7 Юни, 2021 20:16 3 197 50

Кацаров благодарил на Кантарджиев, но навършил години за пенсия

  • тодор кантарджиев-
  • коронавирус

Развитие на скандала

Кацаров благодарил на Кантарджиев, но навършил години за пенсия - 1
Снимка: Архив

Проф. Тодор Кантарджиев не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести от днес поради навършване на пенсионна възраст, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано тази сутрин в разговор с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев е предложил за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс, да бъде назначен неговият заместник - проф. Ива Христова.

Във връзка с провелия се пред МЗ протест с искане проф. Кантарджиев да остане директор на НЦЗПБ, министър Кацаров се е срещнал със служители на Националния център.

Като аргумент за решението си здравният министър е посочил навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев и изказал признателността на Министерството на здравеопазването за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    39 19 Отговор
    Aреее бегай у зайчарнка при другите тикви , скоро ще бъдат изчегъртани всички гербери

    Коментиран от #5, #35

  • 2 Какъв

    32 9 Отговор
    Беше тоя щаб НОЩ.. Искахте да ни малтртирате!.. Подобно на името си тъмна работа..

    Коментиран от #36

  • 3 Чистница

    20 8 Отговор
    Когато се губят вещи специалисти, директно се пречи на здравеопазването на всеки българин. По– добре махнете полицаите и прочие с пагон в и след пенсионна възраст, които хем нищо не работят, хем от две бозки цицат( за сметка на данъкоплатците).
  • 4 Орел

    13 4 Отговор
    Да е жив и здрав!
  • 5 Мда

    23 26 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааа":

    Този човек е направил страшно много по време на криза и не е редно да му се отплатят с това. Той беше денонощно на разположение, за да спасят много човешки животи. Това е най-малкото обидно!

    Коментиран от #13, #17, #20

  • 6 Де й го

    7 5 Отговор
    генерала легионер да каже и той нещо ? Не , че говори разбираемо ?!
  • 7 choko

    27 13 Отговор
    Професор Кантарджиев е почтен човек и доказан специалист в своята област
  • 8 безпартиен

    31 5 Отговор
    Този професор след като е такъв голям специалист всяка частна клиника ще го вземе на работа поне като лекуващ!Спасението на България от финансовото блато е едно и е свързано с освобождаване на всички пенсионери получаващи заплата от бюджета + пенсия от пенсионната система,захранвана също от бюджета!А той се пълни основно от данъците в частния сектор!Смело професоре!напред към частния сектор да видиш как се изкарват пари за заплати и осигуровки!Колко такива песионери има в България източващи бюджета и пречещи за кариерно израстване на млади специалисти?Знае ли някой министър или журналист?
  • 9 Аршин

    11 16 Отговор
    Бойко Рашков също е навършил възраст

    Коментиран от #10

  • 10 Йоко

    15 6 Отговор

    До коментар #9 от "Аршин":

    Ама върши работа за разлика от тоя пиян лихузин
  • 11 М М

    8 3 Отговор
    Тази "времянка"се оказа голям БОКЛУК!
  • 12 Аспарух

    22 3 Отговор
    Смятам,че когато човек трябва да се пенсионира,вече навършил годините,сам трябва да се пенсионира-на секундата!!! Има млади хора в държавата,които за това са учили и трябва да заемат местата на пенсионерите!!! А не като Кантарджиев да цоцат,докато са живи-няма несменяеми,всяко начало има и край!!! Оттегли се с достойнство и сам оповести пенсионирането си,а не да ядеш хляба на младите!!! Никакво оправдание за такива!!! Ако иска да помага на младите,да е полезен със своите знания за младите и държавата-той ще го направи и като пенсионер!!! Това е пример за достойнство за поколенията!!!

    Коментиран от #26

  • 13 Пенсионер

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Какво позорно има в това да си пенсионер? Може да работи като лекар навсякъде и докато метално и физически е способен. Не му трябва да е чиновник повече отколкото лекар. Нека остави административната дейност на по-младите, те да се учат, докато той е в състояние да им даде съвет, ако му поискат.
  • 14 Шуши

    13 6 Отговор
    Няма го бацо и ковида изчезна. На изборите мислете
  • 15 ттт

    4 5 Отговор
    Кантарджиев колко пъти се противопостави на неадекватни министър който затваряне планините и отваряше дискотеките? Защото за неговата длъжност "топките" са не по-малко важни от знанията.
  • 16 милгер

    7 3 Отговор
    ония погребалните агенти от Прогов и БМА - кога???
  • 17 САНДОКАН

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Че какво му е лошото да излезе в пенсия. Нека даде път на по кадърни от него , за какво учат младите нека се развиват. А пък него не го мисли ТУЛУПА щял да си го вземе у тях,много го обичал.
  • 18 офицер

    8 13 Отговор
    Добре, навършил години, пенсионирайте го, но го оставете на длъжността, защото знае, може, не е калинка и послушко. Да пазим /професионалистите/, т.е.читавите хора.
  • 19 Отдих, дали заслужен или не?

    11 3 Отговор
    Присъединява се към други, около 2,5 милиона, поради навършени години и старост. Няма лошо. Заслужен отдих. Отдих и за много други. Няма вечни. Много малко са тези, които го приемат за редно, дори когато е видно.
  • 20 Така е

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Но това не е краят . След изборите ,ГЕРБ СЕ ВРЪЩАТ и стойчо, ще е от първите които ще излетят в Космоса.

    Коментиран от #21

  • 21 Херо

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Я пак! А бе ти да не би да си враг на САЩ?
  • 22 Пореден лъжец

    6 1 Отговор
    Те ако трябва да пенсионират по възраст цял бан ще изчезне.
  • 23 Доктор Радева

    10 7 Отговор
    Респект и благодарност за знанията и труда ти, проф. Кантарджиев ! Бъди жив и здрав и така за още много-много години !

    Само аз лично познавам кажи–речи стотици хора, които с доверие те гледаха и слушаха през всичките изминали години, включително и когато Ковида дори не ни се беше и присънвал !

    А пък отмъстително освободилите те завистливи и злобни пигмеи в лицето на марионетния министър и неговия червен тартор от Дондуков 2 нека отсега се подготвят за позорната и мъчителна участ, каквато неизбежно – рано или късно – сполетява мерзавците от всякакъв калибър 😁
  • 24 Който и да съм

    6 4 Отговор
    А Бойко кога? Рашков де!
  • 25 Да посмятаме

    9 1 Отговор
    Всеки пенсионер в държавната администрация получава основна заплата, клас, бонуси, пари за облекло,30 % увеличении, болнични И пенсия индексирана всяка година, преизчислявана също всяка година, 50 лв.извънредно.
    Но навсякъде точно там е неоходима промяна, но от стар турчин ходжа не става!
    Питам НЯМА ЛИ МЛАДИ ХОРА?
  • 26 Точно казано

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Да е жив и здрав човека да си я харчи много години!
    Не виждам трагедия в пенсионирането на който и да е, особено в държавни и общински структури, за всеки кадърен шма място в частния бизнес.
  • 27 Провинция

    13 1 Отговор
    И? Навършил години за пенсия, да е жив и здрав Кантарджиев, пенсионирали са го. Какво толкова е станало, не разбирам. Единствено и само той ли е пенсиониран по възраст? Защо се драматизира толкова!

    Коментиран от #31

  • 28 Възмутен

    9 3 Отговор
    Затова бягат младите. Защото пенсии заемат техните места. Срам. И пенсия и заплата..Няма край. То бива алчност, то бива егоизъм, ама стига бе. Хората деца гледат, дом градят, а пенсията реве, че взима само пенсия.И заплата иска. Майки и бащи на малки деца ги оставят и тръгват да изкарат в чужбина пари за да ги гледат, а пък някой реве, че не бил на работа, като пенсионер. Грехота е.

    Коментиран от #46

  • 29 ГербДебили

    7 4 Отговор
    Нeщo нe рaзбирaм зa кaквo e тoзи рeв.Тoзи лaкeй нa ГEРБ e рoдeн 1955г.,и пo вcички прaвилa нa зaкoнa e прeминaл пeнcиoннaтa cи възрacт,кoятo e 65 гoдини.Нoрмaлнo e дa гo пeнcиoнирaт,и някoй друг дa зaeмe нeгoвaтa длъжнocт.Caмo гeрбaджия мoжe дa рoптae,пoрaди липca нa cивo вeщecтвo и нeпoзнaвaнe нa зaкoнa.Някoй oт дeбилитe в ГEРБ,дa нe cи e втълпил,чe e вeчeн.Вeчнa e caмo Иcтoриятa

    Коментиран от #43, #47, #50

  • 30 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Щом партиите на статуквото, включително БСП квичат, значи решението е правилно! БРАВО! Продължавайте с изчегъртването

    Коментиран от #38, #44

  • 31 Отровното трио

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Провинция":

    Той да се радва, че няма да бъде разстрелян или пратен в Белене, което ще се случи с повечето гербави. Точно защото е свестен бе пожален само с изчегъртване

    Коментиран от #37, #40

  • 32 Пенсионер

    2 7 Отговор
    А кой беше тоя Кацаров от Дупница? Това ли роди простата му кратуна? Ама като няма какво да покажеш, правиш простотии, та да те забележат.
  • 33 Данчо

    4 5 Отговор
    Кацаров нали реши всички проблеми в здравеопазването, та стигна до Кантарджиев. Отчаян ход на некадърен човечец.
  • 34 Мда

    5 3 Отговор
    Герб професор просто е насрaл се герб доцент. Пример: Ангелов -> доц > проф за година.
  • 35 Аз Човек

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааа":

    Мръсният Кацар станал червена подлога без един ден трудов стаж като лекар назначил дъртата 75 год мира кожухарова с 4000 лв заплата Тези мръсни разрушители това ли са ви новите огромни промени България затъва
  • 36 Аз Човек

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Какъв":

    Мръсният Кацар станал червена подлога без един ден трудов стаж като лекар назначил дъртата 75 год мира кожухарова с 4000 лв заплата Тези мръсни разрушители това ли са ви новите огромни промени България затъва
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аз Човек

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Последния Софиянец":

    Ти пък Анонимни защо не си помислиш малко над това което пишеш но нали с и с основно знаеш само да крещиш
  • 39 Реалист

    4 4 Отговор
    Недопустимо е държавната изпълнителна власт да уволнява български учени!!! Как така го ' пенсионира"? Поста за директор не е ли изборен от служителите на института? Неблагодарен е овакантения с власт временен министър.Професор Кантарджиев , благодарим ви за компетентните мнения и помощта в последната година и близо половина! Аз съм микробиолог също и оценявам това ,което направихте! Всичко беше правилно!

    Коментиран от #42

  • 40 Аз Човек

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Отровното трио":

    Леле вие чувате ли се какво пишете какви сте вие че така се отнасяте към този човек всеотдаен работеше а Вие безделници се Засрамете ако изобщо сте хора
  • 41 кантарджиеф

    3 4 Отговор
    мантарджиеф - СЕЧ АБСОЛЮТНА ГЕРБЕРАСТКА СЕЧ !!!
  • 42 Аз Човек

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Реалист":

    Подкрепа за Кантарджиев и за Вас най после се радвам че има тук в България истински честни Българи Разумни Благодаря ви
  • 43 Аз Човек

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГербДебили":

    Само простаци пишат тук прав беше онзи който каза че 80 ПРОЦЕНТА БЪЛГАРИТЕ НЕ СТРУВАТ
  • 44 Аз Човек

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Последния Софиянец":

    Като започнат теб да Изчегъртат ще разбереш тогава
  • 45 Кацаров Вънч

    3 2 Отговор
    Министърчето Кацаров на кого ги предава тия. За всички е ясно че разчиства мястото за поредната марионетка на партията - щяло да има "конкурс" за парашутисти видите ли. Още сега подавам декларация за гласуване на 11 Юли и ще гласувам ПРОТИВ Фърчилото, Чалгаря, Мравояда, "жертвалия" се "адвокат" Хаджигенов, и други недоразумения.
  • 46 Аз Човек

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Възмутен":

    Яд те е на образованите успели хора така ли защото ти самият знаеш само да ненавиждаш Образовай се развива й се какво си все недоволен
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бай Пешо

    3 3 Отговор
    Срам и резил е, бивш шеф на селска здравна служба, сега министър, да се гаври с изтъкнат български учен, какъвто е проф.Кантарджиев!До къде я докарахме, уважаеми сънародници!?
  • 49 бай

    4 3 Отговор
    професоре заради вашите необмислени действия и не навремено уведомяване на хората по време на пандемията знаетели колко хора бяха подведени под съд и платиха солени глоби за не спазване на карантината вие блокирахте държавата пенсионирането ви е най малкото зло трябва да ви садят за тормоз над българите
  • 50 неразбрал

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГербДебили":

    На колко години е съветничката, която Кацаров скоро си назначи? Само плямпате - гредата в своето не виждате...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове