Last news in Fakti

20 Май, 2021 10:21 4 321 13

Ето как е станала катастрофата с буса, помел 7 коли в София (ВИДЕО)

  • автобус-
  • катастрофа-
  • орландовци

Шофьорът вместо да го загаси, натиска педала на газта докрай, поясни Ваньо Стефанов

Ето как е станала катастрофата с буса, помел 7 коли в София (ВИДЕО) - 1

В сряда автобус помете 7 автомобила в София. Пътническото возило е потеглило само и е ударило колите. В него не е имало пътници, а шофьорът в този момент е подписвал двустранен протокол за друг инцидент с линейка, станал малко по-рано в района.

Рейсът се е движил по линия №31, която свързва квартал "Обеля" и село Голяновци. Линията се обслужва от частен превозвач. В ефира на Нова телевизия представителят на автобусната фирма - Ваньо Стефанов, разказа какво точно се е случило.

„След като беше извършен преглед на камерите в автобуса, се установи, че причината за инцидента е човешка грешка от страна на шофьора. Рейсът се е прибирал за гараж. Малко преди кръстовището настъпва много лека катастрофа с линейка. Виновен е бил нашият водач, не е спазил дистанция. Грешката му е, че не е обезопасил автобуса при напускането на шофьорското място.

Тоест, не е загасил двигателя и не е изключил от скорост. Рейсът е с автоматична скоростна кутия. Двамата шофьори започват да пишат двустранен протокол. В един момент автобусът се разклаща. Шофьорът на рейса се панира и отива на шофьорското място, но вместо да го загаси, натиска педала на газта докрай”, поясни Стефанов.

Застрахователите ще поемат както щетите на автобуса, така и тези на колите. Водачът е тестван за алкохол и наркотици. Той е от дълги години във фирмата. Мъжът ще бъде санкциониран и ще получи предупреждение за дисциплинарно уволнение.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гневен

    13 0 Отговор
    Мария Атанасова, къде е видеото?
    То със същия успех може да се нарече и Аудио!
    Както и движещи се снимки, както и микрофони!
    Абсолютно гадно подвеждане в заглавието.
  • 2 Инспектор Дю дю

    11 1 Отговор
    Казах ли ви, че е "объркал" спирачката с газта! Само, че не вярвам да е случайно, един от ударените казва, че няколко последователни пъти го е удрял докато го спре в някакъв стълб! Този случй трябва да се разследва по обстойно! Няма случайни съвпадения!
  • 3 бачо

    12 3 Отговор
    Егати и опита има този ,дори и да объркал педалите така ли не се е усетил и да натисне спирачката,ако на такива им викате опитни шофьори,не ми се мисли как ще наречете другите
  • 4 Ахахах

    2 0 Отговор
    Нещо не се вижда видео, което да отговаря на заглавието на темата. Типично за факти!
  • 5 Онзи

    10 3 Отговор
    На автоматик когато пуснеш спирачката тръгва така че тази версия която лансират е абсурдна. Автобуса тръгнал сам след половин час айде на някой друг да ги разправят тези

    Коментиран от #7

  • 6 Сорри

    2 1 Отговор
    за т.нар. "шофьор" на автобуса, ама ще тр. да плати материалните и моралните щети! Всеки начинаещ шофьор знае, че при спиране с цел паркиране, макар и за кратко време първо тр. се загаси двигателя, да се изключи от скорост и да се дръпне ръчната, ако ще да си в паркинг клетка или на средата на пътя, пък тоз не знаел! Поне не го е направил!

    Коментиран от #8

  • 7 Не винаги

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    Някой имат "AUTO HOLD" функция при чието задействане стои на място и без натисната спирачка но подаде ли се газ потегля моментално.
  • 8 Мързи ги

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сорри":

    Виждал съм случаи в които водача слиза за да си купи кафе или цигари и оставя автобуса с работещ двигател на произвола.Ако в такъв момент му се "яхне" някой откачен може да направи бели каквито никой не си е представял.
  • 9 гост

    11 0 Отговор
    При това напрежение и такива условия на труд и при стреса от блъскането на линейката, като се вземе предвид и възрастта 65 г. човекът за момент може просто да е изтрещял и се е объркал!
  • 10 БРАВО

    1 0 Отговор
    Най ми хареса как е нацелил селското биво ,ааа уникално и сега ромче пак ще ходи да чисти шахти в англето за ново .И за другите ми хареса добре ги е смля сега ратко да му даде почетен медал на шофьора и пари и другия път пода блъсне автобуса в по скъпо коли
  • 11 незнайко

    3 1 Отговор
    Ето това са ХУБАВИТЕ автоматични трансмисии !!! Може ли на кола с ръчни предавки както е запалена и стои на място да дадеш ГАЗ и да тръгне ? НЕМОЖЕ, то и автобуса ако е бил на неутрално положение лоста е нямало да тръгне !!!
  • 12 Ванка

    2 0 Отговор
    Спирачките са му били повредени и е спрял в колите, в които за щастие не е имало хора
  • 13 Стефан Панов

    0 2 Отговор
    Има неизяснени причини . Нещо не се връзва.
    Ако работи и е на директна щом пуснеш спирачка тръгва . А той е бил в покой две три или пет минути докато пишат протокола. Значи не е на директна. Може да се разклати и да помръдне ако е на изключена и двигателят работи. Ако е така оставен значи шофьота е включил директна и е подал газ. Значи не е опитен , бих казал новак.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове