90 от "витанов":

    Като си спомням миналата година що народ без осигуровки се върна да си боледува тука ковида.
  • 98 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "Aaaa":

    Тези, които се връщат често са тези, които избират да си оправят зъбите тук. Просто им е по-евтино. За здравеопазването сигурно е, защото не разбират добре езика на местните, не са се климатизирали и т.н. Нямам друго обяснение при положение, че тук е в пъти по-зле от други страни в ЕС и ти искат пари дори за визита. Лекарствата и те са много по-скъпи. В ЕС не е така, дори не се доближаваме до тяхните здравни системи. Имахме здравеопазване добро, но го унищожиха 90-те, за да го направят по американския модел, който е ужас.

    Коментиран от #102

  • 99 Marinov

    5 2 Отговор
    Уважаеми Сънародници и СИЕ ,
    А ако ОБИЧАТЕ ВРАЗУМЕЙТЕ Това:

    Лоша или добра Конституцията на България трябва да се спазва а тя ИЗРИЧНО ОПРЕДЕЛЯ че Изборите се провеждат при ТАЕН Вот!

    И докато съществува тази разпоредба в Конституцията вотът ТРЯБА да бъде само ТАЕН!!!

    Господиа,
    При гласуване по Пощата и Електронно чрез Интернет,
    елемента ТАЕН вот НЕ МОЖЕ да се ГАРАНТИРА
    и той може съвсем лесно както да се КОНТРОЛИРА така и да се МАНИПУЛИРА ???

    Попълването на Изборните Формуляри с изпращане на Писма по Пощата е НЕКОНТРОЛИРУЕМО и ПОПЪЛВАНЕТО им може СВОБОДНО да се извърши, както от Титуляра така и от ТРЕТИ ЛИЦА а също това попълване може СВОБОДНО да се ПРОКОНТРОЛИРА и от ТРЕТИ ЛИЦА ???

    При Електронното попълване на Избрните Формуляри е СЪЩОТО а и ПО ЛОШО тъи като и в Межата и в Системата може също да се прaви КОНТРОЛ и МАНИПУЛИРАНЕ???

    ТЕХНИЧЕСКИ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ОСИГУРЯВАНЕ на ТАЕН Вот при гласуване по Пощата и Електронно чрез Интернет и поради това докато има тази Разпоредба на Конституцията ни те трябва ИЗОБЩО като Варианти да ОТПАДНАТ!!!

    Така че при настоящата ситуация е Съвсем НЕУМЕСТНО да се Дискутира Какъв да бъде Вота в настоящите Избори след като той е ИЗРИЧНО ОПРЕДЕЛЕН как да Става в Конституцията ни ???

    Що се касае до въпроса за Дискутиране какъв трябва да бъде Вота, ТАЕН или ЯВЕН то е редно да се отчетат 2 съществени Фактора а имемно:

    1. При ЯВЕН Вот, Заради публичноста на Вота си Гласу
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Marinov

    4 1 Отговор
    Prodalgenieto:

    Що се касае до въпроса за Дискутиране какъв трябва да бъде Вота, ТАЕН или ЯВЕН то е редно да се отчетат 2 съществени Фактора а имемно:

    1. При ЯВЕН Вот, Заради публичноста на Вота си Гласувалия Може да е Oбект на Зависимост и Преследване???

    2. При ТАЕН Вот, Заради липсата на публичност на Вота си, Гласувалия НЕ Може да е Oбект на каквато и да е Зависимост и Преследване???

    Така че при ЯВЕН Национален Вот, НИКОГА не може да има ЧЕСТНИ Избори!

    Уважаеми Сънародници и СИЕ ,

    А ако ОБИЧАТЕ ВРАЗУМЕЙТЕ Това
    и СПРЕТЕ да МАНИПУЛИРАТЕ Обществото ни с Ваши НЕУМЕСНИ Сравнения, Виждания и Предложения !!!
  • 102 Marinov

    5 8 Отговор

    До коментар #98 от "Аз40🏴‍☠️":

    До: Аз 40🏴‍☠️
    МОЛЯ те НЕ ЗЛОБЕЙ и НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ!!!
    Нат 1,5 Милиона са Българите извън Страната!
    НЕСЕРИОЗНО е и е АБСУРДНО да се Твърди от теб че 1,5 Българи са се Връщали в БГ САМО за да "си оправят зъбите тук" и т.п.
    Пази БОЖЕ България от ПРОСТОТИИ и ЗЛОБАРИ!
  • 103 Го4о

    5 5 Отговор
    А сега следва ние българите, които живеем в България да поставим нашите искания към българите, които живеят извън България! Бъдете по-цивилизовани и не наричайте другите страни с грозната дума "ЧУЖБИНА"!!!!
  • 104 Marinov

    2 2 Отговор
    Закона за Ограничаване на Изборните Секции в Страните извън ЕО е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН тъй като НАРУШАВА и ОГРАНИЧАВА Конституционните Права на Българите Извън Страната и ЕО да управжнят Свободен Изборен Вот във Изборите !
    Едно от Решенията за ОТПАДАНЕ на Този Закон е да се ОТПРАВИ Искане към КС на РБ той да се Обяви като ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН и ОТМЕНИ!

    Коментиран от #110

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Голем смях

    7 2 Отговор
    Само заради ДПС не са забранили още българите в чужбина да нямат право да гласуват.Живееш в България -гласуваш.Хванал си си хея и живееш на хиляди км. ...гласувай там където живееш.Барат си гениталиите ,вземат си дебелите заплати ,децата им не знаят български,нямат намерение да се връщат в България ...но ще гласуват.Айде у лево ..и не се връщайте да си правите зъбите.Въвежда се отседналост от поне 6 месеца и който е тук да гласува.
  • 109 Няма такава държава !

    5 2 Отговор
    Важното е ,че чужденците от Индия които живеят тук ще гласуват "правилно".Така се запазва статуквото на мафията, която е яхнала България !
  • 110 Голем смях

    6 4 Отговор

    До коментар #104 от "Marinov":

    Явно си с осми клас.Къде е казано ,че трябва да има хиляди секции за гласуване.Нямат 50 долара за билет или са мнооого заети.Пълна забрана за гласуващите в чужбина.Не искам от моите данъци,платени в България да се харчат пари за секции по света.
  • 111 стоян

    4 3 Отговор
    Щом не плащаш данъци тук -трябва да нямаш право да гласуваш=откъде на къде тия от чужбина ще ми решават съдбата
  • 112 Някой

    5 5 Отговор
    Като си плащате тока - парите в чужбина отиват
    Нов телефон - чужди фирми
    Нова кола - чужди фирми
    Картофи - полша, македония
    Ябълки - афганистан
    Всичко внасяме
    Единствените които взимат пари и ги внасят в държавата са Българите в чужбина. Малко повече уважение към тях.
  • 113 Сделано в СССР

    4 3 Отговор
    Всички болшевишки тролове (ГЕРБ-Д/п/С, БСП) са против българите да гласуват от чужбина ?! Защо така бе копейкаджии ?!

    Коментиран от #129

  • 114 фак т

    5 5 Отговор
    който плаща той поръчва музиката - в момента държавата ни се издържа основно от пари от емигранти

    ....еврофондовете не ни интересуват до тях имат достъп само мутрите
  • 115 Уса

    2 4 Отговор
    Ние българите в сащ ще гласуваме против шайката в парламента и бием шута на техния чекмедже ефенди с 200.Същия простак,който преди години дойде в Чикаго дадохме му трибуна и от нея нарече нашите майки и бащи излишни,защото му пречели искали били пенсии.Тоя нешасник трябваше отдавна да лежи в затвора,но чехите са виновни,пуснали го по молба на комунистите
  • 116 така така

    2 3 Отговор
    Ккакви са тези "българи в чужбина". Аз такова нещо сега чувам...
  • 117 Булаир Фружин

    3 2 Отговор
    Радващо е, че мнозинството от нещата, които чета, са на хора, които искат промяна, тоест хора с повече от една гънка в мозъка. Нека хората навън знаят, че ние сме солидарни с тях. С техните искания, защото те са и наши искания, тоест на мнозинството. Мутри, чао.
  • 118 Булаир Фружин

    1 1 Отговор
    П.С. Хората в чужбина*.
  • 119 Грую

    4 1 Отговор
    Абе хора Вие хем сте в Америка. Какви пощи, какви изборни секции Ви гонят в тези пандемии и локдауни. Трябваше да направят да може да се гласува с електронен подпис. Ей затова ги натискайте, че са потрошили пари за електронно правителство колкото за цяла Америка , че и отгоре и във всеки следващ бюджет заделят, а в крайна сметка няма нищо освен кражби, неработещи приложения и зарари, а много от системите , които пускат служат не за обмен на данни , а стават само за обмен на грешки. Хайде тук в България не всеки може да се възползва от подобно улеснение, защото много от хората са фукари, там 12 лева за един подпис за една година и още 9 за карта 21 лева няма да дадат и ако искат да гласуват пандемия , не пандемия ще се досурнат до изборните секции по местоживеене. Ама за българите в чужбина биваше да го направят да могат с електронен подпис по Интернет да гласуват дистанционно. Нали все се хвалят, че иновации, че IT сектор имало и какви заплати взимали, че вдигат по тяхната мярка данъците, а пък то най-накрая се окаже, че колкото да окрадат парите и после нищо. За това ги натискайте и настоявайте, че ние тук не можем да се преборим.
  • 120 Наката

    1 0 Отговор
    ПЕРИФРАЗИРАЙТЕ КАЗАНОТО ОТ НАРОДА,ЧЕ МУЗИКАНТ КЪЩА НЕ ХРАНИ,НО ТЕЖКО МУ КОЙТО ГО НЯМА И ВСИЧКО СЕ НАСОЧВА ПАК ТАМ.ФИЛМА ЩЕ СЕ ИЗЛЪЧВА С ПРОМЕНЛИВ УСПЕХ ДО 4.04. И НА САТЕЛИТИТЕ НА МЪСК,БЪЛГАРСКИТЕ ЛИ ЧУЖДЕНЦИ ИМ ПРЕЧАТ?
    НЕ ЧЕ СМЕ МАЛКО,А НАПРОТИВ НЕ СМЕ МАЛКО,НО СМЕ МНОГО ....ПРЪСНАТИ!
  • 121 Мъд Ю

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кой си ти":

    А бре гербераст про зт пий си хаповете, че гледам яко те е хванала словесната диария.
  • 122 Здрав разум

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Що не ги питат кога са забягнали. Опозицията, дето сега драпа за власт изнесе, окраде и фалира държавата. Тия 10 човека на снимката защо не си потърсиха правата през изминалите 30 години. Сега действащия избирателен кодекс е творение на Мамая, къде бяха тия спящи клетки тогава?
  • 123 Калин

    0 1 Отговор
    И в чужбина им е ясно ,че единствената доходна професия в Бг е политик или експерт към такъв . По исканията им си личи ,че само срещу осигурено такова място ще се върнат да работят тук. А последната им точка все едно е написана в южна държава , а не на северозапад . Може би нямат представа или са забравили отдавна защо трябва да има закон за отседналост, Гражданство и бр. секции. А може и да не знаят и тогава трябва да им се разяснят особеностите с развъждането на един етнос в любимата Ни Родина с цел освобождаване на територията от етнически Българи . Не казвам -Държава.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Чук и Гек

    3 3 Отговор
    Или им се отнема пълното право да гласуват, или им се дава пълното право да гласуват! Какви са тези декорации? Значи, тук в едно затънтено селце с 2 баби и 3 кокошки откриваме секция с председател, а в Чикаго, където има 200 000 българи, представляващи цвета на България - една секция!!!?
  • 126 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "4 април":

    Ти не разбираш те са в чужбина, не им пука. Все едно да кажа какви са изискванията ми за твоята жена. Нали , не ми пука изобщо каква е , нали не е у нас.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 КГБ

    0 0 Отговор
    Те много тия бе! 11 ПРОТЕСТЪРА.
  • 129 Бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Сделано в СССР":

    Живущите в чужбина е общо понятие.Живущите от 30 години български турци няма какво да ми гласуват кой да е онбашия в България.Българите с американски паспорти дето са забравили български също.Това е тъпотия:австралийските българи ще гласуват какво да е в България.
  • 130 КГБ

    1 0 Отговор
    Журналистът написал тази статия да си направе справка:колко "българи" гласуваха в прословутото Чикаго.
  • 131 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кире":

    Имам племенничка в Чикаго.Преди 20 години се омъжи за американец.Идва си през година-две в България.За 20 дни.Симпатична ми е но не смятам,че тя трябва да определи кой да ми е министър председател.Нещо против мнението ми?
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе я не пискайте":

    А ти , ще отидеш ли в Русия?
  • 134 ПРЕЦЕНКА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "1111":

    Ако Хунтата на ГЕРБ,
    води с 7% ,означава,
    че крадците в България , са повече,
    от читавите Българи!
  • 135 Бостан

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "пкп":

    Предлагаме зелена диня/каун/ от хасковския раион С ти каун ще победите на изборите /Путин му няма доверие а Дане говорим за ЕС
  • 136 ragu

    0 0 Отговор
    Нямате никакво право да искате каквото и да е , Вие не живеете в България и няма как да бъдете фактор които да ми определя моя живот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове