4 Май, 2021 20:20 4 276 24

ГЕРБ преиграва в опитите да дискредитира своите опоненти

  • даниел смилов-
  • герб-
  • партии

Коментар на Даниел Смилов

ГЕРБ преиграва в опитите да дискредитира своите опоненти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

„Има известно преиграване от страна на ГЕРБ по отношение на случващото се в парламента. Тази паника от тяхна страна ми се струва като кризисен пиар... Явно хвърлят целия си ресурс да дискредитират всичко, което това мнозинство произведе“.

Коментарът пред БНР е на Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

По думите му притеснителни са инсинуациите, че с промените в Изборния кодекс се върви към президентска република.

„Ще има промени в ЦИК, но не става нищо драматично. Повечето от промените са малки стъпки в посока модернизация на гласуването... Имаме големи проблеми с купуван и контролиран вот, по което не се работи ефективно. Нито е проучвано как се случва проблемът с невалидните бюлетини... Прекомерният фокус върху изборното законодателство идва твърде много. Трябва да се намалят очакванията, че чрез някакви промени в изборното законодателство ще променим коренно политиката в страната. Проблемите на страната са съдържателни и имат малко допирателни с тази тематика за изборните правила“.

Според него проблемът на „Има такъв народ“ е, че не излизат с достатъчно публична информация:

„Поведението им носи големи негативи. Повече яснота в намеренията е задължителна в една демокрация“.

В предаването „Преди всички“ Смилов подчерта, че сметки за това как ще изглежда следващият парламент са без кръчмаря:

„Явни са тенденции, има инерция. „Демократична България“ и ИТН ще имат по-голяма представителност“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    52 8 Отговор
    Кораба потъва. Паниката е повсеместна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЪМПЕЗИ

    18 18 Отговор
    НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С МЪЛЧАНИЕТО НА ЧАЛГАДЖИЯТА...ЕМИ КАЖИ ПОНЕ КАКВИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ ТИ..МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА....МАЙКО МИЛА...

    Коментиран от #17

  • 4 ЧОБАН

    18 9 Отговор
    ЦЕНТЪР ЗА ЛИБЕРАЛНИ СТРАТЕГИИ /ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ ОТРОЧЕ НА КОСТОВ/ МОЖЕ И ДА БЪРКАМ ВСЯКАКВИ ОТВОРКОВЦИ

    Коментиран от #23

  • 5 Gowo

    24 6 Отговор
    ГЕРБ деца, случайно изпуснати на кормилото на дърцавата
  • 6 розово

    9 14 Отговор
    Предстоят избори за нов Шиши И НОВ борисов





    Предстоят избори за нов Шиши и нов Борисов.Българските граждани гласоподаватели електорат ако не се осъзнаят прехода никога няма да приключи.
  • 7 Последния Софиянец

    44 9 Отговор
    Утре в 9 сутринта всички пред Президентството да защитим президента.Време е за разплата.

    Коментиран от #9

  • 8 Gowo

    24 5 Отговор
    Лошото е че този театър на който са свикнали на партийните им форуми го пренасят на сцената на политиката и държавата.Стават за посмешище .Говорят вече и из Европа за българският Бай Ганиос.
  • 9 Някой си

    36 11 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Хората сами ще излязат, ако тия посегнат на Президента............после как ще бягат от София не ми се мисли.........

    Коментиран от #13, #16

  • 10 ГОРСКИ

    36 8 Отговор
    На изборите герб няма да имат 12% и все още си мислят че те са най добрите а излиза че са най крадливите във държавата!!! Злобата им излиза през устата !!!
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    ....поредната "скрита бомба лимонка":„Инцидентът с ветото“ за Северна Македония е „куриозен от много гледни точки“. Това заяви пред БНР политоголът доц. Даниел Смилов, преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

    Коментиран от #14

  • 12 пройчо

    9 10 Отговор
    Туй Баце---да не е паднало от Космоса?.......виЪ,дървени философи десни ни го насадихте ,щот---"..абе да се ръфат там комунистите..!".....УМНИ И КРАСИВИ идиоти ---ежте му ешите на Баце ВИ !!!!!
  • 13 Gowo

    15 7 Отговор

    До коментар #9 от "Някой си":

    Аз разбирам поне( лъжите им на ГЕРБ) да са някакви хитро измислени лъжи.Пък те такива плоски .Толкова лесно проверими.Че на моменти мисля че е на каква шега.Някакъв виц.Поредните закачки на майтап на премиера.Пък той (Борисоф).В сериозен тон.И изражение , сякаш говори на Меркел на български.Пък тя кима , в знак че уж разбира.Та и неговата....
  • 14 Ленин

    15 7 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Главният виновник за опита да разпали междудържавен конфликт за да си удължи агонията е стратегът на всички балкани до Хималаите катастрофиралият политически труп Борисов.
  • 15 Опонентите

    6 16 Отговор
    сами се наиграха в кабинета на Гумен Крадев.Връщайки мандата показаха готовността си за поемане на политическа отговорност.
  • 16 NeXu s

    5 16 Отговор

    До коментар #9 от "Някой си":

    Под хора имаш предвид 50 платени лумпена? Не познавам нито един, който одобрява поведението на Мунчо, дори го намират за срамно!

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ФЕЙК

    15 4 Отговор
    Кандидатът на ГЕРБ за президент според Борисов ще е млад, образован красив, знаещ езици, евроГейски и проатлантически ориентиран, разпознаваем и еднакво добре приет и на Запад и на Изток. Вариантите са 2 или СТЪКИ или БОРИСОВ! И двамата напълни отговарят на критериите!
  • 19 не само

    12 4 Отговор
    преиграва. За смях станаха! Единици останаха да им вярват, ама то защото са като вожда си!
  • 20 Някой си

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "NeXu s":

    Гешев вече опита.......тия хора имам предвид.......
  • 21 ГРОБ и Прокуратурата=1 мафия

    5 3 Отговор
    Георги Георгиев от БОЕЦ представя документи и доказателства за подготвено и организирано от прокуратурата убийство. На 05.11.2019г. прокуратурата наложи на Георгиев забрана за напускане на страната! Това се случи буквално пет дни преди той и съпругата му да заминат за Франция с цел трансплантация на бъбрек. След изключително силната обществена и медийна реакция, прокуратурата на следващият ден – 06.11.2019г. отменя забраната с аргумента, че НЕ СА ЗНАЕЛИ, че той пътува по медицински причини за трансплантация.В това видео Георгиев представя документи и доказателства, че прокуратурата е била уведомена официално и е знаела за точната цел, дати и причини за пътуване на Георгиев и съпругата му десет дни преди да му наложат забраната.Прокуратурата е разполагала с цялата медицинска документация и е знаела точната дата на заминаване и постъпване в болницата в Гренобъл, както и че без трансплантацията Мариела няма да оцелее и ще умре.Доказателства за това, че Ваня Ненкова – окръжен прокурор на Видин и Иван Гешев – зам. главен прокурор тогава подготвят и организират убийството на Мариела, като осуетяват нейната трансплантация чрез налагане на забрана на Георги. Две години бяха нужни, за да се сдобие и направи публични тези разобличаващи документи и доказателства.
  • 22 Аз Негодника

    3 4 Отговор
    Либерални стратегии това не беше ли на Джордж Сорос...Какви либерални стратегии...Протести по целия свят,спонсорирани с пари от наркотрафик...Обслужващи глобалните корпорации...членуващи в сатанински секти...Нищо драматично.
  • 23 Аха

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЧОБАН":

    Да.И освен това са участник в сдружение„Глобална България”на Цветелина Бориславова.С нейна помощ ни натресоха Борисов.Явно сега пак от там редят част от пасианса,а Христо Иванов е тяхно отроче.Призовавам всички много да мислят преди да гласуват!
  • 24 патриот

    1 11 Отговор
    Едни и същи безпочвенни измислици по адрес на Бойко Борисов във всяка една статия, както и умишленно отсъствие, на сравнителен анализ на качествата на Бойко и на лансирания кандидат за поста му. Това според мен не е цивилизован а мутрински подход, лишаващ избирателите от възможността да извършат обективен избор на по способния от тях!
    Приме за нас по отношение на метода за гласуване, би трябвало да бъде метода приет от напредналите в научно и социално икономическо отношение страни в света, защото ако имаше нещо по рационално в машинното гласуване, то щеше досега да бъде въведено от тях а не да продължават да гласуват с книжна бюлетина. Възможно е въздържанието от такъв вид гласуване да се дължи на това, че във въпросните машини, би могло да бъде осъществено недобронамерено вмешателство, за промяна на вота!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове