Last news in Fakti

3 Юни, 2021 09:34 3 378 38

Александър Симов за ФАКТИ: В БСП има противоречия, но в демократичните партии е така

  • александър симов-
  • бсп-
  • левица-
  • лява коалиция-
  • парламентарни избори-
  • ляво обединение

"Целта на лявото обединение е следващото управление да реализира програмата на левицата", каза Симов

Александър Симов за ФАКТИ: В БСП има противоречия, но в демократичните партии е така - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Многократно съм казвал, но не е лошо да се повтори – срещу БСП в последните няколко години се води ожесточена медийна война, медийни бомбардировки всеки ден. БСП може би донякъде ги подцени, защото в един момент тези 4 години постоянен обстрел създадоха за БСП представя като за формация, която буквално утре се разпада, разцепва се по шевовете и е като някаква дружина, в която никой не може да понася никого.

Не казвам, че в БСП няма противоречия, но в нормалните демократични партии е така. Демокрацията е дискусия, дори и спор. В това отношение БСП е единствената нормална партия. Медийната бомбардировка срещу нас обаче оказа своя ефект. Смятам, че ако си взехме нещо като урок от изборите на 4 април, това е, че левицата трябва да започне да се обединява, че всички леви партии трябва да намерят онова, което ги обединява, вместо постоянно да са втренчени в различията си и да се опияняват от тях“.

Това каза депутатът от парламентарната група на „БСП за България“ в 44-тото и 45-тото Народно събрание Александър Симов пред ФАКТИ. Свързахме се с него, за да говорим за коалицията в левия спектър – за причините и целите на лявото обединение.

„Доволен съм, че много от тези партии, с които през годините сме имали много различия, в момента решиха, че няма смисъл да се вторачваме в това, което ни разделя, а да видим общата си цел. Това според мен е логиката на лявата коалиция. Отдавна беше ясно, че левите избиратели искат да видят някакъв процес на обединение и те трудно разбират разделението. Мога да кажа, че още 2016 година, когато БСП направи проучване за това в каква формула да се яви на президентските избори, още тогава най-честият отговор беше, че БСП трябва да се яви в лява коалиция, но да кажем, че през 2016 година не беше времето за това. Едно обединение е възможно, когато е осмислено, когато му дойде времето, когато всички приемат идеята за това обединение. Очевидно сега – 2021 година, е времето, когато левицата трябва да започне да се обединява“, коментира Симов.

„Този процес според мен действа позитивно на левите избиратели, защото виждат, че едни хора могат да се обединят, да преодолеят различията и да вървят заедно напред“, каза още той.

На въпроса каква е общата цел на лявата коалиция, Симов отговори: „Общата цел е това, че България се нуждае от ляво управление, от управление, което да реализира социалните послания на левицата. 12 години мракобесен десен авторитаризъм на ГЕРБ буквално занулиха България и каквото и да ми говорят, това се усеща от всеки български гражданин. Да живееш в постоянни схеми, корупция, манипулации, интриги, кражби, всеки български гражданин видя как се отразява това. Младите хора си хващат багажа и отиват на Терминал 2, тъй като това е единственият изход за някакво развитие. Ето това е целта на това ляво обединение – следващото управление да реализира програмата на левицата“.

Александър Симов коментира още дали БСП е част от статуквото. „Според мен това не е мнение на много хора. Преобладаващото мнение в обществото е, че БСП не е част от статуквото, а е партия на промяната. Тези, които твърдят, че БСП е партия на статуквото направиха най-голямата си политическа грешка, изключвайки БСП или опитвайки се да заклеймят БСП. По този начин се лишиха от възможността да създадат нормално управление в рамките на предишния парламент“, каза той.

„Това е медийна пиратка на партии, които се опитват да градят авторитет на гърба на останалите политически формации. Виждаме, че не им се получи. Четири години, в които другите си почиваха или бяха в небитието, БСП беше единствената партия на фронтовата линия. Оттук нататък никой не може да ми каже, че БСП е статукво“, допълни Симов.

В края на разговора Александър Симов отговори на въпроса дали според него БСП ще бъде водеща партия след изборите на 11 май. „Според мен всяка една партия трябва да си постави за цел да бъде водеща партия, да победи и да може да реализира своите идеи. Това именно е нашата цел и задачата пред нас“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръпките

    22 19 Отговор
    Комунизма си ОТИВАААААА !!!!!!!
  • 2 русенец

    22 22 Отговор
    БСП не е демократична, а болшевишка партия. Не решава демоса, а лидера.
  • 3 БСП БОЛШЕВИКИТЕ

    20 18 Отговор
    Така де...след следващите избори заминават в четвърта глуха
  • 4 честен ционист

    21 15 Отговор
    БСП не е демократична партия, а сателит на американското либерал-социалистическо крило. В България няма демократични партии, защото изпълнителните им бюра се избират в Департамента, а суверенът въобще няма думата.

    Коментиран от #27

  • 5 Симов

    19 14 Отговор
    Симов си е чист, 100% комунист. Не знам какво прави в Българската социалистическа партия.
  • 6 БСП е демократична

    18 12 Отговор
    и по-умряла от Рамзес Втори,Слави Чалгата ви мина с педесе на завоя..

    Коментиран от #8

  • 7 калигула бесния

    13 8 Отговор
    те,вашите противоречия са в резултат на сбърканата ви демокрация,30г преход е крещящ пример.за което не сте си поели отговорноста!
  • 8 БСП за България и Радев

    14 17 Отговор

    До коментар #6 от "БСП е демократична":

    Ей гербав, БСП чрез правителството си сега печели уважението на всички Българи. Проучвания посочват че народа иска това служебно правителство и след изборите. Това значи че има доверие на БСП. При честни избори, ГЕРБ е извън парламента

    Коментиран от #11, #16

  • 9 7778

    4 1 Отговор
    Господ се обажда на дявола:

    - Виж сега, при Свети Петър нещо са оплели документацията и при тебе е попаднал един инженер, който е за нас. Погрижи се да ни го пратиш.

    Дяволът: - Ааа, не, в никакъв случай! Той почисти котлите, оправи цялата инсталация, сложи вентилатори, климатици, твоя рай сухи пастички да папка.

    Господ: - Тогава ще те съдя!

    - А ти намерѝ при теб поне един адвокат!
  • 10 БСП Хасково

    5 9 Отговор
    Ако говорите за Кадиев, другарю Симов, недейте. Той е подводница на ГЕРБ и като мине изборите, ще бъде изгонен от госпожица Нинова. Смешни са волпите му срещу нашия шеф на НАП
  • 11 Не ми викай гербав!

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "БСП за България и Радев":

    Щото никога не съм бил такъв! А вашата Корна съм я виждал на фото,как се хили като тиква на Хелоуин и се прегръща с Цецу,а Тиквуня с чаша насреща и и той се хилнал като маруля! Гиди колаборационисти,на девици ще ми се правите,чорапчета розови!
  • 12 БРАВО

    6 5 Отговор
    Кой го интересува какво правите,пак ви няма никъде!
  • 13 Бай Петко

    9 6 Отговор
    Карате се щото сте само крадци, лицемери и измамници. Кой от кой по-голям. Много културно говорите, ама накрая всичко окрадена и продадено на чужди интереси, а цените само скачат. Това само става при вас червени лицемери. Не че Тиквуня е стока, но в сравнение с вас е цвете. Разликата не я искам на културни приказки и оправдания колко били лоши другите, искам разликата да я усещам по джоба си. 20% вдигане на газта е напълно не оправдано. Заема за газопровода се приспада от транзитните такси, когато заработи. За 2 месеца искат да се накрадът за 10 живота.
  • 14 Коцалиев

    7 6 Отговор
    Симооов, Симов - ти си лакей на Нинова и бсп не е партия а е ЕОоД , Нинова комерс
  • 15 Бубулинка

    7 5 Отговор
    Мъничко,сладко,гологлаво ,червеничко копеленнце!Сладкото на мама Руска!
  • 16 Народа

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "БСП за България и Радев":

    Бързо на лечение
  • 17 Маргинал

    6 1 Отговор
    Основното противоречие е в САМИТЕ ВАС.Уж сте ,,СОЦИАЛИСТИПЕСКА"- а не проповядвате НИЩО относно СОБСТВЕНОСТТА НА СТЕДСТВААТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО ,които според идеите ви ТРЯБВА ДА СА ОБШЕСТВЕНИ И ОБШОННАРОДНИ А НЕ .
    ...ЧАСНИ.ВМЕСТПО ДА НАЦИОНАЛИЗИРАТЕ ВИЕ ПРИВАТИЗИРАТЕ.СИТЕ СТЕ БИЗНЕСМЕНИ
  • 18 КРОКОДИЛА

    5 4 Отговор
    НАРОДА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ СРЕЩУ БЕСЕПЕ - ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИ А
    ДРУГО ПЛЕМЕ ....................................................

    Коментиран от #20

  • 19 КРОКОДИЛА

    1 1 Отговор
    ЗАДАВА ЛИ СЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ................
  • 20 ДНК то

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "КРОКОДИЛА":

    им е болшевишко!
  • 21 КРОКОДИЛА

    5 5 Отговор
    ТЕ ГО ПЛЮЯТ - ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ ........

    Коментиран от #23

  • 22 12345

    5 4 Отговор
    Голем противняк.
  • 23 С други думи

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "КРОКОДИЛА":

    гола вода и кал в ушите!
  • 24 превържаник

    5 3 Отговор
    Корнелия Нинова е най-добрия лидер на БСП, но допусна грешка като подкрепи Радев, който е най-големият и враг!!!!!!!!
    Радев е сложил на постове само хора от опозицията в БСП и Нинова явно не се усеща, че Радев си реди нещата така че да я отстрани!!!
    Ако Нинова остане в БСП ще пребъдем, но Радев иска да я махне от лидерския пост.

    Коментиран от #26, #35

  • 25 Vinetu

    5 3 Отговор
    Червени кхмери всичките тъпи, но милионери 😁🎃🇻🇳🚾
  • 26 Другарю,

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "превържаник":

    какво би станало,ако твоята Нинова,оттегли подкрепата си към Радев,точно преди изборите!?
  • 27 шумарю

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Честен комунист ли си?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Демокраци ?

    1 0 Отговор
    ДЕМАГОГИзация ! Брутален Криминален Капитализъм , чрез Корупция , Фашизъм и Национален ГЕНОЦИД !
  • 33 Педя човек ! Лакът брада !

    1 0 Отговор
    Разказва сладкодумни приказки на публиката за "Лека Нощ ТЪЛПА ! " Нужен е КОЧ МАНЬОВЪР ! Приказките на страна , време е за здрава ръка !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тираджия

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "превържаник":

    Като те гледам теб колко си грамотен, се питам всички ли сте такива ?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 КандидатМисир

    0 0 Отговор
    БЕЗ СМЯНАТА НА ГЕШЕВ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА РЕФОРМА В БЪЛГАРИЯ. А ЗА ДА СЕ СВАЛИ ГЕШЕВ Е НУЖНА СМЯНА ВЕДНАГА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ. НЕОТЛОЖНО !
    ВСИЧКИ МУТРИ ВЪН !
  • 38 Тапата

    1 0 Отговор
    След появата на този образ, задължително почистете дисплея си със спирт - здравословно е!