ФАКТИ.БГ

Министър-председателят Стефан Янев назначи нови заместник областни управители

Досегашните заместник областни управители, които не запазват постовете си, са освободени от длъжност

Публикувана: 28 Май, 2021 20:16
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2136
Министър-председателят Стефан Янев назначи нови заместник областни управители
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник областни управители, съобщиха от правителството.

За заместник областен управител на Област Благоевград е назначен Слави Христов. Притежава висше педагогическо образование. През периода 2015 г. - 2019 г. е бил общински съветник в община Кочериново, а преди това – общински съветник в община Родопи.

Назначени са двама заместник областни управители на Област Бургас - Божан Божанов и Асен Бонджев. Божан Божанов има висше юридическо образование. От 2003 г. до 2007 г. е бил кмет на кметство Ветрен, а от 2007 г. е адвокат в областта на гражданското и търговско право. Асен Бонджев е магистър по право. През периода 2011 г. – 2014 г. е бил помощник-нотариус, след което работи в частния сектор.

Силвия Александрова и Георги Георгиев са назначени за заместник областни управители на Област Варна. Силвия Александрова притежава висше икономическо образование. Заемала е ръководни позиции в сферата на производството, търговията и туризма. Георги Георгиев е завършил ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“, специалност „Корабоводене за ВМС“. От 1997 г. до 2019 г. е офицер от Военноморските сили.

За заместник областни управители на Област Велико Търново са назначени Станислав Николов и Габриела Шилкова. Станислав Николов е магистър по право. Бил е адвокатски сътрудник, юрисконсулт и ръководител в частна компания. Габриела Шилкова е магистър по право. Работила е в сферата на търговията.

Шишман Чаушев е назначен за заместник областен управител на Област Видин. Той е магистър по икономика. Работил е в структурите на НАП, „Булгаргаз“ ЕАД, „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, ТЕЦ Варна ЕАД.

Назначени са двама заместник областни управители на Област Враца – Милчо Стефанов и Борислав Борисов. Милчо Стефанов е магистър зооинженер. През периода 2007 г. – 2018 г. е работил в ТД „Държавен резерв“ – Враца. Борислав Борисов е завършил Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Заемал е ръководни позиции в различни банкови институции.

Кристина Сидорова и Стилияна Събева-Тинчева са назначени за заместник областни управители на Област Габрово. Кристина Сидорова е магистър по стопанско управление. Била е народен представител в 44-то Народно събрание. Стилияна Събева-Тинчева е завършила Стопанската академия в гр. Свищов. През периода 2003 г. – 2007 г. е била заместник-кмет на община Габрово.

Здравко Здравков и Галин Господинов са назначени за заместник областни управители на Област Добрич. Здравков има натрупан управленски опит в частния сектор в сферата на селското стопанство от 2010 г. до настоящия момент, а преди това е бил мениджър в сектора на недвижимите имоти. Има придобита степен магистър по две специалности от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Преди назначаването си за заместник областен управител на Област Добрич, от 2018 г. досега Галин Господинов е началник отдел и главен юрисконсулт в Регионалното управление по образование в Добрич. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по право от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, а в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов придобива магистърска степен по „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“.

За заместник областни управители на Област Кърджали са назначени Бисер Николов и Павел Гатев. Николов е заемал поста областен управител на Кърджали в периода юни 2013 г. – декември 2014 г. Притежава магистърска степен по две специалности – съответно от УНСС и от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Павел Гатев е работил дълги години в системата на МВР като в периода 1993 г. – 1995 г. е началник на РУ на МВР Подкова, от 1995 г. до 1999 г. е заместник-началник на РУ на МВР Кърджали, след което 9 години е заместник-началник на РУ на МВР Момчилград. От 2011 г. досега Гатев е адвокат в Адвокатска колегия Кърджали.

Георги Илинов и Йордан Гогев са новите заместник областни управители на Област Кюстендил. Илинов има натрупан дългогодишен опит в структурата на митниците като от октомври 1997 г. до ноември 2006 г. е началник на митнически пункт Олтоманци, а през 2009 г. е и.д. началник на Митница Кюстендил, след което работи в частния сектор. Завършил е Техническия университет в София. Йордан Гогев е офицер на различни командни длъжности в системата на Министерството на отбраната в периода 1985 г. – 2003 г. От 2006 г. до 2017 г. последователно е бил ръководител на направление и ръководител на отдел продажби във ВиК Кюстендил. Завършил е Висшето народно военно артилерийско училище в Шумен и Военната академия „Г. С. Раковски“ в София.

Милко Недялков е назначен за заместник областен управител на Област Ловеч. В периода 2003 г. – 2011 г. е бил председател на Общински съвет – Ловеч, а от юни 2013 г. до ноември 2014 г. - областен управител на област Ловеч. Бил е и народен представител в 44-ото Народно събрание. По професия е журналист.

Латинка Симова е назначена за заместник областен управител на Област Монтана. Дълги години е работила в сферата на образованието като от 1998 г. до 2008 г. е помощник-директор по учебната дейност на Средно общообразователно училище „Иван Вазов“ в град Вършец, три години е на поста директор на дирекция в Община Вършец, а от февруари 2012 г. до ноември 2015 г. е директор на дирекция „Административно-правни дейности“ в Община Враца.

Новите заместник областни управители на Област Пазарджик са Стоян Парпулов и Тодор Джамбов. Парпулов работи като адвокат в Адвокатска колегия Пазарджик от октомври 1991 г. до настоящия момент, преди това в продължение на пет години е старши асистент в Катедра „Правни науки“ в Академията на МВР в София. Бил е и следовател в ОУ на МВР Пазарджик, както и председател на Общински съвет-Пазарджик в периода 1995 г. – 1999 г. Преди назначаването си за заместник областен управител на Пазарджик от 2016 г. до настоящия момент Тодор Джамбов е директор на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. Висшето си образование получава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Ваня Савова-Цветанова и Иван Петков са назначени за заместник областни управители на Област Плевен. Ваня Савова-Цветанова е работила последователно като младши съдия в окръжния съд-Плевен, прокурор в районна, окръжна, върховна административна и 10 години във Върховна касационна прокуратура. Висшето си образование е завършила в СУ „Св. Климент Охридски“. Иван Петков в периода 2009-2020 г. е бил началник на затвора в град Плевен. Притежава образователно квалификационна степен „магистър“ по специалността „Педагогика“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

За заместник областен управители на Област Пловдив са назначени Даниела Николова-Кършева и Иванка Петкова. Даниела Николова-Кършева дълги години е била адвокат, а в периода 2017-2018 е била заместник-директор на РЗОК – Пловдив. Юридическото си образование е завършила в ПУ ‚Паисий Хилендарски“. През 2013-2014 г. Иванка Петкова е била заместник областен управител на Област Пловдив. По образование е инженер-агроном.

Найден Късов и Драгомир Златев са назначени за заместник областни управители на Област Разград. Найден Късов от 2011 г. до 2019 г. е бил заместник-кмет в община „Цар Калоян“ с ресор „Социални дейности и Образование“. Завършил е НСА „Васил Левски“ – София. Драгомир Златев е магистър по икономика, бил е зам.-кмет на община Саумил, работил е също в администрацията на Община Разград.

Синан Хебибов и Стефка Караколева са новите заместник областни управители на Област Русе. Синан Хебибов е завършил СА „Д. А. Ценов“ – Свищов. Хебибов има дългогодишен управленски опит в частни компании в сферата на пенсионното осигуряване и застраховането. Стефка Караколева е главен асистент в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Преподавател е по висша математика, компютърни системи за текстообработка, изчисления и визуализация. Автор е на множество електронни учебници.

Минчо Йорданов е назначен за заместник областен управител на Област Силистра. Работил е дълги години в системата на МВР и ДАНС. Висшето си образование е завършил във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

За заместник областен управител на Област Смолян е назначен Младен Исаев. В периода между 2011-2015 г. е бил председател на Общинския съвет в Девин. Бил е също така помощник-директор на СОУ „Христо Ботев“ в гр. Девин. Завършил е НСА – София.

Ивайло Венков и Валери Симеонов са новоназначените заместник областни управители на Област Търговище. Ивайло Венков е магистър по право, работил е в частния сектор. Валери Симеонов е работил в администрацията на Община Търговище, а в периода февруари-май 2017 г. е бил областен управител на Област Търговище.

Заместник областни управители на Област Хасково стават Мартин Узунов и Виолета Желева. Мартин Узунов завършва висшето си образование в УНСС. В периода 2006-2008 е бил съветник на министъра на отбраната, работил е също така в Министерството на външните работи. Виолета Желева е била народен представител в 44-то Народно събрание. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“.

Антоний Андонов е назначен за заместник областен управител на Област Сливен. Работил с в системата на МВР и ДАНС. Завършил е ВУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. Поста си на заместник областен управител на Област Сливен запазва Димитринка Петкова.

Ива Борисова е назначена за заместник областен управител на Област Перник. Била е дългогодишен служител в общинската администрация на Ковачевци. Висшето си образование е завършила в СУ „Св. Климент Охридски“. Поста си на заместник областен управител на Област Перник запазва Иво Иванов.

За заместник областни управители на Област София са назначени Цветелин Софрониев и Димитър Иванов. Поста си на заместник областен управител на област София запазва Живка Такева-Първанова. Цветелин Софрониев от 2019 г. досега е заемал длъжността заместник-кмет на Район „Изгрев“ – Столична община. Притежава юридическо образование от СУ „Св. Климент Охридски“. Димитър Иванов от 2012 г. досега е работил в частния сектор, в сферата на търговията. Предходни години е работил в системата на МВР и МО. Завършил е УНСС и НСА.

Заместник областни управители на Софийска област стават Аглика Главчева, Стелиан Донев и Дарина Николаева. Аглика Главчева от 2004 г. до 2009 г. е била директор на Териториална дирекция София на ИА „Социални дейности на МО“, след което работи в частния сектор. Притежава образователно квалификационна степен „магистър“ по специалността „Маркетинг“ от УНСС. Дарина Николаева 15 години е адвокат в Софийската адвокатска колегия. Юридическото си образование е получила от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Стелиан Донев е работил дълги години в системата на МВР. Завършил е ВТУ „Тодор Каблешков“ – София.

Стефан Славов е назначен за заместник областен управител на Област Стара Загора. Дълги години е работил в частния сектор, притежава управленски опит като мениджър на инвестиционни проекти. Висшето си образование е получил в Техническия университет в Габрово. Димитър Драчев запазва поста си на заместник областен управител на Област Стара Загора.

За заместник областни управители на Област Шумен са назначени Албена Бабева-Сланева и Сашо Евлогиев. Албена Бабева-Сланева е била дългогодишен служител в общинската администрация в Шумен. Притежава образователно квалификационна степен „магистър“ по специалността „Българска филология“ от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Сашо Евлогиев е дългогодишен преподавател в Националния военен университет „Васил Левски“, бил е декан на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“. Висшето си образование е завършил в същия университет.

Драгомир Димитров и Светослав Стоев са назначени за заместник областни управители на Област Ямбол. Драгомир Димитров е заемал последователно длъжността главен секретар първо в Община Ямбол, а след това - в Областна администрация Ямбол, съответно от 2004 г. до 2007 г. и от 2007 г. до 2009 г. След този период работи в частния сектор. Притежава образователно квалификационна степен „магистър“ по специалността „Счетоводство и контрол“ от ВУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велико Търново. Светослав Стоев е работил в Областно пътно управление – Ямбол, бил е също ръководител на звено „Благоустройство и комунално стопанство“ в Община Тунджа. Завършил е УАСГ-София.

Досегашните заместник областни управители, които не запазват постовете си, са освободени от длъжност.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГЕРБ NY
1 Отговор
ГЕРБ ОТНОВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ. Заедно с патриотите ще състави правителство,което ще гарантира стабилност на България. Може да имат трески за дялане,но на фона на претендентите са направо ангелчета.Така няма да спрат фондовете от ЕС. Страната ни ще продължи да се развива икономиески, пенсиите ще продължат да растат ,ще има работа( за тези които искат да работят ,разбира се,тук не говорим за последния софиянец),нови пътища, метро ,язовири. Ако не беше ГЕРБ, сега България щеше да е потънала в мизерия,безработица,пенсиите щяха да са 3 евро месечно.Ние ,Народа няма да забравим как бяхме на ръба на оцеляването преди управлението на ГЕРБ.

Коментиран от #4, #8


Оценка:
-33 +10

Генерал
2 Отговор
Янев, очакваме за някой по нагли Мутри да има падни - стани.... Хи хи..

Оценка:
-7 +17

Този човек
3 Отговор
По цял ден пише оставки и назначения! Два месеца няма да му стигнат! Много работа,много нещо!

Оценка:
-2 +22

asd
4 Отговор

До коментар #1 от "ГЕРБ NY":


Г.ъза със рози накичи,
нас.раното да не личи,
гепераст кухоглав!

Оценка:
-6 +25

Последния Софиянец
5 Отговор
Само така!

Оценка:
-9 +18

РЪМПЕЗИ
6 Отговор
УДОВОЛСТВИЕ Е ДА ГЛЕДАШ БАРЦЕЛОНСКИ КАК ГРАВИТИРА В ГАЛАКТИКАТА ЗАЕДНО С ЧЕКМЕДЖЕТАТА...ПЪЛЕН ЕКСТАЗ..

Оценка:
-7 +19

Веган
7 Отговор
Защо всеки ден МУТРАТА РАЗБОЙКО го дават по телевизията.Вкарайте го най накрая в лудницата тоя шизофреник.

Оценка:
-7 +21

Ша спечели
8 Отговор

До коментар #1 от "ГЕРБ NY":


Еди К. Р

Оценка:
-3 +10

Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
9 Отговор
След ареста на Тиквата, ГЕРБ ще са под 4%

Оценка:
-5 +16

кмет герб
10 Отговор
А така,първо заместниците,после и главните!Те са основните крепители на Боко и плащат щедро на ромите,но не и на българите.По 300 лева на глас за ГЕРБ дават когато са на зор.

Оценка:
-6 +15

Тапата
11 Отговор
Янев може да смени и директорите на зоологическите градини, но избирателите не.

Оценка:
-9 +7

Пред bTV Radio: ⚠️Идеята президентът да
12 Отговор
Пред bTV Radio:

⚠️Идеята президентът да назначи по предложение на служебния кабинет постоянен титуляр на мястото на освободения председател на ДАНС е проблематична политически.

👉Служебният кабинет е излъчен без парламент и в този смисъл не му достига легитимност за взимането на дългосрочни решения, които след това не могат да бъдат преразгледани от редовно правителство.

👉По-силен ход ще бъде да определят временно изпълняващ длъжността председател на ДАНС и да позволят на редовен кабинет по-късно да валидира това назначение.

❗️Невероятен скандал е, че двама от шефове на службите координирано излизат в дълъг отпуск, практически обезглавявайки националната сигурност в навечерието на избори, в един изключително сложен момент.

❗️Това е финалното доказателство, че тези служби са били абсолютно политизирани и просто са действали като филиал на партия ГЕРБ.

👉Не намирам връзка между уволнението на председателя на ДАНС и разкриването на руските шпиони. От години България си затваря очите за нарастването на руското зловредно влияние.

👉Не е важно дали конкретен политик е бил подслушван, а дали 32-ма политици са били подслушвани в един и същи период. Дали става дума за системна, масова операция.

✅За проблема с детските градини в София от Демократична България отдавна предлагаме различни решения, включително за работещи финансови компенсации за неприетите.

✅И в парламента ще продължим да работим затова да се осигурят места в детските заведен

Оценка:
-4 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове


Ловци на бисери
ТОП 5