24 Май, 2021 09:00 10 060 25

Проверяват масово автосервизите

  • автосервизи-
  • проверки-
  • пловдив-
  • коли-
  • автомобили-
  • вулканизатори-
  • полиция

Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда

Проверяват масово автосервизите - 1
Снимка: Shutterstock

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП започнаха съвместни проверки на автосервизи и вулканизатори, с участието на представители на районните полицейски управления и Общинска полиция, предаде БНР.

За първи път предприемаме такива съвместни проверки, те са ефективни и ще продължат. Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда и финансовата дисциплина, съобщи директорът на Инспектората Борислав Димов.

През седмицата , заради установени нарушения, са съставени седем констативни протокола, четири предписания и два акта. Един обект е бил запечатан заради липсващо фискално устройство. В два от проверените автосервизи е установено нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба МПС, заради което са им съставени актове. Издадени са им и предписания да разчистят прилежащия терен и да представят пред директора на РИОСВ-Пловдив работни листове по Наредбата за класификация на отпадъците.

Проверките се извършват във всички райони на Пловдив. Следи се за разрешителните за дейността документи. Вулканизаторите трябва да представят и договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми с цел тяхното безопасно рециклиране. При автосервизите акцентът е дали спазват наредбите за чистота и управление на отпадъците.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русофил

    80 3 Отговор
    Повечето са мошеници и бързат да вземат парите.

    Наскоро на 20-годишно голфче ми сменяха ангренажния ремък в "ремп,орам сервиз" и са прецакали центровката, взе да бучи и губи мощност, иначе големия сервиз, написали "диагностика и ремонт на двигатели", а един ремък не знаят как да сменят правилно...наложи се един гаражен майстор да оправя нещата.

    Коментиран от #7

  • 2 Майна

    94 18 Отговор
    Рекет над малките в полза на ГОЛЕМИТЕ...НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО...ЕГАТИ И ДЪРЖАВАТА..
  • 3 Майна

    42 5 Отговор
    Да започнат автоморгите край Пловдив...ТО ТОЛКОВА СКРАБ , ГРОЗНА КАРТИНА..

    Коментиран от #4

  • 4 Мухоморко

    76 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Цяла България е една голяма автоморга, сиромашка радост че си взел 15-18г. "много запазена" каруца, с която ще обикаляш сервизите и ще тровиш въздуха.
  • 5 Пак

    46 7 Отговор
    кокошкарски работи!
  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    46 3 Отговор
    Сетила се Мара да се побара‼ От 2000- година досега имам издадени ДВА касови бона за смяна на гуми ‼

    Коментиран от #9, #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 6A13TT

    39 5 Отговор
    И по-зле ще става. Докато не смачкат до край малкия бизнес и остане само мафията.
  • 9 Така ли

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ти си късметлия!
    В тая държава кое ли е наред? Трябва да се удари големия "бизнес", а след това малкия ще спазва правилата. А тарикати винаги ще има, но ще са малко, ако държавата е на мястото си.
  • 10 Дотам ли опряха

    16 2 Отговор
    Нямаме големи проблеми
  • 11 Билета

    9 0 Отговор
    А да купиш рециклиран двигател и да го монтираш и той не работи.
  • 12 гаражен майстор

    8 1 Отговор
    МАФИЯ УУУУУ !!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тошко

    8 1 Отговор
    айде сега да видим как суверена ще джитка и бибитка
  • 15 Бай Вълчан

    20 0 Отговор
    Проблемът с фиска не стои еднозначно. Абсолютна истина е, че собствениците на малки гаражни сервизчета не плащат данъци. Но ако ги ликвидират, да му мисли НОИ. Опашката пред трудовите борси ще се удължи. Тези хора не чакат нищо от държавата, защо да й плащат данъци? Тяхното не е бизнес, а гечинмек. Те просто изкарват хляба си. Що се отнася до боклуците, не трябва да има никакви компромиси.
  • 16 Павел пенев

    13 3 Отговор
    Автосервизи и пунктовете за проверка на техническото състояние на колите се превърнаха в място за рекет на гражданите. Всички крадци и автоджамбази на автомобили намериха легален начин за мръсния си бизнес. Това трябва да бъде преустановено с изискването за лиценз и диплом за техническа правоспособност.
  • 17 ТТиПП

    13 3 Отговор
    Крайно време е, тези " майстори" да почнат да си плащат! Сигурен съм, че не повече от 5 на 100 имат лицензи, плащат данъци и разбират от това което работят. Повечето могат основно да напомнят гума и или да измият прозорците на колата. Куцо и сакато става монтьор! И имат самочувствие на ДВГ инжинер! Дерат кожи зацапват и гаранция Франция! Не ми се дават примери с такива Гадулки, но повярвайте ми много са!
  • 18 ПОРИ

    8 1 Отговор
    Хайде всички автосервизи и законни и незаконни в целата страна, самозвани майстори и монтьори, скубят безжалостно, но нищо не плащат към държавата даже и здравни осигуровки а пък цените ужас.Вижте и по малките градчета - те там са хора на полицаите, ремантират им колите гратис за сметка на други.
  • 19 прррц

    5 0 Отговор
    Гумите лицензираните фирми ги рециклират на 100% сигурно. Тях кога ще ги проверят?
  • 20 Курбанколи Пардимагомедов

    8 0 Отговор
    За тецове и темподобни които горят боклуци внос от чужбина,може ,а те с малките сервизи са се захванили.Между другото нямам нищо общо с този бизнес,за да не мислите,че съм пристрастен.
  • 21 Шофьор

    12 0 Отговор
    Досега не съм имал касова бележка от автосервиз.
    И от адвокат и от личен лекар също.
    Тях кога ще ги проверят ?

    Коментиран от #22

  • 22 елтос

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Шофьор":

    Аз си направих коронка на четири зъба.Сметката 1200лв.Нито касова бележка,нито някакъв документ.Парите на ръка и чао!Освен това си остави ръцете некадърника.Бъкидент мисля че се казваше.

    Коментиран от #24

  • 23 А защо питам....

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Не си си искал фактури?А не живея в БЪЛГАРИЯ и без да им искам издават и касов бон и фактури.За всяка от колите си имам папка в която събирам всички фактури за всичко купувано или обслужено както и годишните прегледи. Това досие го оставям заедно с колата когато я продавам.То доказва че е поддържана. Отделно в консесионера всеки може да провери историята на колата. Не му давали....искай си...Отделно че след всяко обслужване в книжката на колата за обслужванията вписват какво е правено с печат на консесионера (фирмения сервиз).Така имам фактурите+досие в компютъра на марката+вписано в книжката.Важно е за цената която искаш.
  • 24 А защо питам 2

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "елтос":

    И вас ще питам-защо?Преди всяка интервенция по зъби ли ще е,ремонт на нещо ли тука ти издават документ колко ще струва.Ти го подписва -значи се ангажира. След лечението на зъбите ми се издава фактура (говорим за коронки или импланти).Представям в здравното си осигуряване за евентуално връщане на част от платеното от мен.Пазя си копие.В компютъра на зъболекаря съм като пациент.Каквото и да стане съм спокоен за правата си.Убеждавам се че България е не само разграден но и буренясал двор като порядки. Дано след 50 години нещо мръдне ама трябва да дойдат колонизатори и да пооправя системата.От вътре не виждам как ....и не искат и не могат.С хора като Тиквата Пеевски Доган Нинова няма как.
  • 25 кочо

    0 1 Отговор
    НАЙ-ПРАВИЛНО Е АВТОСЕРВИЗИТЕ ДА БЪДАТ ПО МАРКА АВТОМОБИЛИ А НЕ ВСИЧКО РЕМОНТИРАМ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове