Last news in Fakti

20 Май, 2021 13:30 8 355 46

Румен Петков каза пред ФАКТИ водят ли се разговори за голяма лява коалиция

  • румен петков-
  • лява коалиция-
  • абв-
  • бсп-
  • движение 21-
  • нормална българия-
  • парламентарни избори

"Ние от три години настояваме за активни разговори в левицата. По-конкретно - за обединение на левицата с цел ефективно противопоставяне и създаване на убеждението у обществото, че има перспектива за един средносрочен ляв, лявоцентристки патриотичен субект", заяви Румен Петков

Румен Петков каза пред ФАКТИ водят ли се разговори за голяма лява коалиция - 1
Снимка: ФАКТИ

„Темата със СРС-тата първо е много чувствителна, второ предполага много спекулации и трето, ако се връщаме към идеята за закриване на Специализирания съд и прокуратура, има много аргументи в посока на закриването. Проблемът е, че тези, които най-силно грачеха, че ще ги закрият, просто не го направиха”.

Това каза в интервю за ФАКТИ лидерът на ПП „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ) Румен Петков. Свързахме се с него за коментар върху забележителния брой разрешителни за използване на специални разузнавателни средства, издадени от Специализирания наказателен съд през 2020 година - 2798 разрешения по Закона за СРС, в качеството му на бивш министър на вътрешните работи по времето на Тройната коалиция. Говорихме с Румен Петков и относно твърденията за разговори между БСП, „Движение 21“, „Нормална България“ и АБВ за общо явяване на парламентарните избори на 11 юни.

„Когато грачеха, че ще закрият Специализирания съд и прокуратурата, знаеха, че лъжат. Имаха всичкото време, което им беше необходимо – и да преместят Бюрото за защита на свидетелите в Министерството на правосъдието, да го върнат, където му е мястото, с което щяха да създадат съвършено друга атмосфера в Прокуратурата, и да закрият тези две изродили се институции (б.р.: Специализирания съд и Специализираната прокуратура). Те не го направиха и знаеха много добре, че няма да го правят и че лъжат. Въпросът е защо наивниците им вярват“, каза още Румен Петков.

„Към Специализирания съд и прокуратура има много въпроси. Например един депутат навремето беше хванат с около 50 хиляди белязани евро в дома му и го клатиха маса време - 5, 6, 7 години. Накрая Специализираният съд го оправда.

Второ, една от скандалните фигури на Плевенския регион – с прозвището Куката (б.р.: Камен Балбузанов-Куката), избяга от Специализирания съд по време на дело срещу него. Тези два случая са достатъчни, за да сме съвършено наясно за какво става дума“, обясни лидерът на АБВ.

Румен Петков подчерта, че личната му позиция за специализираното правосъдие е публична още 2009-2010: „Това е една дълбоко вредна институция, в зародиша си създадена като инструмент за терор и натиск“, каза той.

„Тогава, разбира се, г-н Цветанов наложи създаването ѝ. Днес и той се е осъзнал, че е против. Въпросът е принципен – защо депутатът, който е извършил престъпление, да е по-различен от обикновения гражданин, извършил престъпление?“, допълни той.

„Ако говорим само за организирана престъпност е едно, но ако говорим за възможности да бъде подслушван президентът е друго. Подслушването на президента, разбира се, че е противоконституционно. А грозното изнасяне на тези записи даже не се нуждае от коментар. Лошото е, че ние имаме твърде скъсяваща се памет като нация, като общество“, коментира Румен Петков.

По въпрос за това дали действително леви политически субекти обсъждат общото си явяване на парламентарните избори под формата на коалиция, Румен Петков отговори: „Ние от три години настояваме за активни разговори в левицата. По-конкретно - за обединение на левицата с цел ефективно противопоставяне и създаване на убеждението у обществото, че има перспектива за един средносрочен ляв, лявоцентристки патриотичен субект. И да, водят се разговори. Надявам се бъдат финализирани в най-скоро време и то успешно, защото вече загубихме години. Мисля, че сега е моментът да ги наваксаме. Казвам го като човек, който не е кандидат за нищо“.

Румен Петков не пожела да посочи кои са партиите, между които се водят разговори. Причината – запазване на приличие.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лоза

    30 13 Отговор
    Сите ке дадем у уево. Ама бай Тошо го неме вече. Социализмът нема да е същиот.
  • 2 русенец

    40 24 Отговор
    Някой чете ли глупостите на тоя с фонтаните? Всъщност той с пари от каква дейност си плаща сметките? Добре е НАП да могат да отговорят, че много станаха "полЮтиците", а от Бъг нищо не остана.
  • 3 Демократа

    41 22 Отговор
    няма оттърване от тия червени Б---ци........
  • 4 Отровното трио

    16 26 Отговор
    Ти и Жан Виденов трябва да дойдете при нас, да сме по-силни
  • 5 Майна

    32 17 Отговор
    Румене, харесвам те за смелостта ти да застанеш срещу ПЛАНДЕМИЯТА.., МАНГЪРОВ СЪЩО....,само че Първанов е...излишен

    Коментиран от #8

  • 6 това ще

    34 9 Отговор
    бъде най-голямата грешка на Нинова! Да прави коалиция с отцепници, които до вчера плюеха по паратията ѝ, а тези даже бяха в коалиция с ГЕРБ или е откачено, или БСП е тръгнала към съюз /таен/ с ГЕРБ. Татяна Дончева трябва да е луда да се върне там, а за присъствието на Кадиев даже не ми е говори. Що за стратегия?!

    Коментиран от #29, #33

  • 7 Анти БКП

    12 16 Отговор
    БКП стяга редиците си в ГЕРБ СДС и в БСП със всичките израстъци на БКП , а ДПС винаги е било резервния план к задкулисната патерица на БСП или ГЕРБ - все тая . Само ИТН сега бърка схемата на ченгетата от ДС и ЦК на БКП .
  • 8 CoV TV

    21 11 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Никакъв Мангър повече!
  • 9 Софиянец

    25 10 Отговор
    Соца свърши, обединени ще паднат по 15%
  • 10 АБВГД

    19 2 Отговор
    Нинито се превърна в обединител :)
  • 11 Пажлин

    28 7 Отговор
    Руменчо Петков, нацията не е с къса памет, ти точно тази тема не трябва да повдигаш! Помним как полицията при акция разкри че всички коли в твоята автокъща бяха крадени, и дело тръгна срещу теб, но стана депутат с ИМУНИТЕТ и спряха делото. Помним Руменчо, помним как ти се оказа човека изнасящ информация за мафиотите, а беше вътрешен министър, не сме забравили скандала!!!!
    Въпроса е ти с каква НАГЛОСТ си тръгнал пак да се пъхаш в политиката, мястото ти е в ЗАТВОРА!
    Да не споменаваме пиянството ти до умопомрачение!
  • 12 FEFE

    30 13 Отговор
    С тази подкрепа като нищо ;
    1. ИТН
    2. БСП
    3. ГРОБ-СДС
  • 13 Валя

    22 16 Отговор
    Жалки ! Жалка Нинова, жалък Петков, а Татяна Дончева изгуби ореола си в тази гротесна коалиция...
  • 14 МангъроFF

    22 5 Отговор
    Повече от същото статукво ?!
  • 15 на това

    17 5 Отговор
    безпомощност ли му се вика от страна Нинова! Дали наистина мисли, че само защото тези се наричат леви електоратът ще гласува за този сбирщайн? Този електорат изобщо няма да излезе да гласува.
  • 16 El boko

    21 0 Отговор
    Политически театър и празни приказки
  • 17 Последния Софиянец

    16 3 Отговор
    Леви милионери.Абсурд!
  • 18 БКП и Любен Гоцев от гроба

    9 6 Отговор
    Не се притеснявайте дрогаре Всичко върви по план . Ние сме стегнали редиците на ГЕРБ ДПС и на БСП . Няма да допуснем някой случаен в НС и да управлява България . И помнете едно — РЕФЕРЕНДУМИТЕ СА НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА НАС БАНДИТИТЕ ИТ БКП . Заплаха за партиите статуквото задкулисието и нашата ОП . Българина не трябва нищо да решава и улицата демек НАЦИЯТА СУВЕРЕНА никога не трябва да контролира събитията и ВЛАСТА в тази държава. Защото държавата това сме ние БЪЛГАРИУБИЙЦИТЕ ОТ БКП -ГЕРБ ДПС БСП - Пеевски Доган Домусчиев мутрата от Банкя - а нашите иззедници бизнесмени - ВИС 2 МУЛТИГРУП СИК КЛУБ 777 , ИПОН ДИНЕВИ АРАБАДЖИЕВИ БАНЕВИ СТАЙКОВЦИ ТИМ РУМЕН ГАЙТАНСКИ ВЪЛКА ЦЕКО МИНЕВ ГРИША ГАНЧЕВ ГЕРГОВЦИ АНГЕЛОВ ПИЛЕТО МИТКО КАРАТИСТА 8 ТЕ ДЖУДЖЕТА ЦАЦАРОВ ГЕШЕВ КОМУНИСТА ДАНЧО МЕНТАТА КАДИЕВ АГЕНТ ЗИДАРОВ ОТ ДОСТ АГЕНТ САВА АГЕНТ НИКОЛАЙ ЖАРТИЕРА АГЕНТ КАМЕН КАРОЛЕВ ДРУГАРКАТА БУРУДЖИЕВА КОМУНИСТКАТА КОЛАРОВА БОЛШЕВИКАТА ФАНДЪКОВА И ХРИСТОВА БЛИЗНАШКИ ИБРИ-КЧИЯТА СТОЙЧЕВ ГЕЯ И ВСИЧКАТА ДРУГА БОЖИЯ НАПСАТ О ПРОКЛЯТИЕ ЗА ТАЗИ СТРАНА. НИЕ ДРОГАРЕ СМЕ НА ВСЕКИ КМ И ДОКАТО СМЕ ТУК НЯМА ДА ОСТАВИМ ЕДИН БЪЛГАРИН ДА ДИША ДОКАТО НЕ ГО УНИЩОЖИМ И ОГРАБИМ . Да живее Сталин Троцки Гошо тарабата Ленин и всички нали ЕВРЕИ ЧИ-ФУТИ И ПР-ДЕ-РАСТИ ГОСПОДАРИ
  • 19 ЗАРАЗНО ЗЛО

    11 1 Отговор
    Още един шпаковчик на Каунския анал.
  • 20 Гоцев от гроба

    5 5 Отговор
    Не се притеснявайте дрогаре Всичко върви по план . Ние сме стегнали редиците на ГЕРБ ДПС и на БСП . Няма да допуснем някой случаен в НС и да управлява България . И помнете едно — РЕФЕРЕНДУМИТЕ СА НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА НАС БАНДИТИТЕ ИТ БКП . Заплаха за партиите статуквото задкулисието и нашата ОПГ. Българина не трябва нищо да решава и улицата демек НАЦИЯТА СУВЕРЕНА никога не трябва да контролира събитията и ВЛАСТА в тази държава. Защото държавата това сме ние БЪЛГАРИУБИЙЦИТЕ ОТ БКП -ГЕРБ ДПС БСП - Пеевски Доган Домусчиев мутрата от Банкя - а нашите иззедници бизнесмени - ВИС 2 МУЛТИГРУП СИК КЛУБ 777 , ИПОН ДИНЕВИ АРАБАДЖИЕВИ БАНЕВИ СТАЙКОВЦИ ТИМ РУМЕН ГАЙТАНСКИ ВЪЛКА ЦЕКО МИНЕВ ГРИША ГАНЧЕВ ГЕРГОВЦИ АНГЕЛОВ ПИЛЕТО МИТКО КАРАТИСТА 8 ТЕ ДЖУДЖЕТА ЦАЦАРОВ ГЕШЕВ КОМУНИСТА ДАНЧО МЕНТАТА КАДИЕВ АГЕНТ ЗИДАРОВ ОТ ДОСТ АГЕНТ САВА АГЕНТ НИКОЛАЙ ЖАРТИЕРА АГЕНТ КАМЕН КАРОЛЕВ ДРУГАРКАТА БУРУДЖИЕВА КОМУНИСТКАТА КОЛАРОВА БОЛШЕВИКАТА ФАНДЪКОВА И ХРИСТОВА БЛИЗНАШКИ ИБРИ-КЧИЯТА СТОЙЧЕВ ГЕЯ И ВСИЧКАТА ДРУГА БОЖИЯ НАПАСТ И ПРОКЛЯТИЕ ЗА ТАЗИ СТРАНА. НИЕ ДРОГАРЕ СМЕ НА ВСЕКИ КМ И ДОКАТО СМЕ ТУК НЯМА ДА ОСТАВИМ ЕДИН БЪЛГАРИН ДА ДИША ДОКАТО НЕ ГО УНИЩОЖИМ И ОГРАБИМ . Да живее Сталин Троцки Гошо тарабата Ленин и всички наши ЕВРЕИ ЧИ-ФУТИ И ПЕ-ДЕ-РАСТИ ГОСПОДАРИ
  • 21 Предишните крадци да сменят сегашните

    12 2 Отговор
    крадци. Фарс. Никога няма да забравим какви сте. Играх те 13 години в комбина с Борисов и Доган. А лидерът им на тия-агент Гоце е един от добре заслужили те доживотен затвор.
  • 22 www

    12 3 Отговор
    Всички управлявали с Борисов не заслужават доверие!
  • 23 Електра

    5 7 Отговор
    Нормално е мафията да се консолидира, под Каунския юмрук. По интересно е Психо десните, на кого ще ударят една шпакловка, след като шпакловаха аналите на Кауна...
  • 24 дядо Шишарко

    5 7 Отговор
    Ко не, откъдя на къдя Чалгаря ша хвърля мандата бря. Ся Кавуня, ша даде мандата на Краднелия бря, и с ония рунгел Румен Гечев, дет ми гепи парите за старини, пак ша на ограбят бря. Я ша опъна ушите на унуките, повеке да не хвърлят за Чалгаря, щото няма топки бря. Я тайно от бабата, ша пусна за Маямата, че кват е шавлива, ша ми изрони мамула бря.
  • 25 Башов

    9 3 Отговор
    Тоз злобния престъпник трябваше вече 18 та год да лежи, а седи с костюма и дава интервю...
  • 26 българка

    12 6 Отговор
    Г-н Петков, кога наследниците на БКП ще се извинят на българския народ за безчинствата си 45 години? Докато не го направят, всеки път ще настръхваме от подобни настроения за настъпление към властта!
    И основата за обединението ви не е идеология, а властолюбие - усещате слабостта на народа и държавата и като хищници се хвърляте да я доунищожите! И искате да ви вярваме???

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Закъсняхте

    4 2 Отговор
    Загубата на БСП от ГЕРБ стана факт защото БСП нямаше лява политика. По времето на тройната коалиция с НДСВ и ДПС, които твърдяха че се намират в либералното пространство с премиер от БСП Станишев беше въведен плоският подоходен данък от 10%, което беше своеобразен връх в дясната политика на правителството. Практически в момента няма нито една партия в лявото пространство на България, която да представлява интересите на бедните жители на държавата, които вероятно са доста над 90% от всичките, които са останали и не са забегнали в странство. Затова имате малко и все по-малко гласове, защото се афиширате , като партии в лявото пространство, а на практика сте склонни да провеждате дясна политика с елементи на екстремно десни политически решения главно с цел тясно партийно облагодетелстване на частта от политическата класа, която определя партията си уж като лява. Затова когато ГЕРБ заявиха, че са Център Дясно, хората избират тях, защото виждат по-малко демагогия в обявените намерения за политика. Затова ако някога искате а си върнете поне малко от изгубеното доверие на бедните в България забравете залитанията в дясно и ги представлявайте както трябва наистина по социален и ляв начин интересите на тези хора. В противен случай ще продължите да губите избиратели и избори и да опразвате лявото пространство в политиката за нови леви или с поне със заявени леви намерения субекти и обекти!
  • 28 ВЦБНМ

    8 1 Отговор
    Баш ти където се пръкнеш, всички шЪ избягат!
    Никой не ги иска и те са ачудят как да съберат повече гласове да се намърдат и те на ДУПЕтатски заплати.
    НЕЩАСТНИЦИ!
  • 29 Браво

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "това ще":

    Това трябваше много отдавна да стане и да се изметат всички шайкаджии, ДЕМОКРАДЦИ и чалгаджии....
    Дерзайте....България е с вас!!!!
  • 30 Мадам Българко

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "българка":

    Не търсете скелети в гардероба, защото ще намерите някой, който ще се окаже ваш. Хората, управлявали България от 1944г. до 1989г. ако още са живи са на преклонна възраст или в най-добрия случай поне пенсионери. Можете да поискате от тях да Ви се извинят и може и да го направят, защото по това време имаше някаква култура, макар създадена под диктат. Тези хора за онова време успяваха да поддържат държавата ако не на по-високо ниво с другите източно европейски държави от СИВ, то поне на съизмеримо ниво. Дали ще пискате обаче да Ви се извини някой от тези, които управляваха през последните 32 години държавата и я докараха до най-бедната в Европейския съюз и не само, а голяма част от трудоспособното население мигрира, като една част от него в бившите соц. държави от Източна Европа, които далеч задминаха България , като икономика, доходи и условия за живот? Можете да опитате. Поискайте да Ви се извини някой за последните 32 години и да видите дали ще се намери мераклия да го стори!

    Коментиран от #35, #37

  • 31 Ей сега

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "българка":

    Щом се вземе властта....
  • 32 Батето

    5 2 Отговор
    Тези в Движ.21 и АБВ, май некой Фес ги е целувал, и сега са на път да се гушнат с всчики компроментирани б...кл..ци. Обаче на всиките е гупвият кадаиф им се виждат скъсаните .... панталонки и полички ... :)))))))))))))
  • 33 Урко

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "това ще":

    Няма стратегия а целта е докопване на кокала.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 българка

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мадам Българко":

    Последните няма нужда да се извиняват - трябва да бъдат съдени!
    А що се касае за извинението - това щеше да бъде морален акт, с който се отчитат грешките и означава, че няма да се повторят от днешните поколения!
    Така го разбирам - Вие просто не разбирате или нарочно преиначавате казаното!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Го4о

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мадам Българко":

    Аааааа а, има си ред! Първо да се извинят тези от до 1889г. и после по-новите от последните 32г.! Защото едните са комунисти, а другите са пребоядисани социалисти.
  • 38 jorj

    3 1 Отговор
    Тази коалиция ще превърне България в един огромен шадраван, където комунистите ще задоволяват своите естествени нужди!!!!!!!!!!!!!! ЗАПОМНЕТЕ ГО, АКО НЕМОЖЕТЕ, ЗАПИШЕТЕ СИ ГО.
  • 39 България президентска република!

    3 2 Отговор
    Лорд Евгени Минчев за президент!
  • 40 Хунчо

    2 0 Отговор
    абе какво става черноморието се напълни с отпускари в неплатен отпуск абе бягайте зад граница да спасите кожите
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИ "ФИКИ " ЛИ Е КУТЕВ ??? ЗАЩО "АБВ" НЕ УЧАСТВА В ЛЯВАТА "КОАЛИЦИЯ " -НАРЕД ОВЧАРОВОТО "КУЧЕ" -КАДИЕВ ??????
  • 43 tato

    1 1 Отговор
    То е ясно че само лявата коалиция е реалния избор, НО народеца е толкова изпростял че ако Сашка Васева си направи партия ще спечели отма 20%.
    По телевиьията ни пускат отрепки като FUNKY с гащи 8/6, и хората се радват и ръкопляскат. Ако този се кандидатира взима допълнителни 20%
  • 44 ДО 38

    0 0 Отговор
    АБЕЕ ПАЦОРАНКО АБЕ ТИ НА ОТКАЧЕН ЛИ СЕ ПРАВИШ КОЙ СИ ТИ БЕЕ
  • 45 ПРЕСА

    0 0 Отговор
    Какво ще правим с бившите членове на БКП и партийни секретари и ченгета сега депутати от Герб
  • 46 Дончева няма да участва в никаква

    1 0 Отговор
    Червена Коалиция!!! Измишльотини за дезинформация!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове