22 Януари, 2013 08:26 1 187 0

Английски машини теглят тотото

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Мисия "Афганистан" ни струва 300 млн. лв., информира "Труд"
Около 300 млн. лева струва до момента участието на България в многонационалната операция на НАТО в Афганистан. Това съобщиха за "Труд" от военното ведомство.
Това са пари, които са били изразходвани за подготовка и издръжка на военните ни. България се включи в операцията през 2002 г. с военнополева баня. На следващата година страната ни изпрати охранителна рота, а от няколко години поддържа контингент от около 630 души в Кабул и Кандахар. Докато са на мисия, бойците получават командировъчни от 80 до 120 евро на ден в зависимост от чина и званието им. В България им се начислява заплата и половина, която може да се взема и използва от семейството.

Английски машини теглят тотото, пише "24 часа"
Тотото започва да тегли тиражите си с цветни топки и английски сфери. Те бяха демонстрирани на старта на новата система вчера и се използват в над 60 държави по света. На церемонията за пускането и присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Делян Добрев и Свилен Нейков, заместникът на Симеон Дянков Владислав Горанов, президентът на БОК Стефка Костадинова и легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев. По традиция бе направен водосвет от епископ Константин, който благослови и служителите на тотото, които също присъстваха на церемонията. Той служи в църквата в Княжево и е един от разкаялите се разколници. Първият фиш бе пуснат лично от премиера. "Много се радвам, че за три години успяхме да вдигнем приходите с 50%. Това ни позволи да направим модернизацията без нито един лев заем, а със собствени сили", обясни шефът на управителния съвет на тотото Иво Тонев.

8 месеца след труса в Перник пострадалите още живеят във фургони, възмущава се "Сега"
8 месеца след земетресението в Перник 49 от пострадалите продължават да обитават фургони, 23 семейства са настанени временно в общинско жилище, а три ромски фамилии останаха на палатки. Само едно пострадало семейство успя да посрещне Нова година в нова сглобяема къща, построена със събраните от дарения пари. В първите седмици на 2013 г. са били завършени още пет къщи от общо 18 възложени за хората без дом в най-тежко социално положение. Държавната междуведомствена комисия за подпомагане е отпуснала 8 пъти по-малко средства за възстановяване на частни домове, отколкото са поискали от най-тежко пострадалата община Перник. Единствената завършена до ключ къща преди Нова година е на семейство с малко дете в Драгичево. Според Валентин Пешев от инициативния комитет в Перник, за да може семейството да посрещне в нея Нова година, трябвало да се окаже натиск върху фирмата изпълнител, защото работниците били разпуснати за празниците. Впоследствие са били завършени още пет къщи. Шест се строят, а предстои възлагането на строежа на нови четири (две са отпаднали от списъка).

Вадят скрит доклад за "Белене", посочва "Стандарт"
Скрит доклад, в който са посочени истинските причини за отказа на германската компания RWE от АЕЦ "Белене", изскочи на бял свят дни преди референдума за ядрената енергетика. Делян Добрев го намерил кашони в министерството на икономиката. Това разкри премиерът Бойко Борисов, който нареди документът да бъде представен в парламента, въпреки че е конфиденциален. „Действително съм учуден докъде може да стигне една наглост. Как може на бялото да се каже черно? Как може така откровено да се лъже? И в същото време да се разчита, че този договор за конфиденциалност, който имаме подписан навремето, един ден няма да излезе наяве. Министър Делян Добрев сега го намира в кашоните. Дори да понесем някаква отговорност, особено когато се готви референдум, когато близо 14 милиона лева държавата ще похарчи за нещо, което БСП категорично – Станишев, Димитров и компания са знаели, а в момента лъжат, съм казал на министъра да отиде утре в парламента, за да се прочете всичко това. То е следното – Станишев лъже хората, че ние сме изгонили RWE. По безспорен начин в докладите на компанията е описано защо си тръгват още 2008 г.”, заяви Борисов.

Подписваме договор за добросъседство с Македония, акцентира "Новинар"
Подписването на договор за добросъседство с Македония е сред приоритетите на президентството през настоящата година. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев на пресконференция по повод една година от встъпването си в длъжност. Този договор ще бъде изготвен на базата на Декларацията за добросъседство между двете държави от 1999 година, обясни Плевнелиев. Той допълни, че в момента тази декларация не се изпълнява от управляващите в Македония.

Повече европари за изостаналите, съобщава "Капитал Daily"
Земеделски отрасли и общини, които от 2007 г. насам са получавали по-малко евросредства по програмата за развитие на селските райони (ПРСР), са заложени като приоритетни в следващия програмен период от 2014 г. Това съобщи в интервю за "Капитал Daily" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. По думите му в новата програма за развитие на селските райони специално ще бъде отделен ресурс и за сектори, които досега не са получавали финансиране по нея. Земеделският министър съобщи, че в момента се работи по проект за изготвяне на специални програми за Северозападна България и Родопите, каквито е имало в миналото. "Целта е и малките общини, и самите земеделски производители да имат по-голям финансов ресурс, който да е гарантиран за тези региони", обясни той, припомняйки, че според данните на Евростат за регионите северозападният в България е най-слабо развит в целия Европейски съюз. Родопите също се нуждаят от приоритетно финансиране, защото в голяма част от населените места и общини са останали бедни - и заради ограничения поминък, затворен основно в животновъдство и производството на тютюн.
       

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове